Spajanja racunala na mrezu preko laptopa?

poruka: 9
|
čitano: 4.682
|
moderatori: pirat, XXX-Man, DrNasty, vincimus
1
+/- sve poruke
ravni prikaz
starije poruke gore
15 godina

pozdrav,

neznam dali je uopce ovo moguce. ali vrijedi pitati. ako itko zna, dali je moguce spojiti stolno racunalo sa laptopom koji je spojen na WIFI mrezu (susjedova nezasticena).

znaci dali bi bilo moguce, laptop prima podatke putem wifi-a i prenosi ih na racunalo ( putem onog zutog kabla). nasao sam nesto na internetu ali je to sa XP sustavom a ja na oba racunala imam w7..

To share an internet connection of a laptop that is already connected to a WIFI.
Note that you do not need any IP-addresses here.

Step 1
connect your laptop to the WIFI provider.
Step 2
Run the internet connection wizard
Step 3
At the internet connections options, choose the third option that says "make a home network or connect to a small office network.
Step 4
click next next next bla bla bla until you reach a window that shows your current WIFI connection do not forget to click or check the box that says "ignore the disabled network equipment"
Step 5
From the next window, choose the first option. This option configures your Laptop as a server thereby allowing internet connection sharing. click next next next bla bla bla until you are prompted to restart your computer. When your computer is restarting, you will receive a message that a gateway will be created for this connection, answer "YES" and that is all.
Step 6
As for the second computer, connect it to the Laptop by a twisted pair cable (RJ-45+CAT5 cable).
Step 7
Switch on the computer and repeat Step 1 to Step 4. In Step 5, choose the second option. this configures the second computer as a client to the Laptop.
Step 8
click next next next bla bla bla until you are prompted to restart your computer. As soon as the restart is done, you second computer should browse the internet without any clicking. Enjoy !!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!

to sam nasao na http://en.kioskea.net/forum/affich-39151-connect-laptop-and-pc-to-share-internet-conn - ali radi se o drugacijem OS

pokusao sam sa bridge connections - 0 bodova

ako zatreba jos kakva informacija slobodno recite...

Moj PC  
0 0 hvala 0
17 godina
odjavljen
RE: Spajanja racunala na mrezu preko laptopa?

Tebi bi trebao ICS (Internet connection sharing) jer jedan PC (u ovom slučaju laptop) daje vezu na internet ostatku bande. Pogledaj ovaj tutorial.

A rifle is like a human. The stock is the skeleton, the scope is the eyes, the action is the brain, and the barrel is the heart. But you, the man behind the rifle, you are the soul.
15 godina

nisam uspio omoguciti vezu na drugom racunalu..jednostavno stoji zuti usklicnik "no internet access". restartao sam obadva racunala da vidim dali bi se sta promjenilo ali nije...

sad stvarno vise neznam sta bi mogao :/

Moj PC  
0 0 hvala 0
17 godina
odjavljen

Jel se laptop i PC uopće vide u lokalnoj mreži kad ih spojiš kabelom?

A rifle is like a human. The stock is the skeleton, the scope is the eyes, the action is the brain, and the barrel is the heart. But you, the man behind the rifle, you are the soul.
15 godina

znaci na laptopu vidim "Local Area Connection". znaci prepoznaje drugo racunalo..

No network access No network access
Moj PC  
0 0 hvala 0
17 godina
odjavljen

Ako laptop i PC imaju Win7, moraš ih staviti u "grupu". To je ona opcija HomeGroup. Kada su u istoj grupi, onda bi ICS trebao proraditi. Malo pogledaj po opcijama, mora biti neka caka oko toga. Inače, ICS ti je jedini način a da ne kupuješ wireless AP.

15 godina

ok pogledat cu jos oko te "HomeGroup". hvala na svemu

Moj PC  
0 0 hvala 0
15 godina

ništa, treba otici po crossover kabal i onda napraviti to... ja isao sa obicnim ehernet kablom...

Poruka je uređivana zadnji put uto 13.11.2012 16:49 (tuna-1).
Moj PC  
0 0 hvala 0
15 godina

Uspijesno sredeno pomocu CROSSOVER kabela!

Moj PC  
0 0 hvala 0
1
Nova poruka
E-mail:
Lozinka:

vrh stranice