Koji CPU cooler kupiti? izdvojena tema

poruka: 7.968
|
čitano: 1.744.114
|
moderatori: DrNasty, pirat, XXX-Man, vincimus
+/- sve poruke
ravni prikaz
starije poruke gore
Ova tema je sadržajno povezana sa sljedećim temama: CPU hladnjaci i ventilatori P&O
12 godina
neaktivan
Re: Koji CPU cooler kupiti?
vrinho kaže...
crocked kaže...

Možda kriva tema, ali mi možda možete pomoći... :)

Jel će dobro raditi dodatni (PWM) ventilator za Hyper 212 EVO u Push/Pull kombinaciji ako taj dodatni venitilator uštekam na matičnu u priključak za Chassis Fan i pokušam regulirati sa nekim alatom brzinu vrtnje?

Ili koja je najbolja solucija za to?

Hvala!

Arctic Cooling F12 PWM ima dodatni 4 pin priključak na koji spojiš vent sa 212 EVO tako da ti taj dodatni priključak na ploči nije potreban. Ali vjeruj mi dodatni vent ti neće smanjiti temperature.

Imam na ploči još nekoliko 4 pinskih priključaka tako da to nekib trebao biti problem. Jel problem ako nisu spojeni na isti priključak? Možda je se neće okretati istom brzinom ili tak nešta?

Ne mislim kupovati novi ventilator nego imam Scythe Glide Stream 120mm 1300 o/min pa sam mislio to ubaciti na cooler...

14 godina
Deawood kaže...
vrinho kaže...

Ali vjeruj mi dodatni vent ti neće smanjiti temperature.

Ako je proc naklokan onda hoće, a i ovako i onako bi trebao nešto smanjiti (tj. pri znatno nižoj buci ista ili niža temp).

Iz iskustva s istim coolerom govorim i naklokanim i5-3470 na 4.0 GHz. Temperature su iste praktički, po logici bi trebale biti manje ali nisu.

crocked kaže...

Arctic Cooling F12 PWM ima dodatni 4 pin priključak na koji spojiš vent sa 212 EVO tako da ti taj dodatni priključak na ploči nije potreban. Ali vjeruj mi dodatni vent ti neće smanjiti temperature.

Imam na ploči još nekoliko 4 pinskih priključaka tako da to nekib trebao biti problem. Jel problem ako nisu spojeni na isti priključak? Možda je se neće okretati istom brzinom ili tak nešta?

Ne mislim kupovati novi ventilator nego imam Scythe Glide Stream 120mm 1300 o/min pa sam mislio to ubaciti na cooler...

A ne znam, probaj, nemaš što izgubiti. Ako nije PWM vent onda će ti vrtjeti uvijek na max obrtajima. Ja ti samo iz onoga što sam isprobao govorim, kupio sam taj F12 i upario ga s EVO 212 ventom. Trenutno mi je na cooleru samo F12 jer malo bolje hladi i tiši je a razlog zašto imam samo jedan napisao sam gore kolegi Deadwood-u.

Poruka je uređivana zadnji put uto 21.1.2014 17:29 (vrinho).
14 godina

Pa vrtiti će se isto ako imaš PWM pa ih uskaldiš ili ako se oba vrte na max a oba venta imaju isti broj okretaja. Može biti malih varijacija ali to nije bitno. Drugi vent na tower hladnjaku smanji malo dodatno temperaturu ali to se osjeti tek kod jačih clockova i ako je dobar i sam cooler za tako nešto. U praksi će ti to donjeti nebitno majne temperature a veću buku.

15 godina
Koji CPU cooler kupiti?

Koji je najbolji cooler do 150kn ak mozete navesti nekoliko pa cu izabrat

0 0 hvala 0
14 godina
odjavljen
Koji CPU cooler kupiti?

Nemožeš stavljati 2 različita venta. Ja ne znam kako je kod tebe,  ali ja imam 2x Corsair SP i u IDLE se temp smanjila za nekih 3C dok se kod LOADA smanjila za nekih 7C. A buka je ZNATNO niža. Čak niti ne bih mijenjao on vent,  ali je krenuo (mada mi ga nije žao s obzirom na to koliko je glasan). 

0 0 hvala 0
15 godina
Kresho kaže...

Koji je najbolji cooler do 150kn ak mozete navesti nekoliko pa cu izabrat

CM Hyper TX3 EVO , Zalman CNPS5X , TT Contac 21 , Scythe Katana 3 AMD !

Music As A Weapon !!
14 godina
neaktivan
Koji CPU cooler kupiti?

Hoce li ikad doci BeQuiet u nase krajeve?

Proizvodi im vrhunski izgledaju... 

Moj PC  
2 0 hvala 0
16 godina
Koji CPU cooler kupiti?

Imas Be Quiet na amazon.de lako se naruci 

Moj PC  
1 0 hvala 0
13 godina
Koji CPU cooler kupiti?

spire kepler rev2 ili lc cc 95 ? jedino sto vidim da kepler nema 4 pin ? 

0 0 hvala 1
15 godina
Koji CPU cooler kupiti?

Uzmi LC-a !

Music As A Weapon !!
Moj PC  
0 0 hvala 2
13 godina
neaktivan
Koji CPU cooler kupiti?

Može li mi netko reći dali će mi stati coolermaster hyper 212 EVO u LC pro 925b , Ploča je Biostar a88m. Zanima me zato što PSU stoji gore pa nisam siguran, a vidim da je cooler na akciji u linksu.

Pro audio equipment
Moj PC  
0 0 hvala 0
13 godina
neaktivan
Koji CPU cooler kupiti?

ufff,stao je na milimetar, do psu-a ima mjesta,ali bočna stranica je knap. Temperature pale za 30 stupnjeva u loadu.

Pro audio equipment
Moj PC  
4 0 hvala 0
13 godina
neaktivan
Koji CPU cooler kupiti?

Planiram kupiti A8 5600k kojeg bi malo overclockao, ništa previše za početak, pa sam mislio kupiti Hyper 212evo, naručujem iz njemačke pa bi me koštao 210kn. Šta se tiče visine kućišta to nije važno jer ću raditi svoje kućište. Oće biti dobar ovaj 212evo ?

Moj PC  
0 0 hvala 0
15 godina

Bit ce dobar !

Music As A Weapon !!
14 godina
neaktivan
Koji CPU cooler kupiti?

pozdrav,moze neka preporuka za neki cpa cooler do 300kn,
maticna je gigabyte h87 hd3,procesor je intel i5 4670k,kuciste je zalman z3 plus,siroko je 180mm 

Moj PC  
0 0 hvala 0
15 godina
Music As A Weapon !!
13 godina
Haf932 kaže...

Ma bolje da mu ja prodam Noctua NH-U12 za 350kn i miran je.

14 godina
Koji CPU cooler kupiti?

Ako niste vidjeli, FuturaIT bi mogla uskoro dobiti ekskluzivno u ponudu Raijintek hladnjake.

Čime će dodatno poljuljati već poljuljane cijene zračnih hladnjaka {#}

Batllelog: sudy_freak || Samsung Galaxy SII crew. || ↓ Stisni Hvala ako sam ti pomogao. ||
Moj PC  
2 0 hvala 2
13 godina
Koji CPU cooler kupiti?

Pa neznam bas za ovo " dodatno poljuljati cijene " ja bih vise rekao doci ce proizvođač koji ce traziti svoju cijenu a ostale cijene ce ostati iste, hyper t4 koji sam uzeo prije godinu dana košta jednako kao danas , dosta " starih  dobrih " hladnjaka još uvijek drže poprilične cijene.

Inače svaka čast sviđa mi se cooler ,  dobro odrađen posao

O.T shade uzmi preporuku od haf-a ili polovni da se dobar naći

Poruka je uređivana zadnji put uto 4.2.2014 21:01 (g3arv8).

2 0 hvala 1
15 godina
sudy_freak kaže...

Ako niste vidjeli, FuturaIT bi mogla uskoro dobiti ekskluzivno u ponudu Raijintek hladnjake.Čime će dodatno poljuljati već poljuljane cijene zračnih hladnjaka {#}

Vec dobila !{#}

Music As A Weapon !!
13 godina
protjeran
Haf932 kaže...
sudy_freak kaže...

Ako niste vidjeli, FuturaIT bi mogla uskoro dobiti ekskluzivno u ponudu Raijintek hladnjake.Čime će dodatno poljuljati već poljuljane cijene zračnih hladnjaka {#}

Vec dobila !{#}

ovaj Aidos se cini dosta ok za moj mikro atx pc, neznam kako se nosi s hyperom tx3...

||| Core™ inside ||| ;http://battlelog.battlefield.com/bf4/user/SoldierStippy/ ; http://nl.xfire.com/profile/2fu2l/
14 godina
Koji CPU cooler kupiti?

Oh, preduhitrio si me Haf {#}

Erebos se čini super, a tako jeftino.
Znači, pravo osvježenje u ponudi zračnih hladnjaka.
Mislim da bi neki mogao uskoro završiti kod mene u kućištu, ali mislim da ću pričekati da dođe Nemesis

To su te 8mm cjevčuge {#}

p.s. evo i MagazinRS je dobio u ponudu!

Batllelog: sudy_freak || Samsung Galaxy SII crew. || ↓ Stisni Hvala ako sam ti pomogao. ||
Poruka je uređivana zadnji put sri 5.2.2014 16:48 (sudy_freak).
Moj PC  
2 0 hvala 0
14 godina
odjavljen
sudy_freak kaže...

Oh, preduhitrio si me Haf {#}

Erebos se čini super, a tako jeftino.
Znači, pravo osvježenje u ponudi zračnih hladnjaka.
Mislim da bi neki mogao uskoro završiti kod mene u kućištu, ali mislim da ću pričekati da dođe Nemesis

To su te 8mm cjevčuge {#}

p.s. evo i MagazinRS je dobio u ponudu!

Ne sviđaju mi se ti njihovi ventovi (tj. ovaj slim na najskupljem modelu) :/

14 godina
Deawood kaže...

Ne sviđaju mi se ti njihovi ventovi (tj. ovaj slim na najskupljem modelu) :/

S tim se slažem, ali na tako masivan hladnjak, vrlo lako staviš recimo Corsair SP ili neki drugi i ne boj se.

Ali na Nemesisu nije slim {#} 

15 godina
Koji CPU cooler kupiti?

Oho , Nemesis je "konkurencija" NH-D14 , samo treba vidjet cijenu kod nas !{#}

Music As A Weapon !!
Moj PC  
2 0 hvala 1
14 godina
Haf932 kaže...

Oho , Nemesis je "konkurencija" NH-D14 , samo treba vidjet cijenu kod nas !{#}

Ako su performansama jednaki ili bar slični, u svakom slučaju je Nemesis ljepši, jer, Noctua i njihove boje {#}

P.s. idealo.de pokazuje razliku između ova dva 15€ u istim trgovinama.

Zvuči primamljivo {#}

12 godina

Preporuceno mi je da stavim naprijed 2 enermaxa u z3 plus case. Sad sam skuzio da ima 3 advance enermaxa: magma, cluster i everest. Kojeg preporucujete i zasto. Ima li velike razlike izmedju magme i ostala 2 jer ako nema radje bi uzeo plavog led everesta. I jel zna ko pojasnit HALO frame, kojeg imaju cluster i everest modeli, jer se navodi kao counter-productive u jednom komentaru na anandtechu.

EDIT: Upravo sam skuzio da sam temu stavio pod CPU cooler, zabrijo sam da je u pitanju obican cooler. Moje isprike, moze se post izbrisat.

Poruka je uređivana zadnji put čet 6.2.2014 21:35 (The_Fichek).
14 godina
neaktivan
Koji CPU cooler kupiti?

pozdrav pitanje jedno imam mugenu 3 sad me zanima koji je najbolji zracni hladnjak na nasem trzistu cjena je nebitna ako mogu dobiti 3 modela koja su najbolja pa cu ostalo sam pogledat :) 

Pero
Moj PC  
0 0 hvala 0
13 godina
Koji CPU cooler kupiti?

Noctua NH-D14 broj 1 u večini recenzija i mišljenja.

Moj PC  
1 0 hvala 0
12 godina
Ova tema je sadržajno povezana sa sljedećim temama: CPU hladnjaci i ventilatori P&O
E-mail:
Lozinka:

vrh stranice