Koji CPU cooler kupiti? izdvojena tema

poruka: 7.968
|
čitano: 1.743.815
|
moderatori: DrNasty, pirat, XXX-Man, vincimus
+/- sve poruke
ravni prikaz
starije poruke gore
Ova tema je sadržajno povezana sa sljedećim temama: CPU hladnjaci i ventilatori P&O
15 godina
neaktivan
Koji CPU cooler kupiti?

Šta kupiti?

Zanima me koji CPU hladnjak od navedenih će davati najbolje rezultate u normalnom radu i OC-u. Izbjegavam glomazne hladnjake tipa Noctua nh-d14.

Lagano naginjem Noctui NH-U12S, ali zanima me opravdava li svoju cijenu(460KN) naspram Cooler Master Hyper 412S koji košta 260KN.

7 Noctua NH-U12S
7 Cooler Master Hyper 412S
1 Cooler Master Hyper 212 EVO
0 Neki drugi
Moj PC  
0 0 hvala 0
13 godina
neaktivan
Re: Koji CPU cooler kupiti?
Wuk19 kaže...

Šta kupiti?

Zanima me koji CPU hladnjak od navedenih će davati najbolje rezultate u normalnom radu i OC-u. Izbjegavam glomazne hladnjake tipa Noctua nh-d14.

Lagano naginjem Noctui NH-U12S, ali zanima me opravdava li svoju cijenu(460KN) naspram Cooler Master Hyper 412S koji košta 260KN.

Uzmi Noctua U12S hladnija je od 412S.

Kalko1212 ingame
14 godina

U12S je bolji ali ne za 200 kn. Ako ideš na umjereno clockanje onda nema smisla dati 460 kn za U12S nego bolje dodaj još malo i kupi U14S ili kupi Hyper-a.

17 godina
Koji CPU cooler kupiti?

bok, evo i ja čekam fx 8350, trebao bi ga dobiti za koji dan, i zanima me jer je moj stari Scythe zipang dovoljan za procesor...koja su vaša mišljenja?

http://www.scythe-eu.com/en/products/cpu-cooler/zipang-cpu-cooler.html

Poruka je uređivana zadnji put sub 11.1.2014 17:33 (ZgGost).

0 0 hvala 0
14 godina

Solidan hladnjak za stock i umjereni OC ali ništa više od toga. Dok držiš napon do nekih 1.4V (ovisi o leakage-u chipa) mislim da neće biti frke s temperaturama. U svakom slučaju je bolje nego stock hladnjak, barem što se buke tiče.

13 godina
Koji CPU cooler kupiti?

imam A8-6600K,  uzimam novo kućište (Zalman Z3 Plus)

i uzeo bih cooler do nekih 150kn max, jer je stock glasan u milu mater navečer, trgovina je protis.

problem je što većina nema navedeno FM2/FM2+ Socket, a u istraživanju sam naučio da su maltene svi AMD socketi jednaki unazad par generacija (što se tiče mountanja hladnjaka)

Ima li netko u praksi da to potvrdi?

i ne mogu naći max visinu da ne bih uzeo cooler koji ne stane.

trenutno imam ECS A75F2-M2 (V1.0A) koja bi u budućnosti postala Gigabyte G1.Sniper A88X, pa bi bilo dobro da hladnjak podrtžava i FM2+, koji bi opet navodno trebao biti isti kao FM2...

Ništa OC, samo hoću da ne galami kad gledam film.

Tnx!

0 0 hvala 0
15 godina
Srkee kaže...
Ništa OC, samo hoću da ne galami kad gledam film.

LC-CC-95 !

Podrzava i FM2 , SLUZBENA STRANICA !

Music As A Weapon !!
11 godina
neaktivan
Koji CPU cooler kupiti?

Trebam CPU cooler za i5 4670k do 80 eura na Computer Universu da jako dobro hladi na sto vecoj frekvenciji, a da opet moze svaki RAM pod njega, maticna ASUS Z87 Maximus VI Hero. 

EDIT: Jel mozda ova kombinacija dobra, RAM + Cooler ?

EVO i na Noctua-oj stranici pise da ovaj gore RAM, tj. Vengance Pro moze s ovom Noctua-om. 

Poruka je uređivana zadnji put ned 12.1.2014 20:35 (Dariio7).

0 0 hvala 0
14 godina
odjavljen
Dariio7 kaže...

Trebam CPU cooler za i5 4670k do 80 eura na Computer Universu da jako dobro hladi na sto vecoj frekvenciji, a da opet moze svaki RAM pod njega, maticna ASUS Z87 Maximus VI Hero. 

EDIT: Jel mozda ova kombinacija dobra, RAM + Cooler ?

EVO i na Noctua-oj stranici pise da ovaj gore RAM, tj. Vengance Pro moze s ovom Noctua-om. 

Baci oko na ovu temu: http://www.tomshardware.co.uk/answers/id-1697703/compatibility-noctua-d14-corsair-vengeance-pro.html

Scrollaj dolje do slika.

11 godina
neaktivan

Znaci moze, "neck to neck" haha

EDIT: I samo jos jedno pitanje jel ima razlike izmedu OVOG i OVOG RAM-a, jer mi je crvena maticna pa bih htio da se sve to uklopi, koliko ja vidim samo je razlika u boji, a crveni 4 eura skuplji - FTW?

Maticnu mislim uzet OVU, i sta znaci ovo " C2 " ? Hvala unaprijed :)

Poruka je uređivana zadnji put ned 12.1.2014 20:57 (Dariio7).
14 godina
odjavljen
Dariio7 kaže...

Znaci moze, "neck to neck" haha

Doslovno, malo ćeš se namučiti sa montiranjem hladnjaka ;)

15 godina
Dariio7 kaže...

EDIT: I samo jos jedno pitanje jel ima razlike izmedu OVOG i OVOG RAM-a, jer mi je crvena maticna pa bih htio da se sve to uklopi, koliko ja vidim samo je razlika u boji

Isti su to RAM-i , osim u boji !

Music As A Weapon !!
15 godina
neaktivan
Koji CPU cooler kupiti?

Pozdrav

Da li bi isao ovaj cooler

Cooler ARCTIC COOLING Freezer Xtreme Rev. 2

http://www.links.hr/?naziv=cooler-arctic-cooling-freezer-xtreme-rev-2-s-775-1155-1156-1150-1366-754-939-am2-am3&option=artikl&id_artikl=050.903.185

na asus  M5A97 R2.0

sa 

G.SKILL Sniper series F3-12800CL9D-8GBSR

http://www.links.hr/?naziv=memorija-pc-12800-8-gb-g-skill-sniper-series-f3-12800cl9d-8gbsr-1-5-v-ddr3-1600mhz-kit-2x4gb&option=artikl&id_artikl=051.210.172

Bi li taj cooler pasao? Proc bi bio fx 8320

Puno hvala.

0 0 hvala 0
15 godina

Da , isao bi ! memorija nebi smetala !

Music As A Weapon !!
14 godina
Koji CPU cooler kupiti?

Gdje nabaviti Scythe fan clip

Batllelog: sudy_freak || Samsung Galaxy SII crew. || ↓ Stisni Hvala ako sam ti pomogao. ||
Moj PC  
0 0 hvala 0
15 godina
neaktivan
Koji CPU cooler kupiti?

Kupio na kraju 

Cooler SCYTHE Ashura SCASR-1000

valjda bude ok.

0 0 hvala 0
15 godina
Koji CPU cooler kupiti?

Stigao mi CM212 Evo.

Mogu dati same pohvale i preporuke. Prije na stock clocku u Prime95 temp. je bila do 80C, sad sa dignutim FSB-om sa 133 na 160, temp. je oko 50C i k tome skoro necujan {#}

Moj PC  
2 0 hvala 0
12 godina
neaktivan
Koji CPU cooler kupiti?

Pozz.

Da li je isplativo kupiti Cooler Alpine 11 za 15KM, da li ce se osjetiti razlika u temperaturi na stock cooler. Samo ga kupujem kako bi drzao nize temperature procesora. Intel i5 760 je u pitanju.

I jedno drugo pitanje, koliko je efikasno ostaviti otvorenu graficku karticu, bez zastitne plastike, jer pri vecim obrtajima (kad igram jace igre), ventilator pocne kao da za nesto udara, vjerovatno onu plastiku sto je iznad njega. HD 6870 PowerColor   "   http://www.coolingconfigurator.com/upload/pictures/Powercolor-Radeon-HD6870.jpg "

Hvala.

Moj PC  
0 0 hvala 0
14 godina
odjavljen
MrRango kaže...

I jedno drugo pitanje, koliko je efikasno ostaviti otvorenu graficku karticu, bez zastitne plastike, jer pri vecim obrtajima (kad igram jace igre), ventilator pocne kao da za nesto udara, vjerovatno onu plastiku sto je iznad njega. HD 6870 PowerColor   "   http://www.coolingconfigurator.com/upload/pictures/Powercolor-Radeon-HD6870.jpg "

Hvala.

Nemoj, zato jer je to blower grafička i taj ventilator će biti doslovno beskoristan bez te plastike.

15 godina
neaktivan
Koji CPU cooler kupiti?

Dozvolite da pitam ovdje, da ne otvaram novu temu..

Ove temperature od cpu-a, gdje se to mjeri? 51C jezgra a 33C je sto? procesor cijeli? Koja bi bila kriticna temp jezgre za 8320?

Makar ne vjerujem da je to istina 33C u full loadu, ili je to normalno?

lp

Poruka je uređivana zadnji put sri 15.1.2014 16:48 (DankoH).

0 0 hvala 0
15 godina
neaktivan
DankoH kaže...

Ove temperature od cpu-a, gdje se to mjeri? 51C jezgra a 33C je sto? procesor cijeli? Koja bi bila kriticna temp jezgre za 8320?

lp

51oC bi bila stvarna temp procesora, a 33oC temp. jezgre koja se dobiva izračunom, ako se ne varam AMD nema senzore za pojedinačne jezgre.

Osobno pratim samo više temp. koje mi programi prikazuju.

Program HWinFO64 bi ti trebao dati bolji uvid u senzore i temp.

Poruka je uređivana zadnji put sri 15.1.2014 22:12 (Wuk19).
15 godina
neaktivan
Wuk19 kaže...
DankoH kaže...

lp

51oC bi bila stvarna temp procesora, a 33oC temp. jezgre koja se dobiva izračunom, ako se ne varam AMD nema senzore za pojedinačne jezgre.

Kako moze temp jezgre biti manja od temp proca, kad je jezgra ta koja u stvari i grije procesor. Po nekakvoj logici :).

13 godina
neaktivan
Koji CPU cooler kupiti?

Ovo prvo mi najbolje, ali kod nas se moze noctua nabavit? Jel mi moze ko nac jedan od ovih coolera kod nas za uzet :S

12 Noctua nh-d14
0 Phanteks PH-TC14PE
3 Silver Arrow SB-E Extreme
Nadam se da sam pomogao, ako jesam prst gore
Poruka je uređivana zadnji put čet 16.1.2014 9:36 (Damir1908).
Moj PC  
0 0 hvala 0
16 godina
neaktivan
Koji CPU cooler kupiti?

Noctua D14 

- 569kn Futura-IT

- 537,50kn + dostava Oprić informatika

Moj PC  
3 0 hvala 1
15 godina
neaktivan
DankoH kaže...
Wuk19 kaže...
DankoH kaže...

lp

Kako moze temp jezgre biti manja od temp proca, kad je jezgra ta koja u stvari i grije procesor. Po nekakvoj logici :).

Zbog toga što CPU nema senzor za pojedine jezgre već 1x senzor za sve jezgre, kao što sam napisao AMD dobiva te vrijednosti za pojedine jezgre izračunom, NE stvarnim mjerenjem. 

Maksimalna sigurna temp. za FX 8320 prema AMD-u je 60oC.

Poruka je uređivana zadnji put čet 16.1.2014 12:48 (Wuk19).
12 godina
neaktivan
Koji CPU cooler kupiti?

Jel ima neko kakvih informacija o ovom cooleru?

Scythe Grand Kama Cross 2? i jel se isplati dati nekih 30 kn više nego CM Hyper 212 Evo?

Za FX-8320...

Moj PC  
0 0 hvala 0
12 godina
crocked kaže...

Jel ima neko kakvih informacija o ovom cooleru?

Scythe Grand Kama Cross 2? i jel se isplati dati nekih 30 kn više nego CM Hyper 212 Evo?

Za FX-8320...

- Da, isplati se.{#}

11 godina
neaktivan
Koji CPU cooler kupiti?

Poštovanje, trebam savjet, dobar kvalitetni hladnjak jer mi temperatura jezgre procesora kod igranja leti do 80 stupnjeva, kod surfanja je oko 60.

Nisam dugo promijenio termalnu pastu, sto moram pod hitno, ali mislim da s tim necu dobiti na snizavanju temperature.

Moj PC  
0 0 hvala 0
14 godina

Bilo koji u rangu 200 - 300 kn će ti biti super.

14 godina
renato_zg kaže...

Poštovanje, trebam savjet, dobar kvalitetni hladnjak jer mi temperatura jezgre procesora kod igranja leti do 80 stupnjeva, kod surfanja je oko 60.

Nisam dugo promijenio termalnu pastu, sto moram pod hitno, ali mislim da s tim necu dobiti na snizavanju temperature.

Freezer 13,250Kn u Links-u

Strm
Ova tema je sadržajno povezana sa sljedećim temama: CPU hladnjaci i ventilatori P&O
E-mail:
Lozinka:

vrh stranice