Star Citizen izdvojena tema

poruka: 4.785
|
čitano: 880.980
|
moderatori: DrNasty, pirat
+/- sve poruke
ravni prikaz
starije poruke gore
Ova tema je sadržajno povezana sa sljedećim temama: Star Citizen, Star Citizen - nickovi
10 godina
neaktivan
Star Citizen

Pa izgleda da je osnova tu.  Letenje, veliki sistem za istraživanje, stanica, brodovi, combat, pretraga olupine.... samo bih radije da potraga za svemirskim blagom nije ovisna o raznim "signalima" (beacons) koji su namješteni na HUD-u za jumpanje do njih nego da se mora to ipak ručno istraživati, namještati frekvencije skanera i slično.-...  kretanje bi također trebalo biti malo "mesatije" a ne drveno kao sad, dakle da se osjeti masa tijela pri pokretu u stanici ali i u svemiru sa odijelima...

To glupo letenje od waypointa do waypointa je tak passé već da mi je muka od toga dajte nešto komplicirano već zaboga da se čovjek zainteresrira.

0 0 hvala 0
17 godina
Re: Star Citizen
Tonči kaže...

Persistent universe, a nema igre još. Što će persistat? Hangare? 

Eto preimenovao sam u "Social module" da te ne muci vise. Ima chat u Arc Corpu tako da je to eto social, a moze se i plesat.

16 godina
odjavljen
Svinja kaže...
Tonči kaže...

Persistent universe, a nema igre još. Što će persistat? Hangare? 

Eto preimenovao sam u "Social module" da te ne muci vise. Ima chat u Arc Corpu tako da je to eto social, a moze se i plesat.

Ili se zezaš ili si gori od Dade. 

16 godina
Star Citizen

A jel ima gdje nešto o ovim SC hotas-ima?Review or else?

Sreća je put, a ne odredište.
Moj PC  
0 0 hvala 0
17 godina
Star Citizen

Gledam sad Star Marine preview i nakon par min gledanja mi je već mučno u glavi od silnog "skakanja" kamere.... Nadam se da bude opcija da se isključe te "realistične" animacije kamere...  Ostalo izgleda manje više-ok za neki prosječni shooter.

http://dejankober.com/, http://dd3d.hr/
Poruka je uređivana zadnji put sub 8.8.2015 14:34 (Berko).
Moj PC  
1 0 hvala 0
16 godina
neaktivan
CR je megaloman. I možda je zaman dovoljno lud da uspije.

Sociql je zabrinjavajuć dio priče. Što ima biti zabrinjavajuće oko 1 lokaliteta sa par lokacija?! To što i dalje nije gotov. A nije gotov jer je CR opterćen detaljima. Social smo mogli "igrati" prije 12 mjeseci bez tekstura i sa starim modelima. I funkcionalno se ne bi razlikovao od onoga šti ćemo dobiti za "par" tjedana.
Chat i malo mogućnost da budemo na istom mjestu i vrtimo se u krug.
Ovim tempom PU neće izaći duuuuugo vremena.

Ali nije bitno. Ono što je bitno je gledati na SC kao zbir igara.
Najbitniji dio priče, sq42, bitak Kickstarter kampanje nismo vidjeli. Ali recimo da smo vidjeli tech demo nečega na što bi mogla ličiti jedna misija.
Zadatak, jump do tamo, boardanje napuštenog broda i fight dok ga ne vratimo u bazu.
Neloše. Siguran sam da će prave misije sa hrpom snimljenog materijala biti zanimljive. Palac gore.

16 godina
neaktivan
Fps bi trebao biti najlakši dio i bio bi da se radi po standardnim fps pravilima. Ali radi se po CR pravilima.

Evo primjer. U Battlefield serijalu postoji animacija ubijanja nožem i uzimanja dog taga protivnika. Iz fps perpektive izgleda efektno. Priđeš sa leđa, zariješ nož i u procesu i jednom potezu skineš lančić sa vrata. Ali u mp igri, kada gledaš animaciju iz perpektive treće osobe, ta efektna animacija izgleda kao mesarsko mahanje nožem po zraku.
E sad. Tamo gdje drugi fps vara, CR želi da ta ista animacija izgleda jednako bez obzira na perspektivu. Kada takvoj "pretjeranoj" viziji dodaš upitni talent studija koji je zadužen za fps, dobiješ situaciju u kojoj tik pred izlazak krećeš "od početka".
Ipak za fps se ne brinem. I uz sve to, najlakši je dio priče. Izaći će kad tad. A kada izađe, trebati će par zanimljivih mapa da prikuje igrače za ekran. Jer se CR fokusira na manje bitni dio priče oko fps-a. A gsmeplay ne možemo ocijeniti dok ne probamo.
Veselim se lokacijskom ranjavanju iako mislim da se neće osjetiti u ugri. Zašto? S obzirom na prisutnost automatskog oružja mislim da će biti rijetke situacije gdje će netko dobiti u ruku i nastaviti igrati.
16 godina
odjavljen
Star Citizen

nvm

Poruka je uređivana zadnji put sub 8.8.2015 23:09 (Tonči).
Moj PC  
1 0 hvala 0
17 godina
neaktivan
Star Citizen

Multicrew, cisti video.

Moj PC  
2 1 hvala 2
17 godina
neaktivan
Star Citizen

Napokon sam ulovio vremena na terasi sa wi-fijem us hladnu pivicu pogledati sav prociscen material sa Gamescoma :) 

Ukratko: StarMarine bude solidan SF takticki fps, no multi crew brodovi su onto sto ce izdici SC u citavom zanru. Tako nesto jednostavno ne postoji niti ce postojati u skorijoj buducnosti pa SC nece imati konkurenciju. Uz to, grafika I detalji su zaista na zavidnoj razini pa to bude samo dodatni plus na dobru igrivost i dizajn ;)

Sljedeća postaja: social module :)

Lijep pozdrav ;)
Moj PC  
0 4 hvala 0
16 godina
odjavljen

O kakvoj igrivosti, kamoli dobroj igrivosti pričaš?

17 godina
Star Citizen

Bas sam htio pitat sto se od toga moze igrat, pa da potvrdimo tu tezu? I dalje su to sve Potemkinova sela, kad se releasa nesto od toga, bude igrivo, pa cak i kvalitetno igrivo, onda mozemo pricat o kvaliteti istog.

Moj PC  
2 0 hvala 0
17 godina
Star Citizen

Hm; mene par stvari zanima vezano za taj multi crew gameplay...  

1.) kak je vidljivo iz video demoa, jedan lik vozi onaj brod, a ostali sjede iza... Što ti koji iza sjede, mogu raditi dok ih ovaj vozi? Da li barem imaju opciju da prebace pogled na vanjsku kameru, pa da vide brod iz vana ili mogu samo "blejit" jedni u druge iz first person view-a dok ne stignu na odredište. Također, vidjeli smo u videu da jedan igrać u strojarnici manipulira postavkama mašine, štitova i sl.; tko mu zadaje naredbe kolko čega da stavi? I to podešavanje postavki u strojarnici je fora.... u onih 5-10 min dok traje neka bitka... A što taj "strojar" može raditi ostatak vremena? Znam da bi ja nakon nekog vremena min blejenja u ekran, dok se pilot gušta jureći kroz polje asteroida (znači, nema bitke i sve je u najboljem redu), rekao "ko te šiša; štelaj si to sam, a ja idem u svoj brod i idem letit na okolo solo... ovo je dosadno"

2.) koliki dio igre će ovisiti o "multi crew" gamplay-u? Ako npr. ja ne želim ili ne mogu skupiti određeni broj ljudi da budu online u isto vrijeme kad i ja, da li to znaći da onda ja neču moći uopće odigrati dio igre za koji je potrebno više ljudi? Tj. da li za brod kojeg je netko kupio i platio par stotina dolara, a koji je "multi crew" ta osoba mora imati više igraća na raspolaganju da bi uopće mogao pokrenuti taj brod? Ili bude opcija da sve radi jedan čovjek (u tom slučaju, koja svrha multi crew-a?).

3.) recimo da ja uzmem svoj multi crew brod i nartpam ga sa frendovima i odletimo negdje bogu iza nogu... i u tom trenutku meni pukne veza i ne mogu se više spojit na server. Što se onda dogodi sa mojim brodom i frendovima u njemu?

4.) da li netko može preuzati potpunu kontrolu nad mojim brodom, tj. praktički mi ga oteti? Što se dogodi onda u tom slučaju? Ako je to moguće, tehnički neki noob koji igra igru pola sata, može nekome oteti najskuplji brod u igri. Da li u tom slučaju orginalni vlasnik broda može povratiti svoj brod natrag? Ako da, da li onda postoje 2 broda u igri (onaj prvi koji je otet i drugi koji je "respawn-an)? Ako da, što mene onda sprečava da "poklonim" brod svima koje znam, a ja si samo svaki put "respawnam" novi? A ako ne, da li to tehnički znači da netko tko je platio brod sa PRAVIM novcima, može u roku od 10 min kako se logira u igru i poleti sa tim brodom, ostati bez istog i više ga nikad ne dobiti nazad?

5.) ako pretpostavimo da će postojati neki sustav "osiguranja" broda i da frendovi mogu upravljat sa mojim brodom, tko plača to "osiguranje" ako frend skrši moj brod?

Poruka je uređivana zadnji put čet 13.8.2015 11:25 (Berko).
Moj PC  
2 0 hvala 0
16 godina
odjavljen

1. Valjda upravljaš svime za što nema ljudi, ali možeš, ako želiš, imati druge ljude?

2. Vidi 1.? Valjda je brod učinkovitiji kad više ljudi igra, nego kad jedan mora sve... brži je, efikasniji? Ako svi vide sve, a upravljaju određenim dijelom, znači da pilot može misliti o pozicioniranju, kretanju i sl. (namjestiti zdravi štit, oružje koje je puno i sl.), a strojar se brine da je u pravom trenutku energija gdje vidi da treba i sl. Kad radiš sam, očito ćeš biti sporiji i time neučinkovitiji...?

3. Netko preuzima kontrolu ili jednostavno nestane brod iz igre (nevidljiv), a ostale izbaci gdje god su bili prije joinanja u tvoj brod?

4. Sumnjam da se brod može oteti nekome tj. ukrasti? Lako je kontrolirati brodove serijskim brojem. Jednostavno ga ne možeš koristiti ako nije tvoj ili sl.?

5. Ako i postoji osiguranje, brod se jednostavno respawna kod originalnog vlasnika i to je to. Nema veze tko ga je vozio u trenutku uništenja?

17 godina
Tonči kaže...

1. Valjda upravljaš svime za što nema ljudi, ali možeš, ako želiš, imati druge ljude?

2. Vidi 1.? Valjda je brod učinkovitiji kad više ljudi igra, nego kad jedan mora sve... brži je, efikasniji? Ako svi vide sve, a upravljaju određenim dijelom, znači da pilot može misliti o pozicioniranju, kretanju i sl. (namjestiti zdravi štit, oružje koje je puno i sl.), a strojar se brine da je u pravom trenutku energija gdje vidi da treba i sl. Kad radiš sam, očito ćeš biti sporiji i time neučinkovitiji...?

3. Netko preuzima kontrolu ili jednostavno nestane brod iz igre (nevidljiv), a ostale izbaci gdje god su bili prije joinanja u tvoj brod?

4. Sumnjam da se brod može oteti nekome tj. ukrasti? Lako je kontrolirati brodove serijskim brojem. Jednostavno ga ne možeš koristiti ako nije tvoj ili sl.?

5. Ako i postoji osiguranje, brod se jednostavno respawna kod originalnog vlasnika i to je to. Nema veze tko ga je vozio u trenutku uništenja?

1 i 2. Znam to mi je jasno; samo razmišljam o ovome što sam vidio u onom demou; ne znam da li su oni ekstra playeri bili prisutni zato što onaj brod kojeg su zauzeli zahtjeva da ima više članova posade (znači solo ga ne bi mogao zauzeti) ili je to bilo samo "for show". Mislim, po meni ne bi trebalo biti pravilo da više ljudi može bolje upravljat brodom, jer nema baš tolko puno funkcija (evo, u Elite bez beda solo player upravlja svim sustavima svakog, pa i najvećeg broda). A ja budem ziher prije potiskao sam par gumbi nego da idem objašnjavat Janku ili Marku što hoću, a Marku baš slušalice štekaju pa ne čuje dobro, a Janko ne može imati uključen voice, jer mu žena/cura/starci spavaju u sobi pokraj, pa mora tipkati u chat....

3. i 4. Kolko sam sad googlanjem saznao, biti će moguće ukrasti/koristiti tuđi brod; tj. barem tak Roberts veli da bude bilo moguće 

Doduše, nisam nigdje našao konkretan odgovor što poslje toga (da li vlasnik trajno gubi brod, da li lopov ima potpuno vlasništvo nad brodom, da li vlasnik dobije novi brod i sl.)

Edit: našao sam ovo vezano za ovaj dio:

What will you do to combat insurance fraud?

A ship cannot be sold without a legitimate hull id code. Claiming on the insurance policy invalidates the hull code on your previous ship, so if it was captured or stolen the new owner will be unable to sell the ship at a regular ship dealer. Additionally if you have claimed on a policy and someone is flying the stolen ship in a well policed system, the hull id will mark it as a stolen ship, the law will be after you and landing privileges will be denied on any lawful planet. You will be able to fly a hot ship to the less savory parts of the Star Citizen universe, where you will probably be able to land and may be able to purchase a fake hull id code, but it will take effort and not necessarily be cheap.

5. mislio sam ako bude u kontekstu kak je sad u Elite (uspoređujem sa Elite jer je to jedino sa čim mogu usporedit); znači, kad ti se brod uništi, plačaš 5% vrijednosti broda da dobiješ natrag novog. Pa u tom kontekstu sam mislio i sa tim mojim pitanjem; ako frend vozi moj brod i skrši ga u npr. asteroid ili nekaj sl. da li bude njemu naplačena "šteta" ili meni?

16 godina
odjavljen
Star Citizen

Zabavno za ove koji su ih kupili lovom, a i samo jedan dodatni element zašto ne mislim igrati igru... radiš mjesecima za brod, a onda ga netko ukrade? ROFL. To je igra FFS.

Moj PC  
0 2 hvala 0
17 godina
Star Citizen

Koliko sam shvatio sve ovo bi u finalnom obliku trebala biti simulacija zivota u svemiru gdje postoje manji i veci brodovi, manji i veci naseljeni sustavi, uhodana sudska praska, policija ....

Igraci mogu kupovati brodove, mogu upravljati sami najvecim brodovima, a mogu (radi bolje efikasnosti ili zabave) dovesti i prijatelje da popune sva "radna mjesta" odnosno pozicije na tom brodu. Dokle god pilot upravlja, sustavi su vise manje automatizirani, ukoliko se ne zele unositi neke promjene, te promjene osim pilota moze unosit dodatna ljudska posada, dakle vec si napomenuo u demou imas osobu u strojarnici koja umjesto tebe upravlja usmjeravanjem energije u pojedine djelove sustava.

Zamisli si to sve kao "Star Trek" i umjesto serije imas zivi svijet, a umjesto 20 minuta epizode u kojima vidis zanimljive isjecke, ti imas 20/7 "live prijenos" u kojem aktivno sudjelujes, pa onda 2 sata leta traju 2 sata i epizoda od 20 minuta gdje gledas 20 minuta zanimljivih stvari ti imas 72 sata od cega je 71.5h blejanja u zid i medjusobne interakcije.

Sve je to "lijepo zamisljeno", ali postoji nekoliko "sitnih" problema. Prvo taj projekt treba dovrsit u realnom vremenu, tj. prije nego dodjemo do penzije, ja sa svojih 30ak godina to trenutno samo mogu sanjat. Drugo, kad ljudi shvate da ce velika vecina radnji bit blejanje u ekran na kojem se ne desava nista, ili se ne desava puno, da to treba imat vremena i zivaca radit. Trece, vracam se opet na vrijeme, moras imat vremena brdo kako su oni to zamislili. Cetvrto, vracam se na vrijeme i volju... dok si ti u mom brodu i pazis na moj stroj, tvoj brod je prazan i cami negdje u hangaru, nisam siguran koliko ce to biti vjerna "simulacija", ali sumnjam da mozes bit na vise mjesta u isto vrijeme, i da kad ti dosadi bit na mom brodu mozes izic iz igre, ponovo se ulogirat u svoj hangar i nastavit po svom, gdjegod da si bio. To znaci misija od 24h u "simulacijskim uvjetima" gdje samo sletanje na planet, po onom prikazanom, traje 15ak minuta, da ne spominjem dolazak i odlazak, komunikaciju za dogovaranje dozvola i slicno... ti moras cekat da ju odradimo i da vas vratim. Pretpostavljam da se dobar dio toga odvija automatski i da kad ti odlazis tvoje mjesto na brodu preuzima neki crew member koji nije igrac vec AI, koji bas tada zapocinje svoju smjenu, ali brdo tu ima stvari i odluka koji mogu znacit super igru, ili totalni promasaj, a opet... vracam se na vrijeme, treba to istestirat i isprogramirat i napravit "fer" sustav, u realnoj kolicini vremena, tj. prije nasih penzija, da ne bi moji unuci nasljedjivali moj account i igrali "jednom kad ovo bude gotovo".

Da ne duljim i filozofiram, puno toga je trenutno u zraku, jako malo toga je isporuceno, da ne kazem gotovo nista.

Moj PC  
3 0 hvala 0
17 godina
Rhodin kaže...

Koliko sam shvatio sve ovo bi u finalnom obliku trebala biti simulacija zivota u svemiru gdje postoje manji i veci brodovi, manji i veci naseljeni sustavi, uhodana sudska praska, policija ....

Igraci mogu kupovati brodove, mogu upravljati sami najvecim brodovima, a mogu (radi bolje efikasnosti ili zabave) dovesti i prijatelje da popune sva "radna mjesta" odnosno pozicije na tom brodu. Dokle god pilot upravlja, sustavi su vise manje automatizirani, ukoliko se ne zele unositi neke promjene, te promjene osim pilota moze unosit dodatna ljudska posada, dakle vec si napomenuo u demou imas osobu u strojarnici koja umjesto tebe upravlja usmjeravanjem energije u pojedine djelove sustava.

Zamisli si to sve kao "Star Trek" i umjesto serije imas zivi svijet, a umjesto 20 minuta epizode u kojima vidis zanimljive isjecke, ti imas 20/7 "live prijenos" u kojem aktivno sudjelujes, pa onda 2 sata leta traju 2 sata i epizoda od 20 minuta gdje gledas 20 minuta zanimljivih stvari ti imas 72 sata od cega je 71.5h blejanja u zid i medjusobne interakcije.

Sve je to "lijepo zamisljeno", ali postoji nekoliko "sitnih" problema. Prvo taj projekt treba dovrsit u realnom vremenu, tj. prije nego dodjemo do penzije, ja sa svojih 30ak godina to trenutno samo mogu sanjat. Drugo, kad ljudi shvate da ce velika vecina radnji bit blejanje u ekran na kojem se ne desava nista, ili se ne desava puno, da to treba imat vremena i zivaca radit. Trece, vracam se opet na vrijeme, moras imat vremena brdo kako su oni to zamislili. Cetvrto, vracam se na vrijeme i volju... dok si ti u mom brodu i pazis na moj stroj, tvoj brod je prazan i cami negdje u hangaru, nisam siguran koliko ce to biti vjerna "simulacija", ali sumnjam da mozes bit na vise mjesta u isto vrijeme, i da kad ti dosadi bit na mom brodu mozes izic iz igre, ponovo se ulogirat u svoj hangar i nastavit po svom, gdjegod da si bio. To znaci misija od 24h u "simulacijskim uvjetima" gdje samo sletanje na planet, po onom prikazanom, traje 15ak minuta, da ne spominjem dolazak i odlazak, komunikaciju za dogovaranje dozvola i slicno... ti moras cekat da ju odradimo i da vas vratim. Pretpostavljam da se dobar dio toga odvija automatski i da kad ti odlazis tvoje mjesto na brodu preuzima neki crew member koji nije igrac vec AI, koji bas tada zapocinje svoju smjenu, ali brdo tu ima stvari i odluka koji mogu znacit super igru, ili totalni promasaj, a opet... vracam se na vrijeme, treba to istestirat i isprogramirat i napravit "fer" sustav, u realnoj kolicini vremena, tj. prije nasih penzija, da ne bi moji unuci nasljedjivali moj account i igrali "jednom kad ovo bude gotovo".

Da ne duljim i filozofiram, puno toga je trenutno u zraku, jako malo toga je isporuceno, da ne kazem gotovo nista.

Da, to su stvari koje i mene kopkaju... mislim, sve to fino zvući na papiru; imaš posadu od pravih ljudi, putujete zajedno, borite se zajedno, trgujete zajedno i sl... ali "stvarnost" i igra nisu isto... U stvarnosti časnik za vezu može 8h sjediti za svojim pultom i u tih 8h pritisnuti 2 gumba i obaviti jedan razgovor ako je takav dan. Ali to je njegov posao i tamo je jer je za to plačen i mora odraditi svoju smjenu makar 8h ne radio apsolutno ništa. U jednom bojnom brodu, dok putuje od točke A do točke B se relativno malo toga zanimljivoga događa. A čak i kad bude zanimljivih događanja, ima radnih pozicija koje su i u takvih "zanimljivim" uvjetima dosadne i monotone. 
Sad, ako se to u punom smislu tako prenese u igru, postoji ogromni potencijal za "dosadu dok se drugi zabavljaju".

I spomenuo si AI posadu koja bi zamjenila igrača ako on napusti svoje mjesto... znači, to bi zahtjevalo NPC likove koji bi se šetali po tvom brodu amo-tamo; treba i taj AI napraviti da radi dobro, da se kreće dobro po svakom brodu (a ima brodova sa stvarno kompleksnim sustavom hodnika i prostorija) bilo sa normalnom gravitacijom ili bez gravitacije, da reagira na prave igraće, da ne smeta pravim igračima, da ne zapne za zid baš kad ti najviše treba i sl...

Svaka nova stvar koju uvedu ili najave povlači za sobom hrpu pitanja i nejasnoča, a svaka pojedinačno može rezultirati time da igra postane neigriva ili dosadna ili zbunjujuća....

17 godina
Star Citizen

Mozda ce taj multicrew biti vise kao heist u gta ili raid u WOWu, znaci imas predefinirani scenarij, mapu i cilj koji moras obavit sa svojim crew-om. Mozda bude i nekakav matchmaking da ti popuni brod sa drugim ljudima. To mi se cini najrealnije...

Moj PC  
0 0 hvala 0
16 godina
odjavljen
Star Citizen

Nadam se da nisi u pravu, jer bi to značilo da su (a ne bi bili prvi) posve promašili smisao video igara. Bilo je igara koje su bile toliko realne da su propale vrlo brzo nakon izlaska. Kao što u filmu ne želim gledati lika dok kaki na WC-u ili čeka bus, ne želim to ni u igri raditi.

Moj PC  
8 0 hvala 0
15 godina
neaktivan
Star Citizen

Kolko se ja sjećam, ideja kod posjedovanja velikih brodova i korištenja istih sa prijateljima funkcionira na način da vlasnik odlučuje koga će pozvat na brod. To znači da ako imamo veliki bounty nas par se skupi sa foruma i dodjemo na isti brod + još jedan dva eskorta u hornetu i idemo pokupit bounty; Svi smo na brodu jumpamo do sustava i kreće lagano naganjanje, traženje ili što već. Nakon par sati ganjanja uspijemo(ili ne) i svatko se može vratit do svojeg hangara(navodno će bit mehanika da ne moramo doslovno se vozit i čekat). Vlasnik velikog broda može nastavit sa NPC-evima radit "lakše" zadatke ili nešto, a mi svojoj kući pjevajući.

Glavno pitanje je da li će oni to uspjet napravit tako da bude i zabavno i realno u isto vrijeme. Ja se iskreno nadam da hoće. Jer čini mi se zabavno da  frend i ja vozimo neki brodu, riješavamo neki "mini game", exploramo, bježimo, napadamo, a da u niti jednom trenutkku jedan ne mora "blejat".

0 0 hvala 0
12 godina
neaktivan
Star Citizen

Dado, šta ti misliš?

Moj PC  
0 0 hvala 0
17 godina
neaktivan
Tonči kaže...

O igrivosti nadolazećih modula..  sve ovisi o tome ;)  

Lijep pozdrav ;)
17 godina
neaktivan
jovial kaže...

Dado, šta ti misliš?

Bio sam na moru pa evo da se malo i ja uključim :)

Slažem se da će prava umjetnost biti izbalansirati sve te uloge kakve su si zamislili, a da neki igrači ne umiru od dosade. Sve te konzole i radne stanice po brodovima će biti moguće trenutačno preuzeti i poklikati što treba, no vjerojatno će biti moguće jednako tako po potrebi skočiti od konzole do druge konzole ili ormara s oružjem usred leta ako bude potrebe ;)

Što raditi ako si u brodu kao putnik ili marinac i ideš nekuda na odredište a let traje recimo pola sata?

Vidjet ćemo kako će dizajnom gameplaya pokušati to riješiti..  prvih nekoliko letova će biti zabavno samo hodati po brodu, gledati kroz prozore i sl., ali nakon nekoliko puta, hm..  dosadnjikavo.

S druge strane u svim igrama se nakon nekog vremena uvlači faktor dosade i repetitivnosti ako nije izbalansiran gameplay dizajn.

Sve space sim igre boluju od repetitivnosti - letiš sim, tam, od planete do planete, od stanice do stanice...  bitno je kako je sve to vrijeme moguće dodatno ispuniti.

Što se potrebnog vremena za samo igranje tiče, fućkaj ga..  njega nemam dovoljno već godinama (koliko bih htio).

Ovih dana si pikam GTA V koliko stignem, ali da..  nekak mi više odgovaraju brže igre - dođeš, ulogiraš se na pola sata, sat.. obaviš neke misije ili malo grinda i doviđorno.

Nemam više vremena za sessione od po nekoliko sati (eh, nostalgije za WoW raidovima od prije nekoliko godina...).

Kad izađe neka igretina tipa Witcher III moram si bezecirati čitav vikend da uspijem malo odigrati to kak spada :P

Lijep pozdrav ;)
16 godina
odjavljen
Dado_ZG78 kaže...

Uz to, grafika I detalji su zaista na zavidnoj razini pa to bude samo dodatni plus na dobru igrivost i dizajn ;)

Tonči kaže...

Dado_ZG78 kaže...

O igrivosti nadolazećih modula..  sve ovisi o tome ;)  

Hmm. Ali ništa ne znaš o igrivosti nadolazećih modula, tako da ne znam odakle ti da je to plus? Možda grafika bude jedino što igra ima, a možda ni to. 

Kako i sam kažeš, moglo bi se dogoditi da...

Dado_ZG78 kaže...

Tako nesto jednostavno ne postoji niti ce postojati u skorijoj buducnosti

15 godina
neaktivan
Star Citizen

Jel netko od Vas ima oculus DK i da je probao star citizen sa VR-om? jako me zanima kakav je doživljaj.

0 0 hvala 0
17 godina
Nitko ti ne moze opisati kakav je to dozivljaj, bez uvrede. Ko da pitas kakav je sex, kakav je kokain, kakav je bungee jumping ili sky diving ili 0 gravity... Zisku?
15 godina
neaktivan
Star Citizen

probao sam 3 vrste VR-a do sad ali niti jedan nije moj pa nisam mogao SC testirat. Kužim kaj oces rec, zato cu preformulirat pitanje, da li je sa VR-om igra jednako igriva do te razine da VR zamjeni monitor. sumnjam da cu kupovat VR, ali zanima me iz prve ruke da li je  stvarno toliko "neopisivo dobro" ?

0 0 hvala 0
17 godina
Star Citizen

Prvo, ako si probao, znas da preko pola sata do sat vremena nije bas ugodno igrat jer nisu dobro napravljeni. Svi skupa na krivom mjestu imaju focus gledanja i postane mucno vrlo brzo. Dakle sto se tice zamjene za monitor mislim da smo jos nekoliko godina od toga.

Moj PC  
0 0 hvala 0
16 godina
odjavljen

DK2 koji sam ja imao je sasvim OK, ali mučnine su invidualna stvar. HTC Vive je navodno tu fenomenalan i bolji od Oculusa jer kod nikoga ne izaziva velike mučnine (kontroler je fizički i analogni).

Što se same tehnologije tiče, screen door efekt je meni smetao, ali ne opet toliko da pokvari doživljaj. Stvar je ludilo, simulacije (poput Elite Dangerousa) nikad neće biti iste bez toga.

P.S. Problem s mučninama nije samo u žarišnim točkama, nego i činjenici da VR mozgu šalje info da se krećeš, a ne krećeš se i mozgu se povraća. :P

Poruka je uređivana zadnji put uto 18.8.2015 22:16 (Tonči).
Ova tema je sadržajno povezana sa sljedećim temama: Star Citizen, Star Citizen - nickovi
E-mail:
Lozinka:

vrh stranice