Koji procesor odabrati? Vječita dilema..

poruka: 35
|
čitano: 5.984
|
moderatori: DrNasty, pirat, XXX-Man, vincimus
+/- sve poruke
ravni prikaz
starije poruke gore
14 godina
Re: Koji procesor odabrati? Vječita dilema..

A to "svjetlosnu godinu" je naravno figurativno rečeno {#}. Najkraće rečeno je da je velika razlika između navedenih procesora i to ti treba biti  dovoljno. Ako želiš detaljne opise i objašnjenja ja ti ih nemogu dati u tom obujmu koji ti očito želiš, pa ti kažem da potražiš na netu negdje. Što se tiče tvog primjera za Half Life 2, koristiti će obje JEZGRE a ne oba procesora, jel je to jedan procesor sa dvije JEZGRE. Inače kad već pitaš, danas ti je standard 4 jezgreni procesor, pa svakako ti je preporuka moja da pređeš na takav ako možeš. DX11 je napravljen da koristi mogućnosti multithreadinga ( više operacija u isto vrijeme, a tu mogućnost pružaju više jezgreni procesori ) i shodno tome sada se sve nove igre optimiziraju za višejezgrene procesore. Za gladak gameplay ( bez velikih padova sličica ) je uz dobru grafu nužan i višejezgreni procesor . Uglavnom ako meni nevjeruješ na riječ, googlaj po netu ili pitaj nekog trećeg ali nećeš dobiti ništa drugačiji odgovor od ovog kojeg sam ti ja ponudio kroz ove postove {#}.

14 godina
neaktivan

Na jezgre sam mislio da.

Ok, onda ću si kupiti taj dvojezgreni jer ne košta previše, a ako će performanse biti znatno bolje, što da ne?

Ja sam mislio da program mora biti specijalno napisan za višejezgreni procesor kako bi se ta tehnologija mogla iskoristiti, jer inače jedna jezgra vrti program, a druga se brine za pozadinski softver.  Međutim, ako je to zaista ovako kako kažeš onda je moj procesor uistinu u rangu one "28.8 bps modem!!!"

Uglavnom, hvala na odgovorima.

14 godina
neaktivan
Koji procesor odabrati? Vječita dilema..

Znam da ovo nije vezano uz temu, a ne da mi se otvarat. Može mi neko pomoći oko ovog? Neznam zašto mi neki programi (poput occt-a) ne prokazuju podatke o procesoru u potpunosti. 

Moj PC  
0 0 hvala 0
17 godina
etnes kaže...

Znam da ovo nije vezano uz temu, a ne da mi se otvarat. Može mi neko pomoći oko ovog? Neznam zašto mi neki programi (poput occt-a) ne prokazuju podatke o procesoru u potpunosti. 

treba napraviti update s novim informacijama od strane programera

14 godina

Instaliraj najnoviju verziju OCCT-a.

Nova poruka
E-mail:
Lozinka:

vrh stranice