Ultimativna tema za odabir prijenosnika izdvojena tema

poruka: 37.751
|
čitano: 14.765.355
|
moderatori: DrNasty, pirat, XXX-Man, vincimus
+/- sve poruke
ravni prikaz
starije poruke gore
9 godina
Re: Ultimativna tema za odabir prijenosnika

I dark mode valjda pomaže na OLED-ima ak si ok s njime, zapravo mislim da pri bijeloj pozadini OLED-i malo više troše od IPS-ova.

Ryzen je super i balansiran, no ipak za dugo trajanje baterije tu su novi Zen 5 Strix i pogotovo Intel Lunar Lake procesori koji su puno štedljiviji. Ili Apple.

Poruka je uređivana zadnji put uto 14.10.2025 22:04 (EricCartman).
2 godine
Ultimativna tema za odabir prijenosnika

Pozz narode, trebao bih pomoć. Pomažem teti oko kupnje laptopa no izašao sam iz toka što se laptopa tiće. Teta se bavi turizmom pa joj laptop treba za vođenje apartmana, Booking i email, eventualno nekad Netflix. Ne trebaju joj Windowsi to ću joj ja riješi. Ovaj što sada koristi samo joj ja kupio ako se ne varam prije nekih 8 do 10 godina za nekih 200 - 250 eura. Ona je rekla što jeftinije ali se sada ne može ništa ispod 300 eura kupiti a i to je upitno koliko vrijedi pa sam joj rekao da da neku gornju cifru do koje bi išla. Rekla je 500 do 550e ali ako može i jeftinije još bolje.

1 0 hvala 0
12 mjeseci

Pozdrav,

u potrazi sam za novim laptopom pa se dvoumim između Thinkbook G8. Ima netko iskustva s njim?

ili možda bolje uzeti ovaj novi Thinkpad E16 G3 ?

hvala

0 0 hvala 0
14 godina

A za što ti treba laptop?  Nisi vidio ovaj od prije par postova što je u pol cijene, sa 1200€ na 600€ s OLED ekranom? 

itomic009
13 godina
itomic009 kaže...

A za što ti treba laptop?  Nisi vidio ovaj od prije par postova što je u pol cijene, sa 1200€ na 600€ s OLED ekranom? 

Više nije u pol cijene :)

7 godina

Pozdrav. Potreban mi je laptop za studenta elektrotehnike (programiranje). Da li je ovo ok laptop ili se moze uzeti nesto bolje za budzet do 2000 KM. Hvala unaprijed!

Akcija HP ProBook 460 G11 laptop A23BCEAW - laptopi.ba

Moj PC  
0 0 hvala 0
9 godina
Strider91 kaže...

Pozdrav. Potreban mi je laptop za studenta elektrotehnike (programiranje). Da li je ovo ok laptop ili se moze uzeti nesto bolje za budzet do 2000 KM. Hvala unaprijed!

Akcija HP ProBook 460 G11 laptop A23BCEAW - laptopi.ba

Mislim da može bolje, taj procesor je sada već star preko godinu dana.

Nezz jel ima u Bosni laptopa sa Core Ultra 7 255H ili slično, ili AMD AI 350 ili 340.

Oni su noviji, za koplje bolji, a nisu puno skuplji.

11 godina
Mali off-topic: ako je netko kupio novi laptop poklanjam Win 11 Pro key. Pošaljite mi samo dm.
Poruka je uređivana zadnji put jučer u 18:17 (Baldric).

2 0 hvala 0
9 godina

Da, razlika je da je Intel 255H moćniji, ima 50% više jezgri, i taj laptop ima jedan slot nadogradive memorije kako piše na tom sajtu.

Dok Intel 226V ima memoriju na samom procesoru, 16GB i nije nadogradivo (Intel 228V ima 32 GB), ali radi takve memorije mislim da ima bolje GPU performanse i znam da mu baterija znatno duže drži, skoro kao na Macbooku.

Dakle za zahtjevne poslove i proširenje RAM-a bolji bi bio prvi, i na duge staze.

Za rad bez utičnice, drugi.

Za kombinaciju tog dvoje, ja ću osobno pričekati 6-12 mjeseci za nadolazeći CPU Panther Lake 

7 godina

Hvala ti na usmjerenju i odvojenom vremenu. Uzet ću ovaj prvi onda. Studentu treba već sad tako da ne može ništa da čeka.

Nova poruka
E-mail:
Lozinka:

vrh stranice