Obozavam regulacije, sve treba regulirati...
to me sve podsjeca na Socijalizam! :)
jednog lijepog dana ce nam se nasa EU zvati konfederativna socijalisticka republika Evropa! :)
jednog lijepog dana ce nam se nasa EU zvati konfederativna socijalisticka republika Evropa! :)
Hoce li se i auta puniti na type c?
Istina, svaki proizvodjac napajanja za racunalo bi trebao imati razliciti utor za strujni kabel koji uz to trebaju i patentirati. Kak ce inace jadni apple zaradjivati na biserima?
Svaka maticna ploca svoj 24pinski utor kak dell pa ti pocrveni kak rajcica kad pokusavas upariti utikac, napajanje, plocu. Jos kad dodas u mix konektore na grafuljama, nitko sretniji nego ti.
Isto tako svaki kuca razlicitu uticnicu ovisno o proizvodjacu, tko god je standardizirao šuko uticnice treba biti streljan pred amerikaniziranim veleumovima danasnjice.
----
Odlican potez kao i za usb-c na mobitelima. Ne znam kaj im je tak dugo trebalo da se to rascisti i napokon standardizira. Sad krepa punjac na 5 godina starom laptopu i sretno s pronalaskom zamjenskog. Svaki svoj utor, polarizaciju i bog te pitaj kaj sve ne. Sljedece standardizacija baterija.
Hoce li se i auta puniti na type c?
Mozda auto nece na USB-C, ali treba nekakav AUTO-C pa da se svi auti pune na isti utor, svi...
standardizacija, regulacija pa onda Socijalizam!
Kao i sve u zivotu, svakom problemu treba pristupati individualno.
U ovom slucaju, a na osnovu proteklih dvije ili tri godine, gdje je postalo normalno da pri kupnji novog mobitela, u paketu njie punjac, ovo je jedan od razumnijih zahtjeva EU.
Zena, upravo jucer dobila od firme Samsug S25, "and guess what?" Za uredjas od 1300 ojra, uz njega ne dobijes punjac!!!!????
Ovo je odlican nacin da se proizvodjacima zalijepi "samar" zbog bezobrastine.
Zapravo, na sto se tocno zalis (vezano uz ovaj clanak)?
Kao i sve u zivotu, svakom problemu treba pristupati individualno.
U ovom slucaju, a na osnovu proteklih dvije ili tri godine, gdje je postalo normalno da pri kupnji novog mobitela, u paketu njie punjac, ovo je jedan od razumnijih zahtjeva EU.
Zena, upravo jucer dobila od firme Samsug S25, "and guess what?" Za uredjas od 1300 ojra, uz njega ne dobijes punjac!!!!????
Ovo je odlican nacin da se proizvodjacima zalijepi "samar" zbog bezobrastine.
Zapravo, na sto se tocno zalis (vezano uz ovaj clanak)?
Ja se ne zalim, jedan od rijetkih razloga zasto volim EU je upravo to na sto se clanak referira...
Ti se zalis, tesko ti je kupiti dobar punjac za 50eura unatoc tome sto si dobio 1300e vrijednu igracku u svoj dom i nisi morao na to trositi novac iz svog proracuna, eto tako! :) budi zahvalan i sretan sto imas pametnu i vrijednu zenu a ne neku sudoperku....
:)
Ja se ne zalim, jedan od rijetkih razloga zasto volim EU je upravo to na sto se clanak referira...
Ti se zalis, tesko ti je kupiti dobar punjac za 50eura unatoc tome sto si dobio 1300e vrijednu igracku u svoj dom i nisi morao na to trositi novac iz svog proracuna, eto tako! :) budi zahvalan i sretan sto imas pametnu i vrijednu zenu a ne neku sudoperku....
Ne.
Kuzim da razumijes sto sam htio reci, no ipak vrag ti ne da mira pa moras trolati malo ;)
Sto bi rekli u mom kraju, "Ca blejis kad te ne stirzhu"
Zapravo, ako se dobro sjecam ti i jesi iz mog kraja.
Primorsko-Goranska?
Ne.
Kuzim da razumijes sto sam htio reci, no ipak vrag ti ne da mira pa moras trolati malo ;)
Sto bi rekli u mom kraju, "Ca blejis kad te ne stirzhu"
Zapravo, ako se dobro sjecam ti i jesi iz mog kraja.
Primorsko-Goranska?
Istra...
Istra...
A onda znas sto sam mislio sa blejanjem i strizhenjem. :)
Čim se bave evropski demokrati?? Na istoku Evrope, naš Unija teško krvari, ima onih koji žele ugroziti naš način življenja, a birokrati se brinu za 3% nečega....?
Gdje su mladi Evropljani, orni i spremni braniti Domovinu Evropu?
Jedna Unija, jedan punjač,....to mi zvuči poznato u nekom drugom kontekstu.
Osobno, ostajem pri SF*SN!!
U slučaju bilo kakvog rata, slobodno računajte na mene. Za Kaptol Banku spreman!!
Čim se bave evropski demokrati?? Na istoku Evrope, naš Unija teško krvari, ima onih koji žele ugroziti naš način življenja, a birokrati se brinu za 3% nečega....?
Gdje su mladi Evropljani, orni i spremni braniti Domovinu Evropu?
Jedna Unija, jedan punjač,....to mi zvuči poznato u nekom drugom kontekstu.
Osobno, ostajem pri SF*SN!!
U slučaju bilo kakvog rata, slobodno računajte na mene. Za Kaptol Banku spreman!!
Pa idi... cekaju te...
Idem. Kada me vidite, počnite mi se nadati.
Nek ti se Nada na-da dok se vidite :)
Nek ti se Nada na-da dok se vidite :)
Nada Dimic?
Malo mi je nebitno koji je priključak na samom punjaču dok je na strani uređaja koji se puni na kablu USB-C priključak i neki standardi punjenja.
A ne kao na 4-5 godina starim uređajima iako je C punjalč ako punjač nije od istog proizvođača punjenje ide na 5-10W iako je punjač 60W ili više a mobitel podržava 25-30W punjenje.
Sa Samsung punjačem se Xiaomi puni punom brzinom koju punjač podržava, a sa Xiaomi punjačem Samsung ide do 15W u startu pa padne na 10W iako je punjač 33W, 67W ili 120W...