MacBook kao poklon za tinejdžera? zaključana tema

poruka: 71
|
čitano: 14.575
|
moderatori: DrNasty, pirat, XXX-Man, vincimus
+/- sve poruke
ravni prikaz
starije poruke gore
17 godina
neaktivan
RE: Mislite li...
nick kaže...
Level 1 kaže...

U vezi sa ovim zastarjevanjem, mac g3(koji je dosta star)   moze vtiti osx 10.5 .....
 od kad G3 vrti leoparda... evo link na min. konfiguraciju
jesti i spavati
17 godina
neaktivan
MacBook kao poklon za tinejdžera?

Prvo da odgovorim autoru teme... Mac je odlican stroj i ako se kupuje kupuje se radi poslovnog riješenja.
Kupiti 13-godišnjaku neki takav stroj je po meni khmm glu***  

Ne znam koliko ti je sin upucen i koliko zna ali ako je glavna namjena igranje onda uzmi neku od konzola...
Ako je ipak nešto zahtijevniji uzmi mu PC danas se za 8000 somova slozi odlicna konfiguracija...
A ono za faks itd.. neko planiranje u buducnost u informatickom svijetu je nezahvalno i vjeruj mi za 6 godina on više nece bit zadovoljan sa starim macbook vec ce trazit novog.

@Batioca ili kako vec likec daj se steraj sa ove teme jer melješ gluposti...osporavaš konzole i vrijeđaš mi linux te blatiš MAC na kojemu vjerovatno nisi radio niti tjedan dana   a kamoli par godina.

May The Force be With You DuDe!

0 0 hvala 0
17 godina
neaktivan

zašto bi iMac od 8000Kn i mini od 4000Kn bili poslovno riješenje a ne kućni kompjuteri?

a ovom liku sa hackintoshom bi poručija da je OSX rađen da bude all in one riješenje i da mu je potreban i Mac da bi svatija sve njegove prednosti.

http://www.youtube.com/watch?v=upzKj-1HaKw

0 0 hvala 0
17 godina
neaktivan
RE: MacBook kao poklon za tinejdžera?
Cika Jova Zmaj kaže...

Polako ali sigurno je ovo preraslo u još jednu svađu "ko ima većeg". Iskreno sam se nadao da ču vidjet koji konstruktivan prijedlog "za i protiv", kakvog vjerujem da sam i sam dao, al od svega ništa. Al eto, prije nego se Mac freakovi razmašu, već mjesec, dva, na laptopu imam OSX, potpuno nativno instaliran, osim drivera za wireless. Ujedno je zakrpan i sa novom 10.5.3 zakrpom. Na Xbench testu imam score oprilike ko prosjećan Macbook, tako da se na performanse baš ne možete izvlačit. Dakle, da čovjeku pomognem oko odluke, OS je loš, relativno spor, ma što god MACovci pričali (nije spor u onom stilu ko windoze da sve potpuno stane na 10 sekundi, već se sve uspori i raskljakavi kad radiš više stvari odjednom). Mogućnost promjene i prilagodbe je na NULI (ne može se promijenit tema bez konzolnih hackova, za koje ipak treba znati nešto više o kompu), a da ne govorim o dodavanju nekih novih mogućnosti (pokušate li promijeniti recimo nativni driver za trackpad, kako bi imali normalan scroll kojeg svi znamo i volimo, postoji ogromna opasnost da OS više nikad ne bootate, a popravak pomoću instalacijskog DVDa još je odlična stvar).

Kako svoju želju i radoznalost za istraživanjem najbolje mogu usporedit s dijećjom, više je nego očito da to nije OS za dijete Smijeh . Šteta koju se može napraviti eksperimentiranjem je puno veća nego kod windowsa. Također treba uzeti u obzir da dosta aplikacija koje svi koriste u svakodnevnom životu ne postoje za MAC. Svi mi znamo da postoje alternative, al objasnite vi profesoru da ste vi alternativni i upirite po svome. Meni se nekako čini da če on postupit kao i uvijek do tada. Kljukicom.

Zaključak ove duge priče, ne isplati se za kućno računalo plaćat veću cijenu za OS kojeg nećete koristiti. Ako baš želite laptop radije si kupite neku dobru Toshibu (pouzdanije izrade čak i od MACa ako mene pitate), IBM (neuništivo kučište, baš za dijecu) ili nešto slično. Dobit čete jače računalo, koje če biti dugovječnije (Macov Core 2 Duo u windowsima zastari jednako brzo kao i PC)

O dragi moj Cika Jova Zmaj... O dragi čovječe...

Ti si instalirao stroj Hacintosh i komentiraš brzinu OS X-a i pouzdanost???
Čovječe, sreća da je ovo Bugov forum i da možeš ovako nešto izjaviti i ostati živ!
Toshiba pouzdanije izrade od Maca??? Taj Hacintosh je vjerojatno Toshiba a Mac si imao pa znaš??
Govoriš o scrollu na trackpadu i nekim driverima? Pa da si ikada imao Mac možda bi znao da je dovoljno samo povući dva prsta po trackpadu. Naravno, NE na hacintoshu!!

17 godina
neaktivan
Slavo kaže...
pixelatem kaže...

Osmijeh

Ne igram se više previše ali imam više od 150 igara za Mac (uključujući i one za Intel)... Ovo je odgovor na post da na Macu radi 4 igre! Namigiva

Uf... i ja imam mac od performe i sutra stize 17" MBP i mogu slobodno reci da je igranje na macu u najmanju ruku tuzno...

da odem na ontopic radze bi da mi dijete ima PC pa da sarafi nove graficke, hrva se sa mrezom, cisti viruse i rijesava probleme. Mac (koliko god to meni koristi) je pre jednostavan. Oces web sajt, foto album, mrezu, muziku = 1 klik. Na macu kada przim DVD ima jedan veliki crveni gumb koji treba kliknuti i to je to.... PC pita, komplicira, gnjavi... drajveri, kompatibilnost, stalno nesto novo, a kada to dosadi tu je uvjek linux. Mislim da je puno bolje za klinca PC od maca. Ustvari bitno je sta se zeli od dijeteta napraviti. Moze tata ubosti mac, iPhone, traperice u Dieselu, sminkerski auto za 18 rodjendan... a moze i drugacije. Pitanje je sta se zeli postici.
jesti i spavati
17 godina
neaktivan

Branimir, apsolutno se slažem. I ja sam šarafio i vadio sve i svašta iz uređaja i opet ponovno spajao. To je za klinca puno bolje jer se razvija. i definitivno je pitanje što se želi postići.

Ja sam došao do godina gdje mi se to jednostavno više ne da... Valjda umrlo dijete u meni... Osmijeh

On topic... mislim da za klinca od 13 godina nije MacBook. Ako baš želi Mac za iste novce rađe iMac zbor razloga koje sam još prije naveo. Ako nije bitno da je Mac onda brale slaži komponente! Za tu lovu se može puno toga lipoga složiti! Cool

Pozdrav!

17 godina
neaktivan
dgigibao kaže...

zašto bi iMac od 8000Kn i mini od 4000Kn bili poslovno riješenje a ne kućni kompjuteri?

a ovom liku sa hackintoshom bi poručija da je OSX rađen da bude all in one riješenje i da mu je potreban i Mac da bi svatija sve njegove prednosti.

Vrlo jednostavno kod nas je MAC bilo koji preskup za ono šta nudi prosjecnom kucnom korisniku.
PC je vrlo pristupacnije riješenje i jednostavnije za uporabu veca podrška veci stupanj zastupljenosti.
Ako kupi sinu Macbook misliš da ce moci sa prijateljima u školi pricati o macbooku i da ce bit njih 10 koji ga imaju i da mogu razmjeniti iskustva?
Jedino šta ce moci je pohvaliti se kako on ima nešto drugo a ne PC.
A kupic MACbook pro ko moj prijatelj koji se vodio idejom barem nemam PC ko svaki seljak i koristi MACbook pro kao šminku je glupo, primitivno, nedogovorno, nezrelo i djetinjasto
17 godina
neaktivan

Ne slažem se da je iMac trenutno preskup, nikad nije bija jeftiniji a kućnom korisniku nudi sve šta mu triba pa i sigurnost.

Također kućnom korisniku nudi da uživa u kompu a ne da se bavi kompom ili da stalno zove "frenda koji se bavi kompovima"

Zašto nebi moga razmijenit iskustva sa frendovima o svom PCu? Mogu razmjenjivati sve fileove i pokretat sve šta i oni.

Samo šta se može pohvaliti da ima 5 godina napredniji OS od njih koji oni nemogu koristiti.

http://www.youtube.com/watch?v=upzKj-1HaKw

0 0 hvala 0
17 godina
neaktivan
dgigibao kaže...

Ne slažem se da je iMac trenutno preskup, nikad nije bija jeftiniji a kućnom korisniku nudi sve šta mu triba pa i sigurnost.

Također kućnom korisniku nudi da uživa u kompu a ne da se bavi kompom ili da stalno zove "frenda koji se bavi kompovima"

Zašto nebi moga razmijenit iskustva sa frendovima o svom PCu? Mogu razmjenjivati sve fileove i pokretat sve šta i oni.

Samo šta se može pohvaliti da ima 5 godina napredniji OS od njih koji oni nemogu koristiti.

Malo si krivo shvatio ovo šta si ti rekao donekle stoji.
Ali on nece moci u školi razmjenjivati osobna iskustva o svojemu stroju jer nekako sumnjam da ce vecina imati iMac od 8000 somova prije ce vecina imati PC od 8000 somova.
Kao takav ce bit zakinut. Bit ce dobro ako nađe ma i to je pitanje barem dvojcu sa nekim MAC-om da mogu međusobno pricati o MAC-ovima.
MAC zajednica je jako mala pogotovo kucnih korisnika koji koriste mac.
17 godina
neaktivan
Slavo kaže...
  O dragi moj Cika Jova Zmaj... O dragi čovječe...

Ti si instalirao stroj Hacintosh i komentiraš brzinu OS X-a i pouzdanost???
Čovječe, sreća da je ovo Bugov forum i da možeš ovako nešto izjaviti i ostati živ!
Toshiba pouzdanije izrade od Maca??? Taj Hacintosh je vjerojatno Toshiba a Mac si imao pa znaš??
Govoriš o scrollu na trackpadu i nekim driverima? Pa da si ikada imao Mac možda bi znao da je dovoljno samo povući dva prsta po trackpadu. Naravno, NE na hacintoshu!!

Ne omalovažavaj. Za razliku od tvojih end user priča, ja o softwareu ipak znam nešto malo više. A isto tako znam potpunu hardwaresku razliku mog računala i MACa. Al to nije ni bitno za ovu priču, jer se nisam žalio na nestabilnost OSa, već pogreške u arhitekturi, koje ostaju i dok radi na perilici rublja ako treba. Što se brzine tiće, svi testovi kažu da mi radi jednako brzo kao i na MACu, sve usporedbe s korisnicima to potvrđuju (ipak na sreću ima oko mene ljudi u svakodnevnom životu koji to mogu potvrdit, bez snobizma), tako da je istina. Spomenio sam primjer svog Hackintosha zbog toga što je on dokaz da se ja stalno s OSom i privatno susrećem. I Hackintosh nije Toshiba, nije bilo novca, to je samo komentar bivšeg honorarnog servisera računala.
Što se tiče trackpada, problem sam sredio, al 2 finger scroll je jedan od glupljih izuma. To je kao da sad odlučimo mijenjat raspored tipkovnice. A da, i to su odlučili Smijeh

17 godina
moderator

Previše svađanja i besmislenih postova. Baotica je privremno suspendiran, a tema se zaključava.

Nova poruka
E-mail:
Lozinka:

vrh stranice