Star Citizen izdvojena tema

poruka: 4.785
|
čitano: 877.541
|
moderatori: DrNasty, pirat
+/- sve poruke
ravni prikaz
starije poruke gore
Ova tema je sadržajno povezana sa sljedećim temama: Star Citizen, Star Citizen - nickovi
14 godina
Re: Star Citizen
Cansee kaže...
Van_Blaster kaže...
Cansee kaže...

ma zboli me, previše mi ova igra izgleda zanimljivo da ju ne kupim, pa šta bude bude, jel ima netko preporučiti koji brod da uzmem, u cijenovnom razredu od 50$-90$, neki personal transport ili fighter, ili to i nema neke veze?

kasnis cetiri godine , tad je bilo vrijeme za naivnu kupovinu  ,tada  cak i  Christ Roberts predstavljao je na kickstarteru realne ciljeve i svi smo vjerovali da cemo igrati SC ... danas ako imas viska novca slobodno mu doniraj , a sto se tice SC ono sto megaloman Christ Roberts zeli da napravi nema  vise temelja u realnosti ... mozda nesto bude ako ga netko otjera iz kompanije i projekta kao sto je bilo sa Freelancerom  (da nije otjeran jos bi cekali na Freelancera)

vjerujem da će SQ42 svakako izaći, a za SC šta bude bude, dovoljno mi je i to

A koji je točno problem sa kupovinom onda kad ustvari i izađe?

Željko Vela: Phillip Lahm jedini ima dres s dugim rukavima ---- Srećko Bogdan: Zima mu je, jer je mali
10 godina
Hexfire kaže...
Cansee kaže...
Van_Blaster kaže...
Cansee kaže...

ma zboli me, previše mi ova igra izgleda zanimljivo da ju ne kupim, pa šta bude bude, jel ima netko preporučiti koji brod da uzmem, u cijenovnom razredu od 50$-90$, neki personal transport ili fighter, ili to i nema neke veze?

kasnis cetiri godine , tad je bilo vrijeme za naivnu kupovinu  ,tada  cak i  Christ Roberts predstavljao je na kickstarteru realne ciljeve i svi smo vjerovali da cemo igrati SC ... danas ako imas viska novca slobodno mu doniraj , a sto se tice SC ono sto megaloman Christ Roberts zeli da napravi nema  vise temelja u realnosti ... mozda nesto bude ako ga netko otjera iz kompanije i projekta kao sto je bilo sa Freelancerom  (da nije otjeran jos bi cekali na Freelancera)

vjerujem da će SQ42 svakako izaći, a za SC šta bude bude, dovoljno mi je i to

A koji je točno problem sa kupovinom onda kad ustvari i izađe?

nema problema, to je trenutno najpametnije napraviti, samo sam kontao to riješiti kroz idućih par dana i onda da se priključim iščekivanju, al vidit ću još što ću napraviti

17 godina
Star Citizen

Ja sam uvjeren da trenutna kupovina nema velikih prednosti, igra će se gotovo sigurno moć jeftinije nabavit ako i kada izađe, a vrijeme velikih i "jako vrijednih" poklona ako ste rani backer je završilo.

Moj PC  
0 0 hvala 0
17 godina
neaktivan
Dado_ZG78 kaže...
mislav_01 kaže...

A evo i novog posta derekasmarta pa si procitajte malo.

http://www.dereksmart.org/2016/02/star-citizen-the-shafting/

Taj lik je tolika ljiga i izgleda da mu je životni cilj pljuvanje pa CS-u jer samo to i radi po čitave dane na Twitteru i blogu umjesto da radi na svojim projektima.

Dok ga slušam i gledam na YouTube-u vidim da se radi o strahovitom egoistu (kao i CR u biti..) i da ju u pitanju čista zavist što on nije takav projekt pokrenuo.

Hvali se sa svojim igrama koje su blago rečeno totalno sranje i u finalnoj verziji su lošije od trenutačbog stanja SC-a tako da se na njegove halucinacije ne bih previše osvrtao (čak ni ako slučajno pogodi neke od svojih doom&gloom prognoza..).

Na SC treba gledati hladne glave i objektivno prihvatiti činjenicu da se radi o ogromnom projektu koji u skladu sa ambicijama i ciljevima traje određeno vrijeme i ne može biti realiziran u 2-3 godine.

Također, nije isključeno da nešto pođe po zlu i stvar ispadne djelomična, što ne bi bilo loše ukoliko realiziraju S42 u potpunosti pa da bar dobijemo odličnu SP space operu kou smo na početku i poduprli svojim sredstvima :)

Najlošija varijanta bi bila da im zaista ponestane sredstava i da moraju naglo prekinut sav razvoj pa izbace poluproizvod sklepan do kraja na brzinu sa onim što trenutno imaju. 

I dalje mislim da nema razloga za brigu i da će SC biti najbolja space opera kad ugleda svijetlo dana, no do tada ćemo igrati neke druge naslove (sigurno ne od gospona Smarta, lol...). 

Mozda i je. Al svejedno su njegove insinuacije vrlo uvjerljive, a i zanimljivo mi čuti i "drugu stranu" jer je forum i reddit SCa kao hebeni kult. Ja sam backer i da mi sad netko ponudi full refund ne bi uzeo. Rizik sam prihvatio odmah nije da nisam znao tko je C.R.

Poruka je uređivana zadnji put sub 6.2.2016 18:39 (mislav_01).
9 godina
neaktivan

Slažem se da je dosta ljudi na forumima i redditu previše uživljeno, pretpostavljam da to dolazi sa onim ogromnim ulozima od $500 i više koje velik broj na tim forumima ima. Moraju ljudi sebi opravdati trošak, ali neću ja sad pametovati, nek ljudi rade što hoće sa svojim parama... Što se tiče D.Smarta, ja ne znam kako je taj tip uopće relevantan, samo treba pogledati na što liči ona njegova igra na steamu. Da ne spominjem njegove izjave koje često ispadnu naopake, a sve to naravno ostaje zapisano na twitteru, na kojem provodi malo previše vremena. 

17 godina
neaktivan
Star Citizen

Ma sve bi bilo OK da je njegova 'druga strana' nekako hladna, objektivna kao recimo Tonči ;) 

Ovako lik ispada totalni fanatik i mrzitelj SC-a zbog toga što njegove projekte nitko nije toliko podržao - strašno..   

Ne prođe par sati da nešto ne sraćka o SC-u po netu  - LOL  

(ispada da živi za to da SC ne uspije...)

Lijep pozdrav ;)
Moj PC  
1 0 hvala 0
14 godina
Star Citizen

Znam da ulijećem ko padobranac, ali mi može netko tko prati otprilike reći u kojoj fazi je Star Citizen projekt i kad se može očekivati release?

Paragon

0 0 hvala 0
17 godina
Star Citizen

To ti nitko ne zna.

Moj PC  
2 0 hvala 1
10 godina
neaktivan

Pa sad teško je reći, stvar postaju i kompliciranije jer će uskoro biti dvije igre od jedne odnosno razdvaja se Single player dio od multiplayer "persistent universe" (MMO) dijela. Svaki od ta dva dijela će imati svoj datum izlaska s tim da bi ovaj single player trebao biti završen valjda do kraja godine... tako se barem priča.

Za ovaj drugi dio koji je zapravo "prava stvar" još se ne zna, kažu također do kraja godine ali ja sam skeptičan, mislim da će to negdje 2017. 

Ovo razdvajanje igre na dva dijela počinje 14.02. dakle za par dana će svaki dio imati svoju cijenu. Do tada možeš uzeti najjeftiniji paket koji sadrži obje igre i starter brod a kad se razdvoje dobit ćeš samo jednu igru i starter brod  uz nadoplatu za "punu igru".

Više informacija o tome imaš tu: https://robertsspaceindustries.com/comm-link/transmission/15189-Package-Split-Information 

9 godina
neaktivan
Igra je još u alphi i neće izaći sigurno prije 2017. Ako te zanima, možeš je besplatno probati do 14.2. Samo trebaš imati dosta dobar komp.
14 godina
Star Citizen

Znači u biti trebal bi kupiti prije 14-og onda da izbjegnem tamo jednog lijep dana kad igra izađe plaćanje dva zasebna dijela?

Paragon

0 0 hvala 0
9 godina
neaktivan
Sada obje igre zajedno koštaju $45, nakon 14. Će koštati $60. Prema tome bolje ćeš sada proći, naravno ako si svjestan rizika ulaganja u igru koja je još u razvoju. Isto, ako kupovao sada, kupi paket s aurorom LN, najjeftiniji način da dobiješ sve što ti treba.
17 godina
Star Citizen

U startu je to bila single player igra sa nekakvim multiplayerom, vjerojatno zamiđljeno kao Diablo 3 ili ćak naprednije, ali definitivno ne MMO. Onda su igru pretvorili u čisti MMO gdje je onaj single player, koji smo backali, maltene postao tutorial. Zatim su počeli dodavati i druge stvari - slijetanje na planet i šetnja u 3D planetu sa poprilično naprednim AIem NPCova dole, aliene koji govore svoje jezike, od kojih su za 2 jezika navodno unazad koji mjesec/godinu unajmili linguiste koji će napraviti 2 potpuno funkcionalna alienska jezika i pisma, ljude koji se bave njihovom kulturom itd. kako bi povečali uvjerljivost. Više se ne sjećam detalja, ali u to vrijeme je novac relativno brzo pristizao, dodavali su dosta nevjerojatnih i neuvjerljivih goalova sa raznoraznim obečanjima od kojih neki djeluju pomalo suludo, poput propadanja brodova - hrđe - koja se moraju sanirati. Dodan je FPS modul koji će maltene svemirki MMO u letjelicama prebaciti i na planete gdje ćemo igrati pucačinu iz prvog lica "tko to želi", sa navodno jednako kompleksnim sustavom misija kao i one u svemiru. Da ne duljim, večina ovoga nalazi se po forumu, streach goalovima itd. i može se pročitat.

Negdje putem su se odlučili staviti koji miliončić na poznate glumce, dobitnike Oscara, ako se ne varam, kako bi dobili na efektu, mislim da im se već sada isplatilo, no shvatili su da SQ42 ne može biti samo tutorial. E, sad, ako će to biti puna igra, a i MMO će biti puna igra sa već ionako previše kompleksnim sustavom koji je obećan, onda ima logike da to budu 2 igre. Kako drugačije na SQ42 dodavati epizode, ako je to samo tutorial za MMO - logični slijed, kako bi se produbila ta priča, a i otvorio put dodatnoj zaradi (tko sanja da bi te epizode moble uoće biti besplatne?!?!) razdvaja se to u 2 igre.

Po meni, u ovom trenu, kad se još ništa ne zna, a C.R. i dalje ima sulude ideje, ja bih radije riskirao 15$ koje ću eventualno kasnije morat dati dodatno kako bih imao obje igre (a sada ispada da će to doista biti različite igre i da imaju izgovor ponovo pomaknuti rokove), nego sada riskirao 45$ da ih uzmem prije nego se desi taj "katastrofalni gubitak ako ih se ne kupi u paketu" u trenutku kad se ne zna koliko će još suludih promjena (ili pametnih - možda se netko konačno sjeti izbaciti C.R. iz priče) ovaj naslov pogoditi. Također u kojem smjeru će te promjene ić.

Vrijeme "velikih poklona" za early backere je završilo, nema već neko vrijeme poruka u stilu "ovo će koštati 25$, ali tko je backao prije xy datuma će to dobiti kao dio paketa", pa se po meni trenutno ne isplati kupovat unaprijed. Zna se konačna cijena, a to je 60$ za obje igre ako/kada izađu.

Moj PC  
1 0 hvala 0
9 godina
neaktivan

Spomenuto je da će cijene Squadron 42 opet narasti nekada kasnije, kada se bližio izlazak, pretpostavljam da će vjerovatno biti na razini ostalih AAA igara. 

Poruka je uređivana zadnji put sri 10.2.2016 14:45 (Khevtuul).

0 0 hvala 0
10 godina
Star Citizen

zapravo nije riskiranje 15$ nego 4-5$, najjeftiniji paket je trenutno 56,25%, znam jer sam ga kupio jučer (na računu je pisalo da je ovih 11,25$ VAT, dakle porez, tako da je bez poreza igra 45$)

kažu da će poslije jedna igra koštati 45$ a ako budeš onda htio kupiti i drugu, ta će koštati 15$ dakle obje igre za 60$. Tako da ako je sada cijena 56$ a poslije će biti 60$ što stvarno nije nikakva razlika, osim ako im ta cijena 45$+15$ nije cijena bez poreza, ako je bez poreza onda se opet vraćamo na razliku od 15$

jedina je stvar što u objašnjenju navode da će igra vjerojatno poskupiti u budućnosti, tako da je to za očekivati pogotovo kad se najavi datum izlaska za SQ42 i kad konačno i izađe

Moj PC  
0 0 hvala 0
17 godina
Star Citizen

Nda, i onda je svizac zamotao čokoladu.

Od početka ovog projekta sa kombinacijom (suludih) obečanja, zaplašivanja kako će jednog dana značajno poskupit, te "poklonima" onima koji su već platili. Ne sumnjam da će cijena rast, pitanje koje oni koji do sada nisu backali trebaju postavit sami sebi nije koliko će izgubit ne backaju li sada, već da li će lakše podnijet to što sada nisu backali, igra je izašla, radi i dobra je i moraju platit (dosta) više, ili igra ne izađe, izađe kao poluproizvod itd, pa su stoga backali 45$ nešto što je u tom trenu bilo upitno kakvo će bit i da li će izač.

Ja bih iskreno, u ovom trenu barem, radije podnio dat više para na nešto što je izašlo i dobro je. Imajte na umu pritom da su najavljene "epizode" kod SQ42 - koji usput rečeno ima najveće šanse (barem po meni) da bude dobra i funkcionalna igra i da doista izađe u nekom obliku - da te "epizode" neće biti besplatne niti pokrivene činjenicom da ste unaprijed backali igru i da ćete ih morat (po meni, naravno) naknadno plačat. Stoga ne gledam ovo ko veliku uštedu.

Na početku projekta ovo je izgledalo kao najbolji projekt za backat i nekako odličan uvod u crowdfounding priču. Ja već dugo vremena smatram da je to bilo pogrešno razmišljanje i sve manje vjerujem ovom projektu. To ne znači da mu želim loše, niti da ću svima savjetovat protiv backanja. Ja iznosim svoje mišljenje, a svatko neka procjeni za sebe.

Moj PC  
2 0 hvala 0
16 godina
odjavljen
Star Citizen

Ja sam i dalje backer jer želim SC. Ali - ovo je trenutno stanje: 

Kao softverskom inženjeru s kraćim iskustvom u CryEngineu, nije mi jasno kako su uspjeli tako zbrljati core funkcionalnost enginea da im FPS dio ne radi niti približno prihvatljivo? 

Moj PC  
2 0 hvala 0
14 godina
Tonči kaže...

Ja sam i dalje backer jer želim SC. Ali - ovo je trenutno stanje: 

Kao softverskom inženjeru s kraćim iskustvom u CryEngineu, nije mi jasno kako su uspjeli tako zbrljati core funkcionalnost enginea da im FPS dio ne radi niti približno prihvatljivo? 

Ti isto pljuješ bez osnove. Pa pričalo se da će unajmiti profesionalne koreografe koji će osmisliti tradicionalni ples za svaku rasu u igri. To je vjerojatno rezultat toga. 

Željko Vela: Phillip Lahm jedini ima dres s dugim rukavima ---- Srećko Bogdan: Zima mu je, jer je mali
17 godina
Star Citizen

Sto se tocno dogada sa ovom igrom? Vidim 105 stranica o igri koja jos nije ni blizu izlaska, to ce biti najbolja igra svih vremena ili nova Daikatana?

Neda mi se sad listati sve stranice ako moze netko ukratko opisati u cemu je fora?

Moj PC  
0 0 hvala 0
17 godina
neaktivan

Ne moze.

10 godina
Star Citizen

Kratak sadržaj:

-Najavljen crowdfunding (kickstarter) za igru, svi poludili jer su ideje odlične i sam koncept igre

-Počela izmišljanja sa previše zahtjevnim idejama koje je u praksi jako teško odraditi

-Development nije išo kak spada, točnije treba im previše vremena, što je realno za takve velike ciljeve

-Još uvijek se ne zna kad će igra izać, tim je pomalo ispo nesposoban jer su uništili i gotov FPS engine koji su dobili

-Projekt razdvojen na dva završna proizvoda: 1) Squadron 42 (singleplayer misije) u epizodama koje će vjerovatno bit DLCevi koje ćeš dodatno kupovat i

2) MMO komponentu igre 

-Igra je u trenutnom stanju puna bugova i mnogi je nazivaju space hangar simulator 

-Najviše contenta koji je izbačen su brodovi koji se kupuju parama

Nisam backer projekta samo čitam temu, laički sažeo dojmove. Isprike ako sam neš zeznuo. 

Poruka je uređivana zadnji put čet 11.2.2016 12:17 (Magibagi).
Moj PC  
1 0 hvala 1
9 godina
neaktivan
Nakupilo se 105 stranica zbog toga što je ova igra skup različitih stvari koje upadaju u oko ljudima koji i pomalo prate igre: skupili su brdo para putem crowdfundinga, žanr svemirskih simulatora je nekako sada "in", čime privlači nove igrače, a stare vuče nostalgija. Isto tako, ono što igra najavljuje je jako ambiciozno, što opet izaziva kontroverze. Zatim ljudi u pitanje dovode i legitimitet čitavog projekta. . Od normalnog opreza do suludih teorija da će Roberts ukrasti sve pare i pobjeći na privatni otok, vjerovatno helikopterom. Sve u svemu, igra je u alphi, neće izaći prije 2017, vrlo ambiciozan projekt. Možda uspije, možda ne, ko će mu ga znat.

2 0 hvala 1
17 godina
neaktivan
walentkane kaže...

Sto se tocno dogada sa ovom igrom? Vidim 105 stranica o igri koja jos nije ni blizu izlaska, to ce biti najbolja igra svih vremena ili nova Daikatana?

Neda mi se sad listati sve stranice ako moze netko ukratko opisati u cemu je fora?

Malo vjerojatno da će biti nova Daikatana, puno je izglednije da neće nikada niti izaći iz ove pre alpha faze (kako god ju oni zvali) ukoliko bude izgledno da završi poput slavnog spomenutog naslova.

Xeon 3060 // Big Typhon VX // Abit IP35 // Crucial Ballistix 2x1GB ddr2 667 // Seagate Barracuda 7200.10 320GB // Club3D HD 3850 256MB // Terratec Cinergy 400 TV // Plextor PX-116A2 // Plextor PX-800A
9 godina
neaktivan
@Magibagi :

Misije single playera neće biti u DLC-jevima, osim ako mi je to negdje promaklo. Epizode su zamišljene kao zasebne igre (zamisli Call of duty i slično), koje će se naravno zasebno i plaćati.

I nisam čuo da je zovu hangar simulatorom odavno, barem od kad su izbacili onaj kvazi PU.

0 0 hvala 0
16 godina
odjavljen
Star Citizen

Kako stvari stoje, single player igra SQ42 je zasebna, a izlazit će kao trilogija epizoda s brojem chaptera i misija, od čega će za početak izaći samo dio misija prve epizode.

Moj PC  
0 0 hvala 0
17 godina
neaktivan
walentkane kaže...

Šta stavljaš thumbs down, lijepo ti kazem da ti nitko ne moze odgovorit, jer ako pogledaš odgovore koje si dobio neki konsenzus ne mozes izvuc pa se ljepo potrudi i prouči sam i donesi odluku back or no back.

Nisam htio biti bezobrazan, ni slucajno. Samo ono totalno iskreno da ti je teško zakljuciti išta bez vlastitog "ulazenja" u silna obecanja i planove SCa. Moras sam uletiti i viditi. Ja sam svjestan da sam se kocko pa šta bude bude. 

Poruka je uređivana zadnji put čet 11.2.2016 16:39 (mislav_01).
15 godina
neaktivan
Star Citizen

Povremeno bacim oko što se događa s ovom igrom, više iz razloga što me fascinira što su sve zamislili i volim maštati kako bi to sve lijepo moglo sjesti na svoje mjesto, nešto kao nextgen mmo igra.

Onda pogledam video materijale igre u zadnjih par mjeseci i brzo se ohladim. Jednostavno kao samo promatrač s obzirom na koliko je vremena do sada već utrošeno na ovu igru ne vidim baš vedrih i optimističnih znakova.

Nekako kao da debelo previše obećavaju a jako malo se toga i vidi ostvarenog. A onda na kraju, što te košta obećati :)

live and let live
Moj PC  
3 0 hvala 0
16 godina
odjavljen

Greškom sam obrisao postove u krivoj temi (svoj i komentar forumaša i upit) - Da, u idućem Bugu je osvrt na SC Alphu od ovog tjedna.

Malo će Squadron 42 kasniti, biti podijeljen, ali, nije sve izgubljeno. Pokazatelji govore da su se fokusirali na Squadron 42 i da rade na tome da barem petina te igra izađe ove godine. Držimo fige.

Poruka je uređivana zadnji put pet 12.2.2016 0:02 (Tonči).
Moj PC  
1 0 hvala 0
9 godina
neaktivan
Star Citizen

BBC-ev video o Star Citizenu, čini se da su fino istražili temu priloga, za razliku od velikog broja novinara/stranica:

0 4 hvala 0
10 godina
neaktivan
Khevtuul kaže...

BBC-ev video o Star Citizenu, čini se da su fino istražili temu priloga, za razliku od velikog broja novinara/stranica:

Na bold, dobro su istražili temu??? Wot??? Plaćeni oglas (možda, iako je još gore ako nije) koji prikazuje samo jednu stranu priče gdje glavna osoba samo spominje kašnjenje i kako je to normalno. Pretpostavlja da nisi student novinarstva ili još gore novinar? Sami su ti u prilogu prikazali zašto je priča i kako napravljena: pazi oni imaju TV studio sa 4 (četiri!) zaposlenika za komunikaciju sa backerima i izradu YT priloga  taj novac nije mogao biti bolje utrošen?? 

I koliko sam vidio na kompovima su samo crtali brodove i na onom taskbordu su samo zadaci za popravak tih istih brodova, da čini se da se sve dobro razvija... 

Još jednom kratko pitanje šta je po tebi onda loše istažena tema priloga, da su nam stavili isječke iz Wing Commandera i njegov utjecaj na seksualni život pingvina??? Ah ti fanboyi...

potpis
Poruka je uređivana zadnji put ned 14.2.2016 15:05 (MatoOO13).
Ova tema je sadržajno povezana sa sljedećim temama: Star Citizen, Star Citizen - nickovi
E-mail:
Lozinka:

vrh stranice