Nesto da pitam samo. Ovako, zasto mi je core 2 u idleu hladniji od ostalih jezgri za 3-5c, a u opterecenju otprilike od 8-10c? Da li je to uredu?
- +/- sve poruke
- ravni prikaz
- starije poruke gore
ovaj hladnjak cm 612s ima 2 ventilatora ili?
Nope.
Singlefan verzija.
ovaj hladnjak cm 612s ima 2 ventilatora ili?
Hladnjak standarno dolazi s jednim ventom ali u pakovanju dobivate dodatan set kopči za stavljanje drugog venta na spomenuti hladnjak što je zgodno.
Ovdje kaže da je razlika 10 stupnjeva u 2011s testu, a to mi se cini puno. Znači da je velika razlika i da je noctua bolji ? Možda krivo čitam graf ?
Vidim u conclusionu da su rekli da je airflow jako loš pa da su imali neke više temp nego očekivano. Meni je to isto relativno velik problem jer mi case stoji naguran u kut sobe (još stoji točno ispod prozora koji kad je otvore hladan zrak pada na vrh casea i topli nemože pobjec van), dali bih ja mogao ovo riješit uopce sa boljim coolerom ili da tražim drugu opciju npr. drugi case ?
Prvo odgovor u vezi D14...da dosta je bolja D14, posebno se to osjeti kod 2011 socketa. I onda još sve više kako bi više OCao proc na tom socketu.
Kod nekih manje temp zahtjevnih proceva razlika je naravno sve manja i manja.
A drugo...ovo označeno u citatu...mogu samo reć...ummm...topli zrak MOŽE "pobjeć" van.
Jedina opcija tu ti je vodeno hlađenje, a dual rad je dosta skuplji od Noctue, a single rad je "smeće" (ne doslovno, ali za istu ili manju cijenu zračna hlađenja rasturaju.
Jel mi možeš reći neka najbolja vodena u cjenovnom rangu 600, 700 i 800 kn ? Jel ima velike razlike kod vodenih hlađenja i koje bi preporučili kao neki best buy da mi potraje uz moj i5 ?
Bez sumnje Corsair H100i.
Jel mi možeš reći neka najbolja vodena u cjenovnom rangu 600, 700 i 800 kn ? Jel ima velike razlike kod vodenih hlađenja i koje bi preporučili kao neki best buy da mi potraje uz moj i5 ?
H110 čim je veći rad to bolje samo moras imati adekvatno kuciste koje ga moze udomiti.
Da samo što broj kućišta koji podržavaju H110 možeš nabrojati na prste jedne ruke. To je šteta baš jer cooler ubija a nije bučan.
Arc Midi r2 ga podržava bez beda a nije niti previše skupo kuciste.
Jesi siguran da ga podržava ??
Naravno.
E pa pročitaj moju recenziju za H110 pa pogledaj razmak kod H110 i na tom kućištu za vijke. Ti misliš da ako ima mjesta za radijator da je to to ali nije kad Corsair komplicira.
E pa pročitaj moju recenziju za H110 pa pogledaj razmak kod H110 i na tom kućištu za vijke. Ti misliš da ako ima mjesta za radijator da je to to ali nije kad Corsair komplicira.
Arc Mini i Arc Midi nisu isto ali super je ako stane jer je to onda najjeftinije kućište koje prima H110. Šteta što ga nije bilo prije pola godine kada sam imao H110 .
A previše mi je ipak 1500 kn za case + cooler. Vidim ovdje da je moj trenutni CM690 case compatible sa H100i, a razlika je svugdje 1-2 stupnja (ili ja nešto krivo vidim) ? I kakve su ovo priče u nekim recenzijama da su fanovi koje dobiješ uz radijator jako loši ?
P.S. Jer netko pokušavao skidat heatsinkove sa corsair vengeanca zato kaj bih mogao uzet Noctua NH-D14 samo da mi ne smetaju ta ogromna sranja. A nije da se RAM grije do te mjere da će mu išta biti bez heatsinkova -.-
Ma skini to, ionako niš koristi od toga po RAM-u. H110 je bolji od H100i i to ne samo stupanj dva. Ventovi nisu loši nego su bični kad rade na full gasu i to je onda neupotrebljivo za normalan rad ali se naravno mogu regulirati pa i kad smanjiš da nije buka hladi dobro.
A previše mi je ipak 1500 kn za case + cooler. Vidim ovdje da je moj trenutni CM690 case compatible sa H100i, a razlika je svugdje 1-2 stupnja (ili ja nešto krivo vidim) ? I kakve su ovo priče u nekim recenzijama da su fanovi koje dobiješ uz radijator jako loši ?
P.S. Jer netko pokušavao skidat heatsinkove sa corsair vengeanca zato kaj bih mogao uzet Noctua NH-D14 samo da mi ne smetaju ta ogromna sranja. A nije da se RAM grije do te mjere da će mu išta biti bez heatsinkova -.-
Pa ostavi si CM 690 i uzmi Corsair H100i, po meni je to najbolja opcija. Razlika između H110 i H100i jest 1-2 stupnja, ali na ne overclockanom procesoru i u IDLE. A kad se proc naclocka (kao u tvojem slučaju) i onda još pukneš neku igru gore razlika je svakako primjetna. To su gluposti, ti ventovi nisu dobri kao od Noctue niti u jednom pogledu, ali su solidni i to da su jako loši je glupost. Inaće, sa H100i dobiješ bolje ventove.
Hmm evo dakle upravo sam skinuo heatsinkove sa vengeanca i mogu reci da je to najveca prevara ikada, nikakva korist od njih samo su za ukras.
Uzet cu si Noctua NH-D14 jer nemogu bez novog casea kupit H110 (H110 je izgleda bolji od H100i a ista im je cijena pa nezelim uzet "lošiji" samo zato kaj me case botlenecka), a sa extra 300 kn cu uzet novi fan za outtake zraka i sad stedim za novo napajanje ( imam osjecaj da sa dodatna 2 fana i nekim clockom ovo moje napajanje je na izmaku snaga).
Hvala unaprijed!
Kratko i jasno DA.
odlican hladnjak, vec duze vrijeme smrzava frendov i7 2600k na 4.8ghz 7/24h! s ovim mugenom bez muke klokas debelo taj fx kad zatreba, cooler je ubojica!
Ja sam kupio Ashuru neki dan.. Pošto je hladnjak velik najviše sam se bojao dali ce blokirat pcie x16 slot za graficku karticu ali hvala Bogu nije.. Druga situacija je bila dali cu moc zatvorit ljevu stranu kucista i eto imam lufta moožda još 1 CM.. Ako i toliko.. Tako da uvijek prije kupnje takvih zračnih coolera googlaj i istrazivaj.. Nekome cooler blokira i ram memoriju sve zavisi od proizvodaca maticne ploce sa kombinacijom velicine kucista a i ostalih komponenti.. Moj savijet ako ikako moguce da dofuras kuciste u neki pc ducan gdje kupujes hladnjak pa da ti decki odmah i montiraju jer ak kazu da nece stat da mozes uzet neki drugi, a ne da dodes doma pa zelis sam montirat i skuzis da ti nece stat ili ce ti blokirat neki slot.. Ili mozes "riskirat" kao ja pa kupit i vidjet.. sva sreca ja nemam nikakvih problema :)
nemam takvu mogucnost nisam iz zg?
zna li itko???molim vas?
nemam takvu mogucnost nisam iz zg?
zna li itko???molim vas?
kao sto ford eleanor kaze trebalo bi stati, 212 je visok 16cm a tvoje kuciste ima 20cm, 1cm otpada na zadnju stranu i barem jos 1cm na plocu i nosace + minimalno 0,5mm na socket, tak da ti ostaje ugrubo max 17.5cm lufta...LP