Neznam što je al ne radi ?

poruka: 10
|
čitano: 1.890
|
moderatori: DrNasty, pirat, XXX-Man
1
+/- sve poruke
ravni prikaz
starije poruke gore
12 godina
neaktivan
Dali matična umire ?

Podrav svima na forumu kao što se vidi tek sam se registrirao iako godinama čitam i tražim rješenja za razne probleme vezano za računala ovde na bug forumu ali sada sam bio primoran postavit pitanje jer zaista neznam šta da radim. Evo ovako ima par dana  mi crkla grafička kartica koja je pod garancijom dok je  ona u procesu zamjene stavio sam drugu rezervnu koja je ispravna ali sad primječujem još neke probleme koje je grafička povukla ili je nešto drugo povuklo grafičku i to......Windowsixp sp3 'Naime gubi mi se zvuk i vrača uz pucketanje u driveri su uredno instalirani device manageru nema upitnika ali mi stoji neki unknown device i konstantno mi iskace poruka usb not recogized 'iako ni jedan usb nije priključen  kad prkjucim usb ili hard disc ili ga nece pripozna ili kad ga pripozna nakon 5 minuta izggubi isto tako stalno izbacuje proonađen novi hardwer ali isti neče ispravno raditi iako nisam stavljao nikakav novi hardware osim grafičke ali mi isto izbacuje kad spojim monitor i na integriranu grafiku.Uzsve gore navedeno računalo je skrozusporilo i cpu ide u 100% pa padne na 10 i tako stalno oPo svemu izgleda da je matična otišla ali opet kad vidim da digne wndows normalno ......neznam šta bi mislio.Nadam se da neko ima ideju?sorry na pravopisnim greskama pisem s mobitela .

Poruka je uređivana zadnji put ned 5.1.2014 15:51 (Maestro27).
Moj PC  
0 0 hvala 0
12 godina
Re: Dali matična umire ?

možeš jedino provjeriti vizualno el. kondenzatore da se nisu ispupčili (napuhali) ili da ispod njih izlazi elektrolit ili na vrhu.Na matičnoj se može desiti i da na power konektoru uslijed slabog spoja dolazi do zagrijavanja, pa nebi bilo loše da ga staviš na stol i pregledaš spojeve. Napomena i u napajanju ima kondenzatora....tako da i to može praviti probleme....a usput imaš šansu da i prašinu očistiš.

12 godina
neaktivan

Matična na oko izgleda uredno'kondezatori nisu ispupčeni i spojeve  sam  sve pregledao sve izgleda u redu dali bi ovi probleminmožda mogli biti do napajanja...nekako krčenje zvuka mi baca kao da ima struje gdje nebi trebalo biti....Kad bi mogao nekako skužiti koji je to hardware kojeg ne može prepoznati jer pise unknown device e sad il je poruka lazna ili ja neznam detektirat koji hardwer je neispravan.....

Poruka je uređivana zadnji put ned 5.1.2014 11:58 (Maestro27).
14 godina
Maestro27 kaže...

Matična na oko izgleda uredno'kondezatori nisu ispupčeni i spojeve  sam  sve pregledao sve izgleda u redu dali bi ovi probleminmožda mogli biti do napajanja...nekako krčenje zvuka mi baca kao da ima struje gdje nebi trebalo biti....Kad bi mogao nekako skužiti koji je to hardware kojeg ne može prepoznati jer pise unknown device e sad il je poruka lazna ili ja neznam detektirat koji hardwer je neispravan.....

A da probas reinstall OS koji imas?

12 godina
neaktivan

uff Napravio sam reinstal windowsa jučer kad više ništa nisam znao  šta učinit a prije toga sam sve komponente izvadio i vratio ' izvadio bateriju s matične na neko vrjeme  i vratio ali ništa i dalje isto' nema što nisam probao zavrtio memtest nema errora'' izbrisao sve drivere u device manageru i pustio da ih opet instalira opet isto reistalirao drivere od matične grafičke zvučne ma ne jebe i onda sam napravia reinstal windowsa i znate.

Poruka je uređivana zadnji put ned 5.1.2014 15:08 (Maestro27).
14 godina
Maestro27 kaže...

uff Napravio sam reinstal windowsa jučer kad više ništa nisam znao  šta učinit a prije toga sam sve komponente izvadio i vratio ' izvadio bateriju s matične na neko vrjeme  i vratio ali ništa i dalje isto' nema što nisam probao zavrtio memtest nema errora'' izbrisao sve drivere u device manageru i pustio da ih opet instalira opet isto reistalirao drivere od matične grafičke zvučne ma ne jebe i onda sam napravia reinstal windowsa i znate.

Cek znaci funkcionira sad :D ili?

12 godina
neaktivan
Luka123 kaže...
Maestro27 kaže...

Cek znaci funkcionira sad :D ili?

Pa napisao sam da san jučer napravio reinstal a  sutradan san postavio temu ,pa da sam rješio nebi otvarao temu :) u svakom slučaju hvala ti što mi pokušavaš pomoči 'mogu reči da sam pomalo razočaran 'malo ljudi se javilo na temu 'možda sam je  ja krivo postavio ili slično nek mi neko kaže onda  .Danas sam primjetio da kad ima zvuka usb not recogized ne iskače a kad se zvuk nestane onda i usb not recognized iskace . Kod mene je integrirana zvuučna i izgleda da je ona riknila ali zašto izbacuje usb not.....kakve veze  ima to dvoje.

Poruka je uređivana zadnji put uto 7.1.2014 1:46 (Maestro27).
14 godina

Javilo bi to se vise al ocito neznaju,vjerojatno je problem u maticnoj, idu na sustav eliminacije posudi napajanje pa provaj I Vidirezultate ako to nijeostaje maticna

Moj PC  
0 0 hvala 1
13 godina

Da, malo si krivo postavio temu... Ali bitno da je riješeno i da ti imaš iskustvo više ;) Ja sam davno imao sličan problem, riknuo je jedan poveći kondenzator blizu čipa za zvuk na matičnoj. Ona je dalje super radila ali naravno nije bilo zvuka i ja se pomirio s tim i kupio neku USB zvučnu karticu. Skužio sam kondenzator dok sam čistio računalo i otišao po novi u chipoteku i zalemio! Dok je proradilo osjećao sam se kao da sam složio Voyager! Nije nista krckalo niti mi izbacivalo bilo kakve poruke u windowsima. A zašto je riknuo kondenzator to samo Alah zna ;)

Moj PC  
0 0 hvala 1
12 godina
neaktivan

Ok nabavit ču novu matičnu i probat a sve me kopka da uzmem cjelo novo računalo :) hvala svma na pomoči pozz

Moj PC  
0 0 hvala 0
1
Nova poruka
E-mail:
Lozinka:

vrh stranice