Ruter MF286 se gasi sam od sebe

poruka: 4
|
čitano: 3.777
|
moderatori: DrNasty, pirat, XXX-Man, vincimus
1
+/- sve poruke
ravni prikaz
starije poruke gore
15 godina

Pozdrav

MF286 dobiven prije jedno 4god od tele2, se gasi sam od sebe, nekad 1x dnevno, ali zna biti i 4-5x dnevno, intervali 1 u 24h ili 1 u 4-5h. Znači nije strujni udar, ups ne pokazuje da je bilo padova napona ili tako nešto, jednostavno skužim da su svi uređaji maknuti sa wifi-a i kad odem pogledat ruter nema niti jednu lampicu da svijetli, a riješim problem tako da spustimo polugicu iza njega upali/ugasi ili da maknem adapter iz struje i vratim i sve opet radi normalno.

Ruter inače ima u sebi i bateriju koja radi 4-6h nakon što nestane struje, ali kako struje nije nestalo, a ruter samo odjednom postane ugašen znači nije ni prebacio rad na bateriju i nema veze sa strujom.

Da li je to 100% da je ruter otišao ili postoji neka druga opcija? Hvala unaprijed za savjet.

Moj PC  
0 0 hvala 0
15 godina

Da dodam još, ako isključim adapter iz struje dok ruter radi on i dalje radi na svojoj bateriji, znači nije do baterije.

Moj PC  
0 0 hvala 0
16 godina

.. naravno, jer nije 100% .. tj pitanje tebi, što želiš pitati? Možda mogu pokretom ruke (iscjeljiteljski) po zraku pomoći?

-sve navedeno je ono što sam znaš, logično jer ne možeš nam dati info o nečemu što ne znaš :) .. no tad znamo isto, tj možemo doći do istih zaključaka ako pravilno zaključujemo i to je to..

:) .. nije od pomoći? naravno, nhf.

ali neke stvari su takve, rade pa ne rade, kvare se.. a znati što je uzrok je prvi korak ako želiš otkloniti kvar-uzrok.

pošto već znaš 'fix' (ugasiš-upališ, radi par sati..) tad samo pretpostavkama možemo nagađati što je možda i što će možda pomoći.. npr bolje hlađenje ako je uzrok pregrijavanje chipa.

-možda je uzrok prevelik broj konekcija (npr torrent seeder ili malware).

-možda je uzrok baterija, tj dio koji to kontrolra i negdje pogriješi.. tj bez baterije bi bio jedan dio manje time i jedna mogućnost manje kao uzrok a ovako je i to moguć uzrok, no ne pomaže za fix .. tj možda ako možeš ukloniti bateriju pa da nakon toga radi.. tj povezano s pregrijavanjem, jer baterija se grije, osigurač i sl možda izbaci tj možda je sve radilo dok je bilo novo a sad više nije i zato je to možda polufix .. koji možeš probati ako je baterija uklonjiva itd.

-možda je operater-centrala-reset, možda update softwarea, možda trebaš updateati ili isključiti update ili flashati stariji soft jer sve se mijenja pa tako i operateri, brandovi, kao tele2-telemach.. i može i to biti razlog jer to je sve soft a on upravlja radom uređaja kao win-os računalom. .. btw, isti uređaji s različitim firmwareom različitih operatera imaju različite greške, tj može biti stvar serije-tvornički ali je 90% povezano s frimware verzijom i bugom ili kompromisom pa možda teba stariji-noviji ili isključiti neki fičer kao 4g ili nešto deseto tj to može biti različito za različite verzije softwarea dok se čak uređaji istog branda-operatera tako razlikuju ovisno kad su kupljeni a različiti mogu biti identični, identična verzija jer svi zapravo koriste isti soft samo promijene svoj logo + ograničenja koja žele kao i način obračuna tarife-brzine ili fičeri koje nude u paketu..

-možda uzrok nije u modemu, nego izvan, npr ispravljač-struja (ali tad bi recimo baterija odradila svoj posao, osim ako je i ona neispravna ili soft koji to treba kontrolirati.. koji možda nikad nije radio tj možda je baterija oduvijek neispravna i tek sad vidiš problem ako je npr nestanak struje uzrok..) kao i to da je uzrok na računalu-mobitelu, broj uređaja koji se spaja kao i ostali hotspotovi-wlanovi jer su tad slobodni kanali zauzeti a uređaj može hendlati ograničen broj konekcija.. pa se smrzne.

-tj teško je po kriteriju radi-ne radi, zaključiti što je uzrok dok eliminacija ne pomaže kao kod računala-detekcije.. jer je kutijica + ovisnost o operateru i svemu izvan.

-na daljinu teško netko može dati pomoć-odgovor tj moraš nekako sam pogoditi i to vjerojatno u trenutku kad se problem desi, ne kad ti vidiš (možda par minuta kasnije..)... npr što ako je paljenje bojlera-klime.. preopterećena utičnica ili kućna mreža-osigurači itd.. a to što bi baterija tad trebala raditi.. da, da je nova-ispravna a kad je 4 god stara tad je ona možda već neispravna i upravo zato ne radi.. ne da je to tako nego moguć scenarij kao primjer kako je to teško 'pogađati' .. a bez uzroka nema popravka-otklanjanja... i problem će se ponavljati.

C64/TurboModul-OpenSourceProject.org.cn.部分作品为网上收集整理,供开源爱好者学习使用

0 0 hvala 0
12 godina

Ja ima  ruter alcatel mw40v i u zadnje vrijeme, nekako dolaskom ljeta, se gasi kad radim upload i kad skidam nesto veliko i ruter se totalno pregrije.

Iduci put kupujem ruter bez punjive baterije pa da onda vidimo

Moj Youtube kanal - DAKI92 (Subscribe me for more videos)
Moj PC  
0 0 hvala 0
1
Nova poruka
E-mail:
Lozinka:

vrh stranice