Odustajem, prije toga tražim pomoć....

poruka: 14
|
čitano: 2.872
|
moderatori: DrNasty, pirat, XXX-Man, vincimus
1
+/- sve poruke
ravni prikaz
starije poruke gore
13 godina

Evo, dragi forumaši... odustajem, ja svoj komp neznam složiti.

Situacija je takva, znači, konfa iz potpisa (asrock s775, e6750 core2duo, 600w noname, hd4870 grafa, 2x2gb rama (ddr2 800))

Radio je odlično pola godine, ništ se ne pregrijava, ništ se ne gasi, bez greške, u windowsima (7), skyrim, dishonored, ac, ma, sve bez greške i sad više neće.

Naime, kad se upali, dignu se windowsi, ponekad radi bez greške cijeli dan, ponekad zablokira u radu, ono smrzne se, kao nekad kompjuteri ak se sjecate, stoji slika, ili titra zvuk. neki dan je stao za vrijeme filma, i zvuk dalje ide, radnja se odvija, čujem dijalog, a slika stoji. onda, npr u skyrimu, zasteka na točno određenom mjestu, prvo nestane zvuka, onda se smrzne slika, da bi se za par minuta sve dalje vrtilo ko da nist nije bilo, bez da se ugasi ili resetira ili nesto. probao sam reinstalaciju windowsa na drugom hardu, ali ista stvar. neznam kako dalje, a igraju mi se igre. Dal postoji mogućnost da su mi svi hard diskovi riknuli, ili je neki drugi problem?

Help please, ili kupujem plejku

http://c2club.co.uk/showthread.php?306-My-baby...-**progress-update**/page3
Moj PC  
0 0 hvala 0
14 godina
Re: Odustajem, prije toga tražim pomoć....
Kirian kaže...

Evo, dragi forumaši... odustajem, ja svoj komp neznam složiti.

Situacija je takva, znači, konfa iz potpisa (asrock s775, e6750 core2duo, 600w noname, hd4870 grafa, 2x2gb rama (ddr2 800))

Radio je odlično pola godine, ništ se ne pregrijava, ništ se ne gasi, bez greške, u windowsima (7), skyrim, dishonored, ac, ma, sve bez greške i sad više neće.

Naime, kad se upali, dignu se windowsi, ponekad radi bez greške cijeli dan, ponekad zablokira u radu, ono smrzne se, kao nekad kompjuteri ak se sjecate, stoji slika, ili titra zvuk. neki dan je stao za vrijeme filma, i zvuk dalje ide, radnja se odvija, čujem dijalog, a slika stoji. onda, npr u skyrimu, zasteka na točno određenom mjestu, prvo nestane zvuka, onda se smrzne slika, da bi se za par minuta sve dalje vrtilo ko da nist nije bilo, bez da se ugasi ili resetira ili nesto. probao sam reinstalaciju windowsa na drugom hardu, ali ista stvar. neznam kako dalje, a igraju mi se igre. Dal postoji mogućnost da su mi svi hard diskovi riknuli, ili je neki drugi problem?

Help please, ili kupujem plejku

trenutno imam isti problem sa laptopom....krepala mi je grafička...probaj stavit drugu grafu u komp pa vidi dali ćeš imati istih problema

Battlelog : Dom1natoRRR | Xfire : dgrubesa14 | YouTube : dgrubesa1990 | Facebook : p4wner
14 godina

Da, grafička. Možda nije krepala, možda su samo driveri.

14 godina

sigurno se nisu driveri sami od sebe pobrkali :) ...ako mu je sve radilo normalno i odjednom počeli problemi problem je očit

Battlelog : Dom1natoRRR | Xfire : dgrubesa14 | YouTube : dgrubesa1990 | Facebook : p4wner
Moj PC  
0 0 hvala 0
12 godina
neaktivan

probaj spojiti u drugi dvi izlaz na grafickoj, ili probaj monitor spojit na maticnu ako mozes pa vidi

pero
Moj PC  
0 0 hvala 0
14 godina
p4wner kaže...

sigurno se nisu driveri sami od sebe pobrkali :) ...ako mu je sve radilo normalno i odjednom počeli problemi problem je očit

update.

14 godina

Ja bi nprm,se postedio lutanja i trazenja graficke,jednostavno istekao graficku,pa probao integriranu,barem bih tako odmah vidio jel graficka problem!

Moj PC  
0 0 hvala 0
13 godina
neaktivan

Da, samo što mu integruša neče dati rješenje problema,što se tiče pokretanja igri.Jer s njom če recimo moči samo gledati(uz ispravne drivere) neki film,muziku,internet...ali što se tiče gaminga,ne.Problem je očito u diskretnoj grafi.Nebi bilo loše da sve očistiš od prašine,izvadiš grafu i nju dobro očistiš,gumicom izbriši bakreni dio(ono što se stavlja u slot) ,ispušeš napajanje,cijelu mbo,kučište...Reinstal(update drivera) grafe...

-a usput napravi memtest86+,i hdd scan

Poruka je uređivana zadnji put čet 28.2.2013 14:57 (lukabo).
Moj PC  
0 0 hvala 0
17 godina

Testiraj ram i provjeri kompatibilnost sa plocom.

0 0 hvala 0
17 godina
neaktivan

napajanje..

Odabrao Đelo Hadžiselimović, preveo Saša Kolka. tekst čitao Miljenko Kokot..
13 godina

Ovak, slijedio sam dio uputa, odštekal sam obje pločice rama, i grafičku. komp je radil stabilno sa jednim ramima (2gb) i bez grafičke. tolko o tome. sad, dal je grafička u kombinaciji s napajanjem ili ne, neznam. Znam da se ona dosta grije, ali s donje strane, suprotno od coolera i chipa, tam nema vent pa sam stavil na kučište jedan kraj nje da ju bar malo hladi. nadalje, kak sad dalje skužit dal su rami ili grafička ili napajanje, jer, očito je da kmp sad troši puno manje struje, kad ta 4870 asusova je potrošač. Al, kad razmislim, ima smisla, jer kad su mi problemi počeli, rušil se u dishonored-u i skyrim-u, dok je npr kingdoms of amalur radil super glatko, pošto je puno manje zahtjevna. ok, budem se potrudil sve počistiti dobro, uključujući i napajanje, pa budem onda vidio kak bude kaj funkcioniralo, a i, budem update svih drivera napravil. ako jos tko ima kakvu ideju, dobrodosle su.

http://www.market.ba/slike/slika_757180.0.jpg

inace, to je ta graficka... mozda ne hladi dosta cooler (nije clockana), ili da ga zvadim dolje i termo pastu promijenim?

Moj PC  
0 0 hvala 0
16 godina

Daj probaj malo opteretiti grafičku u igri ili Furmark-om i onda vidjeti temperaturu od VRM-a na grafičkoj.

Meni se VRM pregrijava (preko 100 °C) i onda dolazi do blokiranja/restarta/artefakata, možda je i kod tebe sličan slučaj.

R.I.P. EnlightenedPhoenix 24.6.2011.
Moj PC  
0 0 hvala 0
13 godina

budem preko vikenda, cijele dane sam na poslu i jednostavno ne stignem, jucer sam ga rastavio i popikao na maticnu samo najnuznije i sad radi. al, uzet cu si vremena, kompresor, novu termo pastu i napast ću tog gada, ima da radi... mislim, mozda je graficka, dal na njoj treba termo pastu isto stavljat izmedju gpu i coolera?

Moj PC  
1 0 hvala 0
16 godina
Kirian kaže...

mislim, mozda je graficka, dal na njoj treba termo pastu isto stavljat izmedju gpu i coolera?

Ako ti više nije pod garancijom i ako je malo starija svako bi je trebalo promijeniti pastu, odmoći sigurno neće.

R.I.P. EnlightenedPhoenix 24.6.2011.
1
Nova poruka
E-mail:
Lozinka:

vrh stranice