MacBook kao poklon za tinejdžera? zaključana tema

poruka: 71
|
čitano: 14.527
|
moderatori: DrNasty, pirat, XXX-Man, vincimus
+/- sve poruke
ravni prikaz
starije poruke gore
17 godina
RE: Mislite li...
autorov komentar
Level 1 kaže...

Imam dvanaestogodišnjaka i neću mu kupiti laptop bez njegove "signalizacije".

Mišljenja sam da su dovoljno veliki kako bi sami pokazali neku vrst interesa.

A kad mi i signalizira - onda ćemo o tome i malo porazgovarati, sumnjam da bi mu laptop mogao skoro ustrebati.

S druge strane, ako i kada pobjede kontraargumenti ovoga gore, pustit ću ga da si sam odabere model

u okviru materijalnih mogućnosti. A tu se onda nalazimo već u okviru subjektivnih mjerila - nekome je i 800 Kn puno,

nekome 8000 Kn nije puno.

Pa ja mislim da bi taj laptop bio cak i za cijelu obitelj,jer na moru nemamo komp. pa bi on dobro dosao.Igrati se bas ne uobicava,ali i tako bi na njega stavili windowse.U vezi sa ovim zastarjevanjem, mac g3(koji je dosta star)   moze vtiti osx 10.5 .....
djevice,padobranci i mineri griješe samo jednom!
17 godina
neaktivan
Mislite li...

DA definitivno...jer dok se naviknes na OSX operativini sustav onda ces se htjet poigrat..znam kako je meni bilo kad sam imao 13g....Belji se

0 0 hvala 0
17 godina
neaktivan
nick kaže...
  Pa ja mislim da bi taj laptop bio cak i za cijelu obitelj,jer na moru nemamo komp. pa bi on dobro dosao.Igrati se bas ne uobicava,ali i tako bi na njega stavili windowse.U vezi sa ovim zastarjevanjem, mac g3(koji je dosta star)   moze vtiti osx 10.5 .....

Ako bi i tata pomalo koristio laptop onda se situacija lagano mijenja :)
Inače ja nisam imao nikakav prigovor u vezi sa izborom modela već sam iznio svoje mišljenje o sličnim stvarima koje nas "muče".

Ovako kako si sve iznio - zašto ne Mac?

17 godina
Mislite li...

Mac je precijenjena pušiona od stroja, paralela PC > MAC = Intel > AMD ( AMD je drugorazredni proc za siromake po đepu, a MAC je komp za siromake po mentalnom kapacitetu). To je komp koji bi kupili samo šminkeri koji nemaju ni znanja, ni volje kupiti i održavati i nadograđivati PC, a  na sve to još i imaju previše love pa ju bacaju na Mac strojeve koji košataju 2x više nego što vrijede.Nabaviti Mac za po doma je isto ko i koristiti Linux kao desktop riješenje, totalno promašeno.A što se tiče ućenja na kompu, kaj ste mislili da ću nabrojat sve kaj se može raditi i naučiti preko kompa, ak jeste onda se malo zbrojite pa nisam našo prste na cesti da ih tu trošim na nabrajanje.

Baotica Baot
Moj PC  
0 0 hvala 0
17 godina
neaktivan

Prvo me zanima koliko je ljudi, koji u ovoj temi blate Mac i sve vezano uz njega, uopce koristilo isti malo duze vrijeme? Tko ga je koristio duze od 3 mjeseca neka digne ruku! Ja jesam i mogu reci da je miljama daleko naspram PC-a (iako isti koristim još od 386-ice, a prije amiga i 128-ica).

Ja ne bih dao striktan odgovor na postavljeno pitanje nego ovako:

1. igranje i samo igranje : playstation, Wii ili Xbox - to kupis klincu i miran si sljedećih 5 godina.

2. programiranje i sl. : PC, uz napomenu da ces reinstalirati Windowse barem jednom godisnje (osim ako si voljan i znas redovito odrzavati iste).

3. multimedija, zabava, internet, pouzdanost, jednostavnost : definitivno Mac (naravno da to kosta, ali samo u Hrvatskoj - pogledaj cijene u austriji), takodjer si miran barem 5 godina.

Znaci, sve ovisi o uporabi.

PS. takodjer imam G3 star 8 godina i vrti novi OS X bez problema  ( procesor na 350 MHz ).

PSS. curi sam kupio MacBook iako je bila izricito protiv njega ( jer svi na poslu koriste Windowse, kako ce ona jadna.. ). Sad se ne odvaja od njega i smije se prijateljima koji nose svoje pisije na servis barem jednom mjesecno  (  da, ljudi, vjerovali vi ili ne, ali vecina korisnika nema pojma o racunalima).

PSSS.  ovaj post pisan je na PC-u..  Namigiva

17 godina
Mislite li...

ovo sve govori

PC vs Mac

Baotica Baot
Moj PC  
0 0 hvala 0
17 godina
neaktivan
ferovca1 kaže...

Prvo me zanima koliko je ljudi, koji u ovoj temi blate Mac i sve vezano uz njega, uopce koristilo isti malo duze vrijeme? Tko ga je koristio duze od 3 mjeseca neka digne ruku! Ja jesam i mogu reci da je miljama daleko naspram PC-a (iako isti koristim još od 386-ice, a prije amiga i 128-ica).

Ja ne bih dao striktan odgovor na postavljeno pitanje nego ovako:

1. igranje i samo igranje : playstation, Wii ili Xbox - to kupis klincu i miran si sljedećih 5 godina.

2. programiranje i sl. : PC, uz napomenu da ces reinstalirati Windowse barem jednom godisnje (osim ako si voljan i znas redovito odrzavati iste).

3. multimedija, zabava, internet, pouzdanost, jednostavnost : definitivno Mac (naravno da to kosta, ali samo u Hrvatskoj - pogledaj cijene u austriji), takodjer si miran barem 5 godina.

Znaci, sve ovisi o uporabi.

PS. takodjer imam G3 star 8 godina i vrti novi OS X bez problema  ( procesor na 350 MHz ).

PSS. curi sam kupio MacBook iako je bila izricito protiv njega ( jer svi na poslu koriste Windowse, kako ce ona jadna.. ). Sad se ne odvaja od njega i smije se prijateljima koji nose svoje pisije na servis barem jednom mjesecno  (  da, ljudi, vjerovali vi ili ne, ali vecina korisnika nema pojma o racunalima).

PSSS.  ovaj post pisan je na PC-u..  Namigiva

E bas tako!
Nothing is true, everything is permitted...
17 godina
Mislite li...

1.Konzole su smeće,potpuno inferiornije PC platformi.Igre za konzole su jad.Igre su nekakve idiotske tvorevine gdje imaš lika sa koji skaćeš po nekim oblacima i skupljaš neko voće ili druge kretenijade, igrice tipa super mario, druga grupacija su FPSovi koje treba igrati sa gamepadom (samo za sadomazohiste), ko nije probo  neka se ne javlja.Onda imate nekakve japanske horor idiotarije.Jedino što donekle valja su igre iz serijala tekken i fight night, te vožnja, ali da bi čovjek kupio konzolu zbog 2 ili 3 igre, mislim nema to veze sa pameću.A ako mislite gledati filmove kupite si kučno kino a ne konzolu.pogledajte dvoboj PC vs Konzole bilo gdje na netu, a bio je jednom i u bagu pa vidite.

2.OK

3.multimedija na Macu ajd, ali šta ovo znači zabava, to su valjda igre, a igranje je jedino za PC, točka.Što se tiče pouzdanosti i jednostavnost zavisi od znanja o hardwareu prilikom slaganja PC-a (samo amateri kupuju gotovu konfiguraciju, koja je uvijek u pravilu inferiornija od onog što doma složiš, jer trgovci uvijek ubace nešto jeftinije ne bi li uštedjeli u svrhu konkurentnosti).Činjenica je da MAC kupiš i ne brineš, samo što to košta (neznanje i ljenost se uvijek plaća).

I posljednje, ma koja konfiguracija može izdržati 5 godina, a da može vrtjeti noviji software.To je ko da voziš automobil star 25 godina, i tvrdiš da možeš držati korak u potrošnji, brzini i pouzdanosti sa autima starim 2-3 godine, nebuloza.Nakon 5 godina ni PC nemožeš više nadograđivati, a da ne pričamo o  macu.

A žene i računala, nije vrijedno ni komentirati (svaka čast onom 0,001 % iznimaka).

Nemojte me krivo shvatit, mislim da su ženske krasna bića, ali kad se dotaknu tehnike sačuvaj bože.

Žene i računala su ko žene i auti, loša kombinacija u startu (korištenje office paketa,browsanje,četanje i bacanje fileova u recycle bin, što je krajnji informatički domet većine ženskih osoba, ne potvrđuje informatičku pismenost).Gore navedena tvrdnja da žene nose laptope na servis barem jednom mjesećno podupire ovu tvrdnju, pa bi valjda žene i mala djeca, bile jedine dvije grupacije sem profesionalnih grafičara gdje je MAC pravi izbor :))

Baotica Baot
Poruka je uređivana zadnji put pon 16.6.2008 17:22 (Baotica).
Moj PC  
0 0 hvala 0
17 godina
neaktivan
Baotica kaže...

1.Konzole su smeće,potpuno inferiornije PC platformi.Igre za konzole su jad.Igre su nekakve idiotske tvorevine gdje imaš lika sa koji skaćeš po nekim oblacima i skupljaš neko voće ili druge kretenijade, igrice tipa super mario, druga grupacija su FPSovi koje treba igrati sa gamepadom (samo za sadomazohiste), ko nije probo  neka se ne javlja.Onda imate nekakve japanske horor idiotarije.Jedino što donekle valja su igre iz serijala tekken i fight night, te vožnja, ali da bi čovjek kupio konzolu zbog 2 ili 3 igre, mislim nema to veze sa pameću.A ako mislite gledati filmove kupite si kučno kino a ne konzolu.pogledajte dvoboj PC vs Konzole bilo gdje na netu, a bio je jednom i u bagu pa vidite.

2.OK

3.multimedija na Macu ajd, ali šta ovo znači zabava, to su valjda igre, a igranje je jedino za PC, točka.Što se tiče pouzdanosti i jednostavnost zavisi od znanja o hardwareu prilikom slaganja PC-a (samo amateri kupuju gotovu konfiguraciju, koja je uvijek u pravilu inferiornija od onog što doma složiš, jer trgovci uvijek ubace nešto jeftinije ne bi li uštedjeli u svrhu konkurentnosti).Činjenica je da MAC kupiš i ne brineš, samo što to košta (neznanje i ljenost se uvijek plaća).

I posljednje, ma koja konfiguracija može izdržati 5 godina, a da može vrtjeti noviji software.To je ko da voziš automobil star 25 godina, i tvrdiš da možeš držati korak u potrošnji, brzini i pouzdanosti sa autima starim 2-3 godine, nebuloza.Nakon 5 godina ni PC nemožeš više nadograđivati, a da ne pričamo o  macu.

A žene i računala, nije vrijedno ni komentirati (svaka čast onom 0,001 % iznimaka).

Nemojte me krivo shvatit, mislim da su ženske krasna bića, ali kad se dotaknu tehnike sačuvaj bože.

Žene i računala su ko žene i auti, loša kombinacija u startu (korištenje office paketa,browsanje,četanje i bacanje fileova u recycle bin, što je krajnji informatički domet većine ženskih osoba, ne potvrđuje informatičku pismenost).Gore navedena tvrdnja da žene nose laptope na servis barem jednom mjesećno podupire ovu tvrdnju, pa bi valjda žene i mala djeca, bile jedine dvije grupacije sem profesionalnih grafičara gdje je MAC pravi izbor :))

Joj sto ti mene zivciras!
Zasto zene nebi bile dobre iformaticarke! Ha?
Kladim se da barem 10% zena zna o racunalima vise od tebe!
Ako nisi znao, i za konzole postoje igre koje se jednako kvalitetno mogu igrati kao i na PC-u, jer na neke konzole mozes prikljucit nesto sto je slicno misu i tastaturi!! A da tek ne govorim o dozivljaju koji dobijes na wii-u!
Zato ne pricaj o necem o cem nemas blage veze!!!VičeVičeVičeVičeViče
Poruka je uređivana zadnji put pon 16.6.2008 19:55 (Assassin).
17 godina
neaktivan

Da,

mislim da je prava igracka za djecaka tih godina bicikl, lopta, kopacke i slicno... doci ce vrijeme kada ce sjediti ispred racunala, gubiti vid i krivit kraljeznicu.

Pobrkao sam svoje namjere sa svojim mogućnostima.
17 godina
neaktivan
Baotica kaže...

1.Konzole su smeće,potpuno inferiornije PC platformi.Igre za konzole su jad.Igre su nekakve idiotske tvorevine gdje imaš lika sa koji skaćeš po nekim oblacima.... <cut the crap>

jel ti ovo zaozbiljno?

Ajde skuliraj se malo i ne pricaj ono o cemu nemas pojma. Suzdrzat cu se od citiranja ostatka tvog teksta jer nema smisla kao ni ovaj jedna polu-recenica.

17 godina
Mislite li...

Što se tiče žena slažem se da u onih 0,001 % ima 10 % koje su pametnije od mene.

A šte se tiče tebe, reci tati da ti više kupi tu loptu,bicikl i kopačke :)

Baotica Baot
Moj PC  
0 0 hvala 0
17 godina
neaktivan
Baotica kaže...

Što se tiče žena slažem se da u onih 0,001 % ima 10 % koje su pametnije od mene.

A šte se tiče tebe, reci tati da ti više kupi tu loptu,bicikl i kopačke :)

Joooj ti si jakoooo jadan!
p.s. volio bi da te Manic cuje!
Poruka je uređivana zadnji put pon 16.6.2008 19:45 (Assassin).
17 godina
neaktivan
Assassin kaže...
 Joooj ti si jakoooo jadan!
p.s. volio bi da te Manic cuje!

Polako Smijeh.
17 godina
neaktivan
Mislite li...

Ma odustajem od ove teme kad nekim ljudima nista nemozes dokazat!

Ajd bok!

Moj PC  
0 0 hvala 0
17 godina
MacBook kao poklon za tinejdžera?

Valjda mu je tatek kupio onaj biciklo, pa ga je otišo isprobat u park, pa više nema vremena za rasprave.

Baotica Baot
Moj PC  
0 0 hvala 0
17 godina
neaktivan

Evo i mišljenja jednog trinaestogodišnjaka

-Koje racunalo(ovisi).Ako je regular kid onda PC,ili Win Laptop,ali ako je informaticki frik kao ja onda definitivno MacBook sa OSX-om

Universe and human stupidity are only things that are infinite.I'm not sure about universe - Albert Einstein
Moj PC  
0 0 hvala 0
17 godina
neaktivan
nick kaže...

A Mac je brzi od pc-a,dokaz je taj sto je neki njem. magazin proglasio Macbook Pro "Najbrzim Vista laptopom"...

Slab ti dokaz, em je MBP, em je imao više RAM-a od konkurencije.

Bolje mu kupi konzolu i neke igrice sa njom pošto ima 13.
17 godina
neaktivan

"Kakvo je to "virtualno nemoguće igranje"?"

Nije nemoguće. Postoje 4 igre koje rade na MAC-u:)

A to što je preskup i kad računalom zarađuješ, a ne samo za djecu, to je druga stvar...

If it's sent by ship then it's a cargo, if it's sent by road then it's a shipment.
17 godina

Na gore navedeno 

AMEN

Baotica Baot
Moj PC  
0 0 hvala 0
17 godina
protjeran
Baotica kaže...

Mac je precijenjena pušiona od stroja, paralela PC > MAC = Intel > AMD ( AMD je drugorazredni proc za siromake po đepu, a MAC je komp za siromake po mentalnom kapacitetu). To je komp koji bi kupili samo šminkeri koji nemaju ni znanja, ni volje kupiti i održavati i nadograđivati PC, a  na sve to još i imaju previše love pa ju bacaju na Mac strojeve koji košataju 2x više nego što vrijede.Nabaviti Mac za po doma je isto ko i koristiti Linux kao desktop riješenje, totalno promašeno.A što se tiče ućenja na kompu, kaj ste mislili da ću nabrojat sve kaj se može raditi i naučiti preko kompa, ak jeste onda se malo zbrojite pa nisam našo prste na cesti da ih tu trošim na nabrajanje.

Momak, Bilo bi dobro da ti je otac promasio kad je gadao... pusiona od stroja... na cemu si ti...
Ocigledno nemas veze o cemu pricas, a promasio si i temu, imas ove tipa Mac vs PC vs Linux vs AMD vs Intel, pa se tamo prazmi s ovakvim glupostima.
Zlo i Naopako
17 godina
neaktivan
RE: MacBook kao poklon za tinejdžera?
Baotica kaže...

Valjda mu je tatek kupio onaj biciklo, pa ga je otišo isprobat u park, pa više nema vremena za rasprave.

djecarac budi tiho, da te nitko ne cuje! psssst! Neodlučan

17 godina
neaktivan

Smatram da je MAC samo stroj za (kako bi narod rekao): PRESE*AVANJE.

Kublach
Moj PC  
0 0 hvala 0
17 godina
neaktivan
pixelatem kaže...

Da,

mislim da je prava igracka za djecaka tih godina bicikl, lopta, kopacke i slicno... doci ce vrijeme kada ce sjediti ispred racunala, gubiti vid i krivit kraljeznicu.

U potpunosti se slažem!
To je dijete još u osnovnoj, zar ne?

Ali ako već malac želi isprobati Mac onda definitivno ne bi preporučio MacBook jer za iste novce se dobije 20" iMac sa puno boljom grafikom, bržom sabirnicom, boljim i naravno većim ekranom, većim diskom, dobiješ Superdrive a u Macbooku Combo...

A ove floskule o Macu bolje je ignorirati jer to pišu ljudi koji nisu mu bili niti blizu i uvijek se nađu odgovarati na pitanja kad god je Mac u igri. To je kao da ja odgovaram kako je Aston Martin sranje ili nedaj Bože imati IWC sat!! Smeće! Osmijeh

Koristim Mac nekih 15 godina, PC od 286-ice, još uvijek imam Commodore 128, Amigu 500, imam Macintosh IIlc, Performu, G3 iMac, G4 iMac (lampu) i da ne nabrajam više zbilja sam prošao sve i svašta. Ali mogu reći iz osobnog iskustva (pažnja na riječ OSOBNO) da mi je Mac najbolje iskustvo koje sam u svijetu računala imao. 

Ne igram se više previše ali imam više od 150 igara za Mac (uključujući i one za Intel)... Ovo je odgovor na post da na Macu radi 4 igre! Namigiva

I ne, na starom iMacu G3 se ne može vrtiti 10.5 jer zahtijeva G4 procesor od minimalno 800 MHz. To je isto odgovor! Osmijeh

Eto, pozdrav svima!

17 godina

Moj savjet je da prijenosno računalo (bilo Mac bilo s Windowsima) kupite samo ukoliko vam je kod računala jako bitno da se računalo može lako prenijeti s jednog mjesta na drugo (bilo u stanu ili negdje na dalje) ili da je malih dimenzija. Inače je puno ugodnije raditi na stolnom računalu zbog razdvojene tipkovnice i monitora. Za nekoga tko ima 13 godina i tko je u razvoju, ako će dosta vremena provoditi pred računalom, mislim da je to još važnije zbog razvoja kralježnice. Inače u mojoj firmi većina ljudi koja radi na laptopu ima i vanjski monitor i tipkovnicu.

0 0 hvala 0
17 godina

Ma imate pravo što se tiče rasprave o Macu, to je potpuno promašena tema.Indijanci moji dragi, pohitajte u dućane i razgrabite te macove.Samo požurite, jer kako cigo kaže, još malo pa nestalo (moš mislit).Što 90 posto vlasnika PC svijeta zna šta je dobro.Mora da je danas Apple ispreskakao Microsoft i Intel, samo meni valjda to još nije nitko rekao.

No ova rasprava šta je bolje je postalo malo zamorna, čovjek traži preporuku za svog dječarca, ono komp za po doma za neke trivijalne radnje, a 90 posto ljudi koristi PC, ne samo po doma već i na poslu što je možda i nabitniji segment, ajd nek se javi ko nije grafičar a da na poslu ima službeni Mac.Stoga čovjek se trba prilagoditi Wintel platformi koju koristi večina što privatno što poslovno, a ne marginaliziranoj apple platformi.Konformizam i sve to.

Baotica Baot
Moj PC  
0 0 hvala 0
17 godina
neaktivan

Kao prvo mislim da je autor teme postavija upit na krivom mjestu,  na ovom forumu postoji mnoštvo ljudi kojima je Mac potpuno stran i kao takvoga ga smatraju prijetnjom jer se boje nepoznatog a uz to i superiornog.

A kao drugo mislim da je to super poklon ako imaš para, mašina je namjenjena za consumer korisnike, kvaliteta izrade vrhunska, baterija traje satima, mali neće imat za misec dana pun komp virusa i umisto da igra gluparije može radit pametije i kreativnije stvari na kompu.

http://www.youtube.com/watch?v=upzKj-1HaKw

0 0 hvala 0
17 godina
neaktivan

nisam korisnik MAC-a ali smatram da mu je u Hrvatskoj najveća mana visoka cijena. Kada bi cijene bile ko u SAD-u MAC bi bio vrlo konkurentan i ljudi bi ga uzimali. Dosta ljudi bi s PC prešlo na MAC. Ja ću u budućnosti preći MAC.

0 0 hvala 0
17 godina
neaktivan
RE: MacBook kao poklon za tinejdžera?

Tako je. I ja bi si kupio MAC da ima realan omjer uloženo, dobiveno. Sve dok se to ne stabilizira kao u SADu ja sam na PC a MAC služi samo za ukras.

Kublach
17 godina
neaktivan

Polako ali sigurno je ovo preraslo u još jednu svađu "ko ima većeg". Iskreno sam se nadao da ču vidjet koji konstruktivan prijedlog "za i protiv", kakvog vjerujem da sam i sam dao, al od svega ništa. Al eto, prije nego se Mac freakovi razmašu, već mjesec, dva, na laptopu imam OSX, potpuno nativno instaliran, osim drivera za wireless. Ujedno je zakrpan i sa novom 10.5.3 zakrpom. Na Xbench testu imam score oprilike ko prosjećan Macbook, tako da se na performanse baš ne možete izvlačit. Dakle, da čovjeku pomognem oko odluke, OS je loš, relativno spor, ma što god MACovci pričali (nije spor u onom stilu ko windoze da sve potpuno stane na 10 sekundi, već se sve uspori i raskljakavi kad radiš više stvari odjednom). Mogućnost promjene i prilagodbe je na NULI (ne može se promijenit tema bez konzolnih hackova, za koje ipak treba znati nešto više o kompu), a da ne govorim o dodavanju nekih novih mogućnosti (pokušate li promijeniti recimo nativni driver za trackpad, kako bi imali normalan scroll kojeg svi znamo i volimo, postoji ogromna opasnost da OS više nikad ne bootate, a popravak pomoću instalacijskog DVDa još je odlična stvar).

Kako svoju želju i radoznalost za istraživanjem najbolje mogu usporedit s dijećjom, više je nego očito da to nije OS za dijete Smijeh . Šteta koju se može napraviti eksperimentiranjem je puno veća nego kod windowsa. Također treba uzeti u obzir da dosta aplikacija koje svi koriste u svakodnevnom životu ne postoje za MAC. Svi mi znamo da postoje alternative, al objasnite vi profesoru da ste vi alternativni i upirite po svome. Meni se nekako čini da če on postupit kao i uvijek do tada. Kljukicom.

Zaključak ove duge priče, ne isplati se za kućno računalo plaćat veću cijenu za OS kojeg nećete koristiti. Ako baš želite laptop radije si kupite neku dobru Toshibu (pouzdanije izrade čak i od MACa ako mene pitate), IBM (neuništivo kučište, baš za dijecu) ili nešto slično. Dobit čete jače računalo, koje če biti dugovječnije (Macov Core 2 Duo u windowsima zastari jednako brzo kao i PC)

0 0 hvala 0
Nova poruka
E-mail:
Lozinka:

vrh stranice