Windows XP promjena procesora

poruka: 28
|
čitano: 3.665
|
moderatori: DrNasty, pirat, XXX-Man, vincimus
1
+/- sve poruke
ravni prikaz
starije poruke gore
16 godina
protjeran

Nakon promjene procesora athlon64 4800+ na Phenom II x2 555 windowsi XP ne rade.

Pošto ovo nije moj komp nebi htio reinstalirat windowse ako se može kak napravit.

Stavio sam svoj hard disk i instaliro win. za probu i radi bez greške ,matična podržava phenoma.

E sad; dali može to radit ili moram reinstalirat XP??

Moj PC  
0 0 hvala 0
17 godina
Re: Windows XP promjena procesora
Špiro kaže...

Nakon promjene procesora athlon64 4800+ na Phenom II x2 555 windowsi XP ne rade.

Pošto ovo nije moj komp nebi htio reinstalirat windowse ako se može kak napravit.

Stavio sam svoj hard disk i instaliro win. za probu i radi bez greške ,matična podržava phenoma.

Možeš probati repair sa XP cd-a, ali je jako mala šansa da upali. Reinstall ti ne gine

Uvijek kad poletiš nebu nešto snažno vrati te na zemlju.Ne bilo vam to baš prema volji, prava ljubav nigdje ne postoji. Znam, ja to dobro znam. Šta da radi insan kad ostane sam? || Slab karakter x)
15 godina
neaktivan
Špiro kaže...

Probaj ući u SAFE MOD i odatle instalirati driver za novi CPU.

16 godina
protjeran
maks-rs kaže...
Špiro kaže...

Probaj ući u SAFE MOD i odatle instalirati driver za novi CPU.

Probao sam to i ništa ,ista stvar.

Komp krene loadirat vindowse i za par sekundi stane i ništa ,samo crni ekran, nema BSOD ni ništa samo stoji na mjestu.

16 godina
neaktivan

Kako si ti Phenoma koji je AM3 proc uspio ugurat u socket 939 ili AM2 socket ????

[URL=http://www.speedtest.net][IMG]http://www.speedtest.net/result/1225775843.png[/IMG][/URL]
Moj PC  
0 0 hvala 0
16 godina
protjeran

Sa Phenomom radi u safe modu ,probao sam uninstall drivera ,ali nakon rastarta opet isto.

Moj PC  
0 0 hvala 0
16 godina

promjena mbo možda?

koliki mi je da ga pola moran držat u živideru
Poruka je uređivana zadnji put sri 1.6.2011 20:31 (dery).
Moj PC  
0 0 hvala 0
17 godina

To se i meni desilo kad sam prije mjesec dana na starom kompu nadogradjivao procesor sa athlona 64 3800+ na athlon 64 x2 5600+. Isto nije htio dici windows poslije toga, zapravo digao ih je bez problema prvi put i windows je ponudio da restarta racunalo da bi novi hardver ispravno radio i kad sam uradio restart nije htio da boota win. Stalno je upadao u petlju restarta prije ucitavanja OS-a. Vracao sam i stari procesor ali ista stvar i na kraju sam stavio novi procesor i uradio reinstall windowsa i sad radi bez problema. Vjerovatno AMD driveri naprave pometnju i zeznu OS.

17 godina
neaktivan
hazz kaže...

Kako si ti Phenoma koji je AM3 proc uspio ugurat u socket 939 ili AM2 socket ????

Ide u AM2 socket.

17 godina
dery kaže...

promjena mbo možda?

Pih, onda tek neće raditi

Uvijek kad poletiš nebu nešto snažno vrati te na zemlju.Ne bilo vam to baš prema volji, prava ljubav nigdje ne postoji. Znam, ja to dobro znam. Šta da radi insan kad ostane sam? || Slab karakter x)
17 godina
odjavljen
hazz kaže...

"Socket AM3 processors are able to run on Socket AM2 and AM2+ motherboards with appropriate bios updates..."

@ OP - updateaj BIOS jer ti reinstalacija neće pomoći

A rifle is like a human. The stock is the skeleton, the scope is the eyes, the action is the brain, and the barrel is the heart. But you, the man behind the rifle, you are the soul.
15 godina
neaktivan
Sum_of_all_fears kaže...

@ OP - updateaj BIOS jer ti reinstalacija neće pomoći

Čovjek je uredno instalirao winse na drugi disk sa Phenomom na ploči.

17 godina
neaktivan
maks-rs kaže...

Da,ali čovjek ne želi instalirati winse ponovo na hardu koji je u konfiguraciji.

17 godina
odjavljen
maks-rs kaže...

Tu meni sad nešto nije jasno.

Promijeno je proc (phenoma umjesto athlona) na istoj ploči i windowsi ne rade (BSOD). Može ih reinstalirati ali ako i dalje nastave *ebati, treba updateati BIOS. Jesam nešto previdio (jesu na drugom disku drugi windowsi koji uredno rade bez updatea BIOSa)?

A rifle is like a human. The stock is the skeleton, the scope is the eyes, the action is the brain, and the barrel is the heart. But you, the man behind the rifle, you are the soul.
15 godina
neaktivan

I šta tu pomaže update BIOS-a ? Ploča već prepoznaje Phenoma.

Da, na drugom disku windows uredno radi.

Poruka je uređivana zadnji put sri 1.6.2011 20:43 (maks-rs).
Moj PC  
0 0 hvala 0
17 godina
neaktivan
maks-rs kaže...

Razumiješ li ti da je on instalirao windowse na svoj hard,pa da zato uredno radi,ali on ne želi instalirati windowse,već traži rješenje sa postojećim windowsima.

17 godina
odjavljen
maks-rs kaže...

Da, na drugom disku windows uredno radi.

Pa ako ploča prepoznaje Phenoma i windowsi na drugom disku rade u tom kompu sa starom pločom i Phenomom, onda je sa time sve ok i ne treba update BIOSa. Očito se tim prvim windowsima ne sviđa novi proc. Reinstalacija.

Bugy kaže...

Razumiješ li ti da je on instalirao windowse na svoj hard,pa da zato uredno radi,ali on ne želi instalirati windowse,već traži rješenje sa postojećim windowsima.

Ako sam ja sve dobro pohvatao, update BIOSa neće pomoći.

15 godina
neaktivan

Sa postojećim windowsima update BIOS-a neće pomoći da prorade već je samo nepotreban rizik.Kao što je neko već spomenuo probati reinstalaciju preko postojećih windowsa bez formatiranja diska a ako ne pomogne neizbježan je total reinstal.

Moj PC  
0 0 hvala 0
17 godina
neaktivan
Sum_of_all_fears kaže...

Ako sam ja sve dobro pohvatao, update BIOSa neće pomoći.

Da,ako mu na njegovom hardu uredno sve radi,dovoljna je friška instalacija windowsa i priči je kraj.

16 godina

ajde špiro koja ti je ploja i verzija biosa

Moj PC  
0 0 hvala 0
16 godina
protjeran

Ova je matična Asrock

Nije problem u biosu ni ostalom hardwareu ,nego u windowsima XP ,to sam i pretpostavljao da neće radit ,ali pošto nije moj komp nebi htio reinstalirat windowse

ako postoji riješenje za to ,zato i pitam ovdje na forumu.

Moj PC  
0 0 hvala 0
17 godina
odjavljen

Da ti radi safe mod, moža bi i mogao što izvesti ali ovako ništa. Backup podataka i reinstall windowsa.

16 godina
Špiro kaže...

Ova je matična Asrock

Nije problem u biosu ni ostalom hardwareu ,nego u windowsima XP ,to sam i pretpostavljao da neće radit ,ali pošto nije moj komp nebi htio reinstalirat windowse

baš me zanima koja ti je verzija biosa ajde

16 godina
protjeran
dery kaže...
Špiro kaže...

Ova je matična Asrock

baš me zanima koja ti je verzija biosa ajde

Zadnji je bios 1.80.

Ništa ,nema pomoći nego reinstall.

16 godina
neaktivan

ajde da malo obnovim ovu teme jer me nesto zivo zanima,,,,,, dakle windowsi su xp sp 3 na hdd- u , sve radi ok, ali  dobio sam neke djelove i sad bi promjenio maticnu, procesor i ustvari sve komplet a samo bi ostavio taj hdd, zamisao je sljedeca . novi djelovi stari hdd sa winsima, i to bi trebalo da radi, tj ako je moguce da se ne treba instalirat ponovo  windowse, stari hardwer je intel sad bi isao amd,, moguce ili ne???

Nadam se da me kuzite

thnks

olio wwe

0 0 hvala 0
14 godina
neaktivan
Radit ce ti, samo ces trebat druge drivere za sve novo sta stavis unutra. I pazi da ti je sucelje za disk na novoj maticnoj isto kao i na staroj.
14 godina

Ako staviš NOVU ploču onda MORAŠ instalirat windowse ponovno! Neće ti radit 1000% ovi koji su ti već instalirani! El problem napravit Backup podataka koji su na starim winsima i jednostavno instalirat nove???!

Moj PC  
0 0 hvala 0
16 godina
neaktivan

ma nije to uopce problem nego mi se neda zezat sa novom instalacijom, ali na disku osim windowsa ionako nema nesto zanimljivo

Hvala na odgovorima

olio wwe
1
Nova poruka
E-mail:
Lozinka:

vrh stranice