Cisco 2100 modem ne daje signal routeru

poruka: 8
|
čitano: 2.702
|
moderatori: DrNasty, pirat, XXX-Man
1
+/- sve poruke
ravni prikaz
starije poruke gore
12 godina
neaktivan

Pozdrav,

prilično awkward situacija. Imam Cisco 2100 modem i Asus RT-N10 router. Kada spojim modem direktno sa kompom, pale se lampice Send i Recive na modemu, te mogu ući na internet normalno. Kada spojim mrežni kabal iz modema u WAN port na routeru radi wirelessa, Send i Recive lampice na modemu se odmah gase, te je nemoguće pristupiti internetu preko Wireless mreže ili sa jednim od 4 ethernet portova sa routera. Prvo sam pokušao sa TP-link routerom, i mislio sam da je router nešto kriv, ali sada sam pokušao sa Asusovim routerom za koji sam siguran da radi, ali dolazi do istog problema.

Bilo kakva pomoć bi mi dobro došla.

Hvala

Moj PC  
0 0 hvala 0
15 godina

SaidSikira

- Treba to podesit, ne može to radit samo tako, spoji se na modem kabelom, postavi ga u "bridge mod", neka mu IP bude 192.168.1.1, DHCP ugasi.

- Onda se spoji kabelom na router, DHCP upali, njegov IP postavi na 192.168.1.2., postavi ga u PPPoE mod, upiši korisničko ime i lozinku koju si dobio od provajdera u router, završi konfiguraciju do kraja.

- Sada poveži kabelom Ethernet utor modema sa WAN portom routera i moralo bi proradit.

- PS u krivom si podforumu, imaš temu "Mrežni Hardwer" za takve upite.

------ Sva pitanja ili nejasnoće molim na PM, prihvaćam sve kritike, vrijeđanja, pohvale, sve što se kaže na PM ostaje samo za mene. Hvala :D ------
Poruka je uređivana zadnji put čet 17.10.2013 11:25 (Valentin17).

0 0 hvala 0
17 godina
Re: Cisco 2100 modem ne daje signal routeru
Valentin17 kaže...

..

postavi ga u "bridge mod", ..

..

- pppoe ili bridge je stvar ISPa (ne korisnika), rješava se telefonskim pozivom.

- može i ovako. To je smisao wan porta i routanja. Defaultne postavke bi trebale biti OK (za uređaj koji je kupljen, ne ISPov). Jedino treba prije spajanja provjeriti IP-subnet, tj nikad u jednoj mreži dva routera s istim postavkama, ako je cisco na 192.168.1.1 tad drugi router na 192.168.2.1 ili bilo koji drugi subnet. Sve ostalo je OK (izbor). Defaultno će routanje biti ok. Korisnik može dobijati postavke routera (2) od DHCPa ili ručno npr gw od cisca.. ako je u bridge modu, tad se pod dailupom unesu potrebni podatci, ostalo je (skoro) isto.

C64/TurboModul-OpenSourceProject.org.cn.部分作品为网上收集整理,供开源爱好者学习使用
15 godina

ihush

- Ne znam kako ti, ali ja mogu svoj uređaj prebacit u bridge mod preko sučelja, ne moram nikoga zvat.

- Pokrenem početni setup i u njemu podesim IP uređaja, DHCP on ili off, raspodjelu adresa i tip konekvije bridge ili PPPoE, sad je u bridge pošto sam spojio na njega 10 puta bolji router od ovoga od provajdera i sve radi bez problema.

------ Sva pitanja ili nejasnoće molim na PM, prihvaćam sve kritike, vrijeđanja, pohvale, sve što se kaže na PM ostaje samo za mene. Hvala :D ------
Poruka je uređivana zadnji put čet 17.10.2013 11:32 (Valentin17).
17 godina
Valentin17 kaže...

- Nije točno, ja svoj router sada mogu iz PPPoE postavit u bride mode sa dva klika, bez ikakvoga zvanja ikoga.

- Zaboli ISP u kojem modu je tvoj modem/router, ako spajaš neki drugi router na taj modem id IPSa, modem je potrebno postavit u bridge mode (početne postave routera).

-ljudi mogu doći do mjeseca i to je dokaz čega?

enivey, čovjek uči čitav život...

15 godina

ihush

- Ne moraš pametovati, ja sam samo rekao da ja mogu svoj Thomsnon 782i (t-com) prebacit iz početne postave PPPoE u bridge mod koristeći setup samoga uređaja, da ne moram nikoga zvati.

- Ne znam otkuda si ti došao na usporedbu sa mjesecom.

- Ako mogu ja, možda može i kolega (nisam rekao da može sigurno, ali može probat), ako ne, ostaje mu poziv službi za korisnike.

EDIT:

- Još nešto, ti si u svom postu postavio IP adrese ovako: 192.168.1.1 i 192.168.2.1, šta ne bi trebalo biti 192.168.1.1 i 192.168.1.2 (ili 50 ili 100 itd. itd.)?

Poruka je uređivana zadnji put čet 17.10.2013 11:34 (Valentin17).

0 0 hvala 0
17 godina
Valentin17 kaže...

ihush

- Ne moraš pametovati, -

--- 

- Još nešto, ti si u svom postu postavio IP adrese ovako: 192.168.1.1 i 192.168.2.1, šta ne bi trebalo biti 192.168.1.1 i 192.168.1.2 (ili 50 ili 100 itd. itd.)?

... naučit ćeš. Počni od načina komunikacije, nastavi s terminom router-routing.

12 godina
neaktivan

Problem sam riješio ovako. Ušao sam u postavke modema, vidio koju je IP adresu dobio od provajdera. Resetovao sam router, odabrao static IP i upisao tu adresu. Naravno nije odmah radilo, pa sam ga ponovo resetovao. Nakon što se pokrenuo, pojavila se konfiguracija u browseru, te je započelo automatsko traženje IP adrese. Nakon nekoliko pokušaja, router je uspio da dobije IP adresu od modema, te je konfiguracija bila završena. Kasnije sam samo naštimao WLAN i to je to.

Hvala svima na pomoći.

Moj PC  
0 0 hvala 1
1
Nova poruka
E-mail:
Lozinka:

vrh stranice