Kompjuter mi se iznenadno sam ugasi, najćešće kada igram neke igrice.
Pošto je ljeto uzeo sam u obrzir pregrijavanje te sam otvorio računalo, htio sam pratiti temperaturu računala ali mi je istekao trail od Everesta probao sam sa nekim drugim programima ali ni jedan nije konkretan i lijepo napravljen kao Everest, a uostalom ni neznam kolika temperatura je maximalna pojedinih djelova.
Takodjer kompjuter mi se znao ugasiti kada sam "rendao" video u sony vegas-u jer bi mi se CPU popeo na 100% iskoristivosti.
Gledao sam u reportima od Windows-a da bi tamo otkrio nesto te bi mi samo pisalo nesto kao " PC didn't shut down properly" ili sl.
Sjecam se u XP-u je bila aplikacija da pratis temperaturu te si mogao podesitit na kojoj temp da ti se pc ugasi, trazio sam to u Visti ali ne mogu pronac.
Koristim Windows Vistu 32 bitnu
Konfiguracija:
AMD Athlon II X4 620 2.4 ghz
4.00 Gb rama
Radeon HD 4670 1GB Sapphire
Gigabyte MA770-UD3
Napajanje 460 W
I jos samo da navedem iako neznam dali bi to mogao biti problem, preko jedne uticnice mi je spojeno racunalo, pisač, zvucnici i stolna lampa.
Evo nasao sam program koji ocitava temperature lijepo i vidljivo, ali vidim problem da mi ne moze ocitati temperaturu procesora isto kao i drugi programi.
U cemu je problem ?