Način postavljanja upita

poruka: 2
|
čitano: 801
|
moderatori: pirat, XXX-Man, DrNasty, vincimus
1
+/- sve poruke
ravni prikaz
starije poruke gore
17 godina
neaktivan
Način postavljanja upita

Pozdrav,

evo jedan dobronamjeran post, ako nije potreban izbrišite ga.

Čitajući podrubriku "Razni mrežni problemi" uočavam da gotovo svi threadovi odlaze u priče bez kraja, ili se na 12. postu tek otkrije da je "problem" totalno banalne prirode, a sve iz razloga jer osoba koja otvara topic uopće ne navede elementarne stvari koje su potrebne da bi mu netko pomogao.

Stoga bi bilo jako zgodno pri postavljanju upita navesti slijedeće stvari:

1) Vrsta hardvera na kojem se javlja problem (desktop, laptop, smartphone...)

2) Operativni sustav na tom hardveru (Windows XP, Vista, 7, zatim inačica operativnog sustava Home, Professional, Enterprise...te svakako da li je sustav 32-bitan ili 64-bitan)

3) Naziv mrežne opreme koja je direktno povezana sa nastankom problema (vrsta i naziv mrežne kartice wireless/ethernet, switch, router, modem....navesti model uređaja!).

4) Navesti uslugu koju koristite preko te mrežne opreme (MaxADSL, MaxTV, Iskon 2D, 3D, kabelski internet, Carnet, OptiDSL, Amis.....)

5) Opis samog problema najbolje što znate (najbolje navesti što ste već pokušali i gdje ste stali).

Evo jedan primjer:

"Imam doma laptop HP 6710b sa WinXP Pro sp3 x86 (32-bitni) i stolno računalo sa Windows 7 Ultimate 64-bitni.

Stolno računalo je spojeno kabelom na Siemens SE555, a laptop wirelessom. Imam MaxADSL uslugu.

Internet na oba računala radi.

Problem mi je da ne mogu pristupiti sa jednog računala na drugo. Kreirao sam shareane foldere, stavio permissione Everyone-Full access, ali i dalje mi javlja "Access denied. You do not have permission..." grešku.

Računala se mogu pingati."

Eto, ovako pokušajte sastaviti upit, i dobiti ćete brži i točniji odgovor.

Poruka je uređivana zadnji put čet 14.1.2010 11:29 (mahoona).

3 0 hvala 0
16 godina
Način postavljanja upita

-zapravo na više mijesta već stoji takva uputa, ali dobro je ponoviti..

-jedini problem, oni kojima je namijenjena ugl. ne čitaju ovakve upute. (kvaka-22). Izlanuo se

(ovo je samo mali bump)

C64/TurboModul-OpenSourceProject.org.cn.部分作品为网上收集整理,供开源爱好者学习使用

0 0 hvala 0
1
Nova poruka
E-mail:
Lozinka:

vrh stranice