Isplativost nadogradnje mog pc-ja

poruka: 12
|
čitano: 2.420
|
moderatori: DrNasty, pirat, XXX-Man, vincimus
1
+/- sve poruke
ravni prikaz
starije poruke gore
17 godina
neaktivan
pitanje

Pozdrav svima.

Moj pc se sastoji od:

Asus A8n Sli mbo

GeForce 6800 grafičke kartice

4x512 mb Kingstone ddr 400 mhz memorije(dual channel)

Athlon 3500+ 64 bit procesora

Ubrzo mislim mjenjati grafičku karticu i uzeti Geforce 8800 gt grafičku karticu a ono što mene zanima je dali ću tada moći pogoniti današnje igre makar na minimalnim detaljima ili moram mjenajti cijeli komp?

Unaprijed zahvalan i pozdrav iz Kaštela.

i cant wait 4 a weekend 2 begin

0 0 hvala 0
17 godina
neaktivan

Ok, ovako. Nadogradnjom nove grafičke sigurno ćeš dobiti na brzini obavljanja grafičkih operacija (ne do maximuma koliko bi se moglo s tom grafičkom, ali zadovoljavajuće). E, sad, neke igrice zahtjevaju jako mnogo procesorske snage zbog fizikalnog enginea, AI, i sl. pa neznam dali će tvoj procesor biti najbolji što se toga tiče, ali na minimalcu bi moglo. To je samo moje mišljenje ne i sigurna stvar, neka ti se javi netko s tim procesorom ili sličnim ako želiš biti siguran. 

0 0 hvala 0
17 godina

Meni se čini da bi tvoja sadašnja grafička trebalo da bude dovoljna za igranje na minimumu, međutim, i ostatak je relativno slabašan: igre počinju navoditi dvojezgarni procesor kao minimum. Takođe, kod S939 sistema, popunjavanje sva 4 slota za memoriju dovodi do manjeg pada performansi (http://www.xbitlabs.com/articles/cpu/display/athlon64-e3-mem_3.html).

Sve u svemu, mislim da ti računar nije za bacanje, ali da osim grafičke definitivno treba da razmisliš i o promeni procesora, što će te i tako znatno manje koštati i pomoći ti da izvučeš osetno više iz svoje buduće grafičke (pogledaj ovde koliko procesor utiče na to šta se može izvući iz grafičke, Crysis je najupadljiviji primer: http://www.xbitlabs.com/articles/cpu/display/celeron-e1200_8.html#sect0). Ja bih možda čak prvo promenio njega - šteta je da uzmeš 8800GT a igraš na minimumu. :)

Poruka je uređivana zadnji put pon 18.2.2008 16:47 (Ivan(4)).
Moj PC  
0 0 hvala 0
17 godina
neaktivan
prihvaćeno rješenje

Na taj stroj ako misliš zadržati 3500+ nema smisla stavljati ništa jače od npr nVidia 7900GT

a ako baš želiš 8800GT onda razmisli o promjeni procesora nekim dvojezgrenim. Problem je što s939 dvojezgraše nije lako nać jeftine

- Never argue with an idiot, he'll drag you down to his level and beat you with his experience -
Moj PC  
0 0 hvala 0
17 godina
neaktivan
autorov komentar

A da li se uopće još uvijek mogu naći dvojezgreni procesori za moju matičnu ploče,i ako ih ima dali znaš možda gdje i po kojoj cijeni(okvirno)se mogu naći.

Hvala i pozdrav iz Kaštela.

0 0 hvala 0
17 godina
neaktivan
RE: Isplativost nadogradnje mog pc-ja
galama kaže...

A da li se uopće još uvijek mogu naći dvojezgreni procesori za moju matičnu ploče,i ako ih ima dali znaš možda gdje i po kojoj cijeni(okvirno)se mogu naći.

Hvala i pozdrav iz Kaštela.

teško se to sad može u trgovini nabavit , gotovo nigdje , a preporučam da nikako ne uzimaš 8800GT na amd 3500+ , grafa će ti biti osakaćena za 50% ... a za novi procesor pogledaj u oglasnik/pce/bol oglase
17 godina
protjeran

Mislim da ako tu grfu kupiš da će ti doći do neujednačenosti komponenti

phhh,k'o da me briga,potpis...'ko to još piše...
17 godina
neaktivan

Neki polovni ili novi X2 socket 939 i recimo 1950GT/pro i imaš odličan komp.

E6750@3.2GHz cooled by BigTyphoon // Gigabyte P35C-DS3R // 2 GB Kingmax 667@DC // Gigabyte 8800GTS 320MB // Seagate 7200.10 320 GB // Chieftec 550W // Chieftec BH-02B-B-B //

0 0 hvala 0
17 godina
neaktivan
autorov komentar
darkswordwarrior kaže...

Mislim da ako tu grfu kupiš da će ti doći do neujednačenosti komponenti

Ma ionako za nekih 8-9 mjeseci mislim slagati novi pc pa bi tu karticu lako stavio u novi pc,mene samo zanima bili sa 8800GT ili Ati 3870 mogao do tada igrati nove igre(Crysis i slične prezahtjevne ne moram igrat ionako nisam baš neki ljubitelj pucačina)?

17 godina

Gle,mislim da stanje i nije toliko loše kako neki gore kažu i da nije toliko isplativo ulagati u novi procesor.Dvije jezgre su dvije jezgre,ali što se tiče igara,ne znam ni jednu koja bi ih koristila obje.Npr,Crysis,koji trubi o podršci za četiri jezgre koristi samo jednu.JEDNU!!! Pogledao sam u Task Manageru.Čisti marketing.

Po mom mišljenju možeš uzet 8800GT,radit će više nego solidno.I više nego na minimum postavkama.

0 0 hvala 0
17 godina
neaktivan
prihvaćeno rješenje
Slažem se sa Wolverine_pce!
Bez razloga kupuješ novu grafičku karticu,kad novije igre trebaju bolje procesore(grafička kartica je najvažnija),ali procesor mora biti barem pod preporučenim da možeš igrati sa njim zadovoljavajuće.
--
Kupi drugi CPU,pa tek onda grafičku karticu(počakj još malo 1 mjesec da se još više spusti cijena 8800 GT).
17 godina
neaktivan
autorov komentar

Ma ništa onda,odlučija san dat pc bratu a sebi uzet novi.

Admin možeš zaključat temu.

Zahvaljujen svima na odgovorima.

i cant wait 4 the weekend 2 begin

0 0 hvala 0
1
Nova poruka
E-mail:
Lozinka:

vrh stranice