Ram ddr2 problem

poruka: 23
|
čitano: 4.214
|
moderatori: DrNasty, pirat, XXX-Man, vincimus
1
+/- sve poruke
ravni prikaz
starije poruke gore
16 godina
neaktivan
Ram ddr2 problem

POZDRAV

Želio bih da iznesem ovdje jedan problem sa memorijom. Naime ima 2x po 2GB RAMA ukupno 8GB

1. Kingstone 2 GB DDR2 *KTD-DM8400C6/2G* dva modula

2. G-SKILL - F2-6400CL5S-2GBNT PC2-6400 dva modula

E, a sada ova četiri modula rade zajedno odnosno radili su do nedavno

kada sam imao problema sa SATA kablovima jer sam uvodio 1TB WD cavira green HDD pa sam zamjenio kabele.

Bilo je sve OK do maloprije , kada sam uveo WD Caviar Green 500 GB HDD u kombinaciji sa pomenutim kao arhiva diskom

Memorija je počela da "zeza" a evo i kako.Upario sam u žute slotove kingstone pa u crne slotove G-SKILLove pa hoće neće

pokazuje samo 6GB RAMA umjesto 8.Zamjenim mjesta isto se ponavlja.Izvadim  Kingstona pa ostavim G-Skill i radi normalno

pokazuje 4GB RAMA.Isto ponovim sa Kingstonom izvadim G-SKILLove i opet radi normalno.Medjutim uvijek se javlja nakon tih zamjena

poruka press F1 for BIOS or F2 to default and continue.Pritiskao sam svaki put F1 i provjeravao u BIOSU da ploča očitava RAMOVE uredno.

Nakon što stisnem F10 ugasi se komp na nekih 5 sekundi a potom se upali ponovno kao da je doživio promjenu zvanu overclocking m ada

to niti znam niti radim sa pločom ili procesorom.

Ploča je ASUS P5K a CPU je Intel 8400 CORE 2 DUO na 3GHZ sa po 6MB Casha u jezgrama

Muči me to da možda nije sukob 6400 i 8400 memorijskih frrekvencionih oznaka, ili da zamjenim RAMOVE G-skill za identične KINGSTONOVE

Pozdrav.

Moj PC  
0 0 hvala 0
14 godina
neaktivan
Ram ddr2 problem

Hmmm, RAM je cudna zvjerka. Frekvencije im pasu (800/800) pa to ne bi trebalo bit problem ali latencije su im razlicite (Kingston 6, G.Skill 5), makar nisam cuo da je nekome to radilo probleme. Jesi probao koji test odvrtit?

Vi veri veniversum vivus vici
Moj PC  
0 0 hvala 0
16 godina
neaktivan
Ram ddr2 problem

Ma vršio je testiranja memorije u servisu prvi puta serviser i rekao mi je da su testovi OK ali ih nije zbog vremena mogao do kraja provesti mem test iz dosa

onda kada je bio problem sa sata kabelima.8GB mem testa traje satima.Jedino mi je rekao pošto odvojeno rade ramovi da će mi zamjeniti Gskilove za iste kingstone

mada pomalo sumnjam i na matičnu

Moj PC  
0 0 hvala 0
14 godina
protjeran
Ram ddr2 problem
Jesi probo u biosu stavit na set default value????

Meni nakon overclocka pa kad se sruši komp ili evo sad mi se neki dan to desilo kad sam radio generalno čišćenje kompa to desilo, jednostavno set default values je riješio sve,

Sunburn što misliš o tome da na kingstonu poštela latencije (totalni sam noob što se tiće rama pa nemoj zamijerit ako glupo zvući) znaći da kingston spusti na 5
Moj PC  
0 0 hvala 0
16 godina
neaktivan
Ram ddr2 problem

Sve sam probao po pitanju BIOSA onoliko koliko sam znao.Bio mi je dosada uključen N.O.S. Ai Asus tehnologija, a sada je po defaultu set vaule AUTO.No opet isto neće pa neće zajedno.

NEZNAM fakat što je a malo mi je čudno jer svaka dva modula rade odvojeno svaki za sebe u paru i komp nepravi probleme.

Moj PC  
0 0 hvala 0
16 godina
neaktivan
Re: Ram ddr2 problem

Ima još jedan detalj.Baš sada sam stavio G-skill-ove RAM module same zajedno ali su htjerli samo u žutim modul mjestima na matičnoj da rade.Ucrnim se očitavaju samo kao 2GB.A u žutim kako rekoh 4GB

Slična situacija je i sa kingstonovim modulima sami rade u žutim a neće u crnim

DA NIJE NEŠTO SA MODULIMA NA MATIČNOJ PLOČI KAKO DA TO ISPITAM???

14 godina
neaktivan
Ram ddr2 problem

LJUDI KAKO DA VIDIM DALI MI JE DD2 ILI DD3 ILI DD1 SVE JEDNO HITNOOOO

xDxD
Moj PC  
0 1 hvala 0
14 godina
neaktivan
Ram ddr2 problem

Ček, ne kužim. Utaknes bilo koje same u crne slotove i ne rade? Pregledaj BIOS da je sve ok, u žutima odvrti memtest86+ 10-ak passeva na svakom sticku. Ako je sve ok vjerojatno su crni slotovi osteceni, probaj ih jos jednom i pravac servis.

Moj PC  
0 0 hvala 0
14 godina
neaktivan
HADZIBVCA kaže...

LJUDI KAKO DA VIDIM DALI MI JE DD2 ILI DD3 ILI DD1 SVE JEDNO HITNOOOO

Prvo, netiquette

Drugo, daj vise informacija. Sta ti treba? Zelis provjerit da li ti je ploca DDR1, DDR2 ili DDR3? Daj info o ploci. Zelis provjerit da li ti je stick DDR1, DDR2 ili DDR3? Daj serijski broj sticka.

16 godina
neaktivan

Matična ploča je DDR 2 i i ma dva dual chanel modula za ukupno 8GB RAM memorije.

Radi se o ASUS P5K matičnoj ploči koja podržava max 800MHz memorije sa po 2GB po modulu max.

http://www.asus.com/Motherboards/Intel_Socket_775/P5K/

http://www.asus.com/Motherboards/Intel_Socket_775/P5K/#MSL

http://www.ec.kingston.com/ecom/configurator_new/partsinfo.asp?root=&LinkBack=&ktcpartno=KTD-DM8400C6/2G&id=8

KTD-DM8400C6/2G

G-SKILL F2-6400CL5S - 2GBNT

http://www.gskill.com/products.php?index=63

[ N T ] F2-6400CL5S-1GBNT (1Gx1)/F2-6400CL5S-2GBNT (2Gx1)/F2-6400CL5D-4GBNT (2Gx2)

aKO TREBA JOIŠ NEKA INF RECITE

Poruka je uređivana zadnji put ned 2.10.2011 17:50 (rusmo).
14 godina
neaktivan

Ma ne ti {#}

Napravi onako kako sam ti rekao pa javi sta memtest kaze. Da, potrajat ce ali nemas druge.

16 godina
neaktivan

Radi sam ja mem test a radio je mem test i serviser gdje sam kupio RAM module.Medjutim danas sam dogovorio i naručio ZAMJENU

G-Skill RAM modula za pomenute DDR2GB Kingstone identične module.Ali me brine jedna stvar.

Kada stavim samo Kingstone module u ploču, ona ih očitava kao 2GB kada su u crnim slotovima, a kada su u žutim slotovima očitava ih ako 4GB odnosno pravilno

Druga stvar: Kada se bota ploča odmah nakon paljenja BIOS pokazuje 667MHz memoriju u asinhronom meodusu, pa neznam šta je to.Moja memoriaj je deklarisana kao 800MHz, pa mi se čini kao da ploča obara frekvenciju rama

14 godina
neaktivan
Ram ddr2 problem

Sretno s tim ali mislim da ti zamjena nece pomoc. Ovako kako ti opisujes stvar meni vise smrdi na ostecene slotove (crne u tvom slucaju) nego na sam RAM. Vidjet ces kad stigne.

Moj PC  
0 0 hvala 0
16 godina
neaktivan
Da nisi mozda stavio ddr2 rame u ddr3 utore ako ih imas?
Samobor je lepa varoš :))
14 godina
neaktivan

P5K je DDR2 ploca, a i ne mozes gurnut DDR2 u DDR3 slot bez da nesto slomis a to bi vjerojatno primjetio.

16 godina
neaktivan

Da sunburn je u pravu P5K je ddr2 ploča.No da razrješim jednu nedoumicu da nebi ilo zabune

G-skill radi na crnim slotoviam matične a kingstone u žutim i u oba slučaja pojedinačno 2x2 pokzuju po 4 gb rama

pa sada vidite

16 godina
neaktivan

Da se prije svega izvinim za svoj demant.JESTE SUNBURN ipak je otišao jedan slot na matičnoj jedan crni ito onaj B2.

Testirao sam putem jednog Kingstona keksa  kako volite reći i samo u tom slotu je zapištala matična ovim tonom

piiip_pip_piiip_pip_piiip_pip... i potom sam je ugasio.Radi idalje u žutim slotovima i jednom crnom.ČUDNO je samo jedno kako se to moglo desiti

Pažljivo sam uvijek prebacivao iz slota u slot.

14 godina
neaktivan

Pogledaj u uputama koji kod oznacava ta serija piskutanja. A sta se slota tice - desi se, ne znaci da si ga ti strgao. Ako ploca ima garanciju pravac servis.

16 godina
neaktivan

Evo donio sam RAM module Kingstone KVR800D2N6/2G

Kada sam ih sastavio sve zajedno dešava se sljedeće: Računar očitava 6GB RAMA umjesto 8GB.Drugo u kombinaciji crni slotovi novi ddr a žuti stari podiže windows i dešava se Plavi ekran koji kaže

Dumping physical memory to the disk i odvrti neke brojeve u dnu ekrana 10,20,30,60,90 i resetuje računar, sve skupa traje nekih 10 sekindi i restart.Nakon restrata opet ista stvar.

Kada RAM memorije rade odvojeno u žutim slotovima nema problema.

Moja prestpostavak je sljedeća: OVERCLOCKING PLOČE dali se to moglo desiti jer mi je ploča to prvo pokazivala kada se jako javio problem

Druga stvar neradi definitivno jedan crni slot na ploči jer ima onaj piskutavi zvuk piiip, piip, piiip itd.E sada moje pitanej

ZAŠTO PLAVI EKRAN DALI MOŽDA OVE ČETIRIKINGSTONE MEMORIJE NEĆE ZAJEDNO ILI JE NEŠTO DRUGO

16 godina
neaktivan

Još jedno pitanje!

Isplatili se da oviu ASUS P5K ploču zamjenim za BIOSTAR P43B-A7

14 godina
neaktivan
Ram ddr2 problem

Za prvo pitanje - da, greske s RAMom mogu uzrokovat BSOD, been there done that

A ovo za zamjenu ti ne znam, sorry.

Moj PC  
0 0 hvala 0
16 godina
neaktivan

Još uvijek neznam, dok nezamjenim ploču.Donio sam je i radi se o BIOSTAR matičnoj model P43B-A7 DDR2, 775 SC, nema integracija i prima u dva slota 2X4GB=8GB ukupno.

BIOSTAR su kvalitetne ploče kako su mi rekli jer dosada  nisu imali primjedbi, vraćanja i sl. a zamjena pogotovu tamo gdje sam je zamjenio.

IPAK držim do jednog ali to nemora da bude:

NOVO JE NOVO IPAK.No ostaje jedno, nemoram da brinem za ASUS P5K KOJU vraćam sutra i nema problema.Ona je bila stara nekih dva mjeseca i u upotrebi kada sam je ja kupio i bila je u fazi vraćanja

dobavljaču od strane jednoga kupca PRIJE MENE .U to vrijeme prošle godine ja sam kupio tu ploču bez mnogo dvoumljenja za 200 KM (cirka 800 Kn) jer slična ploča u to vrijeme nova koštala

je 250 - 400 KM (1000-1500Kn), no nisam sanjao da će doživjeti krah takva dobra ploča nakon samo godinu i po dana.No šta je tu je, kod trgovaca u Sarajevu vlada nestašica 775 socketa sa DDR2 RAM

pa sam jedva dobio NOVU ovu ploču bez integracije sa samo jednom manom što keksi mogu 2x2 ili 2x4 ali nevažno za sada .Trgovci koji su mi prodali ploču obećali su za sve kekse o kojima sam pričao u ovoj temi  da zamjene za 2x4 gb ddr2 ili ću to sam uraditi na PIK.ba.

Inače pridružio sam Vam se iz Sarajeva Bosna.Helem kako god HVALA na savjetima, nadam se da ću ovdje naći dosta ljepih savjeta, uputa i saznanja kako bih obogatio svoje, a i da Vama pomognem koliko mogu.Ovim poslom hardware/software bavim se od 1995 znači nekih 15 godina. Iskreno svidja mi se već vaše društvo jako je ozbiljno i znalački.

Rusmo.

16 godina
neaktivan
Ram ddr2 problem

HVALA SVIMA

Napokon nakon gotovo mjesec dana, konačno imam svoj komp NOV novcat nakon izmjene matične ploče.Ova BIOSTAR P43B-A7 je više nego dobra i radi sasvim zadovoljavajuće.

Bios ploče je dosta dobar i po svojoj koncepciji dosta podsjeća na ASUS Bios izvedbe.Ima dosta noviteta kao što su

9th Biostar Touch tehnologija

Tehnologija pozivanja boot opciaj bez ulaska u BIOS

Flasher Biostar tehnologija

Tehnologija Bios update-a bez izlaska u DOS mod, jednostavno kroz sam BIOS

Warp speeder tehnologija ubrzavanja kroz intuitivni menadžment

Microsoft Wireless 700 - Miš+Tastatura

Microsoft Wireless Mouse v2.0 optical - Miš

Logitech 2.1 LS21 - Zvučnici 2+1 system

Philips 201E HD 21" - Monitor 16:9

HP ScanJet Scaner G2710 - Skener A4

HP F2180 + Scan+Copy+Print A4 - Color printer

HP1010 LaserJet - Printer laser black