Koji procesor?

poruka: 69
|
čitano: 5.655
|
moderatori: DrNasty, pirat, XXX-Man, vincimus
+/- sve poruke
ravni prikaz
starije poruke gore
17 godina
neaktivan
RE: Koji procesor?
ezekijel kaže...

Pošto ste vi počeli već raspravljati dajte mi govorite da se ne kajem kasnije i budite jednoglasni ...

DAJTE MI PREPORUČITE NEKI PROCESOR !!! AKO OVA 2 NEVALJAJU !

Tu negdje cjenovno bi ti bio Phenom II x4 920, ako se ne varam... I to ti je moja preporuka... Nije da ova 2 ne valjaju, ako baš biraš od ova 2 uzmi dualca, ali znaj da je to privremeno bolje, duguročno lošije...

17 godina
neaktivan
Los Sam kaže...

Po forumima i siteovima je uvrijezeno misljenje da su amd-ovi cetverojezgreni procesori...

šta misliš koji su bolji??

AMD Phenomi:-920       vs Intel C2Q:-Q9550

-940                           -Q9650

-955 BE                      -QX9770

naravno Intelovi,a sada??

AMD Phenomi:-920       vs Intel C2Q:-Q8200

-940                           -Q8400

-955 BE                      -Q9400

sad su bolji AMD-ovi,u prvom prikazu su bili procesori istog takta,a u drugom iste cijene,shvaćaš??

90% forumaša ima u potpisu nešto sa 90% ovoga i 10% onoga,ako si među 10% onih koji to nemaju stavi ovo u potpis.Ko zna da ne zna - najveći je
Poruka je uređivana zadnji put čet 18.6.2009 22:17 (pod009).
17 godina
neaktivan
Tionio kaže...

okke, al ajmo zaboravit na recesiju i pokusat shvatit moje razmisljanje; Ako kupis jedan AMD-ov procesor, koji je po NAZIVNIM performansama jednak jednom od Intela. okke ti ces njega platit jeftinije, al, isto tako dobit ces slabije performanse. Da bis ti dobio iste rezultate kao Intelov, tebi ce trebat jaci AMD-ov procesor, sto znaci da ces ga i vise platit, tako da je tu mala razlika u cijeni kad gledas po REZULTATIMA, a ne po performansama, a i nije slucajnost da Apple bira Intel, ipak je Apple, APPLE....mozda ja i grijesim, al bar priznam, i ako grijesim, molit cu dobro obrazlozenje ZASTO???

Opet nisi shvatio....

Phenom 940 2 x4 je protuteza Q9400 sto i sami naziv umanjen za zadnju 0 govori. E sada taj Phenom je mrvicu bolji i vidljivo jeftiniji. Cak se uspio ugurati Phenom 955 u cijenu od q9400 pri cemu je nedvojbeno da je bolje dat 1700kn za phenoma 955, jer je znacajno bolji od q9400 sa istom ili pribliznom cijenom. To sto Phenomi rade na visem taktu nije ni bitno, nisu napravljeni da se bore sa intelom na istim taktovima vec na podrucju cijene. Omjer cijene i performansi je bitan, a ne omjer taktova!!! A amd ima daleko bolji omjer od Intela.

pod009 nisam vidio tvoju poruku pri pisanju zadnjeg posta. Kome ti to pises? Izgleda da meni? Ako meni ponovno procitaj post pa ces uvidjet a u nastavku tvoje citirane recenice govorim o procesorima u istom cjenovnom rangu, a tvoje prvo poredjenje je po tom pitanju totalno off...nikada ne poredjujem procove po taktovima niti bi trebao kada su u pitanju razlicite arhitekture...

Poruka je uređivana zadnji put čet 18.6.2009 22:26 (Los Sam).
17 godina
neaktivan

Phenom 940 2 x4 je protuteza Q9400 sto i sami naziv umanjen za zadnju 0 govori. A amd ima daleko bolji omjer od Intela.

ne,ti nazivi su takvi jer zbog Intela i7 (920,940...),a ja još nisam vidio Intela Q9200,Q9250,Q9050 itd.

mislili su raditi konkurenciju i7,ali nisu uspjeli pa su odlučili konkurirati Quadovima

90% forumaša ima u potpisu nešto sa 90% ovoga i 10% onoga,ako si među 10% onih koji to nemaju stavi ovo u potpis.Ko zna da ne zna - najveći je
Poruka je uređivana zadnji put čet 18.6.2009 22:26 (pod009).
16 godina
ezekijel kaže...

Pošto ste vi počeli već raspravljati dajte mi govorite da se ne kajem kasnije i budite jednoglasni ...

DAJTE MI PREPORUČITE NEKI PROCESOR !!! AKO OVA 2 NEVALJAJU !

a gle,neki su za Intel, a neki za AMD, tako da ti na to pitanje, svako ce rec svoje, a ti ces odlucit....

Potpis: JA
17 godina
neaktivan
pod009 kaže...
Los Sam kaže...

Po forumima i siteovima je uvrijezeno misljenje da su amd-ovi cetverojezgreni procesori...

šta misliš koji su bolji??

AMD Phenomi:-920            vs Intel C2Q:-Q9550

-940                                                    -Q9650

-955 BE                                  -QX9770

naravno Intelovi,a sada??

AMD Phenomi:-920            vs Intel C2Q:-Q8200

-940                                                    -Q8400

-955 BE                                  -Q9400

sad su bolji AMD-ovi,u prvom prikazu su bili procesori istog takta,a u drugom iste cijene,shvaćaš??

Ovo ti ja cijelo vrijeme govorim!!! Ali ako si u poziciji da kupuješ, zanimljivija ti je ova druga tablica, nije li??? Ili je tebi bitnije na kojem taktu rade?

17 godina
neaktivan

Kome ti to pises? Izgleda da meni?nikada ne poredjujem procove po taktovima niti bi trebao kada su u pitanju razlicite arhitekture...

pišem tebi Smijeh taj prvi prikaz je baš da se vidi razlika u mikroarhitekturi i implementaciji tehnologija,a drugi je da se vidi isplativost-preformansa/kn

16 godina
Koji procesor?

al opet, ides li usporedjivat bez obzira na cijenu, najjaci AMD-ov i najjaci Intelov, ha priznajte da se AMD moze sakrti na drugu planetu, sto govori da je Intel napravio pravi posao....

1 0 hvala 0
17 godina
neaktivan
Koji procesor?

Neznam zasto, jer ja cijelo vrijeme tupim o tome da gledam isplativost, a ne koji ima koliki takt, cache...ako proizvode jednaku muziku za isto para. U ovom slucaju je zapravo vise muzike, manje para kod AMD-a.

Naravno da je Intel u prednosti sto se tice napretka u tehnologiji, ali bespredmetno je usporedjivati primjerice proceve 3000kn vs. 1700 jer to nema nikakvog smisla.

Da Intel daje vise za manje para bio bi na njegovoj strani, nema tu price ja sam okorjeli amdovac ili tako nesto slicno...

Tonio u toj borbi najjaci Intel vs. najjaci AMD pobjeduje premocno Intel, ali ako ti je to bitno ne bi ti bio u kozi...

Moj PC  
0 0 hvala 0
17 godina
neaktivan
Tionio kaže...

al opet, ides li usporedjivat bez obzira na cijenu, najjaci AMD-ov i najjaci Intelov, ha priznajte da se AMD moze sakrti na drugu planetu, sto govori da je Intel napravio pravi posao....

To priznajem da ako uspoređuješ najjače s najjačim, intel ni nema konkurenta na 2-3 najjača... Zato ako imaš tolko novaca definitivno ideš na Intela. Ali, kao što vidiš, AMD se ni ne pokušava borit na tom području. Oni znaju gdje im je mjesto i toga se drže i tamo vode... A Intel pokriva sve, ali očito je neisplativ u jeftinijim konfama...
Ali ko bi dao 7000+ kn za najjači intelov proc?

16 godina
Sused kaže...
Tionio kaže...

To priznajem da ako uspoređuješ najjače s najjačim, intel ni nema konkurenta na 2-3 najjača... Zato ako imaš tolko novaca definitivno ideš na Intela. Ali, kao što vidiš, AMD se ni ne pokušava borit na tom području. Oni znaju gdje im je mjesto i toga se drže i tamo vode... A Intel pokriva sve, ali očito je neisplativ u jeftinijim konfama...

onome kome je potreban jak komp, NE ZA IGRICE, nego ima i drugi stvari, po meni je Intel vise za one koji s bazirani na nekakvoj obradi nekog FULL HD sa puno fremova, dok je AMD bolji za igrice jer je jeftiniji.....

17 godina
neaktivan
Tionio kaže...
Sused kaže...
Tionio kaže...

onome kome je potreban jak komp, NE ZA IGRICE, nego ima i drugi stvari, po meni je Intel vise za one koji s bazirani na nekakvoj obradi nekog FULL HD sa puno fremova, dok je AMD bolji za igrice jer je jeftiniji.....

AMD nije bolji samo za igrice... AMD je dobar i za uredske aplikacije, za multimediju i sl... Po meni AMD drži cijeli niži i srednji segment... Ne drži jedino high-end...

A kad ste već uspoređivali AMD-a i Intela sa istim taktovima i istim brojem jezgara... Može jedno pitanje? Zašto onda ne usporedite C2Q i nekog i7 koji imaju iste taktove? Znam ja zašto, zato što je to drukčija arhitektura i ne mogu se tako uspoređivati... =) Ista stvar je i Intel vs AMD... Ista stvar je i u autima i svuda dalje... Nećeš uspoređivat Rolls Roycea i Porschea, iako imaju približno isto KS...

16 godina
neaktivan
Koji procesor?

Evo ljudi složio sam konfu i mislim ovo kupiti :

CPU Intel Core 2 Duo E8400 3,0GHz (374km)
GIGABYTE GA-EP43-S3L (179km)
KINGSTON DDR2-2GB 2x (82km)
CODEGEN 600W (108km)
DVD/RW NEC AD-7200S (45km)
HDD 1TB SEAGATE BARRACUDA (262km)
nVidia GeForce 9600GT 512mb (130km)
ASUS-19" VW195D Monitor (228km)

Sve ukupno =1413km oko 5652kuna

Ja sam Geek!
Moj PC  
0 0 hvala 0
16 godina
ezekijel kaže...

Evo ljudi složio sam konfu i mislim ovo kupiti :

CPU Intel Core 2 Duo E8400 3,0GHz (374km)
GIGABYTE GA-EP43-S3L (179km)
KINGSTON DDR2-2GB 2x (82km)
CODEGEN 600W (108km)
DVD/RW NEC AD-7200S (45km)
HDD 1TB SEAGATE BARRACUDA (262km)
nVidia GeForce 9600GT 512mb (130km)
ASUS-19" VW195D Monitor (228km)

Sve ukupno =1413km oko 5652kuna

Umjesto onog C2D procesora stavi Quad9400 ili neki drugi, a umjesto one maticne stavi EP45-DS4, a ako ces AMD konfu onda stavi neku maticnu dobru npr MA790X-UD4 a procesor neki sa 4 jezgre...

S obzira na obzir, da tvoj obzir ne dolazi u obzir momu obziru, doci ce u obzir da je moj obzir bolji od tvog obzira...
17 godina
neaktivan
Koji procesor?

Haha kod tebe je najmanji problem procesor.

CPU Intel Core 2 Duo E8400 3,0GHz (374km) - ajde kada si vec zapeo
GIGABYTE GA-EP43-S3L (179km)  - p45 chipset bi trebao uzeti
KINGSTON DDR2-2GB 2x (82km) - ili kingmax
CODEGEN 600W (108km)  - codegen ima nekih 350W stvarnih, tako da je bolje uzeti neko corsair vx400/450
DVD/RW NEC AD-7200S (45km)  - definitivno pionir, nemoj neca ni pod razno, moze jos lg ili samsung
HDD 1TB SEAGATE BARRACUDA (262km) - hmm ne bih riskirao, na zlu je glasu sada seagate; wd ili samsung radje
nVidia GeForce 9600GT 512mb (130km) - hehe tako jaki proc, da stavis ovu graficku, uzmi radje ati 4870 ili gtx260
ASUS-19" VW195D Monitor (228km) - vise nitko ne uzima 19" sada je minimum 20", a optimum 22-24", preporucam 22" lg2242t

Poruka je uređivana zadnji put pet 19.6.2009 12:05 (Los Sam).
Moj PC  
0 0 hvala 0
16 godina
Los Sam kaže...

Haha kod tebe je najmanji problem procesor.

CPU Intel Core 2 Duo E8400 3,0GHz (374km) - ajde kada si vec zapeo
GIGABYTE GA-EP43-S3L (179km)  - p45 chipset bi trebao uzeti
KINGSTON DDR2-2GB 2x (82km) - ili kingmax
CODEGEN 600W (108km)  - codegen ima nekih 350W stvarnih, tako da je bolje uzeti neko corsair vx400/450
DVD/RW NEC AD-7200S (45km)  - definitivno pionir, nemoj neca ni pod razno, moze jos lg ili samsung
HDD 1TB SEAGATE BARRACUDA (262km) - hmm ne bih riskirao, na zlu je glasu sada seagate; wd ili samsung radje
nVidia GeForce 9600GT 512mb (130km) - hehe tako jaki proc, da stavis ovu graficku, uzmi radje ati 4870 ili gtx260
ASUS-19" VW195D Monitor (228km) - vise nitko ne uzima 19" sada je minimum 20", a optimum 22-24", preporucam 22" lg2242t

Procesor - definitivno neki drugi

maticna - da, slazem se P45 treba

Ima memorija od 102 KM 4 GB 2x2 GB kit

napajanje - slazem se i sa tim

DVD/RW - imas Asus Lightscribe 59 KM

Neki Samsung - naravno i sa tim se slazem

Stavi GTX 260 216 OC + Far Cry 2

Imas Samsung LCDova od 21 inch a kostaju samo 250 KM

Monitor

S obzira na obzir, da tvoj obzir ne dolazi u obzir momu obziru, doci ce u obzir da je moj obzir bolji od tvog obzira...
Poruka je uređivana zadnji put pet 19.6.2009 12:23 (4ucker).
16 godina
neaktivan
Koji procesor?

Evo pošto ste mi rekli da mi podosta nevalja recite mi za ovu konfu:

Grafička Kartica : ATI Radeon 4870
Kućište : FRONTIER FA08A-2-BK
Matična Ploča : GIGABYTE GA-EP45-DS3L
Memorija : 2x KINGMAX DDR2-2GB 1066mhz
Optički pogoni : PIONEER DVR-116D
Procesor : INTEL CORE 2 DUO E8400
Hard Disk : HDD 640GB WESTERN DIGITAL
Monitor : ACER-20" V203HB

Ja sam Geek!
Moj PC  
0 0 hvala 0
16 godina
ezekijel kaže...

Evo pošto ste mi rekli da mi podosta nevalja recite mi za ovu konfu:

Grafička Kartica : ATI Radeon 4870
Kućište : FRONTIER FA08A-2-BK
Matična Ploča : GIGABYTE GA-EP45-DS3L
Memorija : 2x KINGMAX DDR2-2GB 1066mhz
Optički pogoni : PIONEER DVR-116D
Procesor : INTEL CORE 2 DUO E8400
Hard Disk : HDD 640GB WESTERN DIGITAL
Monitor : ACER-20" V203HB

Valja ali mijenjaj procesoooooor.....Trajat ce ti za 1 god. ugodnog igranja, a ako hoces 3-5 godina kupi quad...

16 godina
neaktivan
Koji procesor?

Ako može da mi vi složite jednu dobru konfu za idućih 3-4 godine i više ....do 1500km

Ali sve mora biti ...monitor,procesor,grafika sveeee !!!!

dajte molim vas napravite jednu dobru konfiguraciju da se nemučim više !

Ja sam Geek!
Moj PC  
0 0 hvala 0
17 godina
neaktivan
ezekijel kaže...

Evo pošto ste mi rekli da mi podosta nevalja recite mi za ovu konfu...

procesor stavi Q8X00 ako dugo ne planiraš uzimati novu konfiguraciju ili uzmi AMD Phenom 720 BE i matičnu kao Gigabyte MA770-UD3,pržilicu možeš staviti DVR-216DBK,a monitor bi mogao uzeti Samsunga 2043NW jer ima veću rezoluciju na kojoj će HD4870 biti odlična,ostalo ok

Poruka je uređivana zadnji put pet 19.6.2009 14:20 (pod009).
16 godina
Koji procesor?

Intel Core 2 Quad Q9400 - 390 KM

Gigabyte EP45-DS4 - 250 KM

RAM Corsair Twin 2X4096 - 6400 2x2 GB DDR2 Kit - 105 KM

Disk Samsun F1 Spinpoint 500 GB - 110 KM

XFX GeForce GTX 260 216 OC - 390 KM

1245 KM + jos monitor 250 neki po zelji i kuciste 100 KM znaci 1600 KM pa jos malo ustedi...

Kuciste, monitor, przilicu po zelji....

Poruka je uređivana zadnji put pet 19.6.2009 14:32 (4ucker).
Moj PC  
1 0 hvala 0
17 godina
neaktivan
ezekijel kaže...

Ako može da mi vi složite jednu dobru konfu za idućih 3-4 godine i više ....do 1500km

evo nešto,uzmi te komonente iz dućana kojeg želiš i kućište koje želiš,ovo je iz ADM-a

Poruka je uređivana zadnji put pet 19.6.2009 14:28 (pod009).
16 godina
pod009 kaže...
ezekijel kaže...

evo nešto,uzmi te komonente iz dućana kojeg želiš i kućište koje želiš,ovo je iz ADM-a

Ma on je iz Bosne, planira tamo kupovati...

16 godina
Koji procesor?

A i ova konfiguracija sto sam ti kazao da kupis ce ti trajati duze od 5 godina...CoolSmijeh

Moj PC  
0 0 hvala 0
17 godina
odjavljen
Koji procesor?

Moja preporuka ti je ako sad želiš jeftiniji komp koji ćeš moći nadograditi uzeti neku bolju AM2+ matičnu i AMD procesor. AM3 procesori će ti raditi na toj matičnoj gotovo bez pada performansi (dok se ne znatnije ne poboljša DDR3 i unaprijede memorijski kontroleri u procesorima, sad je razlika par %). Nakon 1-2 godine moći ćeš promijeniti samo procesor i grafičku, dodati ram te eventualno promijenit napajanje ako sad ne uložiš u neko bolje. Kod Intela će izići i5, Core2 linija će se lagano gasit proizvodnja te ćeš morati mijenjati gotovo sve.

MA78G-DS3G, Athlon64 X2 5000+, 2x2 GB DDR2 800 MHz, 8600 GT 256 DDR3, 2x160 GB SATA WD HDD

0 0 hvala 0
16 godina
MrBlc kaže...

Moja preporuka ti je ako sad želiš jeftiniji komp koji ćeš moći nadograditi uzeti neku bolju AM2+ matičnu i AMD procesor. AM3 procesori će ti raditi na toj matičnoj gotovo bez pada performansi (dok se ne znatnije ne poboljša DDR3 i unaprijede memorijski kontroleri u procesorima, sad je razlika par %). Nakon 1-2 godine moći ćeš promijeniti samo procesor i grafičku, dodati ram te eventualno promijenit napajanje ako sad ne uložiš u neko bolje. Kod Intela će izići i5, Core2 linija će se lagano gasit proizvodnja te ćeš morati mijenjati gotovo sve.

Ma sve je to istina, kratko i jasno, neka kupi Q8xxx sto je kazao pod009 ili po meni jos bolja solucija Q9400...

17 godina
neaktivan
4ucker kaže...

A i ova konfiguracija sto sam ti kazao da kupis ce ti trajati duze od 5 godina...CoolSmijeh

Ma sta 5, moci ce umrijet s njom Belji se

Daj ti link od tog bosanskog ducana u kojem mislis kupovat da se ne bi slozile komponente kojih tamo nema ili su znatno skuplje...

16 godina
Koji procesor?

Eto vidis moju konfu, e pa nece vise biti takva, jer cu mijenjati, tj ovaj komp koji je kod mene na nekoj vrsti hard-testa cu vratiti braticu, a sebi kupiti taj sto sam kazao, ali ako budes kupovao GTX 260 obaveeezno sa 216 corea, i pazi da proc. ima cooler sa sobom jer u nekim trgovinama nije npr. Intel Core 2 Quad Q9400 Box nego bez Box, zato pazi, a za maticnu (jest da je malo skuplja) neces pozaliti...A i umjesto Samsung diska mozes kupiti Western Digital koji je 30 KM skuplji tocnije 120 KN skuplji, ali, koliko para, toliko muzike...

Poruka je uređivana zadnji put pet 19.6.2009 15:24 (4ucker).
Moj PC  
0 0 hvala 0
17 godina
Los Sam kaže...
4ucker kaže...

Daj ti link od tog bosanskog ducana u kojem mislis kupovat da se ne bi slozile komponente kojih tamo nema ili su znatno skuplje...

Ja sam iz Bosne i ovo su 3 najpovoljnija ducana: genelec ingel plus

ovi ostali su skuplji, ali pazi u genelecu su cijene bez PDVa i oni daju popust od 5% na gotovinu iznad 500 KM.

Nemojte se iznenaditi kada vidite koliko su visocije cijene.

Ja sam sebi slagao ovako nesto za prilizno isto para.

u genelecu:

Phenom II 940   443 KM

WD 500GB          128 KM

to dvoje sa popustom bude 542 KM

u plusu: 

OCZ gold 2x2GB 800MHz      92 KM

MA-770-UD3      166 KM

u ingelu:

OCZ 500W   127 KM

referenda HD 4870 od sapphirea   356 KM

Sve to zajedno je 1283 KM+ kuciste + monitor.

Za monitor mu ne ostaje dovoljno pa vi predlozite gdje da ustedi. 

17 godina
Los Sam kaže...
4ucker kaže...

Kako se danas tehnologije brzo razvijaju i ako bude ista stvar kao i sa single core-cima onda će mu komp biti low end za 2god. , a za 5 god neće moć pokrenut video bez štekanja.

S druge strane, možda i bude trajao 5 god, ako neuspiju optimizirat programe za više od 4 jezgre...

MSN i e-mail - drazen016@net.hr
Nova poruka
E-mail:
Lozinka:

vrh stranice