Koji CPU cooler kupiti? izdvojena tema

poruka: 7.968
|
čitano: 1.758.643
|
moderatori: DrNasty, pirat, XXX-Man, vincimus
+/- sve poruke
ravni prikaz
starije poruke gore
Ova tema je sadržajno povezana sa sljedećim temama: CPU hladnjaci i ventilatori P&O
11 godina
Re: Koji CPU cooler kupiti?
sudy_freak kaže...
Chico12 kaže...

Evo moje nove stvarcice koja ce procesoru oduzeti godisnje doba zvano ljeto!

http://www.hardwaresecrets.com/article/EVGA-Superclock-CPU-Cooler-Review/1336

http://www.newegg.com/Product/Product.aspx?Item=N82E16835288001

Cuo sam da je jedan od najboljih air coolera ikad napravljenih, e sad ne znam moram ga testirat!

A gdje ćeš ga uzeti?

Uzeo sam ga vec (nisam novog, ali u super je stanju ko nov), evo ti slike:

[IMG]http://i61.tinypic.com/25hnyvm.jpg[/IMG]

[IMG]http://i57.tinypic.com/vcuj9l.jpg[/IMG]

[IMG]http://i61.tinypic.com/s2v90j.jpg[/IMG]

[IMG]http://i62.tinypic.com/qnpee9.jpg[/IMG]

[IMG]http://i58.tinypic.com/f03qz6.jpg[/IMG]

Hejjjjj
14 godina
Chico12 kaže...
sudy_freak kaže...
Chico12 kaže...

Evo moje nove stvarcice koja ce procesoru oduzeti godisnje doba zvano ljeto!

http://www.hardwaresecrets.com/article/EVGA-Superclock-CPU-Cooler-Review/1336

http://www.newegg.com/Product/Product.aspx?Item=N82E16835288001

Cuo sam da je jedan od najboljih air coolera ikad napravljenih, e sad ne znam moram ga testirat!

A gdje ćeš ga uzeti?

Uzeo sam ga vec (nisam novog, ali u super je stanju ko nov), evo ti slike:

E hvala, to je druga priča.

Javi dojmove. 

Batllelog: sudy_freak || Samsung Galaxy SII crew. || ↓ Stisni Hvala ako sam ti pomogao. ||
11 godina
neaktivan
Koji CPU cooler kupiti?

Koji cooler bi bio dobar za FX 8320, posto ga mislim overclock i isto mi je bitno da je tih cooler, posto je stock boli glava. Buđet mi je 350kn isto ako moze iz ducana Futura IT.

Poruka je uređivana zadnji put čet 13.3.2014 15:36 (Skillzor69).
Moj PC  
0 0 hvala 0
14 godina
11 godina
neaktivan
itomic009 kaže...

Taman 20cm :D

15 godina
neaktivan
Koji CPU cooler kupiti?

Pozdrav

Evo kupio sam Zalman Z3+ kučište sad je na red došao cooler za cpu :) pa me zanima vaša preporuka :) buđet cca.200 kn.

pod moj pc pogledajte komponente

Hvala 

Nemam potpis
Moj PC  
0 0 hvala 0
15 godina
askip kaže...

Pozdrav

Evo kupio sam Zalman Z3+ kučište sad je na red došao cooler za cpu :) pa me zanima vaša preporuka :) buđet cca.200 kn.

Hvala 

Scythe katana 3, moj proc hladi veoma efikasno,pod occt testom nakon 2 sata temperatura je bila 52C. Mozes ga naci polovnog za 100tinjak kuna. Ako imas nadogradnju procesora u planu onda bi ti bilo bolje kupiti malo efikasniji hladnjak nego sto sto scythe katana 3 ako ne onda je ona sasvim ok.

14 godina
askip kaže...

Pozdrav

Hvala 

Zemi Freezer13, best buy za 200kn..

aaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaasa
14 godina
odjavljen
Strm kaže...

Zemi Freezer13, best buy za 200kn..

Freezer 13 je 92mm ako se ne varam, ili? Ako da, onda se svakako isplati dati 30kn više i uzeti Raijintek Themis koji je 120mm.

11 godina
Koji CPU cooler kupiti?

Molim vas koji je najbolji stress test za cpu? Stavio sam cooler pa bih volio testirat.

Hejjjjj
Moj PC  
0 0 hvala 0
15 godina
Chico12 kaže...

Molim vas koji je najbolji stress test za cpu? Stavio sam cooler pa bih volio testirat.

prime95 je jedan od boljih

13 godina
protjeran
Se7en kaže...
Chico12 kaže...

a imate i temu za njega...{#}LP

http://www.bug.hr/forum/topic/procesori-mbo/prime95/192399.aspx

Intel Core™ i7 ----- Battlelog: SoldierStippy, Xfire; 2fu2L :)LP
11 godina
Stjepanj kaže...
Se7en kaže...
Chico12 kaže...

a imate i temu za njega...{#}LP

http://www.bug.hr/forum/topic/procesori-mbo/prime95/192399.aspx

Hvala

Hejjjjj
11 godina
Koji CPU cooler kupiti?

Nije prelazio preko 48c poslije 15 minuta!

Hejjjjj
Moj PC  
2 0 hvala 0
12 godina
Koji CPU cooler kupiti?

Kolika je razlika između erebossa i Noctua NH-D14 ?

Iskreno buka mi ni najmanje ne smeta jer imam headphones na glavi stalno pa ni ne čujem kolko god visok rpm bio, znači glavno da hladi dobro. Moram zamjenit svoj AC 13 jer proc mi na 1.21 V (4.2 GHz) nakon 30 min primea bude na 85 stupnjeva (small FTT). Više od te voltaže nesmijem ići jer ako probam 1.26 (4.4 GHz) temp mi skoci na 100+ stupnjeva {#}

Anyway ako će mi razlika biti 2-3 stupnja onda bih očito radije ereboss jer je jeftiniji.

Poruka je uređivana zadnji put sub 15.3.2014 12:17 (elroxery).
Moj PC  
0 0 hvala 0
14 godina
odjavljen
elroxery kaže...

Mala i velika.

Biti će razlike u temperaturi, svakako, ali ako nisi ovisan o tišini (a rekao si da te nije briga) i ne par C te ne brine samo uzmi Erebossa.

Pogledaj ovo i obavezno pogledaj 2011s.

Samo što ti imaš Haswell, a ovo je testirano na Sandy Bridgu koji je znatno hladniji.

Poruka je uređivana zadnji put sub 15.3.2014 12:29 (Deawood).
12 godina
neaktivan
Koji CPU cooler kupiti?
Noctua NH-D14 ili corsair vodeno neko tipa H80 za 4770K ocu da je kaj tise necu puno OC mozda na 4Ghz
Moj PC  
0 0 hvala 0
14 godina
odjavljen
Nvidia GTX 680 kaže...
Noctua NH-D14 ili corsair vodeno neko tipa H80 za 4770K ocu da je kaj tise necu puno OC mozda na 4Ghz

Noctua NH-D14, bolje hladi nego bilo koji single rad closed loop hladnjak. I puno je tisi nego vodena.

Poruka je uređivana zadnji put sub 15.3.2014 12:56 (Deawood).
12 godina
neaktivan
Deawood kaže...
Nvidia GTX 680 kaže...

Noctua NH-D14, bolje hladi nego bilo koji single rad closed loop hladnjak. I puno je tisi nego vodena.

estetski ce jedino ruzno izgledat jel mi je sve crno/crveno i uzimam corsair obsidian 750D kuciste samo radi cable managmenta i crno crvene boje da se uklopi i onda smeđo /bjela nocuta unutra :/

14 godina
odjavljen
Koji CPU cooler kupiti?

Onda jedino možeš naručiti beQuiet! Dark Rock Pro 3 iz Njemačke.

0 0 hvala 0
12 godina
neaktivan
Deawood kaže...

Onda jedino možeš naručiti beQuiet! Dark Rock Pro 3 iz Njemačke.

nema kod nas toga? izgleda sexy

14 godina
odjavljen
Koji CPU cooler kupiti?

Nažalost nema. Eventualno možda u Sloveniji ako si blizu granice.

0 0 hvala 0
12 godina
Deawood kaže...
elroxery kaže...

Mala i velika.

Biti će razlike u temperaturi, svakako, ali ako nisi ovisan o tišini (a rekao si da te nije briga) i ne par C te ne brine samo uzmi Erebossa.

Pogledaj ovo i obavezno pogledaj 2011s.

Samo što ti imaš Haswell, a ovo je testirano na Sandy Bridgu koji je znatno hladniji.

Ovdje kaže da je razlika 10 stupnjeva u 2011s testu, a to mi se cini puno. Znači da je velika razlika i da je noctua bolji ? Možda krivo čitam graf ?

Vidim u conclusionu da su rekli da je airflow jako loš pa da su imali neke više temp nego očekivano. Meni je to isto relativno velik problem jer mi case stoji naguran u kut sobe (još stoji točno ispod prozora koji kad je otvore hladan zrak pada na vrh casea i topli nemože pobjec van), dali bih ja mogao ovo riješit uopce sa boljim coolerom ili da tražim drugu opciju npr. drugi case ?

13 godina
protjeran
Koji CPU cooler kupiti?

Kani se toga ereboss-a, jako lose ocijene za novi haswell i 2011 soket, ima boljih hladnjaka za iste novce, da ima drasticno bolji vent i direct heat pipove na bazi mozda bi i bio dobra kupnja ovak {#}jako lose za ovako velik hladnjak..LP

Moj PC  
2 2 hvala 0
16 godina
neaktivan
Koji CPU cooler kupiti?

Pozdrav svima i isprike ako ponavljam već postavljeno pitanje!

Primjetio sam da mi se hladnjak (12mm slipstream, defaultni) na yasya-i pomalo pohabao i da se sve više i više trese prilikom rada.

Zbog toga tražim prikladnu zamjenu. Ne trebaju mi nikakve fancy potenciometarske funkcije, jer ovog koji je došao sa defaultnim hladnjakom gotov da i nisam upotrebljavao.

Kako sam svog 2500k overkloko na 4.2ghz, bi li mi dobra zamjena bilo ovo? (moram napomenuti da je potenciometar ovog sadašnjeg hladnjaka trenutno negdje na 1/4 maksimalnog okretaja, što bi mu dalo oko 1500rpm, a također upotrebljavam automatsku kontrolu brzine cpu hladnjaka kako bi smanjio buku)
Hvala unaprijed.

0 0 hvala 0
12 godina
Stjepanj kaže...

Kani se toga ereboss-a, jako lose ocijene za novi haswell i 2011 soket, ima boljih hladnjaka za iste novce, da ima drasticno bolji vent i direct heat pipove na bazi mozda bi i bio dobra kupnja ovak {#}jako lose za ovako velik hladnjak..LP

Koja je tvoja preporuka onda ? Nebi mi bilo zao dati novce za noctua ako bi opravdavao cijenu u usporedbi sa erebossom. 

Ovdje ga se dosta hvali ali baš sam dosta revieowa vidio i kažu svi da je ok kao neki budzet izbor (dapace u svom cjenovnom rangu mozda i najbolji) ali ako hoces dobar cooler onda bolje dati novce za nešto u rangu noctue...

13 godina
protjeran
elroxery kaže...
Stjepanj kaže...

Koja je tvoja preporuka onda ? Nebi mi bilo zao dati novce za noctua ako bi opravdavao cijenu u usporedbi sa erebossom. 

Ovdje ga se dosta hvali ali baš sam dosta revieowa vidio i kažu svi da je ok kao neki budzet izbor (dapace u svom cjenovnom rangu mozda i najbolji) ali ako hoces dobar cooler onda bolje dati novce za nešto u rangu noctue...

razlika je 10°c ( a to je razlika nebo i zemlja:), pa ti vidi dali dali ti je to opravdano..imas haswella koji je poprilicno vruc cpu pa prema tome ak oces top perfomanse a cijena ti nije toliko bitna uzmi noctua cooler i amen za barem sljedecih 5godina a neces ni skuziti da ga imas unutra{#}!LP

Poruka je uređivana zadnji put sub 15.3.2014 18:27 (Stjepanj).
13 godina
protjeran
ford eleanor kaže...

Evo jedan hladnjak za procesor koji dugo nije bio u ponudi

CM Hyper 612S (H-B6)

to te ja pitam, hebes ereboss...{#}

Moj PC  
3 3 hvala 0
14 godina
ford eleanor kaže...

Evo jedan hladnjak za procesor koji dugo nije bio u ponudi

CM Hyper 612S (H-B6)

Samo da su stavili PWM vent. 

Batllelog: sudy_freak || Samsung Galaxy SII crew. || ↓ Stisni Hvala ako sam ti pomogao. ||
Moj PC  
1 0 hvala 0
12 godina
Koji CPU cooler kupiti?

ovaj hladnjak cm 612s ima 2 ventilatora ili?

Poruka je uređivana zadnji put ned 16.3.2014 19:11 (hrčak).
Moj PC  
0 0 hvala 0
Ova tema je sadržajno povezana sa sljedećim temama: CPU hladnjaci i ventilatori P&O
E-mail:
Lozinka:

vrh stranice