Neki dan ugradio CM Hyper 212 Evo. Sve preporuke za cooler. Na mom procesoru (Moj PC) temp su oko 20 stepeni C, jeste da mi je kuciste otvoreno, jer bas zbog coolera ga ne mogu zatvoriti, preveliki je malo. Kada ne bi bilo ovih 8 provodnika na vrhu coolera, mogao bi zatvoriti.
- +/- sve poruke
- ravni prikaz
- starije poruke gore
Neki dan ugradio CM Hyper 212 Evo. Sve preporuke za cooler. Na mom procesoru (Moj PC) temp su oko 20 stepeni C, jeste da mi je kuciste otvoreno, jer bas zbog coolera ga ne mogu zatvoriti, preveliki je malo. Kada ne bi bilo ovih 8 provodnika na vrhu coolera, mogao bi zatvoriti.
x8
Ljudi oce bit velike razilke kada kupim novi quad core na ovu konfu:
A4 6300
4gb DDR3 1600mhz
350vs series
HD 5670
i sad oce bit velike razlike i kolika ce biti razlika izmedu ova dva proca x4 740 i x4 750k
Neće bit velike razlike, isto kao i da samo ubaciš taj SSD u postojeći komp
Znaci 2 jezgre vise nista ne znaci?
nista mi se neda
Dakle imam 965be i GAIU II, cpu je na 4.0 klokan, kuciste je mastercase gamer, i sad mi je gaia pocela buciti vjerojatno je otisao lezaj ili nesto, pa razmisljam o Raijintek Pallasu. Jer mi moze neko reci oce on hladiti ok ovaj setup i kakav je u odnosu na GAIU?
Ako si 100% siguran da je otisao ventilator, zasto onda nebi jednostavno zamijenio njega? Nema potrebe da mijenjas cijeli cooler, nego trazis PWM ventilator sa dobrim static pressureom.
Od jeftinijih imas AC F12 PWM, a oni boli i skuplji su ti Corsair SP120 PWM i Noctua PWM
Ako si 100% siguran da je otisao ventilator, zasto onda nebi jednostavno zamijenio njega? Nema potrebe da mijenjas cijeli cooler, nego trazis PWM ventilator sa dobrim static pressureom.
Od jeftinijih imas AC F12 PWM, a oni boli i skuplji su ti Corsair SP120 PWM i Noctua PWM
siguran sam da je to. kad pojaca rpm trese jako (ulazi u disbalans), vjerojatno lezaj ili nesto. Nije los prijedlog, ac f12 u linksu 32 kunica, idemo probat.
Kupujem ovaj proc Intel Pentium G3258 3.2GHz,3MB,LGA 1150 pa me zanima koji cooler kupiti za njega?
LC CC 120.
Imam u planu nabavit neko vodeno hlađenje za proc pa sam izdvojio ova tri modela:
CoolerMaster Seidon 120
Corsair H90
Corsair H100
Koje bi bilo dobro za amd fx8320 što se tiče hlađenja i nekog overclocka ako zatreba?
Čuo sam da ovaj Seidon nije nešto a da Corsair H100 ima neku manu sa ventilatorima/elektronikom ilii čime već..
nista mi se neda
Aha. Tako sam si i mislio..
Muči me to dali bi stalo to vodeno u moje kučište.. Imam Zalman Z5 (ne plus verzija)
Ne isplati mi se kupovat ako ću morat kučište rezati sa brusilicom a glupo mi je kupovat drugo kučište.
Narucio sam Scythe Ashura hladnjak na Computeruniverse-u pa me zanima jeli moze 100% stat u Zalman Z9+ kuciste.Pogledao sam par reviewa na youtubeu i vidio sam da moze stat Thermalright Macho koji je visok 162mm.
Stane bez problema.
ako nekog zanima dobar cooler za cca 300kn, valja uzet u obzir scythe mugen max. ima jako dobre rezultate na testovima
http://www.overclockersclub.com/reviews/mugne_max/5.htm
Oce mi stat LC CC 95 u MS CRONUS kućište?
Bez ikakvih problema.
Da li se isplati kupitit Thermaltake contac 39(to je verzija sa 2 ventilatora)..Kosta oko 300kn.. Ili je bolje ostati na Arctic i30.. Pozz
Za te novce je daleko isplativija kupnja Colink Corator
Aha. Tako sam si i mislio..
Muči me to dali bi stalo to vodeno u moje kučište.. Imam Zalman Z5 (ne plus verzija)
Ne isplati mi se kupovat ako ću morat kučište rezati sa brusilicom a glupo mi je kupovat drugo kučište.
A zašto si se limitirao na vodeno samo ??
Imam Scythe Mugen 3 a uvijek sam patio za tim vodenim hlađenjem 
Pošto mi H100i ne stane u kučište, razmišljam da si složim custom vodeno. Znam da su novi dijelovi skupi dosta, nabavio bi polovno, a i imam na kučištu rupe za crijeva. Najviše me muči to da ne procuri voda negdje, vidim da ljudi stavljaju one šelne, neznam kolko je to pouzdano i sigurno.
Ako neko traži odličan cooler povoljno nek mi se obrati na PP
.
Isto se i ja rijesavam jednog dobrog coolera, samo AMD platforma..
Da li je pametno zamjeniti Scythe Mugen 2 Rev. B za Corsair H80?
Prioriteti: Hlađenje i tišina.
Dali Cm hyper t4 stoji naopako na am3, tj. jel se moze postaviti paralelno sa memorijom ili je okomito?
Da li je pametno zamjeniti Scythe Mugen 2 Rev. B za Corsair H80?
Prioriteti: Hlađenje i tišina.
Ja bih rekao da ne jer nikako nećeš dobiti tišinu sa H80 nego samo potencijalne komplikacije dok bolje hlađenje i hoćeš ali pod cijenu već navedene buke. Ja ne bih uzimao H80. Ili idi na neki 240 mm radijator ili 140 mm. H80 ja ne bi uzeo ni pod razno.
googlao sam i vidio da hyper t4 stoji naopako, a lc 120 stoji onako kako treba.
sad pitanje, dali ce lc 120 biti ok za fx 6300 oc na 4ghz ili samo turbo on, znaci da drzi temp na finoj razini?