Pitanje je jednostavno, a odgovor možda nije.
Pitanje je kako kada desnim klikom miša uđete u opcije foldera i onda kada uđete u opciju SORT BY - NAME; DATE; TYPE; SIZE; LENGHT...MORE
Recimo meni paše da u pojedinim folderima sa dokumentima, slikama, i općenito na dosta mjesta, da folder jednostavno prikazuje fileove u vremenu od najstarijeg do najnovijeg . Ta je opcija zadana imenom by DATE CREATED.
Opcija se mora izabrati ulaskom u "MORE" a onda se iz padajućeg izbornika stavi kvačica kod date created kao što je prikazano na slikama ispod."
Kada se stavi ta kvačica, sljedećim desnim klikom miša na opcije foldera pod SORT BY pojavljuje se grupa pojačana za tu opciju DATE CREATED.
pa onda piše SORT BY -
NAME;
DATE;
TYPE;
SIZE;
LENGHT
DATE CREATED
....
MORE
Tek nakon ovih predradnji možete u ovom folderu odabrati da se vaši fileovi, slike, dokumenti štogod nalaze izlistani po vremenu kada su nastali.
Budući da ja za većinu svojih foldera volim odabrati ovu opciju pitanje glasi kako bih mogao naštimati da moj početni izlist svakog foldera počne sa automatskim prikazom DATE CREATED, bez da ga ja svaki put iznova uštimavam.
Na ovo pitanje nadovezuje se i slijedeće : iSpod se pojavljuju još dvije opcije
ASCENDING
DESCENDING
Prva opcija koja je automatski uvijek označena je DESCENDING, i ona znači da su najnovi fileovi najgornji u prikazu, a najstariji dolje.
I ovdje bih želio da je automatska opcija uključena na ASCENDING.