Iznenadno gasenje kompjutera

poruka: 23
|
čitano: 16.611
|
moderatori: DrNasty, pirat, XXX-Man
1
+/- sve poruke
ravni prikaz
starije poruke gore
16 godina
neaktivan

Kompjuter mi se iznenadno sam ugasi, najćešće kada igram neke igrice.

Pošto je ljeto uzeo sam u obrzir pregrijavanje te sam otvorio računalo, htio sam pratiti temperaturu računala ali mi je istekao trail od Everesta probao sam sa nekim drugim programima ali ni jedan nije konkretan i lijepo napravljen kao Everest, a uostalom ni neznam kolika temperatura je maximalna pojedinih djelova.

Takodjer kompjuter mi se znao ugasiti kada sam "rendao" video u sony vegas-u jer bi mi se CPU popeo na 100% iskoristivosti.

Gledao sam u reportima od Windows-a da bi tamo otkrio nesto te bi mi samo pisalo nesto kao " PC didn't shut down properly" ili sl.

Sjecam se u XP-u je bila aplikacija da pratis temperaturu te si mogao podesitit na kojoj temp da ti se pc ugasi, trazio sam to u Visti ali ne mogu pronac.

Koristim Windows Vistu 32 bitnu

Konfiguracija:

AMD Athlon II X4 620 2.4 ghz

4.00 Gb rama

Radeon HD 4670 1GB Sapphire

Gigabyte MA770-UD3

Napajanje 460 W

I jos samo da navedem iako neznam dali bi to mogao biti problem, preko jedne uticnice mi je spojeno racunalo, pisač, zvucnici i stolna lampa.

Evo nasao sam program koji ocitava temperature lijepo i vidljivo, ali vidim problem da mi ne moze ocitati temperaturu procesora isto kao i drugi programi.

U cemu je problem ?

http://i49.tinypic.com/29fb4tf.jpg

Poruka je uređivana zadnji put sub 3.7.2010 2:41 (Diabola).

0 0 hvala 0
15 godina
RE: Iznenadno gasenje kompjutera

Vjerojatno se pregrijava...probaj malo isprašit cooler od procesora, ako je potrebno skini ga, očisti i zamjeni pastu.

a temp gašenja mislin da se namišta u biosu

15 godina
protjeran

Da nije do napajanja? Meni se tako događalo dok nisam promjenio napajanje,bilo je preslabo i u igrama je jednostavno se gasio PC i od kako sam novo napajanje stavio sve radi kako treba.

samo problemi
Moj PC  
0 0 hvala 0
16 godina
neaktivan

dali ti je na pocetku normalno radio ili se tako ponasa od prvog dana???

dali si sam slagao komp ili je tako kupljen???

0 0 hvala 0
16 godina
neaktivan

Normalno je na pocetku radio poceo je prije nekih mjesec dana, a kompjuter sam sam sastavio ali su mi decki iz ADM-a dali garanciju na njega kao da sam ga kupio da je sastavljen ko njih, evo sada sam koristio onaj prime95 kamo testira pojedine komponente, ugl meni se CPU digne na 100% iskoristivosti pa mi se kompjuter ugasi nakon nekih 20-tak sekundi nakon toga. Dakle mogu iskljuciti pregrijavanje ?

16 godina

možda su ti windowsi loš meni se stara raga rušila pet puta dnevno dok nisam novi ubuntu instalirao ,možda nije stvar u hardveru vjerovatno neki driver ne valja,program,antivirus ,firewall probaj sve nepotrebne programe deinstalirati možda je problem naprimjer u antivirusu

dovoljan mi je jedan uređaj sa os u sebi
16 godina
neaktivan

na to sam i ja pomislio, jer kompjuter nisam formatirao od kada sam ga kupio, sto ce sada biti godinu dana a koristim Windows Vistu s kojom sam imao podosta problema pogotovo oko zvucne kartice ... zanima me dali ima program koji ce pratiti iskoristenost CPU-a jer realno ja u igricama ( igram online multiplayer igrice) ne mogu tabati svako malo da vidim iskroistivost, pa da taj program zapisuje te da nakon  naglog gasenja poslije mogu vidjeti na koliko mi je bio CPU da mogu biti potpuno siguran da je do toga ...

16 godina
neaktivan

da li si možda čistio komp ili nešto tako pa si zaboravio spojiti vent od proca na ploču

16 godina
neaktivan

ma nisam evo otvoreno je kuciste i sve se vrti ... i stvar je sto ja otvarim 20 programa word, excel, ms, skype, garenu, antivirus, winamp, bsplayer, window media player i dalje mi je cpu na nekih 10% ali tokom igara se nakon nekog neodredenog vremena  sam pc ugasi jer se ( po mom misljenju) cpu digne na 100% i ostane tamo neko vrijeme te se racunalo ugasi

Poruka je uređivana zadnji put sub 3.7.2010 18:13 (Diabola).
16 godina
neaktivan

ovaj TMPIN1 je preveliki a mislim da je to od proca temp,možda nisi dobro namjestio hladnjak od proca,a možda imaš u biosu namješteno da ti se gasi na 70stupnjeva

Poruka je uređivana zadnji put sub 3.7.2010 18:29 (muhaqeri).

0 0 hvala 0
16 godina
neaktivan

Brebaci ti speedfan

to je 100% pregrijavanje a i da budemo sigurni pogledaj temperature

http://www.omgpop.com/?r=dqxd
Moj PC  
0 0 hvala 0
16 godina
neaktivan

evo sto kaze speedfan http://i46.tinypic.com/ofqzd5.jpg

sada ja neznam sta znace ove temperature, ono je bilo prvotno ocitavanje sada se spustilo na 74 i 80 stupnjeva ...

Poruka je uređivana zadnji put sub 3.7.2010 19:19 (Diabola).
15 godina
protjeran
Diabola kaže...

evo sto kaze speedfan http://i46.tinypic.com/ofqzd5.jpg

sada ja neznam sta znace ove temperature

Jadan procesor,hajde probaj ga na kompresor ispiriti i staviti novu pastu na procesor pa onda stavi sliku.

samo problemi
16 godina
neaktivan

evo to cu uciniti do ponedjeljka, kazes da ovo bas i nije najzdravije ? a da razmislim o kupnji novog hladnjaka i ventilatora jer je ovaj dosao u paketu sa procesorom pa neznam koliko je kvalitetan :S

15 godina
protjeran
Diabola kaže...

evo to cu uciniti do ponedjeljka, kazes da ovo bas i nije najzdravije ? a da razmislim o kupnji novog hladnjaka i ventilatora jer je ovaj dosao u paketu sa procesorom pa neznam koliko je kvalitetan :S

Gle meni moj procesor ocan na 3.10ghz intel c2d pod opterečenjem ima bar 30 stupnjeva temperature niže.To nikako nije zdravo za procesor tamo do 65-70 pod opterećenjem može ali kada miruje nema šanse.

EDIT: Ovakve bi ti trebale biti temperature,ako ne i niže,ovo zaokruženo je cpu.

Zaokruženo CPU Zaokruženo CPU
samo problemi
Poruka je uređivana zadnji put sub 3.7.2010 19:25 (Svjetleci Ventilator).
16 godina
neaktivan

aha, dakle mislis da mi se cpu dize na 100% zbog pregrijavanja, po meni to ima logicnosti, ali nisam strucnjak u ovom podrucju, nisi mi rekao za novi hladnjak i ventilator dali da razmislim o tome, ako da mozes li preporuciti koji gore u prvom postu pise koji procesor imam radi kompatibilnosti ...

16 godina
neaktivan
Diabola kaže...

Normalno je na pocetku radio poceo je prije nekih mjesec dana, a kompjuter sam sam sastavio ali su mi decki iz ADM-a dali garanciju na njega kao da sam ga kupio da je sastavljen ko njih, evo sada sam koristio onaj prime95 kamo testira pojedine komponente, ugl meni se CPU digne na 100% iskoristivosti pa mi se kompjuter ugasi nakon nekih 20-tak sekundi nakon toga. Dakle mogu iskljuciti pregrijavanje ?

ovo boldano nema nikakve logike .. digne ti se cpu na 100% i komp se ugasi za 20sec? i tebi to nije pregrijavanje ...

ako ti se komp ugasi dok ga testas s prime95 znaci da nesto nije uredu ... 

:D
15 godina
protjeran
Diabola kaže...

aha, dakle mislis da mi se cpu dize na 100% zbog pregrijavanja, po meni to ima logicnosti, ali nisam strucnjak u ovom podrucju, nisi mi rekao za novi hladnjak i ventilator dali da razmislim o tome, ako da mozes li preporuciti koji gore u prvom postu pise koji procesor imam radi kompatibilnosti ...

Preporuka do 170kn Freezer Pro 7 Rev.2 ja ga imam odlićan,tih perfektan je i još imaš sloj MX2 paste namazane na njega.LINK U Linksu 169kn.

samo problemi
16 godina
neaktivan

Hvala ti,

probat cu prvo procistiti hladnjak i ventilator od procesora ako se temperatura ne snizi cu kupiti tvoju preporuku ipak 170 kn nije puno ...

15 godina
protjeran
rebelsy kaže...
Diabola kaže...

ovo boldano nema nikakve logike .. digne ti se cpu na 100% i komp se ugasi za 20sec? i tebi to nije pregrijavanje ...

ako ti se komp ugasi dok ga testas s prime95 znaci da nesto nije uredu ... 

Nemožešiskljućutu iskljućiti pregrijavanje.

@rebelsy upravu si nema nikakve logike.

samo problemi
Poruka je uređivana zadnji put sub 3.7.2010 19:29 (Svjetleci Ventilator).
16 godina
neaktivan

to bi bilo kao da si iskljucio grijanje

http://www.omgpop.com/?r=dqxd
Moj PC  
0 0 hvala 0
16 godina
neaktivan

Evo decki rjesio sam prvu temperaturu stvarno je bilo do coolera koji je po cijeloj prednjoj povrsini imao debeli sloj prljavstine stoga ventilator nije mogao obavljati prvu zadacu, ali i dalje mi je druga temperatura visoka, pa ako mi netko moze reci sto je ta druga temperatura, je to mozda od graficke jer tamo isto imam podosta prljav ventilator ...

http://i50.tinypic.com/2mrbp5c.jpg

0 0 hvala 0
15 godina
protjeran
Diabola kaže...

Evo decki rjesio sam prvu temperaturu stvarno je bilo do coolera koji je po cijeloj prednjoj povrsini imao debeli sloj prljavstine stoga ventilator nije mogao obavljati prvu zadacu, ali i dalje mi je druga temperatura visoka, pa ako mi netko moze reci sto je ta druga temperatura, je to mozda od graficke jer tamo isto imam podosta prljav ventilator ...

http://i50.tinypic.com/2mrbp5c.jpg

Hajde ovako,uzmi cpu cooler,uzmi grafu i odi kod nekoga ako ti nemaš kompresor i to dvoje ispiri i nakon što si to dvoje ispirio ispiri i ostatak komponenti bez da ih vadiš iz kučišta.

samo problemi
1
Nova poruka
E-mail:
Lozinka:

vrh stranice