CPU hladnjaci i ventilatori P&O izdvojena tema

poruka: 4.510
|
čitano: 1.191.384
|
moderatori: DrNasty, pirat, XXX-Man, vincimus
+/- sve poruke
ravni prikaz
starije poruke gore
Ova tema je sadržajno povezana sa sljedećim temama: Hladnjak za OC i7-ice, Hladnjak za OC i5-ice, Koji CPU cooler kupiti?
17 godina
odjavljen
Re: CPU hladnjaci P&O
Imsovcanin kaže...

posto je kolega stjepan napiso da je mu krepala pumpa onda nista od toga xD  sta mislite o ovom hladenju xD bitno mi je samo da nije glasno kao ovo sada koje imam

http://www.links.hr/?naziv=cooler-arctic-cooling-freezer-13-co-s-775-1155-1150-1156-754-939-am2-am3-fm2-fm1&option=artikl&id_artikl=050.903.246&tab=opis

Ja ga imam - nije loš ali nije ništa ni spektakularan. Na nekih 1000 okretaja je poprilično tih. Čujem ga malo tek kad upogonim prime.

BTW, jel netko ima više informacija o ovome:

http://www.bug.hr/vijesti/scythe-predstavio-novi-ninja-4-cpu-hladnjak/143339.aspx

Freak Show Inc.
11 godina
CPU hladnjaci P&O

Malo sam pratio ovu temu i odlucio se za lc 95 da se cpu malo skulira ovo ljeto. Moze savjet za jedan ventilator kojeg bi ugradio naprijed,imam jedan koji ispuhuje sad bi jednoga  koji upuhuje.Maticna,sudeci po manualu, podrzava jedan cpu i jedan sys fan. Kako bi mogao spojiti  jedan front fan? 

Moj PC  
0 0 hvala 0
12 godina
Spacecraft kaže...

Malo sam pratio ovu temu i odlucio se za lc 95 da se cpu malo skulira ovo ljeto. Moze savjet za jedan ventilator kojeg bi ugradio naprijed,imam jedan koji ispuhuje sad bi jednoga  koji upuhuje.Maticna,sudeci po manualu, podrzava jedan cpu i jedan sys fan. Kako bi mogao spojiti  jedan front fan? 

možeš uzeti arctic f12 ili f14 pwm pst, pa spojiti vent od proca preko njega u cpu fan utor na matičnoj, tako da ti matična kontrolira oba venta ovisno o rastu temperatura proca

to sam ja napravio puncu (samo sa zadnjim ventom), jer mu matična ne podržava niti jdan dodatni fan

17 godina
odjavljen
CPU hladnjaci P&O

Ma nek uzme običan vent koji se spaja na molex i gotovo

Freak Show Inc.

0 0 hvala 0
12 godina
Friday kaže...

Ma nek uzme običan vent koji se spaja na molex i gotovo

i onda taj vent dere 100% cijelo vrijeme, a ovako se pojačava sukladno s ventom na procu

no dobro, može i tako, ali onda treba uzeti neki s manjim maks brojem okretaja, pa mu neće biti glasan

11 godina
picajzla0707 kaže...
Spacecraft kaže...

možeš uzeti arctic f12 ili f14 pwm pst, pa spojiti vent od proca preko njega u cpu fan utor na matičnoj, tako da ti matična kontrolira oba venta ovisno o rastu temperatura proca

to sam ja napravio puncu (samo sa zadnjim ventom), jer mu matična ne podržava niti jdan dodatni fan

dali postoji neki drugi vent posto palniram kupiti u linksa,toga nema. i kako bi to tocno islo spajanje preko drugog venta. dakle taj arctic ima utor gdje mogu spojiti lcc i onda artoca u cpu fan utor?

12 godina
CPU hladnjaci P&O

evo ovako to izgleda, s tim da imaju i druge ventove s istim principom, ne samo ove sa zaštitnim kavezom

ako ih nema, uzmi neki drugi s manjom max brzinom, pa ko što je rekao petko, spoji na molex direktno

Moj PC  
0 0 hvala 1
11 godina
CPU hladnjaci P&O

Evo montira lcc 95 i temp 40 idle,58 prime, lagano clockan na 3.6ghz s vanjskom temp od 28 stupnjeva. Ipak mi maticna ima jos jedan sys fan pin tako da cu ovi dana uzet jedan front fan.

Moram priznat da ga necujem za razliku od stocka. Zena po noci mirnije spava tako da sam i ja miran.

Moj PC  
0 0 hvala 1
14 godina
Spacecraft kaže...

Zena po noci mirnije spava tako da sam i ja miran.

Znači ništa od akcije onda. To nije dobro.

http://www.bug.hr/forum/board/opcenito-o-ict-biznisu/17.aspx?sort=act
11 godina
Valentin17 kaže...
Spacecraft kaže...

Zena po noci mirnije spava tako da sam i ja miran.

Znači ništa od akcije onda. To nije dobro.

meh ionako mi Geralt pruza vise akcije...

13 godina
CPU hladnjaci P&O

Sta preporucujete za smanjivanje vibracije ventova (case fan), neke recimo gumene podloske ili tako nesto?

AL SWEARENGEN Welcome to fucking Deadwood!
Moj PC  
0 0 hvala 0
13 godina
protjeran
chaselol kaže...

Sta preporucujete za smanjivanje vibracije ventova (case fan), neke recimo gumene podloske ili tako nesto?

Malo deblja guma izrezana na komadice stavljena izmedu kucista i venta (ako nemas malo deblje gume onda mozes tanju gumu kao onu od bicikla zalijepiti u 2 ili 3 sloja i postaviti)....

Moze i tanja guma stavljena u vise slojeva i to izmedu sarafa i venta i izmedu kucista i venta, slicno kao kada se stavlja na cpu ventove koji idu na cpu hladnjake...

TL-za zahvalu klikni hvala // WoT nick: tomo53nja
13 godina
Tomo53nja kaže...

Malo deblja guma izrezana na komadice stavljena izmedu kucista i venta (ako nemas malo deblje gume onda mozes tanju gumu kao onu od bicikla zalijepiti u 2 ili 3 sloja i postaviti)....

Moze i tanja guma stavljena u vise slojeva i to izmedu sarafa i venta i izmedu kucista i venta, slicno kao kada se stavlja na cpu ventove koji idu na cpu hladnjake...

Tako nesto sam i uradio, uzeo sam 2mm gumu i oblozio, ali sam isto tako i malo dodao kap masinkog ulja u lezaj venta i mogu ti reci da je totalno druga situacija.
Inace to su raidmax 120mm ventovi, poprilicno su tihi i povoljni, ali vec nakon 6 mjeseci evo jedan je poceo da pravi problem, tako da cu mozda morati nesto da radim povodom toga ili barem da ne rade na maksimalnom broju obrtaja non stop hm...

12 godina
CPU hladnjaci P&O

riješi se brige, odlični novi ventovi, gotovo nečujni i na max broju okretaja, a sa 160.000 sati očekivanog života prije ćeš ti otići u penziju nego njih mijenjati

i da, imaju na sebi već gumice za poništavanje vibracija

http://www.links.hr/?naziv=ventilator-coolermaster-silencio-fp120-3pin-120mm-r4-sfnl-12fk-r1-crni&option=artikl&id_artikl=050.908.361

Poruka je uređivana zadnji put uto 9.6.2015 17:13 (picajzla0707).
Moj PC  
0 0 hvala 1
13 godina
CPU hladnjaci P&O

Napravio sam malu gresku prilikom ugradnje, jer sam pomjerio zastitnu gumicu i tu je prasine uslo malo i pomjesalo se sa mehanikom! Nakon sto sam sve ocistio detaljno i uradio vec sve navedeno iznad ^ sve radi opet kako treba sto znaci da od nove kupovine nema nista 

Moj PC  
0 0 hvala 0
12 godina
chaselol kaže...

Napravio sam malu gresku prilikom ugradnje, jer sam pomjerio zastitnu gumicu i tu je prasine uslo malo i pomjesalo se sa mehanikom! Nakon sto sam sve ocistio detaljno i uradio vec sve navedeno iznad ^ sve radi opet kako treba sto znaci da od nove kupovine nema nista 

ako si zadovoljan, onda nema smisla trošit lovu

zadovoljan sam i ja sa ovim fractalovim ventovima, no živcira me što onaj od 140mm na gornjoj strani nije pogodan za vodoravni položaj jer drobi nešto i vibrira čim se malo jače vrti - pa ću ga zamijeniti prvom prilikom boljim

13 godina
CPU hladnjaci P&O

Ovo me nasmija

Cryorig af41 Cryorig af41
Moj PC  
3 0 hvala 1
16 godina
neaktivan
CPU hladnjaci P&O

Što mislite isplati li se uzeti corsair h110 za i7-4790k.

Općenito, ako gledamo samo performanse u overklokanju koliko je "lošiji per kn" od recimo noctue nh-d14

Poruka je uređivana zadnji put sub 13.6.2015 14:02 (Dojitza).

0 0 hvala 0
12 godina
CPU hladnjaci P&O

Ljeto stiglo , mislio sam da necu morati ali vrijeme je za neko dobro hlađenje stock jednostavno ne služi svrsi.. Može neki dobar prijedlog bilo vodeno ili zračno svejedno bitno je da stane u kućište. Cijena nije bitna. 

Hvala unaprijed 

Moj PC  
0 0 hvala 0
16 godina
neaktivan
Dojitza kaže...

Što mislite isplati li se uzeti corsair h110 za i7-4790k.

Općenito, ako gledamo samo performanse u overklokanju koliko je "lošiji per kn" od recimo noctue nh-d14

Evo ti info iz prve ruke:

Pod Prime-om mi je temperatura proca znala doći i do 90-92st sa stock intel coolerom spojenim preko 4pinskog kabla na matičnu, vrti se ko blesav, dere se ko blesav, dolazio je čak do 2200 okretaja da bi održao tu temperaturu. Pošto ja još koristim Intelovu grafiku dok mi ne stigne nova grafa, tako recimo kod GTA 4 mi se temp isto tako penjala na preko 90st (uz manuelno podešavanje venta, ovog puta na svega 5V - regulacija preko prekidača od kućišta), onda uvijek okrenem na 7V pa temp bude negdje do 60st. Sve u svemu, Intelov cooler je mogao donekle hladit i7, ali je bio glasan i jednostavno je taj zvuk bio iritantan. Govorim naravno o stock clocku.

Onda sam nedavno uzeo H110, spojio pumpu preko CPU_fan priključka, po HW monitoru se pumpa vrti na 1500 okretaja (+- 10 rpm), ventove od H110 sam spojio na kućište, dakle opet ide preko prekidača od kućišta, kao i tvornička 3 venta od kućišta.

Rezultat: Pod Prime-om Large FFTs, ventovi na svega 5V (dakle minimum koji mogu ići), temp dođe jedva do 55st. Isto tako dok igram GTA4 (znam da je sad već stara igra, ali ja ju nisam mogao ranije igrati, pa to sada nadoknađujem ), jedva do 50 dođe. I ono najbolje - ništa se ne čuje Ako Prime-am Small FFTs, onda dođe bome lako 72-73 st (5V), kad stavim ventove na 12V onda oni to drže na 70st, ali naravno uz pripadajuću buku.

Uz Small FFTs, potrošnja kućišta bude oko 162W sa 12V na ventovima (Jučer mi stigao i taj mjerač, pa se sada igram ).

Ja sam ostao jako iznenađen kada sam vidio razlike u temperaturama, a još jedan veliki plus jeste tišina sustava. H110 je po meni za svaku preporuku.

16 godina
neaktivan
DarioGTI kaže...

Hvala na odgovoru, no zanimalo me kakav je cooler u usporedbi sa duplo jeftinijim air riješenjima.

Mislim, znam da je od stock coolera bolji :P

13 godina
protjeran
Dojitza kaže...

Hvala na odgovoru, no zanimalo me kakav je cooler u usporedbi sa duplo jeftinijim air riješenjima.

Mislim, znam da je od stock coolera bolji :P

Isplativo samo ako se puca na dosta vece i stabilnije clockove za 24/7, za neke vece validacije (iznad 5 ghz) ili ako se zelis "pokazat" i naravno hvalit da imas bas vodeno...

U svim ostalim slucajevima high end cooler kao noctua ce biti i vise nego dovoljan i sto se tice tisine je tisi, a hladit ce vrlo dobro do odlicno...

Poruka je uređivana zadnji put sub 20.6.2015 14:06 (Tomo53nja).
16 godina
neaktivan
Tomo53nja kaže...

Isplativo samo ako se puca na dosta vece i stabilnije clockove za 24/7, za neke vece validacije (iznad 5 ghz) ili ako se zelis "pokazat" i naravno hvalit da imas bas vodeno...

U svim ostalim slucajevima high end cooler kao noctua ce biti i vise nego dovolja i sto se tice tisine je tisa, a hladit ce vrlo dobro do odlicno...

Ma planiram neku side window konfu, pa mi je u tom slučaju noctua neprihvatljiva (ventovi su ružni).

U isto vrijeme, nekako mi se čini da je 1100 kn za cpu cooler malo previše, s obzirom da je cijela konfa oko 15k kuna (i7 4790+ gtx980ti + još jedna u planu)

Možda ima neko air riješenje, a da izgleda ok?

Pada mi na pamet COOLERMASTER V8 GTS, no tu mi se čini da je 50% cijene looks lol

13 godina
protjeran
Dojitza kaže...

U isto vrijeme, nekako mi se čini da je 1100 kn za cpu cooler malo previše, s obzirom da je cijela konfa oko 15k kuna (i7 4790+ gtx980ti + još jedna u planu)

Pada mi na pamet COOLERMASTER V8 GTS, no tu mi se čini da je 50% cijene looks lol

Ako ti noctua ne pase onda nesto drugo u tom rangu a da odgovara tvojim zahtjevima...

Sto se tice izbora V8 Gts ne, kao sto si i sam rekao 50% cijene, a i vise je izgled i ime...

Pogledaj si ovo kao polovno, spusti 50 kn i miran si par godina sigurno...

http://www.njuskalo.hr/procesori/cryorig-r1-ultimate-najbolji-zracni-hladnjak-oglas-15695410

EDIT: Od novoga ova 3 izbora:

1. http://www.protis.hr/products/details/hladnjak-za-procesor-thermaltake-frio-extreme/57529

2. http://www.adm.hr/product_info.php?cPath=258_217_49_76&products_id=15262

3. http://www.protis.hr/products/details/cooler-lc-power-lccc120x3-airazor-socket-77511501155115613662011am2am2am3am3fm1fm2/89702

Sad neznam koja ti boja najvise odgovara uz ostatak komponenti, dao sam ti 3 izbora, plava,crvena i crna...

Poruka je uređivana zadnji put ned 14.6.2015 22:06 (Tomo53nja).
16 godina
neaktivan
Tomo53nja kaže...
Dojitza kaže...

Ako ti noctua ne pase onda nesto drugo u tom rangu a da odgovara tvojim zahtjevima...

Sto se tice izbora V8 Gts ne, kao sto si i sam rekao 50% cijene, a i vise je izgled i ime...

Pogledaj si ovo kao polovno, spusti 50 kn i miran si par godina sigurno...

http://www.njuskalo.hr/procesori/cryorig-r1-ultimate-najbolji-zracni-hladnjak-oglas-15695410

EDIT: Od novoga ova 3 izbora:

1. http://www.protis.hr/products/details/hladnjak-za-procesor-thermaltake-frio-extreme/57529

2. http://www.adm.hr/product_info.php?cPath=258_217_49_76&products_id=15262

3. http://www.protis.hr/products/details/cooler-lc-power-lccc120x3-airazor-socket-77511501155115613662011am2am2am3am3fm1fm2/89702

Sad neznam koja ti boja najvise odgovara uz ostatak komponenti, dao sam ti 3 izbora, plava,crvena i crna...

Hvala puno na prijedlozima, definitivno ću ih uzeti u obzir (btw boje bi bile nešto crveno-crno)

Ovaj thermaltake mi je naprimamljiviji zasad... Nisam baš fan polovnog, iako bi tog cryoriga definitivno uzeo da ima za kupit kod nas novo po pristojnoj cijeni...

10 godina
neaktivan
CPU hladnjaci P&O

Pozz.
jucer su mi stigle komponent za novi pc, ali nisam uzimao hladnjak, jer sam trebao dobiti neki antecov,
Da skratim pricu,
i5 4690k procesor, neplaniram ga overclockat sada, ali za par godina hocu sigurno, kad igre budu zahtjevnije..
Budžet 1000kn +/-
Planirao sam NOCTUA NH-D14 ali ih nemaju u linksu u osijeku, imaju samo NOCTUA NH-C12P SE14,
Jel se isplati uzimat NH-d14 ili se moze nac slicnih hladnjaka za manje novaca?

Hvala.

0 0 hvala 0
14 godina
Thenleron kaže...

Pozz.
jucer su mi stigle komponent za novi pc, ali nisam uzimao hladnjak, jer sam trebao dobiti neki antecov,
Da skratim pricu,
i5 4690k procesor, neplaniram ga overclockat sada, ali za par godina hocu sigurno, kad igre budu zahtjevnije..
Budžet 1000kn +/-
Planirao sam NOCTUA NH-D14 ali ih nemaju u linksu u osijeku, imaju samo NOCTUA NH-C12P SE14,

Hvala.

Ako planiraš kupiti Noctu, googlaj Oprić informatika/Rijeka.

Gazda je ćak i ovdje na forumu i dostavljaju na adresu.

10 godina
neaktivan

Hvala :D
E sad.. NH-d14 ili d15... jel stane to uopce u fractal R4?

14 godina
neaktivan
Thenleron kaže...

Pozz.
Da skratim pricu,
Budžet 1000kn +/-

Hvala.

Možeš uzeti slobodno i ovako nešto, nešto je lošiji od Noctue NH-D14, ali i dosta jeftiniji. Izvrstan hladnjak. 469Kn za gotovinsko plaćanje s uračunatom dostavom.

EDIT: U vezi Noctue D14 i D15, oba dva coolera bez problema stanu u FD R4.

Ovom forumu kronično nedostaje Vlada koji je uvijek podizao atmosferu nasmijavanjem i uveseljavanjem sviju svojim slikovitoživopisnojedinstvenim postovima.
Poruka je uređivana zadnji put pet 19.6.2015 14:21 (Caesar et Brutus).
10 godina
neaktivan
CPU hladnjaci P&O

Odlucio sam se za Noctu-u d14, je skupa ali kolko sam vidio najbolji je air cooler,
hvala svima.

1 0 hvala 0
Ova tema je sadržajno povezana sa sljedećim temama: Hladnjak za OC i7-ice, Hladnjak za OC i5-ice, Koji CPU cooler kupiti?
E-mail:
Lozinka:

vrh stranice