Slažem HTPC na kojem će se pokretati Linux (MythTV). Problemi su nastali kad je trebalo odabrati DVB-T TV karticu.
Sadašnja situacija je takva da imam ručno izrađeno, drveno kućište sa starijom konfiguracijom unutra (P4@3Ghz, Abit MBO, AGP Radeon9550, 1GB RAM-a).
Kako na rečenoj matičnoj nemam PCI-E utor, tražio sam PCI DVB-T karticu kompatibilnu s Linuxom, međutim kod nas je ponuda TV kartica općenito očajna, pogotovo PCI verzija. Tu mi se nameće prva dvojba: da li uzeti u obzir i USB varijante, pa nek "stick" viri iz kućišta? Imaju li uopće USB verzije TV kartica ikakvih negativnosti u usporedbi s PCI braćom? Ukoliko nema neke razlike, onda je moj problem riješen - kupujem jedan od USB DVB-T stickova.
Ukoliko ću morati odabrati PCI-E karticu, tada moram mijenjati cijelu konfiguraciju: MBO, CPU, RAM, GPU. A to je veliki izdatak... 
Prvo na što sam pomislio je jeftini Atom, međutim, Atom s matičnom koja ima PCI-E utor dolazi samo u nVidia ION kombinaciji - što nije loše, dapače, ali nVidia ION radi samo s vlasničkim driverima pod Linuxom, a s time imam previše negativnih iskustava pa otpada. Ostale kombinacije, osim što nemaju PCI-E, imaju i vrlo slabe performanse (teško da bi progutali HD reprodukciju).
Iako sam do sad kupovao samo Intelove platforme, Intel za male pare nema baš što ponuditi.
Tako sam počeo proučavati AMD-ovu platformu koja vrlo velik izbor jeftinijih kombinacija i jedno izuzetno rješenje: Radeonke integrirane na matičnoj za ~500-600 kn. Takva matična zajedno s procesorom za ~500 kn i memorijom bi me došlo <1500 kn + TV PCI-E kartica ~2000 kn, što je prihvatljiva cijena. Međutim, kako se ne razumijem baš u hardver, a među AMD-ovim platformama sam aspolutni n00b, tražim ovdje savjet...
Kako rade te integrirane Radeonke, pogotovo za potrebe HTPC-a (repordukcija videa)?
Koji AMD-ov procesor odabrati? Koliko se AMD-ovi griju (bitno mi je da ne generiraju previše topline, tako da mogu upotrijebiti možda i pasivno hlađenje)?
Koliko je DDR3 koristan u ovom slučaju?
Hvala