Nekaj pregorelo u kompu

poruka: 15
|
čitano: 2.533
|
moderatori: DrNasty, pirat, XXX-Man, vincimus
1
+/- sve poruke
ravni prikaz
starije poruke gore
17 godina
Nekaj pregorelo u kompu

Tak znaci surfam po forumu slusam muziku kad odjenput prvo se osjeti smrad te sve strasno uspori. Komp se zgasi i neda se upaliti prvo opce nista ne trza nema zvukova, te se nakon toga pojavi prilozena slika, nakon jos par pokusaja uspjel sam ukljuciti te za sad sve radi normalno. Ali se jos uvjek osjeca smrad, nekaj je sigurno otislo. :)

People who are crazy enough to think they can change the world are the ones who do.
Poruka je uređivana zadnji put pon 22.6.2009 1:44 (Aki).

0 0 hvala 0
17 godina
neaktivan
Nekaj pregorelo u kompu

Nekako mi vuče na napajanje :S

Ali mislim da nebi mogao ponovo pokrenut nakon što pregori :D

Music is my life :)
Moj PC  
0 0 hvala 0
16 godina
neaktivan
Nekaj pregorelo u kompu

+12 V vod ti ima 8.57V ako sam dobro vidio na slici, to je van svake margine,

drugim rijecima: napajanje je kaputt...

All religions are the same: religion is basically guilt, with different holidays.

4 0 hvala 0
17 godina
neaktivan
Nekaj pregorelo u kompu

Pretpostavljam da nisi otvarao kućište i "njuškao" da vidiš iz pravca koje komponente ide smrad.

Moguće je da je neka sekundarna komponenta kao floppy ili CD/DVD uređaj.

Isprobaj sve uređaje koje imaš (snimaj, prenosi podatke...) pa da vidiš.

Ovako možemo samo nagađati.

Uđe Bruce Willis u HGSpot i kaže: Daj Hard...od 500MB
Moj PC  
0 0 hvala 0
16 godina
odjavljen
Nekaj pregorelo u kompu

Moze biti i maticna..., mada su mu naponi i na drugim railovima cudni.

Meni nije zasmrdilo, nego se samo resetiralo. Nakon toga se uvijek zaustavljalo na tom istom mjestu.

No, meni nije 'proslo' dalje. Drugi dan se vise nije niti dala upaliti... Krepuc.

Jedino su mi malo mutni oni podaci dolje. Vidi se da imas nf2 plocu, prema vbat Izlanuo se

Poruka je uređivana zadnji put pon 22.6.2009 1:57 (Mrgud Veliki).
Moj PC  
0 0 hvala 0
16 godina
neaktivan
Nekaj pregorelo u kompu

meni je neki dan nesto crklo u kompu...

morao sam otvoriti kad ono floppy.

(ugusio sam se dok sam je vadio) :|

Moj PC  
0 0 hvala 0
17 godina
RE: Nekaj pregorelo u kompu
Aki kaže...

Tak znaci surfam po forumu slusam muziku kad odjenput prvo se osjeti smrad te sve strasno uspori. Komp se zgasi i neda se upaliti prvo opce nista ne trza nema zvukova, te se nakon toga pojavi prilozena slika, nakon jos par pokusaja uspjel sam ukljuciti te za sad sve radi normalno. Ali se jos uvjek osjeca smrad, nekaj je sigurno otislo. :)

Ajd ti fino reci koje napajanje imas i koje marke i koliko je staro to je sumnjivo vrlo i vuce na napajanje a kaj drugo!?Cool

17 godina
Nekaj pregorelo u kompu

5 min nakon kaj sam post napisal identicna stvar se desila, sad ujutro pak radi, ali se hebeni smrad osjeca. A konfiguracija kompa je u prilozenoj slici. Takodjer evo sa EVEREST-om ako ne vidite neke stvari na slici. Te sam zaboravio napomenuti danas i jucer kad sam uspio ukljuciti komp iz desetog pokusaja su bile normalne valute kod ukljucivanja.

People who are crazy enough to think they can change the world are the ones who do.
Poruka je uređivana zadnji put pon 22.6.2009 10:58 (Aki).

0 0 hvala 0
16 godina
odjavljen
Nekaj pregorelo u kompu

Ako ti napajanje divlja pri pregrijavanju, riskiraš spaliti još nešto u kompu. Najbolje bi bilo otvoriti komp i pregledati sve komponente. Ono što smrdi će na sebi imati crnu fleku.

MA78G-DS3G, Athlon64 X2 5000+, 2x2 GB DDR2 800 MHz, 8600 GT 256 DDR3, 2x160 GB SATA WD HDD

0 0 hvala 0
17 godina
MrBlc kaže...

Najbolje bi bilo otvoriti komp i pregledati sve komponente. Ono što smrdi će na sebi imati crnu fleku.

Otvoril, nist nema crnu fleku, ali mislim da ventilator smrdi makar nisam siguran jer je tesko raspoznati :)

17 godina
Aki kaže...
MrBlc kaže...

Najbolje bi bilo otvoriti komp i pregledati sve komponente. Ono što smrdi će na sebi imati crnu fleku.

Otvoril, nist nema crnu fleku, ali mislim da ventilator smrdi makar nisam siguran jer je tesko raspoznati :)

Koliko ja vidim na slici imas napajanje neko Linkworld 420w tj kuciste s napajanjem ak sam dobro videl tj srot napajanje to ne valja sigurno i jos toliko staro moras pod hitno uzet novo napajanje bez razmisljanja da ne bi bilo prekasno poslije!IznenađenCool

Poruka je uređivana zadnji put pon 22.6.2009 15:31 (rambox).
17 godina

Slažem se, napajanje je najvjerojatniji uzročnik; moguće je da ventilator pregori, ali to se baš i ne događa često. Najvjerojatnije je neka komponenta unutar napajanja...

Svakako promijeni napajanje, jer nije nemoguće da zbog nastalog kvara dođe do prenapona na nekoj liniji, i da uništiš matičnu ploču, ili čak cijelo računalo.

KaeR
17 godina
neaktivan
Nekaj pregorelo u kompu

Jel ti ovo na prvoj slici, u provm postu pod "CPU Temp" piše 98 c ili me oči varaju? Provjeri tu temperaturu proca...

Only God (& mod) can judge me

0 0 hvala 0
16 godina
neaktivan
Nekaj pregorelo u kompu

Tamo u izvještaju mu piše da je temperatura procesora 63 stupnjeva C. To nije tako kritično makar je moja temperatura procesora (bez opterečenja 45 stupnjeva).

Ak imaš koje napajanje ili ti ga ima neki frend, probaj zamijenit pa ćeš vidjet šta će reći. Step by step...

Poruka je uređivana zadnji put pon 22.6.2009 17:00 (dejantopolko).

0 0 hvala 0
16 godina
Nekaj pregorelo u kompu

pa i meni se to desilo par puta, da je zasmrdilo i to jednom dobro..

a rezultat je bio napajanje...

Najbolji osjećaj je upala mišića........
Moj PC  
0 0 hvala 0
1
Nova poruka
E-mail:
Lozinka:

vrh stranice