Star Citizen izdvojena tema

poruka: 4.785
|
čitano: 867.453
|
moderatori: DrNasty, pirat
+/- sve poruke
ravni prikaz
starije poruke gore
Ova tema je sadržajno povezana sa sljedećim temama: Star Citizen, Star Citizen - nickovi
16 godina
neaktivan
Star Citizen

Kako molim te oni u Elite: Dangerous to planiraju postici? Ako je tako onda bi to bila savrsena svemirska simulacija, kakvu sam cekao od kad sem se poceo zanimati za bilo sta svemirsko!!

http://www.pcgamer.com/2013/01/11/elite-dangerous-over-100-billion-star-systems/

A onda si pomislim pa zasto Robert radi samo 100 star sistema, ako je ovom tako jednostavno napraviti 100 biliona. Jos ce, koliko citam po forumima(s vremenom valjda) Elite imati slobodno slijetanje po planetima, i puno dublju ekonomiju sa planetima. I to sve on misli napraviti do iduce godine. Ali svejedno nekako se drzim Star Citizena jer je Robert puno toga opcenito pokazao o igri, a o Elitu nije bas puno receno ni pokazano.

Ima tko kakvo svoje misljenje ili zna nesto drugo?

0 0 hvala 0
16 godina
neaktivan
Star Citizen

Kao što i piše, pomoću proceduralne generacije, dok Roberts pažljivo dizajnira svoje environmente, ovi će se generirati automatski prema nekim predefiniranim parametrima. Pogledaj Outerra projekt, to je jedan primjer proceduralne generacije environmenta. Osobno radije imam manje sustava na kojima se vidi uložen trud u smislu detaljnosti i unikatnosti nego bilijun proceduralno generiranih polu-kopija.

I possess a skill to google.
Moj PC  
4 0 hvala 0
14 godina
neaktivan
Re: Star Citizen
Minoza kaže...

Kao što i piše, pomoću proceduralne generacije, dok Roberts pažljivo dizajnira svoje environmente, ovi će se generirati automatski prema nekim predefiniranim parametrima. Pogledaj Outerra projekt, to je jedan primjer proceduralne generacije environmenta. Osobno radije imam manje sustava na kojima se vidi uložen trud u smislu detaljnosti i unikatnosti nego bilijun proceduralno generiranih polu-kopija.

Da li proceduralna generacija mora nužno proizvesti polukopije? Kod kompleksnih sistema mala promjena u početnim uvjetima može proizvesti veoma različite rezultate.

Također nadogradnja mehanizma za proceduralnu generaciju daje puno veći povrat na vremensku investiciju.

Mislim da proceduralna generacija ima puno veći potencijal od ručnog pravljenja sadržaja ako se radi o velikom projektu. Isto tako čim developeri nadograde proceduru za

generiranje to može utjecati već i na postojeći sadržaj. Dakle ekspanzija igre koja koristi proceduralnu generaciju može drastično promijeniti postojeći sadržaj dok se u drugom slučaju standardnog developmenta

samo nadodaje par novih stvari.

16 godina
neaktivan
Minoza kaže...

Znam za to, zaboravio sam spomenuti. Ali opet ne misli on samo generirati recimo 100 bilijona planeta, nego i na dosta njih napraviti gradove, vanzemaljce/ljude koje zive na njima i vode svoj zivot na koje i ti ocito mozes utjecati. I to on sve obecava iduce godine.

Znam da je sve to moguce, kao sto je program SpaceEngine. U njemu ima generiranih milijarde galaksija i u njima milijarde zvijezda i planeta, i sve mozes posjetiti.

I znam da ce Chris sigurno uloziti jako truda da svih 100 sistema izgleda saveseno, ali opet mislim da je to nekako malo, valjda ce dodati s vremenom jos vise.

17 godina
neaktivan
Deus ex machina kaže...

Drugo - uopce se ne radi o tome da igra izadje savrsena ili ne, radi se o tome da li ce uopce izaci ili propasti kao jos jedan kickstarter projekt.

Trece - za naslov kakav si je Roberts zacrtao, trebat ce im upwards od cca 50ak milijuna USD.. a koliko sam shvatio, do sada imaju 10-15?

Cetvrto - u otprilike godinu dana koliko je u razvoju, imamo sta? Jedan spaceship sa bazicnom FPS logikom, iPhone app, website, gomilu teksta o idejama.... za 10-15 milijuna - bolje se bijesno fokusiraj na igru i napravi nesto igrivo!! Da ni ne spominjem da kvalitetan engine vec imaju.

Deus,

mislim da si puno previše skeptičan oko ovog naslova. Jesi li igrao prijašnje Chrisove igre? Čovjek je sa minimalnim hardverom radio čuda prije 20tak godina i vjeruj mi itekako zna što radi. Također stoji da je perfekcionist i čitav svoj tim tjera do najviših standarda svega u sklopu produkcije - od orkestralnog soundtrack-a pa sve do ingame user interface-a na konzolama u brodovima. Model oštećenja na brodovima će biti vrlo detaljan na primjer.

Također ova opaska da igra možda niti ne izađe je totalno smiješna. Igra je u razvoju već preko godinu i pol, a zašto im treba toliko vremena - prvih godinu dana su na projektu radili samo Chris sa nekoliko suradnika kako bi uopće vidjeli koliki će interes pobuditi u zajednici. CryEngine su potpuno prilagodili svojim potrebama za simulaciju - čitaj - totalno modificirali i tweak-ali uz blisku suradnju sa CryTek ekipom.

I na kraju u igri će biti odsimuliran potpuni fiziklalni model svih brodova, kao i detaljan sustav nadogradnji, tweakanja raznih podsustava, ekonomije, trgovine itd. itd.
Za tako nešto ipak treba vremena.

Lijep pozdrav ;)
16 godina
neaktivan
Star Citizen

Eto ih na 10 milijuna, odlucili napraviti svoj motion capture studio. Bas me zanima jel se to njima isplati na duge staze, naspram iznajmljivanju?

http://www.robertsspaceindustries.com/10-million/

1 0 hvala 0
15 godina
Magger kaže...

Eto ih na 10 milijuna, odlucili napraviti svoj motion capture studio. Bas me zanima jel se to njima isplati na duge staze, naspram iznajmljivanju?

http://www.robertsspaceindustries.com/10-million/

Navodno je iznajmljivanje studia dosta skupo, a pošto će njima dosta trebati mislim da se isplati.

17 godina
neaktivan
Star Citizen

https://www.youtube.com/watch?feature=player_embedded&v=vT3bEv_UBac#!

Fenomenalno!

Sad će moći čitavu igru raditi iz vlastitog mocap studija s koliko god sati treba, bez potrebe za šednjom ili skraćivanjem sekvenci, sa mogućnosti dodavanja visokokvalitetnog sadržaja i naknadnih patcheva.

Lijep pozdrav ;)
Moj PC  
1 0 hvala 0
16 godina
neaktivan
Star Citizen

Jel se itko potrudio procitati moju opasku o mocap studiju?

Usput - mocap je u svemirskoj simulaciji jako tesko bitna stavka...

They say freak, when you're singled out...
Poruka je uređivana zadnji put uto 11.6.2013 21:20 (Deus ex machina).

5 1 hvala 0
17 godina
neaktivan

Hm.. koliko znam oni misle sve likove u igri napraviti upravo pomoću mocap-a, a kako će u igri biti hrpa što ljudskih, što A.I. likova mislim da to uopće nije nebitno.

Letenje u brodu jest glavni dio igre, no biti će i FPS gameplay-a na planetama i unutar samih brodova, pa čak i borbe kod zauzimanja kapitalnih brodova, iskrcavanja u njih, napucavanja u stilu space marines-a i sl.

Poanta je u tome da će ih vlastiti studio koštati manje nego da iznajme opremu na dovoljno dugo vremena, plus što kad ga oni ne koriste uvijek se može nekome iznajmiti i zaraditi dodatnu lovu za upkeep CIG-a ;)

Uz sve to uskoro se sele u veće urede i postaju pravi 'big-time' Game Studio :) 

Osobno mislim da ta ekipa trenutačno zaslužuje svaki dolar bačen u njihovom smjeru jer rade na renesansi PC gaminga i tog (space opera/filght sim) žanra općenito - palci gore!

Lijep pozdrav ;)
16 godina
neaktivan
Star Citizen

Kupio sam igru, jedva ju čekam zaigrati ali mi se lagano povraća od klanjanja CIG-u i Chrisu... Odlično, reboota žanr, odlično, community je odgovorio, ali brate mili svaki post je novi val epičnosti po forumima da mi je sve skupa već dosadilo, a igra nije ni izašla

7 2 hvala 1
17 godina
Star Citizen

Kupio sam svoju kopiju na kickstarter akciji, ali ne pratim ništa vezano uz igru. Draže mi je trollat po X:Rebirth dev forumu.

0 0 hvala 0
14 godina
neaktivan
SebaOS kaže...

Kupio sam igru, jedva ju čekam zaigrati ali mi se lagano povraća od klanjanja CIG-u i Chrisu... Odlično, reboota žanr, odlično, community je odgovorio, ali brate mili svaki post je novi val epičnosti po forumima da mi je sve skupa već dosadilo, a igra nije ni izašla

Great expectations lead to great disappointment. Sada je val epičnosti po forumima, ali kada igra izađe mislim da će se val pretvoriti u nešto sasvim suprotno.

17 godina
neaktivan
Star Citizen

Naravno da se ljudi generalno razočaraju kad su prevelika očekivanja od nečega (još uvijek mi je žao što sam kupio Collector's edition Age of Conan-a, ali bože moj..), no ovdje se radi o nečemu zbilja velikom.

Sagledajmo činjenice:

- gameri su željni tog žanra koji je doslovno bio presušio

- igra će pokriti ogromni virtualni prostor koji će se s vremenom mijenjati i evoluirati

- radi se bez kompromisa samo za PC u jednom od najnaprednijih grafičkih pokretača današnjice

- mogućnost single player i multiplayer iskustva

- mogućnost igranja brojnih uloga i mjenjanja istih sa istim likom (plaćenik, trgovac, industrijalac, vojni pilot, gusar, istraživač, švercer, više stvari u jednom, ... itd. itd.)

- nema mjesečne pretplate niti pay to win sistema (dolazit će naknadni DLC-ovi, a mikrotransakcije će biti isključivo kozmetika i ništa što se ne može 'nagrindati' u samoj igri)

- odmah pri izlasku imat će podršku za hrpu PC-only periferije (uključujući Oculus Rift, više monitora, specijalizirane kontrolere i sl.)

- već sada je zajednica fenomenalna, rijetko koja igra u tako ranoj fazi razvoja okupi ovoliki ljudi i potpuno ih drži informirane u kojem smjeru ide razvoj projekta

- developeri slušaju ideje, savjete i kritike zajednice i ponašaju se u skladu sa njima

Mislim da SC nikako ne može podbaciti ;)

Lijep pozdrav ;)
Moj PC  
6 1 hvala 1
12 godina
protjeran

eve online koji ima milijune igrača i jako je popularna bila, pa nikako da riješe lagg. U jednom ratu gdje su sudjelovale tisuce igraca brzina servera se smanjila na 10%. U WoWu je lik stremao sa tisuce gledatelja, a kraj njega je bilo pitaj boga koliko igraca i srusili su server^^ i tu govorimo o Blizzardu. Baš me zanima kako misle riješiti lagg u SC jer bi to jako volio viditi, a i sudjelovati u tome ratu bez lagga :)

www.mmo-balkan.com/forum
14 godina
Dado_ZG78 kaže...

Naravno da se ljudi generalno razočaraju kad su prevelika očekivanja od nečega (još uvijek mi je žao što sam kupio Collector's edition Age of Conan-a, ali bože moj..), no ovdje se radi o nečemu zbilja velikom.

Sagledajmo činjenice:

- gameri su željni tog žanra koji je doslovno bio presušio

- igra će pokriti ogromni virtualni prostor koji će se s vremenom mijenjati i evoluirati

- radi se bez kompromisa samo za PC u jednom od najnaprednijih grafičkih pokretača današnjice

- mogućnost single player i multiplayer iskustva

- mogućnost igranja brojnih uloga i mjenjanja istih sa istim likom (plaćenik, trgovac, industrijalac, vojni pilot, gusar, istraživač, švercer, više stvari u jednom, ... itd. itd.)

- nema mjesečne pretplate niti pay to win sistema (dolazit će naknadni DLC-ovi, a mikrotransakcije će biti isključivo kozmetika i ništa što se ne može 'nagrindati' u samoj igri)

- odmah pri izlasku imat će podršku za hrpu PC-only periferije (uključujući Oculus Rift, više monitora, specijalizirane kontrolere i sl.)

- već sada je zajednica fenomenalna, rijetko koja igra u tako ranoj fazi razvoja okupi ovoliki ljudi i potpuno ih drži informirane u kojem smjeru ide razvoj projekta

- developeri slušaju ideje, savjete i kritike zajednice i ponašaju se u skladu sa njima

Mislim da SC nikako ne može podbaciti ;)

- Chris Roberts!

SC neće, a i ne smijed podbaciti {#}

Batllelog: sudy_freak || Samsung Galaxy SII crew. || ↓ Stisni Hvala ako sam ti pomogao. ||
16 godina
neaktivan
Dado_ZG78 kaže...

Hm.. koliko znam oni misle sve likove u igri napraviti upravo pomoću mocap-a, a kako će u igri biti hrpa što ljudskih, što A.I. likova mislim da to uopće nije nebitno.

...

Ja ti kazem da je u pitanju cista megalomanija - mocap je vrlo neefikasna tehnologija za vecinu animacija!

Ciscenje snimljenog mocapa je posao koji sam po sebi traje duze vremena od izrade animacije na ruke, da ni ne spominjemo koliko je tesko neke pokrete izmjeriti.

Dado_ZG78 kaže...

Naravno da se ljudi generalno razočaraju kad su prevelika očekivanja od nečega (još uvijek mi je žao što sam kupio Collector's edition Age of Conan-a, ali bože moj..),

Suptilno, nema sto...

They say freak, when you're singled out...
17 godina
neaktivan

Meni se isto nekada njihove ambicije čine ogromne ali me to opet u jednu ruku veseli. Da li je to zaigranost i naivnost, sumnjam. Nije CR od jučer. Concept art je prekrasan, sviđa mi se dizajn brodova, arhitektura gradova itd. itd. Drago mi je da konačno netko radi space igru i još od svih ljudi CR. Kad se samo sjetim kolko sam vremena proveo uz Wing Commander i dan danas se sjecam detalja iz te igre kao da je bilo jučer. Ne znam zašto bi uzimali mocap studio ako nisu izračunali da im se to isplati.

Isto tako skoro niti jedan crowdfunding projekt nema ovako dobru komunikaciju sa fanovima. Svaki tjedan neke nove informacije, sličice, wingsman hangar itd. Ako ništa drugo radi toga mi je savjest mirna što sam im donirao par desetaka eura. Nije mnogo ali rađe cu dati njima nego kupovati nešta od npr. ne znam Biowarea?

I nema ništa suptilno kod Age of Connana, igra je bila neopisivo sranje kao i ovaj novi MMO njihov. Necu ni spominjat Star Trek Online i razne druge MMOe u koje sam se duboko razočarao, a sve kupio na prvu :(

Sve što mogu rec Deus kužim odakle dolaziš al nadam se da si u krivu jer se stvarno veselim ovoj igri :)

17 godina
protjeran
Star Citizen

Ovo me sve podsjeca na glorifikovanje TOR-a od strane BW fanova prije izlaska igre.

Ajmo sacekati da vidimo sto ce ispasti na kraju, i ne pljuvati po ostalim igrama je je SC superioran,pogotovo po igrama koje zanrovski nemaju veze sa SC koji je space sim co-op,primarno .

Nadam se da ce nam se podrska i investicija isplatiti na kraju ali opet postoji vjerovatnoca da cemo ga popushiti na kraju,jer igraci sa viskom RL novca ce biti u prednosti nad igracima koji ce sve sto igra nudi ,,otkljucavati,, gameplayom odn ingame valutom.

Igre se prave ne iz humanitarnih razloga vec da bi se zaradilo,platili smo im razvoj igre,devsi ce ocekivati da im placamo i odrzavanje igre.Ja sam ok sa tom solucijom jer drugacije nisam ni ocekivao.

1 0 hvala 0
17 godina
neaktivan

Da, to generalno stoji, ali Star Citizen je Chris-ova vizija igre kojoj je cilj udahnuti život PC gamingu i na neki način vraćanje korjenima, te top notch gaming-u koji je moguć samo na PC-u zbog stalne nadogradnje hardware-a.

(prisjetimo se samo prvog Doom-a, pa Comanche.-a Maximum Overkill-a i sl. koje se moglo igrati samo na (u to doba - početak 90-tih) jakim konfiguracijama..)

Ne vjerujem da će ni na koji način mikrotransakcije biti presudne za ugodno igranje SC-a, no s druge strane trebat će uložiti u makinu na kojoj se igra  ;))) 

Lijep pozdrav ;)
Poruka je uređivana zadnji put čet 20.6.2013 22:23 (Dado_ZG78).
15 godina

2 0 hvala 0
17 godina
neaktivan

Oh god i want one, NOW! :-D

17 godina
neaktivan
Star Citizen
Lijep pozdrav ;)
Poruka je uređivana zadnji put sub 22.6.2013 9:27 (Dado_ZG78).
Moj PC  
0 0 hvala 0
16 godina
neaktivan

Ako sam dobro shvatio, ako do 28.6. kupim bilo koji LTI paket imati ću LTI za sve brodove koje kupim do početka Alpha testiranja?!

Ako sada kupim i315 Pathfinder za 75 dolara, ali se predomislim da želim dodati na Freelancera kada bude promocija, hoću li moći doplatiti do 125 za Digital Frelancera ili ću morati kupiti brod posebno?!

I na kraju, ako sada odlučim samo igru za 40 dolara sa Aurorom, hoću li moći doplatiti za i300 ili neku njegovu varijantu nakon promocije?!

17 godina
neaktivan

Mislim da je LTI za sve brodove kupljene DO 28.06. tj. otvaranja nove web stranice.

Nadoplatiti se može uvijek, no pitanje hoće li ti i brodovi nakon novog weba imati LTI... 

http://starcitizen.wikia.com/wiki/Lifetime_Insurance

Lijep pozdrav ;)
17 godina
neaktivan

Evo ja sam si danas ubo 300i explorer verziju :)

15 godina

Ako sam dobro shvatio, ako do 28.6. kupim bilo koji LTI paket imati ću LTI za sve brodove koje kupim do početka Alpha testiranja?!

Da, više ovdje - http://www.robertsspaceindustries.com/lifetime-insurance-clarification/

Ako sada kupim i315 Pathfinder za 75 dolara, ali se predomislim da želim dodati na Freelancera kada bude promocija, hoću li moći doplatiti do 125 za Digital Frelancera ili ću morati kupiti brod posebno?!

Na novoj stranici ćeš moći pretvoriti sve u kredite i onda kupiti što hoćeš.

I na kraju, ako sada odlučim samo igru za 40 dolara sa Aurorom, hoću li moći doplatiti za i300 ili neku njegovu varijantu nakon promocije?!

Vjerovatno samo 300i nakon promocije.

Najbolje bi bilo da nabaviš prvi brod on nekog Orginalnog backera, jer onda dobiješ još neke stvari. Ali to moraš napraviti prije nove stranice ili prije četvrtka.

Poruka je uređivana zadnji put sub 22.6.2013 21:39 (iMik).
17 godina
neaktivan
Star Citizen

Jesu li na kraju rekli koja suma im je idući stretch goal za professional Sound Studio?

Ovim tempom doći će do 11 milja $ do kraja idućeg vikenda, tj. do puštanja u pogon novog web-a {#}

Lijep pozdrav ;)
Moj PC  
0 0 hvala 0
16 godina
neaktivan
Dado_ZG78 kaže...

Jesu li na kraju rekli koja suma im je idući stretch goal za professional Sound Studio?

Ovim tempom doći će do 11 milja $ do kraja idućeg vikenda, tj. do puštanja u pogon novog web-a {#}

Mislis do kraja ovo tjedna ;) 28.6 u petak pustaju novi web i live stream. I nisu nista spominjali za novi stretch goal.

Ova tema je sadržajno povezana sa sljedećim temama: Star Citizen, Star Citizen - nickovi
Nova poruka
E-mail:
Lozinka:

vrh stranice