Koje zvučnike?

poruka: 87
|
čitano: 13.642
|
moderatori: DrNasty, pirat, XXX-Man, vincimus
+/- sve poruke
ravni prikaz
starije poruke gore
15 godina
neaktivan
RE: Koje zvučnike?
luka_cro kaže...
explorer 4 kaže...

koji je bolji z2300 ili taj harmon kardon?

Nisam imao prilike cuti Z2300, ali zato se dobro sjecam njihovih prethodnika, modela Z3. I nisam bio odusevljen njima, mada su redovito dobijali jako dobre kritike prema mojem sudu zvuk je bio nekako metalan i nikako nalik  "pravoj stvari". Istina, bili su snazni i pumpali kao ludi ali nikako da me uvuku u glazbu pa cak ni pri vjezbanu u improviziranoj teretani gdje su i bili postavljeni :-). Tko zna, mozda su to ispravili novijim Z2300.

S druge strane Soundsticks su odmah, neusvirani i na prvu loptu, pokazali koliko vrijede. Stvarno dobar sustav.

Obavezno razmotri i Creative Gigaworks T3 koje nisam imao prilike cuti, ali sudeci prema testovima, kritikama i ostalim modelima iz Gigaworks serije koje redovito ganjam, trebali bi spadati u vrhunsku kategoriju

16 godina
neaktivan
Koje zvučnike?

uff z2300 su nasljednici z 2200 modela.Z3 nije ni blizu z 2300 malo si pobrkao.

t3 su jako dobri al su nekako tihi i preskupi

Promišljanje je posao mnogih; odlučivanje pak samo jednoga.

0 0 hvala 0
17 godina
explorer 4 kaže...

uff z2300 su nasljednici z 2200 modela.Z3 nije ni blizu z 2300 malo si pobrkao.

t3 su jako dobri al su nekako tihi i preskupi

Normalno da su preskupi itekak za 2.1 sistem, to je ipak Creative oni nikad nisu imali ugodne cjene.Cool

16 godina
Koje zvučnike?

zekani pucaju od snage i poprilicno su nepoderivi.

Moj PC  
0 0 hvala 0
15 godina
neaktivan
Koje zvučnike?
Tocno, Z3 su pret-pret-prethodnik Z2300 ali bez THX certifikata i u to vrijeme su se prodavali za otprilike istu cijenu obzirom da je dolar tada - sjecam se, kupio ih u USA za 80 USD - vrijedio puno puno vise pa sam po tome to zakljucio. Vjerujem da je Z2300 ozbiljan sustav, THX certifikat treba opravdati jer se ne dobija lako. Ali koje god Logitech zvucnike slusao, uvijek me mori taj metalan prizvuk.
Kod zvucnika za komp mi nije toliko bitna krajnja glasnost, za to postoje drugi sustavi koji se postavljaju u dnevni boravak. Ne zelim naravno da su tihi, ali vise brijem na cistocu zvuka, prezentnost i koherentnost...
Moj PC  
0 0 hvala 0
15 godina
neaktivan
Koje zvučnike?

kolko sam shvatio za muziku su bolji 2.0 i 2.1. zanima me jel ima velike razlike među njima?

Poruka je uređivana zadnji put sub 30.10.2010 17:44 (joehrv).

0 0 hvala 0
15 godina
Koje zvučnike?

ajde ja cu nesto pitat da nebi otvarao temu , zanima me par detalja , ja imam 2x kenwood 50w , 6ohma impendancija , dakle to su zvucnici od linije a liniju koristim kao pojacalo , zvucnici imaju solidan zvuk i uredan bas ali nije to to , nije bas da se tresem od basa :xd , e sad , dali bi bilo bolje donjet očeva 2x jamo 250w , prilicno veliki zvucnici , jako dobar zvuk , doduse 15-ak godina stari i par puta popravljane membrane , ili kupit neki 5:1 sound sistem , da napomenem iskljucivo za glazbu !! nekako su mi neprivlacni ti zvucnici s wooferom jer mi woofer ima cudan bas , tj neznam ni sam , nisam puno puta imao priliku slusat ih , uostalom npr logitech zvucnici su mi totalno neprivlacni , pa isuse to je firma koja proizvodi periferiju a ne zvucnike , jednom sam u ducanu vidio 5:1 set zvucnika , firma boose , dakle jako poznata i dobra firma, ti zvucnici su bili jednostavno ubitačno dobri , savrsen bas... , sta kazete onda , sta je najbolje  kupit ? i da , jel proizvodi firme kao jumo , onkyo , peecker sound, boose , techniks.... postene kucne zvucnike, tj firme koje su poznate po jako dobroj audio opremi a ne zvucnicima za komp?

Poruka je uređivana zadnji put pon 24.11.2014 12:08 (athlon64).
Moj PC  
0 0 hvala 0
17 godina
neaktivan
athlon64 kaže...

ajde ja cu nesto pitat da nebi otvarao temu , zanima me par detalja , ja imam 2x kenwood 50w , 6ohma impendancija , dakle to su zvucnici od linije a liniju koristim kao pojacalo , zvucnici imaju solidan zvuk i uredan bas ali nije to to , nije bas da se tresem od basa :xd , e sad , dali bi bilo bolje donjet očeva 2x jumo 250w , prilicno veliki zvucnici , jako dobar zvuk , doduse 15-ak godina stari i par puta popravljane membrane , ili kupit neki 5:1 sound sistem , da napomenem iskljucivo za glazbu !! nekako su mi neprivlacni ti zvucnici s wooferom jer mi woofer ima cudan bas , tj neznam ni sam , nisam puno puta imao priliku slusat ih , uostalom npr logitech zvucnici su mi totalno neprivlacni , pa isuse to je firma koja proizvodi periferiju a ne zvucnike , jednom sam u ducanu vidio 5:1 set zvucnika , firma boose , dakle jako poznata i dobra firma, ti zvucnici su bili jednostavno ubitačno dobri , savrsen bas... , sta kazete onda , sta je najbolje  kupit ? i da , jel proizvodi firme kao jumo , onkyo , peecker sound, boose , techniks.... postene kucne zvucnike, tj firme koje su poznate po jako dobroj audio opremi a ne zvucnicima za komp?

Koliko para prvo mislis dati?5.1 sustav nije za glazbu, zato kupi 2.0 ili 2.1.

Jahao sam pješice.
15 godina
luka_cro kaže...
athlon64 kaže...

ajde ja cu nesto pitat da nebi otvarao temu , zanima me par detalja , ja imam 2x kenwood 50w , 6ohma impendancija , dakle to su zvucnici od linije a liniju koristim kao pojacalo , zvucnici imaju solidan zvuk i uredan bas ali nije to to , nije bas da se tresem od basa :xd , e sad , dali bi bilo bolje donjet očeva 2x jumo 250w , prilicno veliki zvucnici , jako dobar zvuk , doduse 15-ak godina stari i par puta popravljane membrane , ili kupit neki 5:1 sound sistem , da napomenem iskljucivo za glazbu !! nekako su mi neprivlacni ti zvucnici s wooferom jer mi woofer ima cudan bas , tj neznam ni sam , nisam puno puta imao priliku slusat ih , uostalom npr logitech zvucnici su mi totalno neprivlacni , pa isuse to je firma koja proizvodi periferiju a ne zvucnike , jednom sam u ducanu vidio 5:1 set zvucnika , firma boose , dakle jako poznata i dobra firma, ti zvucnici su bili jednostavno ubitačno dobri , savrsen bas... , sta kazete onda , sta je najbolje  kupit ? i da , jel proizvodi firme kao jumo , onkyo , peecker sound, boose , techniks.... postene kucne zvucnike, tj firme koje su poznate po jako dobroj audio opremi a ne zvucnicima za komp?

Koliko para prvo mislis dati?5.1 sustav nije za glazbu, zato kupi 2.0 ili 2.1.

ma pusti sad pare, nemam para i ne namjeravam jos nista kupovat , zanima me samo sta je bolje , 2:0 vec imam i osobno mislim da bi bilo najbolje donjet u sobu 2 malo jaca zvucnika koji razvaljuju , nisu mi bas napeti ti logitech 5:1 zvucnici koje svi imaju , samo pitam za misljene sta je bolje ?uostalom s ovim mojima je problem sto su jednostavno preslabi , obicno sviram na 70-tak % snage s njima a to je vec forsiranje i kvaliteta se gubi , pogotovo kad je na eq razvaljen bas , kad udre neki bas visoke tonove uoce ne cujes , tj slabije se cuju , mislim da cete znat o cemu govorim.

Poruka je uređivana zadnji put sub 30.10.2010 17:56 (athlon64).
18 godina
Koje zvučnike?

Vise niti sam neznam koliko kompleta 2.1 i 5.1 zvucnika imam po kuci, i jedno sam siguran: za muziku nikako ne uzimati 5.1 komplet jer je to cisto bacanje para. Muzika je snimljena u stereu, i dovoljno je "unisten" zvuk sto mora bas frekvencije slati na posebni zvucnik (sub), tako da jos razdvajanje u surround zvucnike je previse.

Imam logitech 530, 230, genious wood 5.1 (model 5000 ili tako nesto), ali od svih mi najbolji zvuk imaju Creative Labs Inspire Itrigue serija (imam model 3200). Govorim o slusanju muzike. Filmovi i igrice su nesto drugo.

Volim cisti, izbalansiran zvuk bez iskakanja pojedinih frekvencija (npr bas). Logitech 530 i 230 su ok, ali po mom ukusu bas previse iskace i nepovezan je sa ostatkom spektra.

CLabs ima u nekim modelima JBL drivere (zvucnike), to su oni malene srebre kupole, cesto u seriji po 2-3 u jednom kucistu, koji daju odlican zvuk (iako ne i glasan).

Smith and Wesson - the original point and click interface | http://twitter.com/hhrvoje, http://www.hudosvibe.net
Moj PC  
1 0 hvala 0
15 godina
hudo kaže...

Vise niti sam neznam koliko kompleta 2.1 i 5.1 zvucnika imam po kuci, i jedno sam siguran: za muziku nikako ne uzimati 5.1 komplet jer je to cisto bacanje para. Muzika je snimljena u stereu, i dovoljno je "unisten" zvuk sto mora bas frekvencije slati na posebni zvucnik (sub), tako da jos razdvajanje u surround zvucnike je previse.

Imam logitech 530, 230, genious wood 5.1 (model 5000 ili tako nesto), ali od svih mi najbolji zvuk imaju Creative Labs Inspire Itrigue serija (imam model 3200). Govorim o slusanju muzike. Filmovi i igrice su nesto drugo.

Volim cisti, izbalansiran zvuk bez iskakanja pojedinih frekvencija (npr bas). Logitech 530 i 230 su ok, ali po mom ukusu bas previse iskace i nepovezan je sa ostatkom spektra.

CLabs ima u nekim modelima JBL drivere (zvucnike), to su oni malene srebre kupole, cesto u seriji po 2-3 u jednom kucistu, koji daju odlican zvuk (iako ne i glasan).

da, moj glavni problem je sto je neznam kako zvuce 5:1 zvucnici , jer sam ih imao priliku cut mozda 2 puta u zivotu , doduse znam kako zvuci razglas od 6kw 3:4 , jer mi je otac prije imao disco club u splitu , koji je zatvoren, pa imamo 4 basa od 1kw i 3 visokotonca od 600 , sve od peecker sound firme, i pojačala i mikseta, sve , to je u biti razglas koji se moze koristit na manjim koncertima , i to je savršen zvuk , kad ti leti kosa od basa, doduse neopisivo je dok ih ne poslušaš , i jos jedan detalj me jako zanima , dakle svaki taj bas ima 1000w snagu  , impendancija im je 4 ohma , i taj jedan bas je mozda malo nizi od mene , kad se stave 2 jedan na drugog jedno pola metra su visi od mene i 4 puta širi , i onda dodes kod prijatelja u kucu i on ima nekii bijesni sub od 1000w kojega ja mogu uzet u ruke i dignut i malo je veci od moje glave, i opcenito , ta 2 jumo zvucnika su ogromna , ja jednoga nemogu sam uzet jer nemogu ruke toliko raširit , a prijetelj mi ima doma onda 2 sony mala od 250 w , u plastičnom kučistu i mogu ih oba zajedno nosit , i kako sad ti zvucnici mogu imat istu snagu i kvalitetu ?

edit: ili najbolji primjer , ako ste gledali par videa na you tube , kad ludi amerikanci u onaj lincoln đžip uguraju 30000w zvucnika i auto se rapada od basa , a na koncertima se koristi 20 000 do 30 000w snage , i na koncertima kad bi se zvucnici naslagali pa bili bi visoko ko 70 tih dzipova ?

evo primjer auta

Poruka je uređivana zadnji put sub 30.10.2010 18:10 (athlon64).
15 godina
neaktivan
athlon64 kaže...

Ako je glazba na prvom mjestu dobar 2.0 ili 2.1 sustav biti ce dovoljan. Nedavno sam slagao A/V sustav, takodjer mi je Bosse bio na umu sa svojim Acustimass jedinicama, no zvuk mi se nije dopao. Opisao bih ga sa "nit mirise niti smrdi". Umjesto Bose, kupio Focal Dome 2+1 kombinaciju u sprezi sa Rotel A/V receiverom i stvar radi kao fantazija. Ako ides u veci trosak citaj puno recenzija ali se ne uzdaj potpuno u njih. Najbitnije provjeriti kako zeljena kombinacija zvuci tebi i traziti od trgovine da ti omoguce slusni test.

16 godina
neaktivan
athlon64 kaže...

to su vjerovatno bili bose acoustimas 5.1 koji nisu loši ali dođu 6700 kn.Ne vrijede ni četvrtinu te cijene.

z 5500 su bolji od njih ili creative gigaworks s750.

15 godina
neaktivan
Koje zvučnike?

Da,i koliko Bose takav HT set košta?

Cemetary gates
Moj PC  
0 0 hvala 0
15 godina
neaktivan
luka_cro kaže...

thedream i explorer 4 zasto ste prodali svoje z2300 i pokupovali te losije zvucnike?

Zato šta živim solo i trebalo mi je za platit stan.

Cemetary gates
15 godina
neaktivan
mapir kaže...
luka_cro kaže...
explorer 4 kaže...

koji je bolji z2300 ili taj harmon kardon?

Nisam imao prilike cuti Z2300, ali zato se dobro sjecam njihovih prethodnika, modela Z3. I nisam bio odusevljen njima, mada su redovito dobijali jako dobre kritike prema mojem sudu zvuk je bio nekako metalan i nikako nalik  "pravoj stvari". Istina, bili su snazni i pumpali kao ludi ali nikako da me uvuku u glazbu pa cak ni pri vjezbanu u improviziranoj teretani gdje su i bili postavljeni :-). Tko zna, mozda su to ispravili novijim Z2300.

S druge strane Soundsticks su odmah, neusvirani i na prvu loptu, pokazali koliko vrijede. Stvarno dobar sustav.

Obavezno razmotri i Creative Gigaworks T3 koje nisam imao prilike cuti, ali sudeci prema testovima, kritikama i ostalim modelima iz Gigaworks serije koje redovito ganjam, trebali bi spadati u vrhunsku kategoriju

Z2300 su osjetno bolji od Z3,dok su ovi po meni nešto bolji od Z4.

Cemetary gates
17 godina
Koje zvučnike?

Kaj je da je ovaj dole model 2.1 zvucnika je super, cjena je bila bagatela s obzirom na izradu i sve ostalo 350kn.Nevinašce Jedno krace vrjeme su se mogli kupit kod nas, pa ko ih je kupil odlicno je prosel vise ih nema šteta ne proizvode se vec dosta vremena.Cool

http://www.tweaktown.com/reviews/1247/gigabyte_gp_s7500_2_1_speaker_system/index6.html

Moj PC  
0 0 hvala 0
18 godina
Koje zvučnike?

Bose prodaju precjenjene dobro dizajniranu luksuzne proizvode. Zvucnici zvuce, ok, nista vise od toga.

Ne postoji Sony linija sa zvucnicima snage 250w, jer da spojis pravo pojacalo koje moze isporuciti toliko snage, ostale bi samo žice. U stvari, ne postoji niti jedna linija od toliko wati, a tesko ne moze naci i normalni stereo hifi sistem.

Da idem na receiver + zvucnike, jeftina varijanta, uzeo bi najjeftiniju Yamahu ili Pioneer, i Mission zvucnike. Ako nema missiona (prodavao ih je vemil, danas neznam tko ih nudi), nesto od Acoustic Energy, Energy, mourdant short, jamo, wharfedale i sl.

U produkciji glazbe ima nesto sto se zove stereo slika, cime se postize prostorna raspodjela izvođaca na snimci. Uglavnom je to 2d pozicija lijevo/desno (npr gitara je lijevo, bas je uz nju, bubanj je na desnoj strani, vokal je tocno na sredini), a skuplji sistemi mogu proizvesti dojam 3d prostora, gdje se moze cuti da je bubanj iza vokala, ili cinela lijevo iza zvucnika. Kod 5.1 sistema, reprodukcijom stereo zapisa gubi se ta prostornost, i 2d i 3d, barem ona koju je producent zamislio, jerbo straznji zvucnici zeznu stvar.

Smith and Wesson - the original point and click interface | http://twitter.com/hhrvoje, http://www.hudosvibe.net
Moj PC  
2 0 hvala 0
17 godina
neaktivan
thedream kaže...
luka_cro kaže...

thedream i explorer 4 zasto ste prodali svoje z2300 i pokupovali te losije zvucnike?

Zato šta živim solo i trebalo mi je za platit stan.

Najdi curu pa podijelite troskove :D

Jahao sam pješice.
16 godina
neaktivan
thedream kaže...

Dođe 6700 kn 5 oni cubeova i onaj bas s tri jedinice od 5,5 incha.Užas živi pa za te novce kupiš Cerwin Vega zvučnike koji ih pojedu.

evo njihov 5.1 i jedan brutalan 2.0

Cerwin Vega cmx 5.1

Cerwin Vega cls 15

18 godina
explorer 4 kaže...
thedream kaže...

Dođe 6700 kn 5 oni cubeova i onaj bas s tri jedinice od 5,5 incha.Užas živi pa za te novce kupiš Cerwin Vega zvučnike koji ih pojedu.

evo njihov 5.1 i jedan brutalan 2.0

Cerwin Vega cmx 5.1

Cerwin Vega cls 15

ovi cerwin vega su za narodnjacki disko klub. 

Iako bose nema neki hifi zvuk, samo prema komponentama vidim da su dva koplja ispred vege. Hornu za visokotonac i srednjetonac je jedino Triangle uspio napraviti da zvuci koliko-toliko sljusljivo. Sve ove ostale majmunarije su za razglas, gdje se mora dobiti sto vise db.

Poruka je uređivana zadnji put sri 3.11.2010 21:47 (hudo).
16 godina
neaktivan
Koje zvučnike?

dva koplja ispred !!!! Ti to stvarno misliš ili ...

0 0 hvala 0
17 godina
neaktivan
Koje zvučnike?

Da li mi se isplati uzeti ove zvučnike ili ima nešto bolje do 600 kuna? Služili bi mi za glazbu i igre.

''...nisam možda siguran što me uistinu zanima, ali sam posve siguran što me ne zanima.''
Poruka je uređivana zadnji put sri 10.11.2010 11:23 (Razer_Copperhead).

0 0 hvala 0
15 godina
neaktivan
Koje zvučnike?

2.0 glazba

http://www.altex.com/Manhattan-2850-Acoustic-Series-Bookshelf-Speaker-System-150200-P148675.aspx

500kn Konikom

Od ostalih eventualno Creative T20 II, i Genius 3000A ako ih nađeš di, te Genius 1800A.

http://www.telebit.hr/Zvu-nici-Genius-SP-HF-1800A--drveni--50W/p/1012455303.aspx

Izbor je tvoj, svi su odlični.

Sve ovisi hoćeš li 2.0 ili 2.1, što ti je praktičnije i što više preferiraš, odvojene niske tonove ili sve u jednoj kutiji. Jači bass, slabiji bass, itd. Ja bi čak na čisti 2.0 išao u toj klasi.

Z523 je vrlo solidno ocjenjivan vani i u prosjeku bere kakvih 70% ocjena, što je pohvalno za tu klasu zvučnika. Dosta će ovisiti o kvaliteti same zvučne kartice koju imaš, ali u pravilu nisu loš izbor ni na kvalitetnijim integrušama sa što većim SNR-om, te 192khz/24bit mogućnošću reprodukcije glazbe.

EAX teško da na integruši ide dalje od 2.0, ali i to će poslužiti.

Cemetary gates
Moj PC  
0 0 hvala 1
15 godina
neaktivan
Koje zvučnike?
perodigitron
Moj PC  
0 0 hvala 0
17 godina
neaktivan
thedream kaže...

2.0 glazba

http://www.altex.com/Manhattan-2850-Acoustic-Series-Bookshelf-Speaker-System-150200-P148675.aspx

500kn Konikom

Od ostalih eventualno Creative T20 II, i Genius 3000A ako ih nađeš di, te Genius 1800A.

http://www.telebit.hr/Zvu-nici-Genius-SP-HF-1800A--drveni--50W/p/1012455303.aspx

Izbor je tvoj, svi su odlični.

...

Sve mi je isto da li je 2.0 ili 2.1 samo da su bolji od sadašnjih. Imam zvučnu od matične. Nisam našao Manhattan 2850 kod nas.

''...nisam možda siguran što me uistinu zanima, ali sam posve siguran što me ne zanima.''
Poruka je uređivana zadnji put sri 10.11.2010 12:26 (Razer_Copperhead).
15 godina
neaktivan
Koje zvučnike?

0 1 hvala 0
15 godina
neaktivan
kamilica.jak kaže...

Ako ne pati za basom za te pare ima i puno boljih opcija. M-Audio AV20, AV30 i AV40.

17 godina
kamilica.jak kaže...

on traži zvučnike do 600kn.

15 godina
neaktivan
UKiY kaže...
kamilica.jak kaže...

Ako ne pati za basom za te pare ima i puno boljih opcija. M-Audio AV20, AV30 i AV40.

Ne znam baš za ništa osim AV40 da je bolje, a kamoli puno bolje. 2x10W RMS-a po kanalu je jednostavno pretiho,pa da ih napravi i B&W. Svaka čast i driverima i drvu, imenu i kvaliteti izrade, ali ja bi išao na tvoje AV40tke.

AV40 jedino koje ti imaš kao konkurent Z2300. Ovo drugo po meni bar nema šanse, uz sve nedostatke satelita kod dotičnog 2.1 seta, nisu oni opet toliko loši.

Evo još jedni vrlo dobri,ali 100 eura.

http://www.optimum-online.hr/detalji_proizvoda.9e2ad78e7b7647ab81ad98210dfb4ccc.zvucnici_pc_sony_srs-zp1000_2_0.aspx

Imaju ugrađeno digitalno pojačalo, 2x25W RMS-a.

Cemetary gates
Poruka je uređivana zadnji put sri 10.11.2010 13:57 (thedream).
Nova poruka
E-mail:
Lozinka:

vrh stranice