HP CQ61 laptop, radi - nema slike

poruka: 6
|
čitano: 1.045
|
moderatori: DrNasty, pirat, XXX-Man
1
+/- sve poruke
ravni prikaz
starije poruke gore
15 godina
neaktivan

Pozz 

imam jedan stari laptop, radi se od HP Compaq Presario CQ61, laptop kada ga upalim, radi, cuje se zvuk pokretanja windowsa, znaci windowsi se bootaju i sve al na akrenu nista, pokusao sam spojit laptop na externi monitor putem HDM-i kabla i VGA kabla al isto nista, u cemu bi mogalo biti problem? Graficka ? Ne znam dali mi se isplati narucivat novu maticnu plocu posto je graficka intergrirana na njoj

XBL - skols1555

0 0 hvala 0
10 godina
neaktivan
Re: HP CQ61 laptop, radi - nema slike

Ako si čuo zvuk pokretanja Windowsa, onda grafička radi, jer se inače ne bi mogao uopće bootat sistem, tj. ne bi prošlo dalje od POST-a.

Kad je spojen na vanjski ekran, stisni win tipku i p istovremeno, par puta tak pritišći pa budeš vidio jel se pojavi slika na vanjskom ekranu.

Po ovome opisu prvi sumnjivac bi bilo krepalo osvjetljenje ekrana.

Kad je laptop upaljen, osvijetli mu ekran jakom lampom pa vidi jel ima slike.

Kruha i igala...
Poruka je uređivana zadnji put čet 20.4.2017 18:05 (fer-de-lance).
15 godina
neaktivan

Probao sam ovo vec sa win key + P al nije nazalost radilo :S ekran je bio problematican, kad se otvarao laptop, znala se gubit slika, vjerovatno je onaj kabel se pokidao, laptop je star cca 7 godina..ne znam sta bi jos mogao provjerit, probao sam na 2 razlicita monitora i ne radi

XBL - skols1555

0 0 hvala 0
10 godina
neaktivan

Jesi probao osvijetliti lampom?

A ako je stvar u kabelu, ne mora biti nužno da je puknut, imao sam nedavno slučaj kad je frendu isto na HP Compaqu, možda čak istom modelu kao tvoj (ne sjećam se točno) bio samo iščupan iz konektora jer nisu dobro traku zalijepili.

Premda je to valjda jedan od 10 milijuna slučajeva.

A ako i je puknut, lako ga je nabavit, i za malo para.

Kruha i igala...
Poruka je uređivana zadnji put čet 20.4.2017 18:22 (fer-de-lance).
15 godina
neaktivan

Probat cu lampom pa javim, za kabel znam da nije skup :) 

XBL - skols1555

0 0 hvala 0
15 godina
neaktivan
fer-de-lance kaže...

Jesi probao osvijetliti lampom?

A ako je stvar u kabelu, ne mora biti nužno da je puknut, imao sam nedavno slučaj kad je frendu isto na HP Compaqu, možda čak istom modelu kao tvoj (ne sjećam se točno) bio samo iščupan iz konektora jer nisu dobro traku zalijepili.

Premda je to valjda jedan od 10 milijuna slučajeva.

A ako i je puknut, lako ga je nabavit, i za malo para.

Isprobao sam ovo sa lampom, ne radi, a nista otvorit cu ga pa pogledat mozda je do kabla

XBL - skols1555
1
Nova poruka
E-mail:
Lozinka:

vrh stranice