Trebao bi sa stolnog računala prebaciti pjesme, slike i ostale podatke na laptop kako bi mogao formatirati disk na stolnom računalu. Kad bi se odlučio za kopiranje na DVD, trebalo bi mi 10 - 15 DVD-a, a želio bi uštediti na tome i nekako ako je moguće preko Wireless-a prebaciti podatke na laptop. Znam povezati dva računala putem wirellesa, ali nikako neznam kako postaviti postavke da mogu slati podatke na laptop.
Ako netko možda zna kako bi to mogao napraviti, neka mi ukratko napiše upute di i što, kako treba postaviti.
- +/- sve poruke
- ravni prikaz
- starije poruke gore
Trebao bi sa stolnog računala prebaciti pjesme, slike i ostale podatke na laptop kako bi mogao formatirati disk na stolnom računalu. Kad bi se odlučio za kopiranje na DVD, trebalo bi mi 10 - 15 DVD-a, a želio bi uštediti na tome i nekako ako je moguće preko Wireless-a prebaciti podatke na laptop. Znam povezati dva računala putem wirellesa, ali nikako neznam kako postaviti postavke da mogu slati podatke na laptop.
Ako netko možda zna kako bi to mogao napraviti, neka mi ukratko napiše upute di i što, kako treba postaviti.
Znaci tebe zanima folder sharing.
Moguće je se spojiš preko wirelesa i da prebacis podatke - no moja preporuka je da se spojiš žičano ako već imaš mogućnosti jer je brzina prijenosa puno veća nego kod bežične.
Ako hoćeš se spojiti preko wirelesa možeš direktno preko ad hoc mreže (ako nisi spojen javi ma ćemo ti objasnit kako to) ako hoćeš se spojiti preko routera i to je moguće. Uglavnom kada si spojen na istu mrežu s obadva računala najbolje bi bilo da im dodijeliš ip adrese u istom rangu (Npr. rac1: 192.168.1.100 i rac2: 192.168.1.101 - to se nalazi u network connection u CP-u na XP, ili u visti u network and sharing centar -> manage network connections -> oba dva slučaja će imaš imati naziv mrežne kartice preko koje se spajaš, desni klik na istu zatim properties i zatim pod internet protocol ipv4 - upises ove broje, subnet mask ostavi na 255... a gateway ako se spajaš preko routera postavit na adresu routera - navjerovatnije 192.168.1.1), zatim je potrebno da ih postavis u istu workgroup-u (pod systemom), zatim trebas jos stavit sharing na folder gdje ces prebacivati to (ako imas vistu u network and sharing centru postavi passwor protected sharing: NO, enable file sharing: yes). Kada si sve to napravio još trebaš jednu stvar napravit a to je da u exploreru u adresu uneseš \\192.168.1.101