World of Warships

poruka: 2.887
|
čitano: 628.973
|
moderatori: DrNasty, pirat
+/- sve poruke
ravni prikaz
starije poruke gore
14 godina
World of Warships

Napokon sam otkljucao Ryujo i odmah prva 3 meca problemi.....

Naime baca me sa VII-VIII tierom....no,opet niti to nije problem,nego recimo kada se avionima približim recimo North Carolini ili New mexico,bilokoji battleship AA razvali mi cjelokupnu eskadrilu torpedaša i bombera,a da ne stignem niti izbaciti torpedo.Uglavnom 20 aviona u 5 sekundi XD!

Cruiseri su preokretni na tome tieru i mora biti stvarno nekakav kreten da ne izbjegne salvu torpeda.

U cemu je fora,cemu smisao Nosaca aviona ako on na tome tieru nije ni za kuhac.

Poruka je uređivana zadnji put čet 13.8.2015 23:18 (Milka30).
Moj PC  
0 0 hvala 0
17 godina
World of Warships

Hmm ja nemam problema s Rjuyo, naprotiv ide mi izvrsno. Btw kada napadaš te BB jel ima u blizini cruisera ili su samo oni? Uglavnom od ovog tiera nadalje uglavnom loviš one koji sami odu negdje, izbjegavaš napadati kada su grupirani. Kada kupiš unaprijeđenja za avione onda bi ti se trebalo poboljšati preživljavanje aviona jer su stock lošiji. E da, američki BB ti imaju jak AA pa može biti i da je to problem, znači paziš i na to, ako imaš ponuđ američki i japanski BB odaberi japanski, osim ako je američki tier 5 ili manje, ti baš i nemaju neki AA. Jel imaš možda na kapetanu 4. tier skillova otključan? Ja sam si tamo umjesto Advanced Firing Training uzeo Aircraft Servicing Expert, za japance bolji skill, poveća ti izdržljivost aviona za 5% i za 10% ti se brže reloadaju. 

It is better to be hated for who you are, than to be loved for someone you are not.

1 0 hvala 1
17 godina
moderator
World of Warships

1 0 hvala 1
14 godina
World of Warships

Evo zaigrao i ja ovo po prvi put. Nisam prije igrao ništa slično. Igra je zanimljiva. Prvo mi nije bilo jasno kako me skidaju iz daljine  dok nisam otkrio "shift"

Jedina stvar koja me iritira je što svaki put budem najslabiji brod. Kad sam bio klasa 1 kruzer bili bi mješani brodovi al ugl klasa 1 i 2, poneki tri. Sad kad sam klasa 2 kruzer ja budem jedini klase 2, sve ostalo klasa 3,4,5 (tako i s druge strane). Dok potopim klasu 4 ili 5 ubijem se, a oni mene s 2-3 voleja potope. Može li se nekako postaviti da igram samo s svojom klasom brodova?

Edit: Imam li ja ikakav utjecaj na obranu od aviona ili je to sve automatski?

Poruka je uređivana zadnji put pet 14.8.2015 18:35 (axos).

1 0 hvala 1
15 godina
Re: World of Warships

Sto se tice matchmakinga tu ne mozes nista s kim te baci tako igras makar ce sad u novom patchu nesto prtljati u vezi MM-a, a pogotovo vezano uz nosace aviona. Iako bi trebalo biti da ti se nakon 100, 200 igara to sve izjednaci malo sa slabijima malo sa jacima. A za obranu od aviona to je automatski, eventualno mozes drzati "Ctrl" pa izabrati na koji squad aviona da fokusira paljbu, a na kasnijim brodovima mozes kupiti equipment da povecas domet AA topova, i krstarice veceg tiera (od 6 pa na vise) imaju poseban perk za pojacavanje AA efikasnosti na odredjeno vrijeme.

Poruka je uređivana zadnji put pet 14.8.2015 21:28 (scipion).
14 godina
World of Warships

Torpeda mi izgledaju dosta loša. Ako neprijatelj nije jako blizu pogodak je totalni blef. Pošalješ pa ako prođe prođe. Svega nekoliko sam ih potopio torpedom, mene ni jednom. Kad ih vidiš u blizini okreneš se da prođeš između ili da te samo jedan pogodi i to je to.

0 0 hvala 0
11 godina
axos kaže...

Torpeda mi izgledaju dosta loša. Ako neprijatelj nije jako blizu pogodak je totalni blef. Pošalješ pa ako prođe prođe. Svega nekoliko sam ih potopio torpedom, mene ni jednom. Kad ih vidiš u blizini okreneš se da prođeš između ili da te samo jedan pogodi i to je to.

Jel mi igramo istu igru?

Battlenet - TheProdigy#2234
14 godina
axos kaže...

Paaaa ne bih se baš složio sa time.

Ja naprimjer sam odusevljen sa torpedima,rijetko zavrsi bitka a da nemam 10-15 torpedo hits i 2-3 killa,sa carrierom naravno.

Sa američkim carrierom nema tu puno filozofije,samo automatsko ciljanje i 2-3 hita imaš.Ameri imaju dosta gust razmak izmđu torpeda,tako da rijetko fulaju.

Dobra fora sa Amerima je da pošalješ na brod samo jednu eskadrilu na brod,dok sa drugom negdje skriven cekas,ili "kao" ides na drugi brod-promatras pogođeni brod dali je još uvjek "floaded",tj,gubi li energiju,ako ne gubi,znaci iskoristio je repair,odma ga poderes sa drugom eskadrilom.Zajamcen kill+achivements.

Japanosi imaju dosta sirok razmak između torpeda,manje aviona u eskadrili,ali zato do 3 eskadrile.Taktika je malo drugacija.Svaku eskadrilu pošaljem,na "strateske tocke",tj desno,ljevo gore/dolje naspram žrtve,te sve i na automatiku pošaljem odjednom(pritome pazim da su dovoljno udaljeni od broda,da se ne moraju okretati da bi uhvatili zalet),u ovome slucaju nema uzmicanja i nitko ne moze pobjeci.

Destroyeri su fenomenalne žrtve kada eskadrilu pošalješ ovako.

Automatika ima mali bugić,koji ponekada torpeda "skupi" u jednu crtu/krivlju.Ali ponekada.

Manualno ciljanje koristim samo ako brod je AFK ili je negdje zaglavio.

Nikada ne pucam saprijeda ili odozada na brod(osim ako imam 3 eskadrile)

13 godina
Milka30 kaže...
axos kaže...

Paaaa ne bih se baš složio sa time.

Ja naprimjer sam odusevljen sa torpedima,rijetko zavrsi bitka a da nemam 10-15 torpedo hits i 2-3 killa,sa carrierom naravno.

Sa američkim carrierom nema tu puno filozofije,samo automatsko ciljanje i 2-3 hita imaš.Ameri imaju dosta gust razmak izmđu torpeda,tako da rijetko fulaju.

Dobra fora sa Amerima je da pošalješ na brod samo jednu eskadrilu na brod,dok sa drugom negdje skriven cekas,ili "kao" ides na drugi brod-promatras pogođeni brod dali je još uvjek "floaded",tj,gubi li energiju,ako ne gubi,znaci iskoristio je repair,odma ga poderes sa drugom eskadrilom.Zajamcen kill+achivements.

Japanosi imaju dosta sirok razmak između torpeda,manje aviona u eskadrili,ali zato do 3 eskadrile.Taktika je malo drugacija.Svaku eskadrilu pošaljem,na "strateske tocke",tj desno,ljevo gore/dolje naspram žrtve,te sve i na automatiku pošaljem odjednom(pritome pazim da su dovoljno udaljeni od broda,da se ne moraju okretati da bi uhvatili zalet),u ovome slucaju nema uzmicanja i nitko ne moze pobjeci.

Destroyeri su fenomenalne žrtve kada eskadrilu pošalješ ovako.

Automatika ima mali bugić,koji ponekada torpeda "skupi" u jednu crtu/krivlju.Ali ponekada.

Manualno ciljanje koristim samo ako brod je AFK ili je negdje zaglavio.

Nikada ne pucam saprijeda ili odozada na brod(osim ako imam 3 eskadrile)

what?

manualno ciljanje je jedini nacin kako pogoditi igrače koji znaju igrat,a jos je ubojitije protiv onih koji neznaju.

14 godina
World of Warships

Nisam napomenuo, ali govorim o torpedima koja se ispaljuju s broda, a ne aviona. Rijetko s njima pogodim ili pudem pogođen, a reload je ogroman. Btw može li mi netko pojasniti ekonomiju? Svaki brod skuplja exp (sive zvijezdice) i može ih koristiti samo za okolne brodove/tehnologije. Jednom kad se sve otključa treba promijeniti brod pa s njim otključavati. Otključane stvari se kupuju sivim novcem. Jesam to dobro skužio ili se može s tier 1 brodom npr unlockat za npr tier 5. I na kraju što s zlatnim zvijezdicama? Ne vidim gdje ih mogu potrošit.

0 0 hvala 0
14 godina
Rocinante2112 kaže...

what?

manualno ciljanje je jedini nacin kako pogoditi igrače koji znaju igrat,a jos je ubojitije protiv onih koji neznaju.

Gle, Ryujo ima 5 eskadrila,ok 2 eskadrile su bomberi,njih pošalješ i to je to,ali..........

Ostaje 3 eskadrile za upravljati,prekomplicirano i zna se desiti da preblizu ispistis torpeda,pa oni samo podrone.

Pogledaj sliku 1,stari moj,sa boka,svaka eskadrila sa zamakom-nema šanse da se izvuće(taj battleship je primio 6 komada-krepo-naravno)

Eh sada ako ti mozeš manualno upravljati sa 3 eskadrile,svaka cas,ja ne mogu,niti ne želim,jer ovako je savršeno!

.....nastavak na ali....bombardere koristim kao decoy,jer ionako nisu niti za kuhac,ali su brzi i oni mi vode eskadrilu,te njima odvalcim lovce!

Na drugoj slici je bugić o kojemu sam pričao,samo sto je ovdje je x2 bug  hehehe!

13 godina
axos kaže...

Nisam napomenuo, ali govorim o torpedima koja se ispaljuju s broda, a ne aviona. Rijetko s njima pogodim ili pudem pogođen, a reload je ogroman. Btw može li mi netko pojasniti ekonomiju? Svaki brod skuplja exp (sive zvijezdice) i može ih koristiti samo za okolne brodove/tehnologije. Jednom kad se sve otključa treba promijeniti brod pa s njim otključavati. Otključane stvari se kupuju sivim novcem. Jesam to dobro skužio ili se može s tier 1 brodom npr unlockat za npr tier 5. I na kraju što s zlatnim zvijezdicama? Ne vidim gdje ih mogu potrošit.

Tier jedan otkljucava 2.... 3 -> 4 i tako dalje... 

Torpeda su bogovska i moras naucit gadat, gadanje sa maksimalne udaljenosti ne valja osim ako ne gadas totalnog nooba. Budi van detectability rangea i gadaj torpedima ( japancima, amerima to ne mozes ).

https://www.youtube.com/user/crazypeopleteamcro
14 godina
axos kaže...

Što se tiće tih torpeda,prvo moraš naciljati protivnika (X tipka) i onda ti se u onoj zelenoj zoni ciljanja,pojavljuje bjeli pravac,koji ti predviđa putanju naciljanoga.Ciljnik torpeda poravnaj sa bjelim pravcem i to je to.

Ako stisneš tipku 3 mjenjas kut i brzinu torpeda.Uži kut/brža torpeda!

Evo ovdje pogledaj tu bjelu crtu/pravac o kojemu sam ti pricao

Ekonomiju niti ja 100% ne kontam (ipak sam djete War thundera)

Poruka je uređivana zadnji put sub 15.8.2015 12:25 (Milka30).
13 godina
Milka30 kaže...
Rocinante2112 kaže...

what?

Gle, Ryujo ima 5 eskadrila,ok 2 eskadrile su bomberi,njih pošalješ i to je to,ali..........

Ostaje 3 eskadrile za upravljati,prekomplicirano i zna se desiti da preblizu ispistis torpeda,pa oni samo podrone.

Pogledaj sliku 1,stari moj,sa boka,svaka eskadrila sa zamakom-nema šanse da se izvuće(taj battleship je primio 6 komada-krepo-naravno)

Eh sada ako ti mozeš manualno upravljati sa 3 eskadrile,svaka cas,ja ne mogu,niti ne želim,jer ovako je savršeno!

.....nastavak na ali....bombardere koristim kao decoy,jer ionako nisu niti za kuhac,ali su brzi i oni mi vode eskadrilu,te njima odvalcim lovce!

Na drugoj slici je bugić o kojemu sam pričao,samo sto je ovdje je x2 bug  hehehe!

to je pljuga bilo kome ko igra PC vec neko vrijeme...

Štoviše ova igra je casual nakon starcrafta i slicnih strategija.

17 godina
moderator
Milka30 kaže...

Ne mijenja se brzina, samo spread odnosno raspršivanje nakon lansiranja.

13 godina

tako je. brzinqa je konstanta

17 godina
World of Warships

E vidiš u tome je tvoj problem s nosačima i zašto gubiš toliko aviona, koristiš automatsko ispuštanje. Problem je što je AI glup, i ako se  brod počne okretati i mijenjati smjer onda će i avioni početi mijenjati smjer jer će pokušati da ispuste torpeda s najbolje pozicije, tj. na bočni dio broda. E sada dolazimo do glavnog problema, brodovi uglavnom u zadnji tren počnu mijenjati smjer i tako zaznu AI koji umjesto da tada ispusti torpeda se krene preusmjeravati na bolju poziciju, ali je za to vrijeme unutar dometa AA i naravno kupi damage. A ako je pametan kapetan tog battleshipa ili cruisera promijenit će smjer par puta da zblesira AI aviona i fino ih poskidati s AA. Sorry, ali morat ćeš naučiti manualno ispuštati torpeda ako želiš dalje napredovati u nosačima.

A za torpeda s brodova. Ajde samo zamisli da svaki drugi torpedo kojeg ispucaš pogodi. Sry ali damage brodovskih torpeda je ogroman, mislim da rade i po 12-13 tisuća damagea po jednom, da ne spominjemo da u 90% slučajeva izazovu i flooding. Ovako rijetko pogađaju ali zato prave ogroman damage. Kada bi podigli šansu za pogodtkom onda bi morali smanjivati damage koji radi torpedo što bi dodatno nerfalo destroyere. Po meni je ovo savršen balans trenutno. Naravno bolje funkcionira s japancima jer ispucavaš torpeda dok te nevide pa ih iznenade i pogodiš protivnika, dok s amerima si zapravo više lovac na japanske destroyere jer sa svojim dometom torpeda nema šanse da ih ispucaš neviđen ali zato imaš turrete koji se brzo okreću i pucaju. 

It is better to be hated for who you are, than to be loved for someone you are not.

0 0 hvala 0
14 godina
Rhox kaže...

E vidiš u tome je tvoj problem s nosačima i zašto gubiš toliko aviona, koristiš automatsko ispuštanje. Problem je što je AI glup, i ako se  brod počne okretati i mijenjati smjer onda će i avioni početi mijenjati smjer jer će pokušati da ispuste torpeda s najbolje pozicije, tj. na bočni dio broda. E sada dolazimo do glavnog problema, brodovi uglavnom u zadnji tren počnu mijenjati smjer i tako zaznu AI koji umjesto da tada ispusti torpeda se krene preusmjeravati na bolju poziciju, ali je za to vrijeme unutar dometa AA i naravno kupi damage. A ako je pametan kapetan tog battleshipa ili cruisera promijenit će smjer par puta da zblesira AI aviona i fino ih poskidati s AA. Sorry, ali morat ćeš naučiti manualno ispuštati torpeda ako želiš dalje napredovati u nosačima.

A za torpeda s brodova. Ajde samo zamisli da svaki drugi torpedo kojeg ispucaš pogodi. Sry ali damage brodovskih torpeda je ogroman, mislim da rade i po 12-13 tisuća damagea po jednom, da ne spominjemo da u 90% slučajeva izazovu i flooding. Ovako rijetko pogađaju ali zato prave ogroman damage. Kada bi podigli šansu za pogodtkom onda bi morali smanjivati damage koji radi torpedo što bi dodatno nerfalo destroyere. Po meni je ovo savršen balans trenutno. Naravno bolje funkcionira s japancima jer ispucavaš torpeda dok te nevide pa ih iznenade i pogodiš protivnika, dok s amerima si zapravo više lovac na japanske destroyere jer sa svojim dometom torpeda nema šanse da ih ispucaš neviđen ali zato imaš turrete koji se brzo okreću i pucaju. 

Koliki je detection range i kako to radi s japancima?

Edit: Zlatne zvijezdice su kao sive ali se mogu upotrijebiti na bilo kojem upgradeu/brodu.

Poruka je uređivana zadnji put sub 15.8.2015 14:05 (axos).
13 godina
axos kaže...
Rhox kaže...

piše sve u portu kad predjes misem preko broda. SVE

17 godina
neaktivan
Milka30 kaže...

Što se tiće tih torpeda,prvo moraš naciljati protivnika (X tipka) i onda ti se u onoj zelenoj zoni ciljanja,pojavljuje bjeli pravac,koji ti predviđa putanju naciljanoga.Ciljnik torpeda poravnaj sa bjelim pravcem i to je to.

Evo ovdje pogledaj tu bjelu crtu/pravac o kojemu sam ti pricao

Zašto mi nitko do sada nije rekao za tipku "X". Nisam bio loš ni s ciljanjem "od oka". Pogledaj prvu bitku poslije tvog posta

14 godina
Rocinante2112 kaže...
axos kaže...
Rhox kaže...

Ne piše nego treba znati izračunati. Nigdje nema stavke "Detection range". Zato i pitam da mi netko pojasni.

13 godina
axos kaže...
Rocinante2112 kaže...
axos kaže...
Rhox kaže...

Ne piše nego treba znati izračunati. Nigdje nema stavke "Detection range". Zato i pitam da mi netko pojasni.

za apsolutno svaki brod u igri piše na kojoj udaljenosti ce biti detektiran.

generalno japanski destroyeri su oko 6.1 km (a torpeda su im 7km) zato kad ga vidis mozes racunat da su torpedoi vec na putu...

Ali ponavljam,za svaki brod piše.

14 godina
Rocinante2112 kaže...

za apsolutno svaki brod u igri piše na kojoj udaljenosti ce biti detektiran.

generalno japanski destroyeri su oko 6.1 km (a torpeda su im 7km) zato kad ga vidis mozes racunat da su torpedoi vec na putu...

Ali ponavljam,za svaki brod piše.

Gdje piše?

BTW nisu torpeda tako loša. Samo se treba naviknuti. S "x" je dosta lakše. Problem je pogoditi, ali kad pogodi dmg je dobar. Pogotovo ako se stavi da su torpeda bliže jedan drugom pa pogode dva ili tri. Zna li tko nakon koliko km se torpedo aktivira? Spustio sad par njih i prošlo ispod protivničkog broda.

Poruka je uređivana zadnji put sub 15.8.2015 16:14 (axos).
11 godina
Pendula kaže...

Zašto mi nitko do sada nije rekao za tipku "X". Nisam bio loš ni s ciljanjem "od oka". Pogledaj prvu bitku poslije tvog posta

Join the club hehe, ja sam jucer od frenda saznao za x i za bijelo polje ciljnika torpeda a igram od bete... to se zove nOObcina na kvadrat 

Medutim kad pogledam kolko sam bio uspjesan gadanjem "od oka" tada ipak spada da sam bio dosta dobar.

Battlenet - TheProdigy#2234
12 godina
World of Warships

@axos klikni na brod koji te zanima, i onda klikneš na detectability i pročitaš

Moj PC  
1 0 hvala 1
14 godina
Del_Boy97 kaže...

@axos klikni na brod koji te zanima, i onda klikneš na detectability i pročitaš

Hvala. 11km. Izgleda da torpeda s kruzera i stealth ne idu skupa

14 godina
Rhox kaže...

E vidiš u tome je tvoj problem s nosačima i zašto gubiš toliko aviona, koristiš automatsko ispuštanje........

Ma nije stvar u tome jel ja znam koristiti manualno ciljanje ili ne(a znam stisnes samo Alt),stvar je u tome sto je lakse na automatiku i puuno sam uspjesniji.

Ono sto sam naveo da me skidaju,kvaka je bila sto je izgleda server jucer zablesavio i bacao me sa 7,8 tierom,di su AA presnazni.Jednostavno se nisam mogao uopce pribliziti brodu NIKAKO,odmah bi me skinuli.Kuzis,nije stvar u ciljanju,ja im nisam mogao prići!

Danas je OK i rijetko naletim na 7 tier,a i prihvatio sam savjet kolege koji mi je preporucio da ne idem tamo di je gužva!

17 godina
neaktivan
World of Warships

Ne volim se baš hvaliti, ali nisam izdržao. Prva bitka s ganc novim stock brodom.

Moj PC  
0 0 hvala 0
13 godina

Bice da moram pocet igrat opet,vidim ljudi masovno voze pravocrtnim linijama...Nitko nezna torpedoe izbjegavati. A protivnicki carrieri koji recallaju avione u bazu najkracim putem su mi najdrazi.

mmljac

16 godina
odjavljen
Zemljanin kaže...
Pendula kaže...

Join the club hehe, ja sam jucer od frenda saznao za x i za bijelo polje ciljnika torpeda a igram od bete... to se zove nOObcina na kvadrat 

Medutim kad pogledam kolko sam bio uspjesan gadanjem "od oka" tada ipak spada da sam bio dosta dobar.

Ne kužim, kakav X?

Nova poruka
E-mail:
Lozinka:

vrh stranice