Stavljanje običnog coolera na grafičku

poruka: 19
|
čitano: 5.779
|
moderatori: DrNasty, pirat, XXX-Man
1
+/- sve poruke
ravni prikaz
starije poruke gore
14 godina
neaktivan

Ovako , imam grafučku Amd Radeon Hd 6450 1gb ddr3 sapphire edition , i nemam na njoj ventilator nikakav , i posto ja dosta igram na pc , temperature se dignu preko 70°C , 80°C

ja imam onaj obični ventilator ,kao sto je na slici , i zanima me kako bi ga mogao staviti da hladi grafičku , ako treba ja ću uslikati kućište pa da vidite kako bih mogao 

Poruka je uređivana zadnji put ned 18.8.2013 18:45 (Deep).
Moj PC  
0 0 hvala 0
14 godina
neaktivan

po mom misljenju s tim ventom neces nista postici... probaj naci (ako toga uopce ima, nisam upoznat) hladnjak+vent za tu grafu....

ako ne, postoji i onaj vent koji se montira na PCI mjesto na maticnoj ispod grafe i spoji na struju, izvlaci zrak i salje ga van kucista... sad ne znam

onaj koji jesam
Poruka je uređivana zadnji put pon 14.1.2013 15:15 (shimeface).
Moj PC  
0 2 hvala 0
14 godina
neaktivan

pa kad bi ga mogao lijepo staviti,pribliziti umanjio temperaturu bar za 10°C , jer ovako ništa ne hladi grafičku,pomoglo bi bar malo , ne treba meni profesionalno da to stoji sad , samo nek stoji pa tama lijepio sekundarnim za nešto (šalim se ) :)

Moj PC  
0 0 hvala 0
13 godina

Ovo je slika od jednog kolege s foruma koji ima istu grafičju kao i ja,ja sam isto stavio ventilator ispod nje sam što sam ja napravio nosač a on je stavio na šarafe.Temperature su mi niže oko 15°C.

Poruka je uređivana zadnji put pon 14.1.2013 15:17 (macgyver 53).
Moj PC  
2 0 hvala 0
14 godina
neaktivan
Re: Stavljanje običnog coolera na grafičku
Deep kaže...

pa kad bi ga mogao lijepo staviti,pribliziti umanjio temperaturu bar za 10°C , jer ovako ništa ne hladi grafičku,pomoglo bi bar malo , ne treba meni profesionalno da to stoji sad , samo nek stoji pa tama lijepio sekundarnim za nešto (šalim se ) :)

ta graficka ako sam dobro vidio, ima hladnjak, odnosno onaj rasprsivac topline (kao sto i plocice RAM-a imaju neke) i on u principu hladi GPU... kazem, ako oces bas vent najbolje rjesenje bi ti bio onaj vent koji ide na PCI slot ispod grafe, to se uzima u ducanu posebno, progooglaj...

ako bas oces stavljati ovaj, nemam pojma kako bi to pricvrstio...

onaj koji jesam
13 godina

Iako ima pasivni hladnjak temperature su mi bez ventilatora kad igram igre oko 68°C a preko ljeta još veće.

Moj PC  
0 0 hvala 0
14 godina
neaktivan
macgyver 53 kaže...

Ovo je slika od jednog kolege s foruma koji ima istu grafičju kao i ja,ja sam isto stavio ventilator ispod nje sam što sam ja napravio nosač a on je stavio na šarafe.Temperature su mi niže oko 15°C.

E tako bi nesto ja napravio

shimeface kaže...
Deep kaže...

ta graficka ako sam dobro vidio, ima hladnjak, odnosno onaj rasprsivac topline (kao sto i plocice RAM-a imaju neke) i on u principu hladi GPU... kazem, ako oces bas vent najbolje rjesenje bi ti bio onaj vent koji ide na PCI slot ispod grafe, to se uzima u ducanu posebno, progooglaj...

ako bas oces stavljati ovaj, nemam pojma kako bi to pricvrstio...

Ono crno nešto jel ? ono zna biti baš vrelo

a vidjet cu nešto već 

14 godina
neaktivan

Hmm , evo nesto danas vruce bilo a ja se zaigrao temp. graficke mi se digla preko 85°C i pocelo mi trzati sve lagano ,  i ja uzmem taj cooler,koji sam pokazao u prvom postu i znaci prislonim ga uz graficku odozdo ,upalim furmark ,cekam da se digne temp do 83-85 kad se digla ,ja stavim taj vent i vjerovali ili ne temp. spala na 56°C , znaci , ako znate ikakav nacin da ga prislonim uz nju ,sta bilo samo da stoji valjalo bi,ne bitno je kako ce to izgledati .evo slika kućišta pa vidite 

slikana je prosle godine,sad je urednije malo,ali i dalje su ti kablovi ispod graficke slikana je prosle godine,sad je urednije malo,ali i dalje su ti kablovi ispod graficke
drzao sam rucno vent da je hladi ,pogledajte 36°C u idle,inace je na 50°C , mozda bi i manje bila da sam duze drzao drzao sam rucno vent da je hladi ,pogledajte 36°C u idle,inace je na 50°C , mozda bi i manje bila da sam duze drzao
Poruka je uređivana zadnji put ned 18.8.2013 18:41 (Deep).
Moj PC  
0 0 hvala 0
13 godina
neaktivan
Roses are red,my screen is blue,and I'm sitting here thinking WTF did I do?
Moj PC  
0 0 hvala 0
14 godina
neaktivan

Ma nemam ja sad novca da kupujem šta bilo , iskljucivo imam tu opciju da taj nekako prislonim 

13 godina
neaktivan

onda stavi 4 velika vijka i provuci ih kroz svaku rupu i tako dobiješ vent s 4 noge :P

Moj PC  
0 0 hvala 0
13 godina
neaktivan

Ako imas gdje pricvrstit probaj za prvu ruku dok se ne snadjes sa plasticnom vezicom tj selnom.

Moj PC  
1 0 hvala 0
14 godina
neaktivan
kivic15 kaže...

onda stavi 4 velika vijka i provuci ih kroz svaku rupu i tako dobiješ vent s 4 noge :P

Hahah,sjetio sam se toga ,samo hocu li ih trebat izolirati ili nesto,ali mislim da ne smeta sto ce dodirivati samo kuciste,nista ostalo 

14 godina
neaktivan

Je*eš Noctua-u hehehe :D

Edit: nisam mogao staviti 4 vijka smetaju kablovi,pa sam stavio  2 i naslonio ju na onaj drugi slot ispod ,tako da nece nikud,a ni ne smeta nista jer je sve plastika,nema kontakta nikakvog

Poruka je uređivana zadnji put ned 18.8.2013 19:22 (Deep).
Moj PC  
0 0 hvala 0
14 godina
neaktivan

mozes i super bond ljepilo pa ga zaljepis na hladnjak od grafe .. drzat ce (provjereno) {#}

xfact
Moj PC  
0 0 hvala 1
13 godina
neaktivan
Deep kaže...

Je*eš Noctua-u hehehe :D

Edit: nisam mogao staviti 4 vijka smetaju kablovi,pa sam stavio  2 i naslonio ju na onaj drugi slot ispod ,tako da nece nikud,a ni ne smeta nista jer je sve plastika,nema kontakta nikakvog

to je jos bolje jer nema vijaka kod maticne pa nece bit ni kratkog spoja :D

14 godina
neaktivan

Evo da napišem sad ,znači , prije u idle temperature nikad manje od 50°C , sad nikad više od 40°C ,  u full loadu išle do 85°C , sad ne prelaze 51°C , još sam ju malo OC na 700/800 , a bila je 625/667 :)

Moj PC  
1 0 hvala 0
15 godina

Pokušaj sa vrućim ljepilom pričvrstiti vent za hladnjak ili sa plastičnim trakicama(višak odrežeš) bitno ti  je da pravilno okreneš ventilator da puše na pasivni hladnjak.

15 godina

Sorry nisam gledao ispod vidim da si riješio problem.

1
Nova poruka
E-mail:
Lozinka:

vrh stranice