CPU hladnjaci i ventilatori P&O izdvojena tema

poruka: 4.510
|
čitano: 1.191.833
|
moderatori: DrNasty, pirat, XXX-Man, vincimus
+/- sve poruke
ravni prikaz
starije poruke gore
Ova tema je sadržajno povezana sa sljedećim temama: Hladnjak za OC i7-ice, Hladnjak za OC i5-ice, Koji CPU cooler kupiti?
12 godina
CPU hladnjaci P&O

Jucer sam namontirao vodeno od antec 1250 i sve je super pumpa je ovaj put u redu naspram zadnjeg vodenog koji je imao gresku.. u Idle su temp oko 25-30 sa cca 600 okretaja, kad ga pokrenem u p95 temp odu na oko 60 i okretaju na 800, moze to i puno brze al je ovako necujan sto mi je super, eco mode namjesten.

Antec grid aplikacija za mjerenje temp i tekucine u vodenom i namjestanje okretaja rade osim sto ne pokazuje tocno temp proc.. vrtio sam ga 10min u p95 i temp je dosla do 35 a hw monitor je pokazao 60, kome sada vjerovati, ono svjetlo na vodenom pokazuje koja je temp CPU-a te ta boja nije otisla u zeleno kako bi trebala kao na ovoj slici jer zelena je za temp oko 6

Moj PC  
0 0 hvala 0
14 godina
Re: CPU hladnjaci P&O
Dojitza kaže...

Ja sam imao NH-D14 i H110 i testirao sam ih direktno. H110 hladi bolje oko 5C do 6C i bučniji je a skuplji jedno 500 kn pa ti sad računaj koliko se to isplati. Što se tiče izgleda tu niš neću komentirat jer je to subjektivna stvar. Kao što je rekao kolega, H110 se isplati ako ideš na maximalne clockove a osim toga ne. Ja sam ga bio uzeo zato što sam baš htjeo vodeno a ne zato što mi NH-D14 nije bio dovoljno dobar. Imao vodeno, zabavljao se s time i vratio se opet na kraju na zračno, na nasljednika NH-D14. Vodeno uvjek ima potencijalno problem da krepa pumpa ili pukne crijevo i slično. Kod Noctue nema brige jer je 6 godina gara i ne može mi ništa procurit po kućištu ili prozujat.

17 godina
itomic009 kaže...
Dojitza kaže...

Ja sam imao NH-D14 i H110 i testirao sam ih direktno. H110 hladi bolje oko 5C do 6C i bučniji je a skuplji jedno 500 kn pa ti sad računaj koliko se to isplati. Što se tiče izgleda tu niš neću komentirat jer je to subjektivna stvar. Kao što je rekao kolega, H110 se isplati ako ideš na maximalne clockove a osim toga ne. Ja sam ga bio uzeo zato što sam baš htjeo vodeno a ne zato što mi NH-D14 nije bio dovoljno dobar. Imao vodeno, zabavljao se s time i vratio se opet na kraju na zračno, na nasljednika NH-D14. Vodeno uvjek ima potencijalno problem da krepa pumpa ili pukne crijevo i slično. Kod Noctue nema brige jer je 6 godina gara i ne može mi ništa procurit po kućištu ili prozujat.

ali ako se varam, ta voda koja procuri i ako procuri po kompnentama ne moze im nastetiti? nisam jos naisao na slucaj gdje se to desilo pa te molim da me uputiš. tnx

14 godina

Proli si malo tekućine po grafi ili napajanju pa testiraj .

13 godina
protjeran
CPU hladnjaci P&O

koliko ja znam to je obicna voda(eventualno destilirana) dakle bilo bi teskog sranja da iscuri...

Intel Core™ i7 Forever----- Battlelog: SoldierStippy, Xfire; 2fu2L :)LP
Moj PC  
2 0 hvala 1
17 godina
itomic009 kaže...

Proli si malo tekućine po grafi ili napajanju pa testiraj .

hvala no neću :)

Stjepanj kaže...

koliko ja znam to je obicna voda(eventualno destilirana) dakle bilo bi teskog sranja da iscuri...

haha, fora, dakle za godinu dvije tri, samo malo kapnem vode i velim ženi, gle ženo komp mi je otiso k vragu radi ove pumpe idem po novi..

dobra fora :)

14 godina

Hahaha, pa da. To su oni tako i stavili da muževi zajebu žene kako bi smjeli kupit novi komp .

14 godina
neaktivan
CPU hladnjaci P&O

Krivo postao. Oprostite.

Poruka je uređivana zadnji put ned 12.7.2015 13:46 (axos).

0 0 hvala 0
12 godina
neaktivan
CPU hladnjaci P&O

Pozz.Mjenjao bi hladjenje za procesor pa sam si razmisljao da kupim vodeno.E sad mene zanima koliko je pumpa bucna? Koliko bi uspio sniziti temperaturu u odnosu na trenutni arctic cooling freezer 13?

Konkretno mislio sam ovo vodeno kupiti: http://www.links.hr/?naziv=vodeno-hladenje-lc-power-lc-cc-120-lico-socket-1150-1151-1155-1156-2011-fm1-fm2-fm2-am2-am2-am3&option=artikl&id_artikl=051.003.059

Haj pomozite njubu

Moj PC  
0 0 hvala 0
11 godina
neaktivan
CPU hladnjaci P&O

Zanima me koji bi logicni upgrade bio sa FX 8320 koij radi na 4.5ghz ? Jer razmisljam ako bi u roku nekoliko mjeseci upgradeao, zelim upgrade koji je vrijedan - nikakav fanboyizam ni marketing me ne zanima, gledao sam 4790k to je mocan procesor da, ali mislim da nije vrijedan love s obzirom da sve u svemu nije TOLIKO brzi od FX, a opet 5820k i slicni su mi pre pre skupi - oh the struggle

Battlelog: D3lBoy-00
Moj PC  
0 0 hvala 0
17 godina
D3lBoy kaže...

Zanima me koji bi logicni upgrade bio sa FX 8320 koij radi na 4.5ghz ? Jer razmisljam ako bi u roku nekoliko mjeseci upgradeao, zelim upgrade koji je vrijedan - nikakav fanboyizam ni marketing me ne zanima, gledao sam 4790k to je mocan procesor da, ali mislim da nije vrijedan love s obzirom da sve u svemu nije TOLIKO brzi od FX, a opet 5820k i slicni su mi pre pre skupi - oh the struggle

a da pricekas dx12?

navodno ce fx dosta profitirati :)

11 godina
neaktivan

Da tako sam cuo, iskreno ne vjerujem da ce bit neki veliki boost, ionako nebi kupio proc. odma jer morao bi i maticnu i sve onda

Battlelog: D3lBoy-00
17 godina
D3lBoy kaže...

Da tako sam cuo, iskreno ne vjerujem da ce bit neki veliki boost, ionako nebi kupio proc. odma jer morao bi i maticnu i sve onda

a gle prve dx 12 igre stizu za 2-3 mjeseca pa ćemo vidjeti..

13 godina
protjeran
A intel nece profitirati s dx12, jel rijec o nekoj uroti?
Intel Core™ i7 Forever----- Battlelog: SoldierStippy, Xfire; 2fu2L :)LP
10 godina
neaktivan
CPU hladnjaci P&O

Pozdrav,

jučer sam kupio Zalman CNPS90F CPU cooler, a konfiguracija je:

Kućište: Zalman Z3 Plus

Matična: Gigabyte GA-965P-DS4  (2 PCI, 3 PCI-E x1, 2 PCI-E x16, 4 DDR2 DIMM, Audio, Gigabit LAN, IEEE-1394)

Procesor: QuadCore Intel Core 2 Quad Q8300, 2500 MHz (7.5 x 333)

RAM: 3GB DDR2 (2 x 1GB DDR-667 i 1 x 1GB DDR-800)

HDD: WDC WD10EZEX-75M2NA0 ATA Device  (931 GB, IDE)

Zanima me da li je ovaj cooler dovoljan da hladi procesor, inače računalo ne koristim za gaming (samo po nekad dota2 i WoW) nego za neke ne zahtjevne softvare.

Ali u koliko bih se odlučio da overclockujem grafičku, procesor itd. da bih pokrenuo neku igricu da li bi mi taj hladnjak bio dovoljan?

Sada temperatura procesora ne prelazi 42 stupnja.

Poruka je uređivana zadnji put uto 28.7.2015 17:03 (DarkoK3).

0 0 hvala 0
15 godina
DarkoK3 kaže...

Pozdrav,

jučer sam kupio Zalman CNPS90F CPU cooler, a konfiguracija je:

Kućište: Zalman Z3 Plus

Matična: Gigabyte GA-965P-DS4  (2 PCI, 3 PCI-E x1, 2 PCI-E x16, 4 DDR2 DIMM, Audio, Gigabit LAN, IEEE-1394)

Procesor: QuadCore Intel Core 2 Quad Q8300, 2500 MHz (7.5 x 333)

RAM: 3GB DDR2 (2 x 1GB DDR-667 i 1 x 1GB DDR-800)

HDD: WDC WD10EZEX-75M2NA0 ATA Device  (931 GB, IDE)

Zanima me da li je ovaj cooler dovoljan da hladi procesor, inače računalo ne koristim za gaming (samo po nekad dota2 i WoW) nego za neke ne zahtjevne softvare.

Ali u koliko bih se odlučio da overclockujem grafičku, procesor itd. da bih pokrenuo neku igricu da li bi mi taj hladnjak bio dovoljan?

Sada temperatura procesora ne prelazi 42 stupnja.

I vise nego dovoljan...

11 godina
neaktivan
CPU hladnjaci P&O

Bok ljudi imam pitanje 

U zadnje vrijeme mi komp sve vise i vise buči pa sam mislio uzeti neki bolji hladnjak za proc 

Imate li neku preporuku. S cijenom ne bih išao vise od 200 do 250 kn. Procesor je amd athlon x2 i socket am3. Komp koristim najviše za filmove i muziku, ponekad neku igricu ali nikakvi zahtjevni softveri

Hvala 

PeMaCN
Moj PC  
0 0 hvala 0
13 godina

Pošto imaš tako ne zahtjevan procesor sasvim će ti dovoljan biti LC POWER LC-CC-95 .

Ima ga još i u linksu iako ne znam zašto ga tražilica nije izbacila.

11 godina
neaktivan
CPU hladnjaci P&O

A ne znam. Mozda bih u budućnosti kupio neki bolji procesor pa zato sada mislim kupiti neki bolji hladnjak. Mozda arctic cooling ili scythe. Ova odluka je iz razloga da je komp prebucan a sad ne znan jel ima jos koji razlog tolike bucnosti

PeMaCN
Moj PC  
0 0 hvala 0
15 godina
neaktivan
Za te novce nađeš odličan CM T4 koji će ohladiti taj CPU kao od najmanje šale. A jednog dana kada budeš odlučio uzeti nešto jače, i taj će novi CPU ohladiti kao od šale, za razliku od ovog LC-a.

A i bit će ti manja glasnoća s CM-om.
Optimizam je nedostatak iskustva.
12 godina
PeMaCN kaže...

Bok ljudi imam pitanje 

U zadnje vrijeme mi komp sve vise i vise buči pa sam mislio uzeti neki bolji hladnjak za proc 

Imate li neku preporuku. S cijenom ne bih išao vise od 200 do 250 kn. Procesor je amd athlon x2 i socket am3. Komp koristim najviše za filmove i muziku, ponekad neku igricu ali nikakvi zahtjevni softveri

Hvala 

Definitivni best buy je LC-cc-120 koji košta oko 170kn a po performansama je uz rame i duplo skupljim hladnjacima i ja bih ti njega preporucio.

Sami sebi smo najveci neprijatelji
11 godina
neaktivan
CPU hladnjaci P&O

Sljedeće sta me brine je hoce li stati hladnjak kojeg kupim u kuciste i oce li mu smetat grafička ili ram. Budući da sam amo rec početnik ne znam kako to mogu provjeriti prije kupnje osim da uzmem metar i ovako odoka vidim 

PeMaCN
Moj PC  
0 0 hvala 0
13 godina
protjeran
Taj lc120 je visok 153mm i stane valjda i u najgore kuciste..
Intel Core™ i7 Forever----- Battlelog: SoldierStippy LP
12 godina
CPU hladnjaci P&O

A koje kućište je u pitanju ?

Moj PC  
1 0 hvala 2
11 godina
neaktivan
CPU hladnjaci P&O

Ms apolon 550 (nije bas nesto) 

PeMaCN
Moj PC  
0 0 hvala 0
14 godina
Stjepanj kaže...
Taj lc120 je visok 153mm i stane valjda i u najgore kuciste..

A tko zna, vidiš da ima svega i svačega, pogotovo nešto tipa ovi MSovi za 100-150 kn.

http://www.bug.hr/forum/board/opcenito-o-ict-biznisu/17.aspx?sort=act
12 godina
CPU hladnjaci P&O

Metar u ruke i izmjeri dubinu jer s tim MS kucistima se nikad nezna.

Moj PC  
1 0 hvala 2
11 godina
neaktivan
CPU hladnjaci P&O

evo vidim koliko mi je kućište da je visoko oko 150mm tako da sam mislio nešto tipa arctic cooling freezer 13 za oko 200kn. visok je oko 130mm pa ce vjerovatno stati a cini mi se da je i podnožje koje ide na procesor od bakra pa bolje provodi toplinu.ima ga za kupit u linksu

sto mislite

PeMaCN
Moj PC  
0 0 hvala 0
13 godina
CPU hladnjaci P&O

za tvoj proc je više nego dosta lccc95 od 100kn.uzmi njega i miran si

Moj PC  
1 0 hvala 2
16 godina
CPU hladnjaci P&O

Može neka preporuka ventilatora za CM Hyper 212 EVO ? 

Njegov stock vent je poludio, u idlu ok, nečujan, ali u loadu, primjerica kada igram GTA 5, temp su cca. 60-70C, fan je na 1500 RPM i glasan, zapravo jedini vent koji čujem u kućištu od njih 4, kad stavim prst na njega i zaustavim ga natrag tišina...

Moj PC  
0 0 hvala 0
Ova tema je sadržajno povezana sa sljedećim temama: Hladnjak za OC i7-ice, Hladnjak za OC i5-ice, Koji CPU cooler kupiti?
E-mail:
Lozinka:

vrh stranice