Star Citizen izdvojena tema

poruka: 4.785
|
čitano: 866.962
|
moderatori: DrNasty, pirat
+/- sve poruke
ravni prikaz
starije poruke gore
Ova tema je sadržajno povezana sa sljedećim temama: Star Citizen, Star Citizen - nickovi
15 godina
neaktivan
Re: Star Citizen
pad0branac kaže...

Znam za Elite, al ono što ja želim reći jest da je u tom žanru toliko malo igara vrhunske produkcije da te igre nisu konkurencija nego potpora jedna drugoj. 

Samo zato što je konkurencija malena ne znači da će igra biti dobra, odnosno da će autor ostvariti sve svoje ciljeve. O tome vam deus priča. Ja vjerujem u Robertsove dobre namjere, ali da su ciljevi koje si je zacrtao megalomanski - jesu.

Nedostatak konkurencije jednostavno znači da nemaš previše izbora, neovisno o tome koliko je igra dobra ili nije.

0xBADC0DE
16 godina
protjeran
rustweaver kaže...
pad0branac kaže...

Znam za Elite, al ono što ja želim reći jest da je u tom žanru toliko malo igara vrhunske produkcije da te igre nisu konkurencija nego potpora jedna drugoj. 

Samo zato što je konkurencija malena ne znači da će igra biti dobra, odnosno da će autor ostvariti sve svoje ciljeve. O tome vam deus priča. Ja vjerujem u Robertsove dobre namjere, ali da su ciljevi koje si je zacrtao megalomanski - jesu.

Nedostatak konkurencije jednostavno znači da nemaš previše izbora, neovisno o tome koliko je igra dobra ili nije.

Nije bitno dal će uspjet u svim svojim ciljevima, ne mora biti savršena, važno je da se ponovo pokrene žanr. Treba bit sretan da se uopće radi na ovakvom projektu i davati mu punu podršku u svakom pogledu.

Stay a while and listen...
17 godina
neaktivan
pad0branac kaže...

Nije bitno dal će uspjet u svim svojim ciljevima, ne mora biti savršena, važno je da se ponovo pokrene žanr...

Mislim da je zapravo jako bitno da uspije u svojem ciljevima i da bude skoro pa savršen. Ako SC podbaci ne znam baš tko će to opet u skorije vrijeme uspješno skupiti ovakvu količinu podrške i potrebne ulagače za igru u žanru kojeg su već dosad neki smatrali mrtvim. Čini mi se da ovako razvikan projekt trenutno ima potencijala postati i spasitelj ali i krvnik svojeg žanra.

pad0branac kaže...

...Treba bit sretan da se uopće radi na ovakvom projektu i davati mu punu podršku u svakom pogledu.

NHF, ali ovo mi već lagano zvuči kao propovijed iz neke sekte u kojoj Vrhovni Vođa treba još samo 50$ po članu da bi napokon mogao do kraja sagraditi svemirsku letjelicu i stupiti u kontakt s malim zelenima koji se nas sve spasiti xD

Why do they call him the Bullet-Dodger? 'Cause he dodges bullets, Avi.
16 godina
protjeran
ZC_Someone kaže...

NHF, ali ovo mi već lagano zvuči kao propovijed iz neke sekte u kojoj Vrhovni Vođa treba još samo 50$ po članu da bi napokon mogao do kraja sagraditi svemirsku letjelicu i stupiti u kontakt s malim zelenima koji se nas sve spasiti xD

Naravno da zvuči kao sekta kad se čeka više od 10 godina na nešto takvo. Možda si ti sretniji kad vidiš najavu za novi CoD ili BF. Svaka budala ima svoje veselje.

Stay a while and listen...
17 godina
neaktivan
Star Citizen

Da, baš...

Makar neki bi rekli da baš spomenute igre pokazuju što se dogodi kad kupci jednostavno ne mare što im se prodaje već jednostavno kupuju.

Why do they call him the Bullet-Dodger? 'Cause he dodges bullets, Avi.
Moj PC  
0 0 hvala 0
12 godina
Star Citizen

Sta je to uopce 24 satni event?

O cemu se radi uopce?Ako moze netko malo objasniti

i gdje ce bit imoguce gledati taj event?Hvala

Moj PC  
0 0 hvala 0
16 godina
neaktivan
Star Citizen

Prvo - treba povezati moj odgovor dadi sa postovima koje sam iznio netom prije toga, kad nekima od vas bas treba sve crtati.

Drugo - uopce se ne radi o tome da igra izadje savrsena ili ne, radi se o tome da li ce uopce izaci ili propasti kao jos jedan kickstarter projekt.

Trece - za naslov kakav si je Roberts zacrtao, trebat ce im upwards od cca 50ak milijuna USD.. a koliko sam shvatio, do sada imaju 10-15?

Cetvrto - u otprilike godinu dana koliko je u razvoju, imamo sta? Jedan spaceship sa bazicnom FPS logikom, iPhone app, website, gomilu teksta o idejama.... za 10-15 milijuna - bolje se bijesno fokusiraj na igru i napravi nesto igrivo!! Da ni ne spominjem da kvalitetan engine vec imaju.

@Rustweaver

{#}

They say freak, when you're singled out...
Poruka je uređivana zadnji put pet 31.5.2013 18:35 (Deus ex machina).

5 1 hvala 0
12 godina
protjeran

moze tocan datum livestreama?

www.mmo-balkan.com/forum
16 godina
neaktivan
DeathBringer12 kaže...

moze tocan datum livestreama?

28.6. u 18h po nasem ;)

16 godina
neaktivan
Star Citizen

Moze li mi netko molim vas reci, tko je informiran u sve. 

- Hoce li biti pravog, slobodnog slijetanja na planete. Imam li onda mogucnost letiti po toj planeti kako zelim?

- Ako ne, mogu li onda letiti po tim glavnim gradovima o kojima govore i sletiti gdje zelim ili je to ograniceno, tako da mogu sletiti samo na posebno određenoj platformi i naravno kretati se samo po njoj do obliznjih tocki interesa kao sto su barovi, tvoj hangar i slicno?

Znam da cjepidlacim, ali zanima me. Jel potpuna sloboda ili samo tamo gdje te igra salje(sto se tice planeta)?

0 0 hvala 0
15 godina
Star Citizen

- Hoce li biti pravog, slobodnog slijetanja na planete. Imam li onda mogucnost letiti po toj planeti kako zelim?

Za sada neće, možda dodaju kasnije kada igra izađe.

- Ako ne, mogu li onda letiti po tim glavnim gradovima o kojima govore i sletiti gdje zelim ili je to ograniceno, tako da mogu sletiti samo na posebno određenoj platformi i naravno kretati se samo po njoj do obliznjih tocki interesa kao sto su barovi, tvoj hangar i slicno?

Za sada nećeš moći letjeti po glavnim gradovima i za sada kad sletiš imat ćeš par točki interesa. Dal će svi biti na jednoj lokaciji ili će biti raštrkani po gradu to se još nezna.

Znam da cjepidlacim, ali zanima me. Jel potpuna sloboda ili samo tamo gdje te igra salje(sto se tice planeta)?

Neznam na što misliš potpuna sloboda u svemiru ili na planeti?

0 0 hvala 0
15 godina
Deus ex machina kaže...
Trece - za naslov kakav si je Roberts zacrtao, trebat ce im upwards od cca 50ak milijuna USD.. a koliko sam shvatio, do sada imaju 10-15?

Cetvrto - u otprilike godinu dana koliko je u razvoju, imamo sta? Jedan spaceship sa bazicnom FPS logikom, iPhone app, website, gomilu teksta o idejama.... za 10-15 milijuna - bolje se bijesno fokusiraj na igru i napravi nesto igrivo!! Da ni ne spominjem da kvalitetan engine vec imaju.

@Rustweaver

{#}

CR je rekao da mu za igru treba 20 mil da je napravi.

Igra je 10.10.2012. bila godinu dana u razvoju i imamo više od jednog broda u već u igri.

Igraju multiplayer već par mjeseci među sobom.

12 godina
protjeran

20mil? a na kickstarteru trazio koliko? 2mil? a ima sada 10 mil, a zacrtao je updejte jos ako bude imao 6mil, a ima 4mil viska....on laze?

www.mmo-balkan.com/forum
15 godina
neaktivan
DeathBringer12 kaže...

20mil? a na kickstarteru trazio koliko? 2mil? a ima sada 10 mil, a zacrtao je updejte jos ako bude imao 6mil, a ima 4mil viska....on laze?

Ne, jedno je koliko je on tražio (i dobio) na kickstarteru, a drugo je sveukupna računica. Možda ima i druge izvore financiranja projekta?

0xBADC0DE
12 godina
protjeran

Cekaj malo. Rekao je da mu treba 2mil na kickstarteru za igru i vidio je da ljudi jos davaju i samo je stavljao cilj npr 4mil,5mil,6mil i za svaki taj cilj da ce stavljati vise stvari u igru. Odakle tebi racunica da njemu treba 20mil to neznam jer ako je on to rekao onda je dobar prevarant.

www.mmo-balkan.com/forum
16 godina
neaktivan
Star Citizen

Kickstarter. Igra treba određenu količinu novaca za prvo izdavanje. Za kasniji sadržaj, kompletnu igru i slično mu treba 20tak mil $ što je više puta rečeno. Da ne govorim o kasnijem održavanju, šta misliš da će sa 9mil napraviti cijelu igru i održavat je 5-6 godina? Trenutačno je igru kupilo 180 000 ljudi što je zapravo jako mala brojka. Nakon što igra bude izdana očekuje se vjerovatno milijunska naklada, od čega će se prikupiti vjerovatno više od 50mil $. 

2 0 hvala 0
15 godina
DeathBringer12 kaže...

Cekaj malo. Rekao je da mu treba 2mil na kickstarteru za igru i vidio je da ljudi jos davaju i samo je stavljao cilj npr 4mil,5mil,6mil i za svaki taj cilj da ce stavljati vise stvari u igru. Odakle tebi racunica da njemu treba 20mil to neznam jer ako je on to rekao onda je dobar prevarant.

Kampanja za igru je počela ovdje http://www.robertsspaceindustries.com/, 10.10.2012. nakon prezentacije na GDC-u (

), a KS je naknadno dodan je ga je tražilo dosta ljudi.

Na KS i RSI su bili drugačiji ciljevi, s time da kad smo postigli 4.5 mil otključano sve na KS-u.

Samo CryEngine košta više od milju dolara.

Svi ciljevi http://www.robertsspaceindustries.com/forum/showthread.php?17241-NetAndy-s-Guide-to-Star-Citizen-(aka-summary-of-lore-interviews-and-everything)&p=116877&viewfull=1#post116877

Poruka je uređivana zadnji put sub 1.6.2013 15:29 (iMik).
12 godina
protjeran

Nisam znao za cilj od 20mil, ali za placanje radnika,servera itd valjda ce uvesti ingameshop da imaju platiti stvari :)

www.mmo-balkan.com/forum
15 godina
DeathBringer12 kaže...

Nisam znao za cilj od 20mil, ali za placanje radnika,servera itd valjda ce uvesti ingameshop da imaju platiti stvari :)

Moći ćeš u igri kupovati kredite za novce, ali to je biti limitirano na neki mjesečni ili tjedni iznos.

15 godina
neaktivan
DeathBringer12 kaže...

Nisam znao za cilj od 20mil

Ni ne moraš znati.

Ne slušaš. To koliko je on tražio od javnosti, i koliko mu sveukupno treba za dovršavanje projekta su dvije različite stvari. Zar postoji pravilo da se projekt mora u potpunosti isfinancirati od novca prikupljenog kickstarter kampanjom?

0xBADC0DE
Poruka je uređivana zadnji put sub 1.6.2013 16:25 (rustweaver).
16 godina
neaktivan
iMik kaže...

CR je rekao da mu za igru treba 20 mil da je napravi.

Igra je 10.10.2012. bila godinu dana u razvoju i imamo više od jednog broda u već u igri.

Igraju multiplayer već par mjeseci među sobom.

Pazi, igram se devil's advocate cisto da malo rastresem fanboyisam... i sam bi volio skakutati od srece na sve ono sto mi se obecaje, ali 20ak mil USD za sve sto je obecavano, pogotovu u Cryteku mi ne drzi vodu.

Mozda sam ja krivo shvatio sve, pa ce ici na Minecraft-releaseove, gdje ce izdavati dodatke igri malo pomalo (sto je odlicna ideja), ali s novcima koje imaju zasada i onime sto su pokazali - godinu dana je malo previse za ono sto imaju.

Kad kazes "igraju multiplayer" - mislis li na to da njih nekoliko vozi brodove okolo i onda vide jedan drugoga, ili mislis na pravi dogfight? Jer ovo prvo - to u Cryteku mozes rijesiti sam samcat u jedan dan, pod uslovom naravno da imas assete.

15 godina
Deus ex machina kaže...

Pazi, igram se devil's advocate cisto da malo rastresem fanboyisam... i sam bi volio skakutati od srece na sve ono sto mi se obecaje, ali 20ak mil USD za sve sto je obecavano, pogotovu u Cryteku mi ne drzi vodu.

Mozda sam ja krivo shvatio sve, pa ce ici na Minecraft-releaseove, gdje ce izdavati dodatke igri malo pomalo (sto je odlicna ideja), ali s novcima koje imaju zasada i onime sto su pokazali - godinu dana je malo previse za ono sto imaju.

Kad kazes "igraju multiplayer" - mislis li na to da njih nekoliko vozi brodove okolo i onda vide jedan drugoga, ili mislis na pravi dogfight? Jer ovo prvo - to u Cryteku mozes rijesiti sam samcat u jedan dan, pod uslovom naravno da imas assete.

U 8. mjesecu izlazi Hangar modul, krajem godine alpha (dogfight) i onda negdje 3-4 mjesec sljedeće godine Planet modul.

Moduli će se vremenom nadograđivati novim stvarima.

Kad kažem multiplayer mislim dogfight.

16 godina
neaktivan
iMik kaže...

U 8. mjesecu izlazi Hangar modul, krajem godine alpha (dogfight) i onda negdje 3-4 mjesec sljedeće godine Planet modul.

Moduli će se vremenom nadograđivati novim stvarima.

Kad kažem multiplayer mislim dogfight.

OK onda, nisam dobro informiran.

Hangar modul je onaj app gdje mozes pregledavati svoje brodove?

Interesira me vidjeti taj dogfight, nisam igrao dobru dogfight igru jos od Allegiancea (i FreeAllegiancea)... ali stojim pri izjavi da dvije godine za alpha verziju dogfighta je puno i previse. A 20ak mil nije bas previse za naslov takvih ambicija. Ako to uspiju izvuc vani da bude kako je obecavano - povlacim sve i skacem od srece.

16 godina
neaktivan
iMik kaže...

Za sada neće, možda dodaju kasnije kada igra izađe.

Za sada nećeš moći letjeti po glavnim gradovima i za sada kad sletiš imat ćeš par točki interesa. Dal će svi biti na jednoj lokaciji ili će biti raštrkani po gradu to se još nezna.

Neznam na što misliš potpuna sloboda u svemiru ili na planeti?

Napisao samo.. "sto se tice planeta".

Dobro ako budu s vremenom nadograđivali sve te module/appove, pa nadam se i s vremenom slijetanje na planete i let po gradovima ;) (kad vec rade tako detaljne gradove)

A kako su onda planirali da funkcionira to "slijetanje na planete" tj. slijetanje na te platforme? Slobodno ili automatsko, mozda animacija bez kontrole?

17 godina
Deus ex machina kaže...

A 20ak mil nije bas previse za naslov takvih ambicija. Ako to uspiju izvuc vani da bude kako je obecavano - povlacim sve i skacem od srece.

Zasto mislis da 20mil ne bi trebalo biti dovoljno ?

Engine imaju; vec su ga poslozili da im obavlja funkcije koje su potrebne za space sim, FPS mod je ionako nativan u CryEng. tako da to ne moraju implementirati posebno...

I to je sve bilo rijeseno cak i prije pokretanja crowdfounding kampanje, jer je CR s par ljudi vec radio godinu dana na tom pre-pre-alpha buildu.

Prakticki ostaje im samo integracija i postelavanje odredjenih neovisnih modula za ekonomiju, inventory, item/location tablice i sl.

Dok im najveci dio posla otpada na 3D implementaciju ideja od strane design teama ... a ako si pravio mape u crysis editoru onda znas da to i nije bas tesko onomu tko zna sta radi.

Posebno sto oni rade direkt u cryengine-u i imaju team iz Cryteka koji radi skupa s njima i usputno ih 'obucava' ... 

Znaci najvise vremena oduzima izrada 3D modela, zbog same kompleksnosti i detaljnosti brodova i sl.

Npr. izrada Constellationa je trajala skoro tri mjeseca, onaj Carrier cini mi se od 6-8 mjeseci, ovi neki manji brodovi 1-2 mjeseca, i tako ....

A to je sve bilo dok im se team sastojao od 10-15 ljudi, sada ih je vec oko 35-40 cini mi se, i zaposliti ce jos nekih 20 ljudi.

Crowdfounding kampanja je bila samo show-off da Roberts pokaze investitorima da postoji interes za igru, nije niti on mislio da ce skupiti 10mil samo preko crowdfoundinga.

On ima investitore koji samo cekaju da im kaze "daj pare sad mi trebaju ...", 20mil je receno otprilike, investitori su bili spremni uloziti 15mil ako predje 2mil goal na Kickstarteru.

Vjerovatno bi sada ulozili i vise ako je potrebno buduci da je ovo crowdfounding projekt koji je do sad skupio najvise para, znaci interesa ima ... tako da 20-25-30mil nije upitno.

10mil goal im je izgradnja vlastitog MoCap studia, koji inace kada iznajmljujes placas 30k$ po danu, oni ce ga platiti od 600k-1mil i kasnije ga mogu iznamljivati i na taj nacin zaradjivati pare.

Na razvikane AAA naslove (kako Chris kaze), bacaju se ogromne kolicine novca radi marketinga a ne zbog razvoja same igre.

http://vgsales.wikia.com/wiki/Most_expensive_video_games  CoD, GTA, BF se razbacuju reklamama i reklamnim panoima na sve strane.

CoD je platio reklamu tjekom super-bowla nekih 3-5mil $, a gdje su puste reklame po Times Squareu i sl.

"55% of the money is contributed to marketing, publisher fees, console licensing and manufacturing copies of the title. The remaining 45% goes on actual game development."

Star Citizen prakticki nema marketing, svi intervjui u svim casopisima su bili na inicjativu urednika casopisa, console licensing nema, manufacturing nema jer ce biti download only, itd.

...

Potpis:
15 godina
Magger kaže...

Napisao samo.. "sto se tice planeta".

Dobro ako budu s vremenom nadograđivali sve te module/appove, pa nadam se i s vremenom slijetanje na planete i let po gradovima ;) (kad vec rade tako detaljne gradove)

A kako su onda planirali da funkcionira to "slijetanje na planete" tj. slijetanje na te platforme? Slobodno ili automatsko, mozda animacija bez kontrole?

Slijetanje je za sada automatski, vjerovatno će biti neka animacija.

Poruka je uređivana zadnji put ned 2.6.2013 17:01 (iMik).
16 godina
neaktivan
Necto kaže...

Zasto mislis da 20mil ne bi trebalo biti dovoljno ?

Odokativno, ali donekle i iskustvo. Napisao sam nekoliko puta postove u kojima sam napisao prosjecne place produkcije u game industriji. Dovoljno je potraziti jedan od tih mojih postova, pobrojati tim, zbrojiti place i vidjeti da cifra ne drzi vodu. 20 mil nije neki veliki novac; Double Fine je skupio 2 milijuna koje su potrosili na single player adventure igru. Zaista mislis da je 10x toliko dovoljno za multiplayer space simulator sa pravim avionics modelom?

Ako je u pitanju malen team cije se place mogu pokriti - onda jednostavno nemaju dovoljno man/hours da izguraju projekt takvih ambicija u roku, dakle novci ce im presusiti prije nego ga dovrse.

Takodjer, budimo iskreni - svima nama je Star Citizen trenutno iskljucivo ideja, dakle te ambicije meni mozda stvaraju drugaciju sliku u glavi nego vama. Nekima ce stvarni proizvod zadovoljiti, nekima nece. No cinjenica je - puno se obecava.

Meni to jednostavno malo smrdi, jer kad citam CR-ove tekstove o tome sto i kako planira s igrom - vidim puno i previse malih detalja koji su nista drugo nego polish, ali nedostaje koherentnost i struktura koja je neophodna za projekt ovakvih razmjera. Sve mi to djeluje previse kaoticno i po sistemu "od danas do sutra". Jako lijep tekst na koji ce se fanovi nakaciti, ali cinik i profesionalac u meni vidi te rupe.

To sto koriste Crytek nije nuzno dobra stvar, jer Crytek je kao i UDK, specijaliziran za FPS. To znaci da ce prije ili kasnije naletjeti na scenario u kojem Crytek nece odvrtiti ono sto im treba, kad ce se morati ili sasjeci feature, ili promjeniti, ili modificirati engine da se takvo sto moze napraviti. Istina, velik dio im je rijesen unaprijed (rendering i vrlo mocan toolset), ali problemi iskrsavaju ne onda kad zelis postaviti dva asseta i kolidirati ih, vec kad udjes u detalje.

Mocap studio je vrlo skupa investicija, vrlo neisplativa ukoliko nemas garantirane klijente za mocap ili planiras mocapirati iznad 15-20 sati mocapa. Takodjer, mocap nije tehnologija koja radi kao na traci, keyframeove treba cistiti i opcenito mocap nitko ne koristi za standardne pokrete kao sto su hodanje, skakanje, te proceduralne pokrete (+ inverse kinematics) za ruke, glavu, oci i slicno.

Osobno mislim da je ovo s mocapom cista, puka megalomanija i sisanje communitya.

I za kraj - raspored budgeta izmedju marketinga i produkcije je tocan, no to je dobro poznata stvar. Ovakvo javno iznosenje meni ne zvuci kao nekakav jasan argument, vec kao vrlo lukavo privlacenje backera.

Moguce da sam jednostavno jaded sa cijelom industrijom, ali nacin na koji CR rijesava stvari - meni smrdi na kilometre.

Addendum - cinjenica da ovdje ima poprilicno strastvenih fanova, nije mi bas svejedno pisati crno na bijelo ono sto se cuje u pubu izmedju prijatelja. Ako ja nesto napisem ovdje, imam na profilu svoju sliku i pravo ime, izgugla me se u tri sekunde, i pronadje koji od mojih prijatelja trenutno radi sa Robertsom. NDA breach nije uopce mala stvar. 

Poruka je uređivana zadnji put pon 3.6.2013 4:40 (Deus ex machina).
15 godina
Star Citizen

Namjeravaju zaposliti oko 70 ljudi plus vanjski suradnici, tako da mislim da je to dosta ljudi, a 20 miliona

je dosta novaca za igru koja će biti samo na jednoj platformi i uz to imaju i privatne ulagače.

Prvu godinu su proveli na modifikaciji CryEngine-a i to još uvijek rade, a i zaposlili su dva čovjeka iz Cryteka

Paul Reindell - http://mycryengine.com/index.php?conid=64&newsid=68

Dan Tracy - http://ca.linkedin.com/pub/dan-tracy/17/911/bb4

0 0 hvala 1
14 godina
Star Citizen

O da, o da, o da.

Concepart grada 

Batllelog: sudy_freak || Samsung Galaxy SII crew. || ↓ Stisni Hvala ako sam ti pomogao. ||
Moj PC  
3 0 hvala 0
15 godina
Star Citizen

Star Citizen FM Special - Chris Roberts OVERLOAD (Interview)

0 0 hvala 2
Ova tema je sadržajno povezana sa sljedećim temama: Star Citizen, Star Citizen - nickovi
Nova poruka
E-mail:
Lozinka:

vrh stranice