Konfiguracija za 4000 kn

poruka: 38
|
čitano: 3.434
|
moderatori: DrNasty, pirat, XXX-Man, vincimus
+/- sve poruke
ravni prikaz
starije poruke gore
15 godina
neaktivan
Konfiguracija za 4000 kn (gamerska)

Bok , pošto slažen konfiguraciju za prijatelja (zamolia me da mu sredin konfiguraciju za 4000 kn) , ali pošto ide na njegov račun molio bih vas dobru konfiguraciju do 4000 kn (100 kn gori-doli)...

Živin u Splitu te bih vas molio da probate navesti neke dućane u Split (ala technomax , hgspot, technomax ect...). Taj PC   će mu služiti za fejs i tu i tamo za baciti koju noviju igru , te obrađivanje u 3D programima...

EDIT :
-molio bih vas da stavite coolere , termalnu pastu ( ako to uopce i treba :P) i sve te stvari..

Poruka je uređivana zadnji put pon 26.7.2010 3:22 (JokeKralj).
Moj PC  
0 0 hvala 0
15 godina
neaktivan
Konfiguracija za 4000 kn

Evoga teško je bilo u 4000 i nešto nagurati sve želje (3d, novije igre) ali evoga, u ADM-u za te pare se ne može dobiti ovakva konfa dok u protisu DA. Dolje su ti obje iz ADM-a i protisa pa ti vidi što tvoj prijatelj želi.

Moja preporuka je naravno ova iz protisa, taj je men baram pre savršena!

Malo sam fulo buđet za 200 kn ali dobro.

Protis koliko znam slaže besplatno i dostavlja konfu isto besplatno ako je više od 2000 kn narudžba!

Razlika u ove dvije konfe dolje je naravno trgovina, i u kučištima i napajanjima, dok ADM-ova ima 2 gb rama manje. Sve ostalo je više manje jednako.

Malo skuplje, ali se isplati svake lipe! Malo skuplje, ali se isplati svake lipe!
Evo iz ADM-a no tu je 2 GB rama, ostalo je uglavnom isto! Evo iz ADM-a no tu je 2 GB rama, ostalo je uglavnom isto!
Budući Microsoftov Bill Gates...ili Applov Steve Jobs!
Poruka je uređivana zadnji put pon 26.7.2010 8:07 (Zvjerkan).
Moj PC  
0 2 hvala 0
16 godina
Konfiguracija za 4000 kn

Malo je iznad iznosa,ali Namigiva

Matična ploča sAM3 Asrock M3A770DE, - AMD 770 + AMD SB710, ATX, FSB2600, Dual Channel 4xDDR3 - 160
Memorija DDR3 1333MHz 2GB Apacer , apa-2gb1333d3apa
Kućište Gigabyte GZ-KX1, crno, bez napajanja    
HDD SATA II 500 GB WD Caviar Blue 7.200 rpm, 16MB, WD5000AAKS
Napajanje 400W Corsair CMPSU-400CXEU
DVD snimač interni SATA LG GH22NS40, bulk, black
CPU Desktop Athlon II X4 635 (2.9GHz,2MB,95W,AM3) box
Grafička kartica Asus ENGTX460/2DI/768MD5
4.238,33 kn

Protis

Moj PC  
3 0 hvala 0
15 godina
neaktivan
RE: Konfiguracija za 4000 kn
vepar kaže...

Malo je iznad iznosa,ali Namigiva

Matična ploča sAM3 Asrock M3A770DE, - AMD 770 + AMD SB710, ATX, FSB2600, Dual Channel 4xDDR3 - 160
Memorija DDR3 1333MHz 2GB Apacer , apa-2gb1333d3apa
Kućište Gigabyte GZ-KX1, crno, bez napajanja    
HDD SATA II 500 GB WD Caviar Blue 7.200 rpm, 16MB, WD5000AAKS
Napajanje 400W Corsair CMPSU-400CXEU
DVD snimač interni SATA LG GH22NS40, bulk, black
CPU Desktop Athlon II X4 635 (2.9GHz,2MB,95W,AM3) box
Grafička kartica Asus ENGTX460/2DI/768MD5
4.238,33 kn

Protis

Neznam baš kolko misliš ali ta grafa, i tako malo rama, baš nebi imale koristi, ipak misli da je moja puno bolja,

15 godina
neaktivan
Zvjerkan kaže...

Evoga teško je bilo u 4000 i nešto nagurati sve želje (3d, novije igre) ali evoga, u ADM-u za te pare se ne može dobiti ovakva konfa dok u protisu DA. Dolje su ti obje iz ADM-a i protisa pa ti vidi što tvoj prijatelj želi.

Moja preporuka je naravno ova iz protisa, taj je men baram pre savršena!

Malo sam fulo buđet za 200 kn ali dobro.

Protis koliko znam slaže besplatno i dostavlja konfu isto besplatno ako je više od 2000 kn narudžba!

Razlika u ove dvije konfe dolje je naravno trgovina, i u kučištima i napajanjima, dok ADM-ova ima 2 gb rama manje. Sve ostalo je više manje jednako.

Mislin da je ova predobra , njemu neće trebati neka mašina od kompjutera jer ne namjerava neka napredne 3D modeliranja već male kalkulacije ....

A ovaj komp izgleda pre dobro :)

Poruka je uređivana zadnji put pon 26.7.2010 11:53 (JokeKralj).
15 godina
neaktivan
Konfiguracija za 4000 kn

E sad koji češ uzeti ovaj s 4 GB iz protisa ili s 2 iz ADM-a 

Moja preporuka naravno ide za ovaj s 4 GB..xD

Moj PC  
0 0 hvala 0
15 godina
neaktivan
Konfiguracija za 4000 kn

naravno da ću mu reći da uzme od 4 gb   , ali sad bih vas pitao u vezi svoga kompa...

pošto san na laptopu pa nzn napamet konfiguraciju evo sljedeće stvari šta znan od njega :

-Intel Dual Core 2.3 Ghz

-Nvidia 9500gt 512 MB

-matična od Asusa , bar tako mislin xD , ugl. podržava četverojezgreni procesor

-napajanje od 450 ili 500 W nisan sad siguran

-2 GB RAM-a

-Windows XP (da ne tučete još 2-3 GB RAM-a)

sad se ne mogu sititi točno komponenti jer nisan bia na kompu oko 3-4 miseca xD

e sad je stvar šta ovdi minjat   za nekih 1000-1500 kn?

Da Clockan procesor i prominim mu cooler da ga se rješin a ostalo na dobru grafulju i kilo rama?

Moj PC  
0 0 hvala 0
15 godina
neaktivan
JokeKralj kaže...

naravno da ću mu reći da uzme od 4 gb   , ali sad bih vas pitao u vezi svoga kompa...

pošto san na laptopu pa nzn napamet konfiguraciju evo sljedeće stvari šta znan od njega :

-Intel Dual Core 2.3 Ghz

-Nvidia 9500gt 512 MB

-2 GB RAM-a

Da Clockan procesor i prominim mu cooler da ga se rješin a ostalo na dobru grafulju i kilo rama?

Ajde molim te napiši ovo zadnjen a hrvatskom...je mi tetak dalmatinac ali nezna pročitata Smijeh

15 godina
neaktivan
JokeKralj kaže...

-Intel Dual Core 2.3 Ghz

-Nvidia 9500gt 512 MB

-2 GB RAM-a

klokaj proc na 3ghz i promjeni grafu (hd 5770). ostalo je ok

Poruka je uređivana zadnji put pon 26.7.2010 12:12 (ATiGamer).
15 godina
neaktivan
Konfiguracija za 4000 kn

kad bih ga iša klokat na 3 Ghz koji bi cooler predložia da mu održava temperaturu a , koju grafulju predlažeš?

EDIT : Hvala na odgovoru :)

Poruka je uređivana zadnji put pon 26.7.2010 12:13 (JokeKralj).
Moj PC  
0 0 hvala 0
15 godina
neaktivan
JokeKralj kaže...

kad bih ga iša klokat na 3 Ghz koji bi cooler predložia da mu održava temperaturu a , koju grafulju predlažeš?

grafa HD5770, a cooler katana 3 ili hyper 212+

edit: više vrijedi kad klikneš hvala ispod posta nego kad napišeš :)

Poruka je uređivana zadnji put pon 26.7.2010 12:16 (ATiGamer).
15 godina
neaktivan
Konfiguracija za 4000 kn

morat ću uzesti katanu zbog nedostupnosti ADM-a u Splitu :) , a grafulja je ajme... Prijatelj mi je ima i sve vrti vrhunski :)

Moj PC  
0 0 hvala 0
15 godina
neaktivan
Konfiguracija za 4000 kn

Evo ja bi ti OVAJ hladnjak preporučio, a možda i OVAJ

ovaj prvi a i drugi bio je test u bugu, kažu da je ovaj prvi jako dobar!

A što se tiče grafe OVA.

gledajuči koji procesor i kolko rama imaš.. e sad koliki monitor ima?

Moj PC  
0 0 hvala 0
17 godina
protjeran
15 godina
neaktivan
Konfiguracija za 4000 kn

monitor je 19'' a 9500gt ga je ispunjavalo vrhunskim detaljima godinu-dvi starih igara kao Assassins Creed 1 i 2 , Grid , Dirt 2 (dobro malo manje Dirt 2 xD ), ali ima igara šta će predstavljati problem te bi trebalo promjeniti i grafulju

Moj PC  
0 0 hvala 0
15 godina
neaktivan
JokeKralj kaže...

monitor je 19'' a 9500gt ga je ispunjavalo vrhunskim detaljima godinu-dvi starih igara kao Assassins Creed 1 i 2 , Grid , Dirt 2 (dobro malo manje Dirt 2 xD ), ali ima igara šta će predstavljati problem te bi trebalo promjeniti i grafulju

Pa onda ovako stvari stoje, ona grafa moja gore iznad je super za monitor koji imaš, znači i previše.. hladnja odaberi koji hočeš obadvasu vrhunska

15 godina
neaktivan
Konfiguracija za 4000 kn

Ma ajde molim vas  to su sve overkill hladnjaci za dualca na 3ghz. mugen 2, yasya se uzimaju za quadove.

i 5750 vapor-x je neisplativa jer je dosta slabija od 5770, a bolje hlađenje mu ne treba jer hd 5000 serija je sama po sebi dosta hladna.

Moj PC  
1 0 hvala 0
15 godina
neaktivan

Neznaš što pričaš... tu grafu može jako dobro clocnut s vremena na vrijeme jer ima dobro hlađenje i povečat si performanse ako kupi veči monitor ili jače igre, hladnjak onaj zelman je pre dobar... 

Neka uzme to dvoje i neka clocka procesor mislim da može do 3.5 lagano ... i neka se čovjek veseli!

umjesto one može uzeti ovo no to mu je trenutno nepotrebno, a onu može clockat do te i imat istu za manje par s dobrim i tihim hlađenjem.. 

Poruka je uređivana zadnji put pon 26.7.2010 12:31 (Zvjerkan).
15 godina
neaktivan
Zvjerkan kaže...

Neznaš što pričaš... tu grafu može jako dobro clocnut s vremena na vrijeme jer ima dobro hlađenje i povečat si performanse ako kupi veči monitor ili jače igre, hladnjak onaj zelman je pre dobar... 

Neka uzme to dvoje i neka clocka procesor mislim da može do 3.5 lagano ... i neka se čovjek veseli!

tu 5750 ćeš i sa stock coolerom kloknut dok joj to napon dopušta. kad ne bude dovoljno napona onda ga hebi jer je non reference PCB. tako da od vapor-x nema nikakve koristi osim par stupnjeva niže temperature ionako već hladne grafe. 5770 je tu mnogo bolji izbor.

i uz stock cooler može na 3ghz, a bolji cooler od katane mu ne treba za 775.

Poruka je uređivana zadnji put pon 26.7.2010 12:37 (ATiGamer).
15 godina
neaktivan
ATiGamer kaže...
Zvjerkan kaže...

tu 5750 ćeš i sa stock coolerom kloknut dok joj to napon dopušta. kad ne bude dovoljno napona onda ga hebi jer je non reference PCB. tako da od vapor-x nema nikakve osim par stupnjeva niže temperature ionako već hladne grafe. 5770 je tu mnogo bolji izbor.

i uz stock cooler može na 3ghz, a bolji cooler od katane mu ne treba za 775.

Ma može on uzeti 5770 no neče ništa dobiti na svom monitoru više, neka uzme onu gore razliak je 100 kn od 5750 vapor-x, a cooler neka uzme zelman jer je pre dobar za pare koje košta, i neka clocka na 3.5 i neka čovjek radi na kompu kako spada..! ali opet postoji ali, tu ima začepljenja na ramu, grafa če beljat u prazno isto ko i procesor... možda sa uzme još koju gigu uz to iako je reko da neče.. jer ovo sad kad bi bilo s tom grafom i clockano.. bi bilo prigušeno na moalo rama!

15 godina
neaktivan
Konfiguracija za 4000 kn

Odustajem...

@autor teme: Katana 3 i 5770, vjeruj mi.

Moj PC  
1 0 hvala 0
15 godina
neaktivan

ajde kad si navro tolko... vjruj meni, ako češ iči na katanu 3 a imaš malo više para unda dokupi gigu rama uz 5770.. jer ovako nema logike bacat pare u vjetar!

15 godina
neaktivan
Konfiguracija za 4000 kn

namjeravan uzesti kilo rama ali sad san prisušia jer san pljunia 4500 na laptop pa triba koji misec za ovo sve skupiti btw , šta je s Atijevom serijom 6? Kad izlaze?

Moj PC  
0 0 hvala 0
15 godina
neaktivan

Neznam točno, ali kažu neki da če to bit serija koju če trebat preskočit!

Onda uzimaj 5770 i katanu3 ali pod uvjetom da kupiš 1-2 gige još rama

15 godina
neaktivan
Zvjerkan kaže...

ajde kad si navro tolko... vjruj meni, ako češ iči na katanu 3 a imaš malo više para unda dokupi gigu rama uz 5770.. jer ovako nema logike bacat pare u vjetar!

može još 2gb rama, ali 2gb za igre je zasad dosta.

JokeKralj kaže...

namjeravan uzesti kilo rama ali sad san prisušia jer san pljunia 4500 na laptop pa triba koji misec za ovo sve skupiti btw , šta je s Atijevom serijom 6? Kad izlaze?

krajem godine. ali ne treba očekivat ništa posebno jer se arhitetktura ne mijenja. vjerojatno će poradit na proširenju sabirnice za teselaciju i redoviti performance boost. najbolje pričekati seriju 7 koja izlazi u Q4 2011 gdje se mijenja kompletna arhitetktura.

15 godina
neaktivan
Konfiguracija za 4000 kn

Naziv matične ploče     Asus P5KPL-AM

Procesor     DualCore Intel Pentium E2200, 2218 MHz (11 x 202)

Grafička kartica     NVIDIA GeForce 9500 GT (512 MB)

Kingston     2 GB RAM-a

I ja mislin oko 450 W napajanje

Moj PC  
0 0 hvala 0
15 godina
neaktivan

ako imaš 450 w napajanje i ako nije neko poznato.. mislim na corsair, lc power... id.. da ti neče baš šljakat 5770.... evo sad sampogledo.. minimalno ti je 450 W i to corsairovo napajanje... tako da ako nije neko kvaliteto neče radit!

15 godina
neaktivan
Zvjerkan kaže...

ako imaš 450 w napajanje i ako nije neko poznato.. mislim na corsair, lc power... id.. da ti neče baš šljakat 5770.... evo sad sampogledo.. minimalno ti je 450 W i to corsairovo napajanje... tako da ako nije neko kvaliteto neče radit!

Radit će jer 5770 troši 108W u full loadu + ostalo nekih 100-150 i to je 250W u full loadu uvrh glave. Da je i noname, držat će. I ne možeš Corsair i LC power stavljati u istu rečenicu. Jest da je Green serija dobra, ali Corsair je ipak Corsair.

16 godina
Konfiguracija za 4000 kn

LC power je šrot u usporedbi sa Seasonicom i Corsairom.5570 grafulja nikako u komp od 4000kn,jer su 5770 ili 4870 puno bolji izbor.

Evo sa x3 procesorom kojem lako otključaš 4. jezgru.Mislim da je ovo idealan izbor:

1 x    Asrock M3A770DE, AM3 - AMD 770 + AMD SB710, ATX, FSB2600, Dual C
1 x    Procesor AMD Athlon II X3 435,AM3, BOX , 1.5MB cache,95W,2.9GHz
1 x    DDR3 4GB (2x2GB) Kingmax, 1333MHz, FLFE
1 x    Sapphire HD 5770, 1GB GDDR5 128bit, Dual DVI + HDMI, PCI X
1 x    Napajanje CORSAIR 400W, CX Series CMPSU-400CXEU, 12cm vent.
1 x    DVD upisivač LG GH22NS, DVD±RW, 22x DVD±R ,8x DL , 40x CD-R
1 x    HDD WD 500GB, 5000AAKS, SATA II, Buffer 16MB, 7.200 rpm , 8,9 ms
1 x    Gigabyte GZ-KX1, midi tower, bez PS, crno, USB, Fire wire, 1×120
4.125,01Kn
ADM

Moj PC  
2 0 hvala 0
Nova poruka
E-mail:
Lozinka:

vrh stranice