Monitor se nekada ne pali

poruka: 5
|
čitano: 1.288
|
moderatori: DrNasty, pirat, XXX-Man, vincimus
1
+/- sve poruke
ravni prikaz
starije poruke gore
17 godina
neaktivan

Pozdrav.

Imam jedan cudan i malo iritantan problem. Imam LG monitor 19" widescreen i uvijek mi je bio spojen na graficku karticu preko digitalnog signala (bijeli kabel). Buraz je nesto prckao i zeznuo je sliku i nisam vise uspio dobiti sliku preko digitalnog signala pa sam monitor spojio preko analognog kabela (plavi kabel). I odlucio sam nakon nekog vremena opet vratiti na digitalni, ali sam totalno izgubio sliku na monitoru. Slika se pojavi u BIOS-u i dok se pokrece XP sustav, ali dok treba prikazati desktop monitor se gasi i odlazi u stand by.

Inace monitor radi i preko safe mode-a prikazuje desktop i sve radi, ali u normalnom desktopu nemam slike.

Kombinirao sam sve i svasta i vise nikako ne mogu dobiti sliku na monitor, uvijek kada trebam vidjeti desktop on ode u stand by.

Nemam vise ideja. Ispricavam se na duzem postu.Sramim se

0 0 hvala 0
17 godina
neaktivan

Spoji monitor preko analognog signala i normalno pokreni Windowse.

U XP-u:

Desni klik na Desktop->Properties->Settings

U Visti:

Desni klik na Desktop->Personalize->Display Settings

Ako tu imaš prikazana dva monitora kao na slici, klikni na "Identify Monitors" i tada će se na monituru pojaviti veliki broj 1 ili 2.

Ako je na ekranu prikazan broj jedan klikni na monitor broj 2, a ako je prikazan broj 2 klikni na 1.

Stavi kvačicu pored "Extend the desktop onto this monitor" i pored "This is my main monitor", a potom klikni na OK.

Zatim skopčaj monitor preko digitalnog ulaza i na njemu bi se trebala pojaviti slika.

0 0 hvala 0
17 godina
neaktivan

Ucinio sam to jer je bio podesen prikaz na dual view, pa sam stavio na single display i prikazivao mi se broj 1.

Sada je problem doci do te slike jer ne vidim desktop, samo cujem :)

Pokusati cu preko safe mode-a prebaciti neke bitne stvari na drugu particiju pa cu instalirati novi sustav jer imam slike u biosu i kada se pokrece XP.

0 0 hvala 0
17 godina
neaktivan

A šta ti je to brat sprčkao? Pitaj ga, biti će lakše naći grešku. Da nije možda dirao po driverima?

"An expert is a person who has made all the mistakes that can be made in a very narrow field." - Niels Bohr

0 0 hvala 0
17 godina
neaktivan

Evo problem je rijesen, instalirao sam ponovno XP.

0 0 hvala 0
1
Nova poruka
E-mail:
Lozinka:

vrh stranice