Nemogu u BIOS ?

poruka: 8
|
čitano: 1.866
|
moderatori: DrNasty, pirat, XXX-Man, vincimus
1
+/- sve poruke
ravni prikaz
starije poruke gore
15 godina
Nemogu u BIOS ?

PC je is popisa , instalirao sam Win 7 i izgubio mi se LAN (Ethernet u Device Manageru) , sve sam probao ali ga jednostavno nema i na internet sam mogao samo preko usb Wireless sticka !!

Htio sam probati stariji BIOS sa CDa , uradim flash i nakon restarta nemogu u BIOS (sve je crno , ventovi se normalno vrte,led). Sad kontam da  taj stariji BIOS ne podržava FX8350 i da zato nemogu ništa!

Može li se ovo popraviti kako (nemam neki Athlon ili Phenom da probam)................ resetujem , ali ništa no signal!

POMOĆ...... plačem.....

{#}

javljam se sa P4 (2004god)

update: primjetio sam da mouse i tipkovnica uopšte ne "svijetle" , no led !!!

izvadio sam bateriju sa MB , nakon par minuta probao ponovno ali no signal .

dvd mogu otvoriti ,...... ventovi se vrte. PC is DEAD ( a sve je prilično novo)

:(

Poruka je uređivana zadnji put sri 1.5.2013 1:32 (joyjoy).
Moj PC  
0 0 hvala 0
15 godina
Nemogu u BIOS ?

Ako imas jamstvo , da probas reklamirati ?

Music As A Weapon !!
Moj PC  
0 0 hvala 0
15 godina
Re: Nemogu u BIOS ?
Haf932 kaže...

Ako imas jamstvo , da probas reklamirati ?

Sutra probam sa PII 960 , ako nebude išlo , pod garancijom je još godinu.... ovo je druga prvoj su otišli duall chanel tj radila u singlu modu i zamjenili mi za ovu prije godinu.

:(

13 godina
neaktivan

Nema ti druge no ugraditi CPU koji podržava starija revizija BIOS-a matične ploče. Kada na opisani način upališ komp nadogradi BIOS na najnoviju reviziju (izbjegni BETA revizije) i tada opet stavi FX8350 ukoliko MB i novi BIOS podržavaju isti CPU (nisi napisao koja je MB).

Nakon svake nadogradnje BIOS-a (starijom ili novijom revizijom)  učitaj defaultne postavke snimi i resetiraj računalo, ukoliko je potrebno tek tada nakon restarta ponovo uđi u BIOS i konfiguriraj (nadogradnja BIOS-a radnja je visokog rizika i radi isključivo na osobnu odgovornost).

Bilo bi poželjno da za vrijeme nadogradnje BIOS-a računalo bude spojeno na UPS.

Ako u device manageru nemaš LAN vjerojatno je oštećen i savjetujem ugradnju PCI LAN kartice.

13 godina
neaktivan
Nemogu u BIOS ?

Mbo mu je "asus m5a88-v evo",koja podržava taj proc,ali sa verzijom bios-a 1502 ili novijom.

A tu imaš i lan drivere,jer ih očito nisi imao na instal disku,te ih nisi instalirao,pa probaj sa njima osposobiti lan.

Poruka je uređivana zadnji put sri 1.5.2013 8:01 (lukabo).
Moj PC  
0 0 hvala 0
15 godina

Posudio cpu PII 960 , pojavio se BIOS ,flashovao na posljednju verziju ,vratio svoj FX i sada na tom PCiu radim čistu W7 instalaciju (u toku ) sve se čini 100% OK.

......... uh , mogu odahnuti.

{#}

p.s. kod novijih ASUS ploča gotovo je nemoguće uništiti BIOS(u slučaju nestanka struje npr..) , postoji zaštita

tada sa USB a ili DVD a koji jer došao uz ploču uradimo recovery(samo se ponovno flashuje)

15 godina
Nemogu u BIOS ?

Gigabyte maticne npr. imaju dva biosa ( jedan backup bios ) ! Jednom mi se dogodilo da mi se glavni bios nesto shebo i onda se ovaj backup bios samo prekopirao u glavni !

Music As A Weapon !!
Moj PC  
0 0 hvala 0
16 godina
Nemogu u BIOS ?

Pozdrav, imam problem kod ulazenja u bios (uefi) i podizanja windowsa.

Asus P8H61-M L/USB3 
Intel Core i5 2500K
Ati HD5770

Nakon sto sam na kartici promjenio hladnjak, pokusao sam upaliti racunalo. U pocetku izgleda sve normalno, logo Asusovih biosa se normalno upali, ali kad pokusam uci u bios (pritiskom na DEL) monitor se jednostavno zacrni i prebaci u sleep mode nakon par sekundi.

Resetiram, ovaj put ne pritiskam nista i nakon dizanja biosa u trenutku kad se trebaju pokreniti windowsi, ekran se zacrni i opet nakon par sekundi je u sleep modu. 

Izvadim graf. karticu, monitor spoim na integriranu grafiku i komp se upali normalno.

Zna li itko u cemu bi mogao biti problem? Nije mi prvi put da sam mijenjao cooler na nekoj grafickoj, promjenio sam ih na desetke sto sebi sto prijateljima itd. i nikad mi se ovako nesto nije desilo.

Hvala unaprijed 

EDIT. Racunalo je sinoc radilo takoder normalno sa istom grafickom, ali je prije nego je doslo do mene transportirano u autu nekih 300km, i nisam testirao dali radi prije nego sam mijenjao cooler. 

Poruka je uređivana zadnji put sub 24.8.2013 19:09 (Icefox).

0 0 hvala 0
1
Nova poruka
E-mail:
Lozinka:

vrh stranice