jel ima kakvih novih dojmova poslije novog patch-a?
ja bi ih podijelio da imam monitor
Evo sad mi se apdejtalo i prvo sto sam primjetio da mi je Very High opcija zasivljena, a prije nije bila i na njoj sam uredno vrtio.
Goddamn
Nešto dodataka i brdo fixeva sa novim patchem, evo skida se pa javim dojmove, ima par irititantnih stvari u kampanji koje me nerivaraju, nadam se da su ispravili.
Experience system revision: experience-level thresholds rebalanced to allow for faster overall level-progression. Per-unit-type threshold multiplier introduced that scales the thresholds to compensate for differences in the damage output of different unit types. AI experience levels now fully derived from combat (the AI experience boosting mechanism has been removed).
Super! Baš ću da vidim kako ovo sada radi, jer je bio veliki disbalans u gubljenju expirenca.
Nešto dodataka i brdo fixeva sa novim patchem, evo skida se pa javim dojmove, ima par irititantnih stvari u kampanji koje me nerivaraju, nadam se da su ispravili.
Daj vidi je li ti Very High zasivljen buduci da mislim da je vezano uz VRAME, a vidim da imamo obadva 512MB.
Tek skidam patch, javim ti u ovoj poruci kakva je situacija. Možda je sada Very High samo za one koji imaju DirectX11 grafičke kartice, nisam siguran, nagađam.
Sunce ima kalajisano, preko 2 GB Patch!!!
Tek skidam patch, javim ti u ovoj poruci kakva je situacija. Možda je sada Very High samo za one koji imaju DirectX11 grafičke kartice, nisam siguran, nagađam.
Moze, znam da sam istu stvar imao s Napoleonom pa sam nasao na nekom forumu kako omoguciti VH.
Skinuo mi se peč i mogu reći što se tiče dx11 i performansi da sam se preporodio. dx9 mi je izgledao totalno šugavo i dosta loše performanse sam imao dok je dx11 sa shader model5,aa 2,80% na ultra imam ajme bolje performanse a igra izgleda ajme.
Sam gameplay nisam još dovoljno isprobao da kažem šta je bolje ali što se tiče grafike i performasi ponavljam sve je za 10
pozz
Najbolji patch koji je ikada izasao za jednu igru.
Od grafike, zvuka do dodavanja detalja, sve je poboljšano, ama baš svaki aspekt igre.
Svaka čast CA-u.
Daj vidi je li ti Very High zasivljen buduci da mislim da je vezano uz VRAME, a vidim da imamo obadva 512MB.
Skinuo sam sinoć kasno patch, 4mbit veza, jbg. Malo sam probao, odnosno odigrao jedan napad na stronghold.
Ne mogu namjestiti postavke na Very High, zasivljen je.
Sve opcije su automatski na HIGH i igra leti, mada sam prije mogao i na Very High i znala je zatrzati samo kada ima baš mnogo akcije i puno vojske sa otežanim vremenskim uvjetima.
Iz te jedne bitke sam naoko primjetio mada je možda previše subjektivno da mi se preciznost nekih jedinica dosta smanjila. Katapulti na 8 lvl fulaju žestoko, što nije bio slučaj.
Kartice sa vojskom su sada svjetilije kada se označi neka jedinica, a povećan je i kontrast broja ljudi u jednici. Tako mi se čini.
Odoh još malo igrati pa javim ako uočim neke promjene i poboljšanja.
Skinuo sam sinoć kasno patch, 4mbit veza, jbg. Malo sam probao, odnosno odigrao jedan napad na stronghold.
Ne mogu namjestiti postavke na Very High, zasivljen je.
Sve opcije su automatski na HIGH i igra leti, mada sam prije mogao i na Very High i znala je zatrzati samo kada ima baš mnogo akcije i puno vojske sa otežanim vremenskim uvjetima.
Iz te jedne bitke sam naoko primjetio mada je možda previše subjektivno da mi se preciznost nekih jedinica dosta smanjila. Katapulti na 8 lvl fulaju žestoko, što nije bio slučaj.
Kartice sa vojskom su sada svjetilije kada se označi neka jedinica, a povećan je i kontrast broja ljudi u jednici. Tako mi se čini.
Odoh još malo igrati pa javim ako uočim neke promjene i poboljšanja.
Ovo kopiraj u search, preferences.script. U tom filu nađi gfx_video_memory i iza njega bi trebala biti 0. Prebriši tu 0 i kopiraj 1241513984 ili bilo koji drugi broj s punoo znamenki.
Tako će igra misliti da imaš više memorije, u ovom slučaju 1 GB, i omogućiti ti VH postavke.
Na kojoj rezoluciji igraš i kako ti grafička podnosi Very High? Da li sa ovom modifikacijom kojom omogućuješ Very High primjećuješ poboljšanje performansi sa patchem u odnosu na prije?
1280X1024 reza. Primjetio sam poboljšanja kad zumiram u fajtove, puno glađe se izvodi, ali mapa od kampanje ide sporije, vjerojatno jer je DX10.
Sad malo halam Empire i on doslovno leti za razliku od Shoguna.
Na kojoj rezoluciji igraš i kako ti grafička podnosi Very High? Da li sa ovom modifikacijom kojom omogućuješ Very High primjećuješ poboljšanje performansi sa patchem u odnosu na prije?
Kak tebi radi igra, imamo slične konfe pa me zanima?
1280X1024 reza. Primjetio sam poboljšanja kad zumiram u fajtove, puno glađe se izvodi, ali mapa od kampanje ide sporije, vjerojatno jer je DX10.
Sad malo halam Empire i on doslovno leti za razliku od Shoguna.
Pa vidim da imaš 3870 i pišeš da igraš na very high i ne mogu da skontam kako? Oke mala rezolucija je, ja igram na 1920x1080.
Kak tebi radi igra, imamo slične konfe pa me zanima?
Prije je na Very High išlo sve glatko osim u napadima na velike dvorce gdje je su vatre, velike makljaže i otežani vremenski uvjeti (kiša se prelijeva sa krova i sl.), povremeno štekanje se dalo primjetiti samo u najvećim makljažama prsa o prsa, što je uglavnom rijetko. Mogu reći da je pristojno glatko išlo. Sada nakon patcha opcija Very High je onemogućena (nisam htio modificirati) a na HIGH baš igra leti, sve glatko bez obzira koliko je jedinica na terenu ili kakav je fight.
Btw, ranije sam spomenuo da sam primjetio da su preciznost nekih jedinica smanjili. Mislio sam da je subjektivno, ali nije, jednostavno katapulti na 8 levelu previše fulaju u odnosu na prije, pa čak i jedinice na otvorenom. Ubojitost streličara je smanjena. Znao sam po 300 smakunuti sa jednom jedinicom, sada je i 250 jedva. Expirence se sada malo brže dobiva ali i dalje uvelike opada ako je jedinica pretrpila 30+% ljudstva.
Dodane su neke informacije u svezi odgađanja bitke i čekanja povoljnog trenutka i vremena kao i informacije kako ono utječe na bitku i sl.
Zašto ne? Pa vrtim sve igre na maksimalnim detaljima izuzev Crysisa 2 i sve ide full glatko.
Pogotovo kad je ovako klokana.
Zašto ne? Pa vrtim sve igre na maksimalnim detaljima izuzev Crysisa 2 i sve ide full glatko.
Pogotovo kad je ovako klokana.
Imaš relativno dobar procesor i igraš na maloj rezoluciji. Zato uglavnom većina ide glatko.
Da ne pišem ovdje, u zadnjem postu u OVOJ temi imate moj prilično detaljan review te moje mišljenje o igri...
Borba: Jedan od najgorih dijelova. Zašto? Zato što nije ispolirana i sve su jedinice iste, borba piksela... Kad se sastanu nećete znati tko su njihovi, a tko Vaši. Naravno, razlog tomu je već spomenuta neraznolikost. Čak i samuraji će biti svi skoro pa isti. Mape nisu tako velike i "taktički ispolirane" kao u Napoleonu, te su sve tzv. siege bitke bivane odvijane na istoj mapi. Često ćete morati slati sve jedinice u napad jer neće biti drugog načina "zeznuti" te nadmudriti AI (možda sam previše navikao na "puške" u Nappyu, hehe)... Uglavnom suhoparna i dosadna borba.
Grafička strana je trla-la... Nemogućnost uključivanaj AA filtra je neoprostiva, ostatak se nekako može prožvakati.
Jesi ti ovo prepisivao iz BUG-a ili šta?
Vidi se Olegov utjecaj na tebe. Njegova recenzija je takva jer ne voli to razdbolje a više preferira razdoblje Napoleona i vatreno oružje.
Ja sam izbjegao obje te igre Empire i Napoleno uopće nisam igrao, samo sam gledao video na youtube i nisu mi se svidjeli.
AA i Dx11 su dodani od prije neki dan sa novim patchem.
Nema baš veliki broj jedinica, ali normalno je očekivati da istovjetne jedinice npr samuraji isto izgledaju. Netočno je da se ne raspoznaju, prvo po boji, a drugo i po samim jednicima jer ne bore se uvijek iste jedinice na terenu.
Nadalje, Shogun ima odličnu borbu koju trebaš da uvidiš tek u replayu kada usporiš bitku. Mnoštvo poteza i finiša koji ovise o jedinicama, njihovom iskustvu i sl.
Nikada dosada nisam vidio da se u borbi izoliraju dva vojnika i da vode mali fight i da se odbijaju i onda ponovno jurišaju jedan na drugog i nadmudruju kao u Shogunu. Snimi neke bitke i pregledaj ih u replayu usporeno pa ćeš vidjeti.
Samuraji kada jurišaju na streličare ako su u blizini znaju i poskočiti u stranu ili napraviti salto po zemlji kako bi izbjegli prvu salvu strelica i onda ustaju i ponovno kreću u napad.
To si sve propustio. Pokreti i borba su veoma fluidni a ne "ne ispolirani".
Što očekujete od Japana, pa sama najava je bila da neće biti previše jedinica u kojima je razlika u par bodova za pokoje atribute. U igri je prikazan kao izolirana i tehnički zaostala zemlja srednjeg vijeka i to možeš vidjeti u kampanji kada ti dolaze obavijesti o black shipu i prihvaćanju europskih misionara. Izolirana otočka država u kojoj bukti rat klanova u kojoj u to vrijeme kako igra prikazuje nije bilo previše utjecaja drugih kultura i tehničkog napretka.
Isto kao kada bi napravili samo Total War England ili slično isto bi očekivali preveliku raznolikost?
Pola si prepisao iz Buga.
Da ne pišem ovdje, u zadnjem postu u OVOJ temi imate moj prilično detaljan review te moje mišljenje o igri...
Tu recenziju sam već davno planirao napisati, i iskreno, za Olegovo mišljenje me boli dupe, ja sam napisao svoja iskustva u prvih nekoliko sati igranja. Ono što me zasmetalo to sam i naveo.
Budimo realni ta igra je trebala biti ispoliranija i bolje urađena nego prethodnici iz TW serijala...
Vidi se kako opisuješ igru, čak koristiš iste opise kao i Oleg. Ni tvoja ni njegova recenzija u dosta djelova jednostavno nisu tačne.
ja sam napisao svoja iskustva u prvih nekoliko sati igranja.
Nekoliko sati i napisao si/prepisao recenziju o igri?
Imam 117 sati igranja Shoguna 2. Igra je odlična i dobio sam ono što sam očekivao a to je remake prvog shoguna, ako vam se ne sviđa vratite se na Napoleon.
Total War ako ništa bar ima tu raznolikost odabira vremenskog perioda.
Za mene je to mač i sablja.
Danas sam naručio igru, jedva čekam da zaigram.
Tu recenziju sam već davno planirao napisati, i iskreno, za Olegovo mišljenje me boli dupe, ja sam napisao svoja iskustva u prvih nekoliko sati igranja. Ono što me zasmetalo to sam i naveo.
Budimo realni ta igra je trebala biti ispoliranija i bolje urađena nego prethodnici iz TW serijala...
Čista trolerska recenzija koja nema veze s vezom.
Kažeš da donosi vrlo malo promjena u odnosu na Napoleona? Pretpostavljam da je tebi nikakva promjena to što su maknuli najdosadnije borbe iz jednog povijesnog razdoblja i odlučili se vratiti korijenima: maču, koplju i strijeli.
"Pitate se sigurno zašto u odnosu na Napoleon; zato što su u principu jako slični uz, naravno iznimke da u Nappyu imate kampanje koalicije te samu kampanju velikog osvajača te naravno zato što je Shogun prestar za usporedbu sa novim".
Ovo nebi ni komentirao jer uopće ne razumijem što si htio reći. Koliko je prestar? 300 godina u odnosu na Napoleona? Samim time ti je lošija igra?
Kažeš da su jedinice neraznolike. Pretpostavljam da su ti raznolikije one u Empireu i Napoleonu, bez obzira što se samo razlikuju po uniformi i količini ljudi u jednoj četi i eventualno u statistikama, iako nebitno malo.
"Borba: Jedan od najgorih dijelova. Zašto? Zato što nije ispolirana i sve su jedinice iste, borba piksela... Kad se sastanu nećete znati tko su njihovi, a tko Vaši. Naravno, razlog tomu je već spomenuta neraznolikost. Čak i samuraji će biti svi skoro pa isti. Mape nisu tako velike i "taktički ispolirane" kao u Napoleonu, te su sve tzv. siege bitke bivane odvijane na istoj mapi. Često ćete morati slati sve jedinice u napad jer neće biti drugog načina "zeznuti" te nadmudriti AI (možda sam previše navikao na "puške" u Nappyu, hehe)... Uglavnom suhoparna i dosadna borba."
Nemam riječi za ovo. Vidim da tebe uzbuđuje više borba između dva voda koji se propucavaju i igraju ko će imati više sreće i prije srušiti drugog nego taj drugi njega.
Stvarno uzbudljivo, nema šta.
"Negativno: Sve već viđeno, tek male preinake, MP, grafika, nedostatak AA filtra, neraznovrsnost mapa te jedinica."
Grafika, grafika je loša!?
Ne, neću više, toliko od mene.
Da, grafika je loša, s obzirom na što je cijela igra u početnom stadiju trebala izgledati i da je trebala imati AA...
Pa da, vojska uopće nije raznolika, u Napoleonu su one sve iste po snazi, ali bar drukčije izgledaju nego u Shogunu 2, u čemu su se trebali malo više potruditi...
Gameplay sam po sebi nije loš toliko, ali ja sam očekivao više, a dobio sam tek solidan TBS.
Možda sam i sam sebi kriv što sam igru igrao jako kratko...
Nastavljam pa ću vidjeti, dotad drugovi, da li mijenjam mišljenje...
Nastavljam pa ću vidjeti, dotad drugovi, da li mijenjam mišljenje...
Oppinions are like asswholes everybody has one and are often full of shit. Uvjek mi ova padne na pamet kad naletim na nekog traljavog "recenzenta", igrao frajer igru par sati pa napisao "recenziju" kojom nebih ni svoju pozadinu obrisao. . .
iskreni da budem prije zakrpe mi se nekako bolje sviđala igra... (možda zato jer sam ju danas tek 1x pokrenul a sad sam se par dana na moru opijal pa me još drži)...
al uglv. nisam radi tog došao u ovu temu... zanima me dali igrate u nekom klanu i dali ima mjesta za mene tamo nutra? (MP igra)
Drugi se put dobro naspavaj prije pisanja recenzije.
Ova reca ti je epic fail.
OK... Evo novih dojmova, sinoć mi se skidao peč te je prije nekoliko sati instaliran... Sviđa mi se grafika! :P Dapače, nekako mi se igra izvodi fluidnije (ATI B55 PII X4 3,2GHz, HD 5770, 4GB RAM) nego prije...
Ono što veli boxer za replayeve vrijedi, bogami u Napoleonu i Empireu nisam vidio jedinice koje se onako "kolju", tamo tek jedan drugog probodu and that's it...
Priznajem, moja recenzija jest fail jer sam dao neko početno mišljenje o njoj, bez da sam dalje igrao igru...
Jel igra tko na legendary??
Prošao sam na very high difficulty dva puta i probao sam na legednary ali sejvanje me ubija.
Kakva su vasa iskustva s legendary? Jel itko dogurao daleko?
Takeda prepare to die! Oosada je započela...
Eto vidiš Buller da igra rula.