Btw jel uzeo ko HP ProBook 450/470, kakva je tipkovnica i t-pad, jesu dobri?
- +/- sve poruke
- ravni prikaz
- starije poruke gore
Model CPU GHz RAM HDD GPU VRAM ZaslonRezulucija Trgovina Cijena
Acer Aspire V5-552G AMD A8-5557M 2.1 8 GB 1 TB Radeon HD 8750M 2 GB 15.6 1366 x 768 Mikronis 4000 kn
Acer Aspire V5-552G AMD A10-5757M 2.5 8 GB 500 GB Radeon HD 8750M 2 GB 15.6 1366 x 768 Portio 3900 kn
Acer Aspire V3-571G Intel i3-3110M 2.4 4 GB 1 TB GeForce GT 730M 2 GB 15.6 1920 x 1080 ADM 4400 kn
Acer Aspire V3-771G Intel i3-3110M 2.4 4 GB 500 GB GeForce GT 710M 1 GB 17.3 1600 x 900 Instar 3800 kn
Acer Aspire V3-771G Intel i3-3110M 2.4 4 GB 1 TB GeForce GT 740M 4 GB 17.3 1920 x 1080 Instar 4600 kn
koji od njih predlažete? treba mi prvenstveno za programiranje (vis. studio, eclipse, android studio), tu i tamo zavrtit koju virtualku, možda poneka nezahtjevna igra i slično...
prva dva imaju 8 gb rama, ali mala rezolucija, drugi imaju veliku rezoluciju ali 4 gb rama itd. nisam pametan za koji se odlučit
Pozdrav ekipa,ovako trebam jedan savjet
Ovako uzimam laptop jer idem na brod brzo,treba mi za gledanje u hd rezoluciji,igranje najovijih naslova itd,ekran mora biti 17.3,hdd nebitan,dućani u Splitu jer se kupuje na rate,budzet je ograničen na 5000kn
Hvala svima :)
Izvoliš Lenovo G710, gpu je dovoljan za low-medium postavke zavisno o igri, nažalost u linksu ne vidim neki izbor a za jači gpu morao bi preko 5k
Poštovanje,
Kupujem lap, krenuo sam sam istraživati i birati ali sam se zakopao i previše mi je svega sličnoga....trebam pomoć nekoga tko prati i kuži.
Uglavnom, treba mi lap prvenstveno za 3D modeliranje, rendanje, foto i video obradu...znači jaki proc, jaka grafička, brdo rama, kvalitetan ekran, težina i veličina mi nije bitna..
Molio bih 2 prijedloga, jedan do 10 000kn koliki mi je budžet i jedan trenutno najbolji takav stroj na tržištu.
Ako se nekome da da mi malo objasni koji bi bio dobar i zašto, bio bih jako zahvalan.
Offtopic...koja je razlika između ovoga šta meni treba i gamerskoga lapa?
Hvala,
Pozdrav
Tebi bi u pravilu trebala nvidia quadro grafika da rastereti procesor ali nije baš neki izbor i modeli koji ju imaju su dosta srezani ramima i ssdom te opremom, daleko bolja bi ti bila opcija ići na desktop pc to sigurno ali ovako gledajući s ovim modelom Asus G750JX-T4074H bi dobio praktički sve što ti treba out of the box naravno ako ti nije nedostižan premda nema quadro grafiku.
Ako ti je previše alternativa bi bila Acer V3 772G zbog 4 dimm slota za dodavanje puno rama, lagane nadogradnje i isto tako dva hdd slota za ubacivanje dodatnog ssd-a ili čak kupiti msata ssd pa ostala dva slota iskoristiti za dva kapacitetnija harda.
Pozdrav, trazim laptop do 4000kn od 15" pa na dalje, najvise za programiranje(eclipse,android studio,vis.studio) mozda zaigrat koju igru i uz windows imat ubuntu.
Hvala
Model CPU GHz RAM HDD GPU VRAM ZaslonRezulucija Trgovina Cijena
Acer Aspire V5-552G AMD A8-5557M 2.1 8 GB 1 TB Radeon HD 8750M 2 GB 15.6 1366 x 768 Mikronis 4000 kn
Acer Aspire V5-552G AMD A10-5757M 2.5 8 GB 500 GB Radeon HD 8750M 2 GB 15.6 1366 x 768 Portio 3900 kn
Acer Aspire V3-571G Intel i3-3110M 2.4 4 GB 1 TB GeForce GT 730M 2 GB 15.6 1920 x 1080 ADM 4400 kn
Acer Aspire V3-771G Intel i3-3110M 2.4 4 GB 500 GB GeForce GT 710M 1 GB 17.3 1600 x 900 Instar 3800 kn
Acer Aspire V3-771G Intel i3-3110M 2.4 4 GB 1 TB GeForce GT 740M 4 GB 17.3 1920 x 1080 Instar 4600 kn
koji od njih predlažete? treba mi prvenstveno za programiranje (vis. studio, eclipse, android studio), tu i tamo zavrtit koju virtualku, možda poneka nezahtjevna igra i slično...
prva dva imaju 8 gb rama, ali mala rezolucija, drugi imaju veliku rezoluciju ali 4 gb rama itd. nisam pametan za koji se odlučit
Pa je li ti vise odgovara veci ili manji ekran?
sad imam 15.6" sa 1366x768 i zapravo mi je mali. pogotovo kod eclipsea, vis. studia i sl gdje ima puno raznih prozorcica sa strana, pa ostane malo prostora u sredini. e sad mozda mi i ne treba veci ekran od 15.6 nego bi taj dodatni prostor dobio sa većom rezolucijom. jer samim time ako uzmem veći laptop, a sad sam naučio s ovim često bit u krevetu, da mi bude u krilu i sl., bit ce mozda problem jer bi onda bio i veci, nezgrapniji i tezi od ovoga koji sad imam.
najviše me sad zanima ovo s rezulucijom. jel bi dobio puno više prostora ako bi uzeo sa max rezolucijom 1920 x 1080 na 15.6"?
Bi, meni osobno presitno ali i pitanje kako bi gt740 gurala na FHD.
Planirate li kupit HP ProBook 450/470, pripazite na ovo:
Isti problem je postojao i na ProBook 4540s/4740s: http://www.bug.hr/forum/topic/prijenosna-racunala/kako-iskljuciti-auto-rotaciju-ekrana-hp-probook/187169.aspx
Puno ljudi pita kako ugasit auto-rotaciju, ali izgleda da tu pomoći nema.
Stavit akcelerometar za auto-rotaciju na poslovne laptope, e svašta ću se još nagledat.
Imam mogućnost uzeti Macbook Air 2013 13'' novi, kupljen na firmu (ne znam je li ovo važno vezano za jamstvo) u Apcom-a za 7000 kn. Što mislite?
cijelo popodne mi je prst na okidaču, čak sam ubacivao u košaricu pa vadio...ispunja mi zahtjeve..
-win8 (čak je spreman 8.1)
-17 ekran
-neovisna grafika
prvo pitanje:
nemam iskustva sa mobilnim GeForceom...ko mu je takmac u mobilnom radeonu?
drugo pitanje:
nisam se susretao...jel se sada ovdje po potrebi pali GeForce,a kad nema zahtjevnih radnji radi integrirani HD 4600 na CPU? ili se to može štelovat?
večeras ću kliknut nešto...igra mi jedino kupnja kod linksa.
kako su se pokazali ovi toshibini "sateliti"?
treba mi neki laptop za surfanje ako je moguce sto jeftinije
hvala
cijelo popodne mi je prst na okidaču, čak sam ubacivao u košaricu pa vadio...ispunja mi zahtjeve..
-win8 (čak je spreman 8.1)
-17 ekran
-neovisna grafika
prvo pitanje:
nemam iskustva sa mobilnim GeForceom...ko mu je takmac u mobilnom radeonu?
drugo pitanje:
nisam se susretao...jel se sada ovdje po potrebi pali GeForce,a kad nema zahtjevnih radnji radi integrirani HD 4600 na CPU? ili se to može štelovat?
večeras ću kliknut nešto...igra mi jedino kupnja kod linksa.
kako su se pokazali ovi toshibini "sateliti"?
od svih nvidia izabro si najjadniju
koliki je budget?
izvoli KLIK u rangu 5k
Trebam laptop za faks
- Cijena: 3000 kn
- Namjena: Internet, office
- Dimenzije: 15"
- Windowsi: Ne
Hvala
Isti problem je postojao i na ProBook 4540s/4740s: http://www.bug.hr/forum/topic/prijenosna-racunala/kako-iskljuciti-auto-rotaciju-ekrana-hp-probook/187169.aspx
Stavit akcelerometar za auto-rotaciju na poslovne laptope, e svašta ću se još nagledat.
Nemam toga hvala Bogu na 455 vidio sam na YT već to je valjda ovaj 3D guard za hard ako bi lap pao; uključen mi je tj. instaliran ali nemam toga na AMD. :)
Ništa onda to najbolje uopće ne instalirati sa HP stranice onda je u tome stvar.
budget može biti 5. neće se igrat igrice. sad koliko je jadna? jel ona preuzima obradu renderiranja hd video sadržaja kao atijeve kartice (cpu bez posla)? ako to radi, odlična je. bitan mi je predinstalirani win8, što onaj acer nema.
još me nešto jako zanima...što je ovaj mizerni ssd 8gb..jesu to ovi novi hibridi i na njemu nije OS vec je jedan veliki buffer?
gt710 ti je totalno slabo za 5k to je za 3k nekako.
a koliko je to slabo..jel radi ono što sam pitao? ne treba mi za igranje...jel samostalno renderira HD video? moje pitanje ne treba promatrat iz perspektive ljudi koji boje 3 frejma u COD.
Ja ti velim da je i 740 slaba za FHD a kamoli 710..... 710 i renderiranje FHD-a moš mislit'. To bi trajalo pun k....
Ne valja traži bržu..... ili podebljaj lovu nemereš sa svačime renderirati FHD a da je mobilna grafika ili i 720p.
Ti ako ti je najbitnije video rendering koji uz igre i je najzahtjevniji onda moraš ići na stolni ili pljunit fakat love za dobar lap da to ide glatko i brzo.
vidim i meni si gore reko da je 740 slaba za fhd. sta je onda meni bolje od ovoga a da je do nekih 5k kuna? jer sam mislio uzet taj i ubost jos 4 gige rama, al sad se nećkam. jer ne mislim ja igrat igre, radit 3d renderiranje i slično. uglavnom programiranje, virtualne mašine (zato i trebam jos 4 gige rama) i slično
Jel treba 4GB video ram-a na FHD? Ja mislim da ne, eventualno spajanje na UHD bar mislim ne vidim svrhu tolikog video rama na 1920x1080???
a koliko je to slabo..jel radi ono što sam pitao? ne treba mi za igranje...jel samostalno renderira HD video? moje pitanje ne treba promatrat iz perspektive ljudi koji boje 3 frejma u COD.
mislim da je poanta uzeti sto bolji laptop za te novce a ne ono za sta tebi konkretno treba, zasto nebi uzeo boljji hardware ako mozes za iste pare?...najbolje si sam trazi sta ti pase imas notebookcheck pa usporeduj ...
budget može biti 5. neće se igrat igrice. sad koliko je jadna? jel ona preuzima obradu renderiranja hd video sadržaja kao atijeve kartice (cpu bez posla)? ako to radi, odlična je. bitan mi je predinstalirani win8, što onaj acer nema.
još me nešto jako zanima...što je ovaj mizerni ssd 8gb..jesu to ovi novi hibridi i na njemu nije OS vec je jedan veliki buffer?
Ne , za takvo nešto ti treba quadro mobilna grafika da cpu odmara prilikom rendanja, u svakom slučaju gledaj gt740 na više jer što više CUDA jezgri to će biti bolje perfomanse.
Evo ti i link što i kako bi trebao izgledati stroj za video editing ili 3D modeliranje sa profi aplikacijama https://www.videoguys.com/Guide/C/DIY+Systems/Videoguys+Recommended+Laptops+for+Video+Editing/0x838938d96d9a325815fbc603304f6aeb.aspx
treba mi neki laptop za surfanje ako je moguce sto jeftinije
hvala
Trebam laptop za faks
- Cijena: 3000 kn
- Namjena: Internet, office
- Dimenzije: 15"
- Windowsi: Ne
Hvala
Nemam toga hvala Bogu na 455 vidio sam na YT već to je valjda ovaj 3D guard za hard ako bi lap pao; uključen mi je tj. instaliran ali nemam toga na AMD. :)
Ništa onda to najbolje uopće ne instalirati sa HP stranice onda je u tome stvar.
A koje Windowse koristiš? U osmici se auto rotate može ugasit, a u sedmici ne... Al opet, ti imaš DriveGuard i ne dešava ti se, tako da ne znam kako su ovi dvojica to izveli da im se rotira... Možda preko web kamere xD
Nego da te pitam, koristiš li one dvije HP particije (Recovery i HP-Tools), ili si ih zbombo?
Ne pregazio sam ih (skupa sa SUSE 11). Ima to sve na HP stranici valjda.
Fakat sam i sam probao micati lap ali ekran stoji nikuda se ne okreće.
Edit: Evo na 8.1 Pro mislim da je isto i na sedmici nema nigdje on-off. Valjda il' ga instaliraš ili ne.
Da li je rijesen problem oko ove rotacije na probook 450 ? Planirao sam kupiti ovaj laptop i to sa i5 procesorom .
Takodjer sam gledao Lenovo g500 sa i5, 6gb rama . http://shop.lenovo.com/us/en/laptops/essential/g-series/g500/
Budzet je oko 5000kn. Sta mislite da li ima nesto bolje u ovoj cijeni ?
I ja sam ga mislio uzet. U nijednoj recenziji tog laptopa se ne spominje rotacija ekrana, tako da pojma nemam kako su to ovi dvojica uspjeli izvest... Moram imat veze s motion senzorom od HP 3D DriveGuarda, ne vidim drugog razloga.
G500, i o njemu sam razmišljao... Ali strah me Wi-Fi problema, šire se kao kuga po Lenovo forumu.