- +/- sve poruke
- ravni prikaz
- starije poruke gore
Obrana na legendary im je predobra. Jako mi je teško zabiti gol. Rijetko primam golove,većinom kada zabijem onda i pobijedim.
Ima li itko nekakav savjet ?
Sa Barcelonom igram od noge do noge ali golman brani sve šanse,još nisam zabio gol iz centaršuta a duge pasove obrana regularno kupi.
Možda mi od svega najviše treba savjet kako realizirati šansu jer sam promašio nekoliko 100% šansi.
Nekad opucam obično,nekad plasiram ali golman sve brani.
na legendary je pretesko, ne mogu nerjeseno izvuci...
imam 1-2 100% sanse po utakmici ali golman obrani ili ne znam sto se desi...
obrana im kupi sve lopte, tesko ih je proci, kada oni imaju loptu onda rade cuda ... ne mozes im uzeti loptu...
kad mi daju gol... gotovo..samo trpaju...
na legendary je pretesko, ne mogu nerjeseno izvuci...
imam 1-2 100% sanse po utakmici ali golam obrani ili ne znam sto se desi...
obrana im kupi sve lopte, tesko ih je proci, kada oni imaju loptu onda rade cuda ... ne mozes im uzeti loptu...
kad mi daju gol... gotovo..samo trpaju...
Ja najčešće igram 0-0.
Preteško je ali ja se ne predajem,nadam se da ću se nakon nekog vremena uigrati i početi donekle lagano pobijeđivati na legendary.
Znate li vi uopce sto je vsync? to ne poboljsava igru u grafickom smislu, nikakve detalje i/ili specijalne efekte necete time dobiti, vsync pomaze ako vam se slika cijepa (takozvani screen tearing - klik , znaci kada se na displayu istovremeno vide 2 ili vise frame-a), zasto se cijepa? zato sto vam FPS nece biti isti na svakom mjestu (to ovisi i o input lagu, al to nije sada tema), na nekom mjestu cete imati npr. 150 FPS-a, na drugom 60 FPS-a, na nekom cak i 30 FPS u istoj igri s istim detaljima.... u tolikoj razlici se primjeti frame droping, znaci i tu vsync pomaze. Recimo da mi FIFA bez vsyca radi na 60-150 FPS-a, netko ce reci da mi igra ultra glatko radi, aliiii !... kada mi naglo padne sa 150 na 60 osjetim stekanje aka frame drop iako je i 60 FPS-a vise nego dovoljno za ugodno igranje, e tu sada nastupa vsync, kada ga ukljucim FPS ce mi se limitirati na 60 (naravno ako mi je refresh rate monitora 60 Hz), to znaci da mi FPS nece prelaziti preko 60 FPS-a bez obzira na hardware koji imam. U tom slucaju (s ukljucenim vsyncom), ako slucajno dode do pada FPS-a necu osjetiti toliki lag, isto tako mi se slika nece cijepati (a vjerujte mi, s tim cijepanjem slike sam imao velikih problema), bolje je da mi FPS padne sa 60 na 30/40 nego sa 150 na 60 ako shvacate sto zelim reci. Zato, provjerite s frapsom koliko imate FPS-a, ako su vam zbilja visoke razlike u FPS-ima (npr. 40-90, 70-110 i sl.), bolje vam je da ostavite vsync ukljucen, onima koji imaju slabije kompove... dakle, onima kojima je FPS npr. MAX 30-40 FPS-a i sl. je potpuno svejedno je li ukljucen vsync ili ne jer sumnjam da vam je refresh rate monitora ispod 60 Hz....
Drugo, meni sa boljim kompom steka, meni sa slabijim ne steka (shvatite da je puno teze napraviti igru za PC nego za konzole, upravo zbog velikih razlika u hardware-u, driverima i sl.)... to vam nebi trebalo biti nimalo cudno ako imalo pratite igre, optimizacije, drivere za graficke, CF/SLI itd. Koliko cesto se dogodi da na 0h high end grafi bude gori FPS od starije kartice, ali to se ugl sredi s novim driverima, patchem... tako da vjerujem da ce tome uskoro doci kraj. Usput, meni ne mojoj konfi ne steka, al ukljucio sam si vsync jer mi je prevelika razlika u FPS-ima, a i smeta mi to cijepanje.... igrali vi na 60, 80, 100 ili 150 FPS-a, to je sve gotovo isto ako su vam FPS-i konstantni, ako pak imate frame dropove, tada vem nece pomoci ni 200 FPS-a.
I meni igra radi bolje kad uključim vsync onda mi je fps 59-60, dok bez njega mije fps 180-201 i onda mi igra laga.
Ja igram na professional i stvarno je teško, ali to volim. Ovo mi je definitivno najbolja fifa do sada i najbolja nogometna simulacija. Igrao sam fifu10 na xboxu jako dugo, fifu 11 isto na xboxu, ali ne baš puno no fifa 12 je nešto sasvim novo.
Obrana na legendary im je predobra. Jako mi je teško zabiti gol. Rijetko primam golove,većinom kada zabijem onda i pobijedim.
Ima li itko nekakav savjet ?
Sa Barcelonom igram od noge do noge ali golman brani sve šanse,još nisam zabio gol iz centaršuta a duge pasove obrana regularno kupi.
Možda mi od svega najviše treba savjet kako realizirati šansu jer sam promašio nekoliko 100% šansi.
Nekad opucam obično,nekad plasiram ali golman sve brani.
Na legendary mi je najlakše zabiti tako da probiješ sve do šesnasterca, pošto imaš brze igrače i onda povratnu loptu i neko to zakuca. :D
ovaj tactical defending me ubija :) jos ga nisam pohvatao. kako najcesce oduzimate lopte unutar svog sesnaesterca?
Ja isto p!zdim s tim TD-om! Stavio sam onaj normalan iz Fife 11 i neusporedivo je lakše i bolje! I još k tomu živci ostaju smireni 
ovaj tactical defending me ubija :) jos ga nisam pohvatao. kako najcesce oduzimate lopte unutar svog sesnaesterca?
Ja isto p!zdim s tim TD-om! Stavio sam onaj normalan iz Fife 11 i neusporedivo je lakše i bolje! I još k tomu živci ostaju smireni
To svakako, naviknuo sam se na ono trcanje + dodavanje kada protivnik ima loptu, toga vise nema.... mucim se na srednoj tezini (inace gubim 2-0)... jos nisam probao na najteze 
zivcira me sto kad uklizujem protivnik zna unaprijed da cu to napraviti i izbjegne to...
zivcira me sto kad uklizujem protivnik zna unaprijed da cu to napraviti i izbjegne to...
Da... i nekako ne klizi onako kao u FIFI 11, tu se samo baci na mjestu, a u FIFI 11 zna kliziti i do cirka 2 metra
Također u dosta navrata to izgleda dosta čudno i nerealno. Trebali bi to popraviti
moraju to popraviti... idem s ledja protivniku koji ima loptu, uklizem mu i nista... on nastavi dalje trcati...
Također u dosta navrata to izgleda dosta čudno i nerealno. Trebali bi to popraviti
Momci slažem se s vama...Jel netko primjetio da navijači Milana skandiraju "Ronaldinho, Ronaldinho..." il se meni to samo čini?
Ja se na professional mučim. Nekad i pobijedim, ali mi se znalo dogoditi da izgubim 3:0. Svaka lopta ide na Ibrahimovića, a on me dribla ko majmuna i onda kad mu se Pato priključi 99% primim gol. Probao sam s gamepadom igrat i mogu reći da je lakše igrat obranu, ali mi je taj gamepad u qurcu(bio jeftin, a i još mi se lijevi analog shebo, na strelice na gamepadu ne želim igrati).
Recite malo kako najlakše igrati obranu i oduzeti loptu?
moraju to popraviti... idem s ledja protivniku koji ima loptu, uklizem mu i nista... on nastavi dalje trcati...
To
Uklizavanja su sranje. Uletim u igrača 100 puta, od toga će 5 puta pasti i sudac svirat faul. U PESu ako pogodiš igrača - on pada, što i je realno...
Njima ništa faulove ne sude. Igram na manual i previše krivih paseva imam i tako gubim loptu. Ima neki savjet za igru na manualu? Neke kombinacije tipki koje bi bilo dobro znat?
Da, ovo sa uklizavanjem stvarno treba sredit. Kada dodju na moju polovicu drzim ( igram sa xbox joysickom) A (contain) i normalo ga pratim, cim se priblize sesnaestercu hvata me panika :), kad stinem LT branic se postavi u onu svoju poziciju ali u vecini slucajeva zaplivam i zakasnim sa oduzimanjem ( B ). fora mi je ta nova opcija i ne namjeravam je mijenjat ali bas je teska na pro levelu. Bas treba pratit protivnicku igru i reagirat pravovremeno.
ovaj demo me podsjeca na demo pes-a 2011 kada sam ga prvi puta zaigrao. promjena, ali ne i sve na bolje... uzasno me zivciraju sprintevi. walcott je spor, igraci se prebrzo okrecu oko sebe, animacije dodavanja su mi malo pes-ovske... izgubila je fluidnost koju je imala fifa11. animacije su mi jako lose, impact engine bas i ne radi kak spada, ne mozes igraca s leđa skršiti, igraci tipa messi, iniesta se vrte ko ludi i to nema veze sa realnoscu (messi se sigurno nece okretat 3 puta oko sebe, ici gore-dolje, naprijed nazad da ti napraviš gresku pa da te prođe (zna se da on ne staje kad krene)...
p.s. prokomentirao sam samo ono sto me smeta, ostalo je sve vise-manje OK (izuzev optimizacije koja ce u finalnoj verziji vjerojatno biti rjesena)...
ovaj demo me podsjeca na demo pes-a 2011 kada sam ga prvi puta zaigrao. promjena, ali ne i sve na bolje... uzasno me zivciraju sprintevi. walcott je spor, igraci se prebrzo okrecu oko sebe, animacije dodavanja su mi malo pes-ovske... izgubila je fluidnost koju je imala fifa11. animacije su mi jako lose, impact engine bas i ne radi kak spada, ne mozes igraca s leđa skršiti, igraci tipa messi, iniesta se vrte ko ludi i to nema veze sa realnoscu (messi se sigurno nece okretat 3 puta oko sebe, ici gore-dolje, naprijed nazad da ti napraviš gresku pa da te prođe (zna se da on ne staje kad krene)...
p.s. prokomentirao sam samo ono sto me smeta, ostalo je sve vise-manje OK (izuzev optimizacije koja ce u finalnoj verziji vjerojatno biti rjesena)...
e sa ovim se potpuno slazem.
To je ustvari realnije jer zahtjeva puno više truda i savladavanja. Nemorate svi igrat na najtežim razinama odmah učite postepeno.
Uklizavanja su sranje. Uletim u igrača 100 puta, od toga će 5 puta pasti i sudac svirat faul. U PESu ako pogodiš igrača - on pada, što i je realno...
Pa ne znam, ja imam jako dobar prosjek uklizavanja a sve se svodi na dobar timing i predpostavku u kom će smjeru protivnički igrač ići. I u stvarnosti je teško skršiti igrača, trebaš se potruditi i to moći. Tako je i u fifi...
Nisam u tom dijelu primjetio nikakav problem...
Probao sam igrati sa legacy defending (stari način) i čini mi se lakše i realnije.
Više se igrači ne okreću oko sebe 100 puta a da im ti ne možeš uzeti loptu.
Osim toga,moguće je napraviti klizeći start a ne da ga igrač izbjegne nekim super brzim pokretom kao da je Superman.
Probao sam oboje i za mene legacy def. > tactical def.
Znam da je to nova funkcija i da vas većina ne misli to mijenjati ali meni se stara više sviđa.
Probao sam igrati sa legacy defending (stari način) i čini mi se lakše i realnije.
Više se igrači ne okreću oko sebe 100 puta a da im ti ne možeš uzeti loptu.
Osim toga,moguće je napraviti klizeći start a ne da ga igrač izbjegne nekim super brzim pokretom kao da je Superman.
Probao sam oboje i za mene legacy def. > tactical def.
Znam da je to nova funkcija i da vas većina ne misli to mijenjati ali meni se stara više sviđa.
Meni su recimo neka kretanja nekih igrača totalno nerealna i čudno izgledaju.Npr igrač potrči unazad nerealno brzo.Nogu se ne kreću sukladno sa brzinom. Takodjer mi je šut još uvijek puuuno bolji u pesu. Da ne pričam o tome kako svi igrači malo levitiraju :D
ma meni je sve super i igra mi je baš kako meni odgovara,sve super,jedino još da isprave neke nerealne padove igrača zbog Impact Engine-a,ali to je već najavljeno da će biti ispravljeno u finalnoj verziji,tako da nemogu dočekati 30.9!
ma meni je sve super i igra mi je baš kako meni odgovara,sve super,jedino još da isprave neke nerealne padove igrača zbog Impact Engine-a,ali to je već najavljeno da će biti ispravljeno u finalnoj verziji,tako da nemogu dočekati 30.9!
Igrica je daleko od savršene.
Nema sumnje da je ovo najbolja simulacija nogometa u povijesti ali još je dosta toga ostalo za unaprijediti.
Pokreti igrača su često čudno,braniči prečesto driblaju kao da su Messi te predobro sijeku dodavanja...
Igrica je odlična ali ima još dosta toga što mogu popraviti kako bi se približili još korak do realnosti.
Ja kad sam prvi put zaigrao sam skužio da nemožeš igraca s leđa polomit, moraju to popravit, uvijek mu noge nekako prođu između, al baš svaki put.
Nema sumnje da je ovo najbolja simulacija nogometa u povijesti ali još je dosta toga ostalo za unaprijediti.
Pokreti igrača su često čudno,braniči prečesto driblaju kao da su Messi te predobro sijeku dodavanja...
Igrica je odlična ali ima još dosta toga što mogu popraviti kako bi se približili još korak do realnosti.
pa nisam ni rekao da je savršena ni da nemaju više što popraviti,rekao sam da je napravljena baš kako meni odgovara,mislio sam na tempo igre,na obranu,uglavnom sve što se tiče gameplaya.
Ja kad sam prvi put zaigrao sam skužio da nemožeš igraca s leđa polomit, moraju to popravit, uvijek mu noge nekako prođu između, al baš svaki put.
možeš igrača s leđa polomit,zanimljivo je kako se dosta vas buni na to,istina je da je na FIFI 11 bilo dosta drukčije uklizivanje,ali ovdje je meni sasvim ok,i dosta puta sa uklizivanjem izborim loptu,ali zna se dogoditi i da zakasnim pa skupim igrača po nogama.
Moje mišljenje je da je fifa 12 teška i da treba skilla za igrat. To su valjda i autori htjeli... Dali su nam podosta novotarija koje mjenjaju igrivost i koje će primjenjivat u budućnosti. Fifa 12 je za mene revolucija u žanru koju će igrači postepeno shvačati. PES je daleko od svega toga, ali to neznači da se jednog dana neće vratit u punom sjaju. Tko zna možda godinama rade na svom revolucionarnom enginu.