Ultimativna tema za odabir prijenosnika izdvojena tema

poruka: 37.748
|
čitano: 14.764.552
|
moderatori: DrNasty, pirat, XXX-Man, vincimus
+/- sve poruke
ravni prikaz
starije poruke gore
12 godina
Re: Ultimativna tema za odabir prijenosnika

Link u sredini od ta tri.

11 godina
protjeran

sorry ali zasto je bolji???

12 godina
neaktivan
Ultimativna tema za odabir prijenosnika

Pa najbolji je po specifikacijama.

Quard core, 8 gb rama, HD 8750M 2GB

Trenutno najbolje za te novce!

1 0 hvala 0
11 godina
protjeran

ok a koja je jača .. hd 8750m ili gt 740m???

zato što je ja msm gpu vaznija od cpu

Poruka je uređivana zadnji put pet 6.12.2013 17:16 (sfafdsf).
13 godina
neaktivan
sfafdsf kaže...

GT740 je jača...pogledaj na game debate usporedbu...

http://www.game-debate.com/gpu/index.php?gid=1493&gid2=1247&compare=radeon-hd-8750m-2gb-ddr3-vs-geforce-gt-740m

15 godina
roby27 kaže...
eagle:1313 kaže...

Molim Vas preporuku laptopa po sljedećim kriterijima. Laptop služi u svrhu

Cijena : do 8000kn

Namjena : photoshop - webdesign - programiranje - malo video obrade - office - net - filmovi

Dimenzije : ekran 17,3 (1600 x 900 ili 1920 - 1080) ili 15,6 ali sa 1600 x 900px

Konektori : min 2x 3.0 usb - Bluetooth - HDMI - mic - slušalice

Masa : nebitna

Windowsi : Ne ne i ne :)

P.s. Preferiram HP, ali nemora biti ako je neka dobra recenzija!

Hvala unaprijed!!!

Asus N750JV

http://www.mikronis.hr/detalji_proizvoda.e191e7d5d7a74b3eab9b1d47671c31e8.acer-aspire-v3-772g-intel-core-i7-4702mq-2-20ghz-8gb-750gb-120gb-ssd-dvdrw-dl-linux-17-3-fhd-nvidia-geforce-gtx-760m-2gb-p-n-nx-m8sex-023.aspx

Ili ista ta verzija bez SSD-a , pa ispadne manje od 8k.

15 godina
sfafdsf kaže...

740 je malo bolja, ali ako gledas izmedju toshibe i tog acera sveukupini dojam, onda je acer bolji izbor, jer ima puno kvalitetnije kucise i bateriju koja traje duze. Mislim da ti razlika u grafici nije prevelika, oba imaju 24 mjeseca jamstvo.

Poruka je uređivana zadnji put pet 6.12.2013 18:48 (gamersject.com seVE!).
16 godina
neaktivan
shegyman kaže...
sfafdsf kaže...

http://www.game-debate.com/gpu/index.php?gid=1493&gid2=1247&compare=radeon-hd-8750m-2gb-ddr3-vs-geforce-gt-740m

Nije jača HD8750M dolazi u crossfire-u (dual graphics) sa grafom na procu koje su ipak bolje od intelovih.

Moja kombinacija 7640G+8750M je jača od GT750.

A sada pazi da je acerova na procu HD8650G kako kaže notebookcheck za nju (With fast dual-channel memory, performance is similar to a dedicated HD 7670M.)

Tu dakle imamo i bolju kombinaciju HD8650G+HD8750M :)

Koja je sada jača?

bug caruje, um klade valja
Poruka je uređivana zadnji put pet 6.12.2013 19:30 (Oldy).
11 godina
protjeran

ok,ali ja nevidim da na ekupi pise da laptop ima hd8650g,jesi ti sigruan u to???

ovako msm kupiti toshibu,baterija mi nije bas bitna jer ce i onako biti na punjacu.

a i na game debate nema te kombinacije gpu,ta tvoja ima ali ova druga ne.

Poruka je uređivana zadnji put pet 6.12.2013 20:45 (sfafdsf).
16 godina
neaktivan

Jesam li ja siguran? Ha ha pa sam nađi koja je to grafika na APU A10-5757M.

Pa kupi ti što hoćeš to nije moj problem, nema na gamedebate zamisli koji faktor pa valjda nitko nema ovo je sad došlo.

0 0 hvala 0
11 godina
protjeran

aha ja sam misli na maticnoj od laptopa ali sad sam nasao na netu.znaci te dvije su jace cak i od gt 750??

16 godina
neaktivan

Osobno sam sve napisao ne volim se ponavljati kao papagaj. :)

0 1 hvala 0
11 godina
neaktivan

Sorry ali nisi u pravu, 7640G+8750M imaju drukčiju arhitekturu, pa nema šanse da to bude neki crossfire/dual graphics, na to možeš gledati kao na gt 740m + intel hd 4000, tj. ne rade zajedno, al možeš šaltat između njih. Inače je 740m puno jača od hd8750 (source: notebookcheck.net i http://www.tomshardware.co.uk/answers/id-1747436/8750m-8650g-740m-school-gaming.html#.)

16 godina
neaktivan

Rade zajedno broj jedan, (vidi sliku dolje i ne laprdaj napamet k'o taj maxim po diviziji... )

je 128 bitna gt740 je jača od 128 bitne 8750m 775MHz za 3%.

Moja je po defaultu na 825Mhz gddr3,

treće hoćemo li u igru uspoređivanja ubaciti i 64 bitnu gt740 koja je valjda po svim takvim  lapovima sada?

Kome ti vjeruješ nekome maxime 506 koji laprda napamet? Ne vjerujem jedino je dobro napisao da je sa 64 bitnim verzijama još gore, hvala Bogu pa 8750M nema 64 bitne verzije a gt740 ima. :p

Treba tebi malo staža na forumu čini mi se....

Poruka je uređivana zadnji put pet 6.12.2013 23:35 (Oldy).

0 0 hvala 0
15 godina
Oldy kaže...

Rade zajedno broj jedan, (vidi sliku dolje i ne laprdaj napamet k'o taj maxim po diviziji... )

je 128 bitna gt740 je jača od 128 bitne 8750m 775MHz za 3%.

Moja je po defaultu na 825Mhz gddr3,

treće hoćemo li u igru uspoređivanja ubaciti i 64 bitnu gt740 koja je valjda po svim takvim  lapovima sada?

Kome ti vjeruješ nekome maxime 506 koji laprda napamet? Ne vjerujem jedino je dobro napisao da je sa 64 bitnim verzijama još gore, hvala Bogu pa 8750M nema 64 bitne verzije a gt740 ima. :p

Treba tebi malo staža na forumu čini mi se....

Koliko znam Lenovo najvise stavlja te 64bitne nvidijne grafike?

12 godina
12 godina
shegyman kaže...
sfafdsf kaže...

Baš si našao super portal za usporedbu, podjednake su kartice iz nižeg srednjeg ranga sve zavisi o driverima i o kojoj igri je riječ. 

11 godina
neaktivan
11 godina
protjeran

msm da cu uzimati acer zbog tih crossfire grafa thnx

1 0 hvala 0
13 godina
neaktivan

Aj sad vi meni malo bolje objasnite je li a10 quad sa 8750 bolji od i3 4000 i gt740 za igre? Bitna mi je to stavka. I koliko se grije amd vise od navedenog intela.

Jer prvotni izbor mi je bija lenovo z510 sa intelovom konfig. 

Moj PC  
0 0 hvala 0
11 godina
neaktivan
shegyman kaže...

Aj sad vi meni malo bolje objasnite je li a10 quad sa 8750 bolji od i3 4000 i gt740 za igre? Bitna mi je to stavka. I koliko se grije amd vise od navedenog intela.

Skoro pa ista stvar, procesori su skoro pa jednaki, mislim da je intel nešto malo jači. Isto za grafu, 740m bi trebala bi dosta jača ako se radi od 128bit verziji, ali vjerojatno se radi o 64bit verziji pa podjednako kao 8750m+ona intergrirana, s tim da sumnjam da taj "crossfire" nešta valja, a možda ima i microstutters? Šta se grijanja tiče, to ovisi od laptopa do laptopa...

15 godina

Sta fali?

16 godina
neaktivan
Glaciax kaže...
shegyman kaže...

Skoro pa ista stvar, procesori su skoro pa jednaki, mislim da je intel nešto malo jači. Isto za grafu, 740m bi trebala bi dosta jača ako se radi od 128bit verziji, ali vjerojatno se radi o 64bit verziji pa podjednako kao 8750m+ona intergrirana, s tim da sumnjam da taj "crossfire" nešta valja, a možda ima i microstutters? Šta se grijanja tiče, to ovisi od laptopa do laptopa...

Što ti imaš sumnjati ti si pokazao da blage veze nemaš daj se drži intela i s(k)vičanja. Vjerovatno ovo vjerovatno ono. AMD je Bog za igranje za malo love (isto tako valjda ps4 ima svičanu intel i nvidiju kao i xbox.) :p

Imaju ljudi niz videa na YT za svaki proc i grafu pa neka si rađe to pogledaju od tvog pametovanja napamet.

7670M(8650G)+8750M u biti i to je podjednako gt740? Ozbiljno?

Što se tiče grijanja koliko ja znam upravo hasweli se griju više od ranijih intela a apu-i manje od amd-a ranije meni u igrama ide do 65-66 temperatura kako koja.

Poruka je uređivana zadnji put sub 7.12.2013 15:26 (Oldy).
12 godina
neaktivan

Što ti imaš sumnjati ti si pokazao da blage veze nemaš daj se drži intela i s(k)vičanja. Vjerovatno ovo vjerovatno ono. AMD je Bog za igranje za malo love (isto tako valjda ps4 ima svičanu intel i nvidiju kao i xbox.) :p

Imaju ljudi niz videa na YT za svaku grafu i proc pa neka si rađe to pogledaju od tvog pametovanja napamet. Pojma nemaš.

7670M(8650G)+8750M u biti i to je podjednako gt740? Daj ne s..... :p

Što se tiče grijanja koliko ja znam upravo hasweli se griju više od ranijih intela a apu-i manje od amd-a ranije meni u igrama ide do 65-66 temperatura kako koja.

Svakako se slažem s tobom.

I neznam zašto stalno pričaju protiv acera, znam nekoliko ljudi koji ga imaju i intezivno ga koriste i ništa .

A ako se baš toliko acer zagrijava, kupiš si cooler i to je to. ;))

11 godina
neaktivan
Oldy kaže...
Glaciax kaže...
shegyman kaže...

Imaju ljudi niz videa na YT za svaki proc i grafu pa neka si rađe to pogledaju od tvog pametovanja napamet.

7670M(8650G)+8750M u biti i to je podjednako gt740? Ozbiljno?

Šta ti pričaš omg, pa linko sam ti gore benchmarke, daj si ih pogledaj malo, razumijem da si amd fanboy, ali mogo bi malo pročitati umjesto da ovakve gluposti pričaš okolo.

Kao što rekoh, grijanje ovisi najviše o samom laptopu

11 godina
neaktivan

Pozdrav ljudi!! 

Treba mi hitno informacija di mogu u Splitu ili okolici uzet laptop neki ducan ili nesto di iman najvise izbora, buduci moran uzet u ducanu a ne preko weba..

Hvala puno

0 0 hvala 0
17 godina
neaktivan

Ljudi,

ima li netko novosti u vezi Asus N550 modela, čekam kao budala već mjesec-dva. Jedini info koji imam je da je shippan iz Azije avionom prije nekih mjesec dana model N550JV-CN237.

Hvala unaprijed.

Moj PC  
0 0 hvala 0
16 godina
neaktivan

Razumijem i ja da si ti nvidija funboy ali tvoja gt740 kao sama puši pred ovom dual grafikom a sada tiho tema ide dalje nisi jedini.  :p

1 1 hvala 0
13 godina
neaktivan

malo san usporedija amd-ov a10 u aceru V5 i intel i3 sa gt740 u lenovu...

amd JE jači od gt740 (model 5757) jer koristi kombinaciju apu + 8750...windows experience index pokazuje mislim 6.3 za amd a 5.9 za gt740 (graphic aero)

brine me jedna stvar a to je grijanje...

http://www.notebookcheck.net/Review-Acer-Aspire-V5-552PG-X809-Notebook.101315.0.html

po reviewu se acer dosta grije...oni mjere temp na palmrestu (nekih 55C) znači unutra ide još više (preko 75) pretpostavljan...

aceru su naveli i manu pantove...review je od sličnog modela sa istim hardwareom...

Moj PC  
0 0 hvala 0
16 godina
neaktivan

Mora i više od 6.3 jer je moja kombinacija 7640G+8750M 6.7.

Imaš recimo i probooka sa ekvivalentnim procom na FS1r2 socketu A10-5750M (Acerov je BGA socket nije izmjenjiv proc) izrada ProBooka je sasvim ok.

http://www.nabava.net/search.php?tp=0&q=hp+a10-5750M

Trba tražiti onda ako ima još koje firme.

0 1 hvala 0
E-mail:
Lozinka:

vrh stranice