Crno bijela slika na TV

poruka: 12
|
čitano: 10.102
|
moderatori: DrNasty, pirat, XXX-Man
1
+/- sve poruke
ravni prikaz
starije poruke gore
17 godina
neaktivan
Crno bijela slika na TV

Bok svi,

pokusavam frendici rijesiti problem oko grafe.

Osobno imam Geforce pa se slabije snallazim s njenom ATI 92000 i problem br2 radim to na daljinu pa ne mogu sam prckati.

Problem je sklijedeci, kako god da ona spoji s-video kabl (probali smo i preko VIVO adaptera) slika je crno bijela.

U postavkama je namjesteno na PAL - B (sto je ispravno za HR).

Molim savjete i pomoc:)

0 0 hvala 0
18 godina
moderator
RE: Crno bijela slika na TV

Nisam tehnički upućen u problematiku da ti točno objasnim u čemu je fora, no imao sam pred koju godinu isti problem.

Znam da sam imao dvije opcije - ili kupiti nekakav poseban kabel koji je bio 5 puta skuplji, ili imati na televizoru nekakav RGB S-video ili tako nešto.

Molim da me isprave oni koji stručnije znaju objasniti problem.

Domagoj
17 godina
neaktivan
Crno bijela slika na TV

Da li ima CRT ili LCD ? Većina CRT-a ne podržava s-video ili nema s-video ulaz. 

92% tinejđera sluša turbo folk. Ako si ti među onih 8% koji još uvijek slušaju pravu glazbu kopiraj si ovo u potpis. Da se Facebook server sruši 90% mladih palo bi u tesku depresiju. Ako si u onih 10% koji bi im se smijali stavi ovo u potpis

0 0 hvala 0
17 godina
neaktivan

Ima CRT, ali ima s video ulaz na TV.

17 godina
neaktivan
Crno bijela slika na TV

Onda jednostavno kupi naj kvalitetniji s-video kabel

92% tinejđera sluša turbo folk. Ako si ti među onih 8% koji još uvijek slušaju pravu glazbu kopiraj si ovo u potpis. Da se Facebook server sruši 90% mladih palo bi u tesku depresiju. Ako si u onih 10% koji bi im se smijali stavi ovo u potpis

0 0 hvala 0
18 godina
neaktivan
Crno bijela slika na TV

To nije dobra opcija.Imal sam isti problem prije par godina dok sam imal ATI grafičku.Bil sam kupil gotov kabel za 150 kn i imal sam isto crno bjelu sliku,već sam mislil da je problem u grafičkoj ali se iskazalo da ti gotovi kabli imaju nekakvih problema,tak da sam posle kupil kabel na metre,cincheve,s-video priključak,uzeo lemilicu i sam spojio te je sve radilo.

Poanta svega je da joj je najvjerojatnije kabel nispravan,pa nek sama napravi kabel,kupi još adapter chich-scart i to joj bu sigurno radilo.

Imaš na netu puno ljudi koji su imali probleme sa ATi grafičkama i gotovim kablima.

Moj PC  
0 0 hvala 0
18 godina
Crno bijela slika na TV

Ok. ovo sam čitao na raznim forumima, pa da iznesem što sam pročitao.

Uglavnom, ati-jeve kartice imaju problema sa tim prijenosom slike. Ja imam 2 kabla, jedan je s-video-> scart i slika je crno bijela. U boji je čim spojim i ne diram ništa po njoj, ni postavke niti puštam film i slično. Ali ako nešto promijenim, odnosno pomaknem sliku od onoga kakva je postane crno bijela. To se može riješiti nekakvim home made adapterom, u kojem je kondenzator. Nisam pokušavao, ali valjda pali. A dok spajaš preko s-video->činč onda ima boje. Nvidia nema problema sa time, bar su tako ljudi rekli. E sada, neznam kako ostale kombinacije funcioniraju, ali ovako radi bez problema. Znači, s-video->činč i raditi će. Kabal je jeftin, još kupiš mali zadjelnik za zvuk da možeš taj kabal spojit na zvučnu i to je to.

iskoristi današnji dan, što manje se uzdaj u sutražnji

0 0 hvala 0
17 godina
neaktivan
Crno bijela slika na TV

A gdje ima za kupit s-video-> cinč

0 0 hvala 0
18 godina
Crno bijela slika na TV

neznam, ja sam dobio sa grafom. Probaj tražiti na trgovinama preko www.nabava.net pa možda što pronađeš

Ili pješke od jedne do druge

iskoristi današnji dan, što manje se uzdaj u sutražnji

0 0 hvala 0
17 godina
neaktivan
Crno bijela slika na TV

Ma to radi neovisno o kablu. Ja imam ATI grafičku stalno i na sve i jednoj je radilo bez problema. Probaj samo više modova NTSC,PAL G, PAL,itd. koliko ih ima ili na samoj telki bi trebala postojati mogućnost postavki modova. Najjeftiniji činč kabl spoji i to radi sigurno.

0 0 hvala 0
17 godina
neaktivan

Tv treba ispravno podesiti za priključivanje na komp preko svideo kabelom. Ja imam nešto slično s laptopom i CRT tv - eom. Na jednom AV kanalu od 6 slika je crnobijela a na drugom odlična.

Ja imam drugi problem. Moja grafa na stolnom kompu /Radeon Club 1950 GT/ uopće nemože poslati signal S-video kanalom.

Bolje biti pijan nego star
17 godina
neaktivan
Crno bijela slika na TV

Pozdrav,

Prijenos slike sa "S"-video na "S"-video će ti uvijek dati crno-bijelu sliku...pogotovo ako ti je "S" ulaz/izlaz 4-pinski a ne 7-pinski...riješenje je da na TV spajaš chincom a na grafu staviš adapter "S"-chinc pa zapravo dobiješ chinc-chinc...kvaliteta slike ti nije bajna al to je jedino riješenje...rezolucija na TV izlazu ti treba biti 1024/768 zbog TV...ako ti je to za gledanje filmova još moraš podesiti da ti je TV "main" monitor jer ćeš inače dobiti crnu sliku...ako ti je TV daleko od kompa kupi neki kvalitetniji video kabel...

0 0 hvala 0
1
Nova poruka
E-mail:
Lozinka:

vrh stranice