Euro Truck Simulator 2 izdvojena tema

poruka: 21.220
|
čitano: 8.191.729
|
moderatori: DrNasty, pirat
+/- sve poruke
ravni prikaz
starije poruke gore
Ova tema je sadržajno povezana sa sljedećim temama: ETS2 multy nickovi (da se ekipa lakše skupi)
12 godina
Euro Truck Simulator 2

Madjarsku mapu sam vozio v0.8.5 i sjecam se istih desavanja. Ovu v0.9 nisam vozio ali jesam privirio u mod. Ta mapa nema svoja podesavanja ni za km ni lvl niti za cjene nego koristi parametre i sistem iz ets2 (default) a razmjera 10 (lupam) puta veca od ets2 {#}  Ocito je da uopce ne kuzi sveukupnost problema razmjere koju koristi {#}
10 puta veca razmjera zahtjeva 10 puta vise vrijemena za preci 100 km negu u ets2 a to povlaci i 10 puta sporiji lvl pa i 10 puta slabije placene poslove, etc ...

IDEA is not discovered or undiscovered, it come self, it light !
Moj PC  
0 0 hvala 0
13 godina
neaktivan
Re: Euro Truck Simulator 2
suMaper kaže...

Madjarsku mapu sam vozio v0.8.5 i sjecam se istih desavanja. Ovu v0.9 nisam vozio ali jesam privirio u mod. Ta mapa nema svoja podesavanja ni za km ni lvl niti za cjene nego koristi parametre i sistem iz ets2 (default) a razmjera 10 (lupam) puta veca od ets2 {#}  Ocito je da uopce ne kuzi sveukupnost problema razmjere koju koristi {#}
10 puta veca razmjera zahtjeva 10 puta vise vrijemena za preci 100 km negu u ets2 a to povlaci i 10 puta sporiji lvl pa i 10 puta slabije placene poslove, etc ...

Tu se 100% slazem s tobom. Evo, odvozio oko 1500 km (valjda oko 15.000 na nekoj normalnoj mapi).

Moji utisci:

-prilicno je besmisleno uopce pokusavati teziti tome da se kupi vlastiti kamion.(govorim o 'postenoj' igri, bes cheat-enginea i slicno) Zasto? Zato sto, ako uzmemo onaj 100.000EUR kredit (puno bolje uzeti 2 x 50.000), i sami ustedimo oko 10.000, mozemo , recimo, kupiti osnovnu, rabljenu Scaniu 360. Znaci najslabiju. takav kamion tu i tamo dobijemo kao vozac-najamnik, ali dobijamo i novi Volvo FH16, i Scaniu r750. naravno, i razne kilave Renole, Iveke itd, ali i ove najjace. Dok, kao vlasnik kamiona, da bi uopce primirisali ISTA bolje od najslabijih kamiona, moramo se izlevelati. Mislim da je minimum lvl 8. Moja soferka je jos lvl 2, s prijedjenih 1500km.A kako? kad nam daju 1 Xp po kilometru, plus bonus od oko 40 za parkiranje.Gledam ovaj moj najmanji ne-Madjarski profil, lvl 35 (mislim), ima 123123XP. U madjarskoj, bi trebao odvoziti dakle oko 120.000km da bi dosao do tog levela.Ako je sad promjer mape oko 100 km, znaci treba obaviti 1200 najduzih 'ruta' sto je nemoguce jer ce raditi i krace rute. OK. Moj lik tamo je presao za tih 35 levela 84000km. i obavio ..42!!! ture. alo, 1200 tura? Mozda, do 2020-te.

I ulaganje skill pointsa u udaljenost je besmislenom kad je najveca moguca udaljenost ispod 100km.

Dalje: dobijanje posla. Sa quick job nema problema, kad bi postojao i 1 bilo bi dovoljno,ali, tu mozemo stvarno birati: najvise placenu rutu(po duzini) ili nabolje placenu (po kilometru)? Buduci da je ekonomija tamo totalno s..bana, novac je bezvijedan. Jedino sto nas zanima je XP, pa biramo najduze rute, nema veze koliko su placene, jer nemamo troskova, glavno da se melju kilometri (XP). ja sam uspio kupiti Scaniu, uz kredit od 100.000. Dnevne kamate su mi 2900EUR. To su skoro 2 dnevne 'ture' samo za kamate. A gdje je jos glavnica, pa mora i meni nesto ostati, pa popravci, nove gume, kvarovi, sudari, kazne za semafore, za papke koji se zaletavaju u mene a mene globe itd. I sto kad nema posla? Ili: ima posla, cak u istom gradu ali 6 kilometara dalje, a istice za..3 minute? Tamo stignem mozda za 4 minute, a posla vec nema. Spavao ne-spavao isto je. Moras imati srece. Osim toga, spavanje pogubno utjece na kredit. Svako spavanje oduzima 9 sati, vrijeme koje si mogao/trebao provesti odradjujuci posao. Umjesto da trosis vrijeme jer ce ti pasti rata kredita za vrat vozio ili ne vozio. Pa onda moramo posve iskljuciti umor i spavanje, jer ces spavajuci zakasniti predati teret.

Ja volim kombinaciju SCS mapa+Skandinavija+DLC1. Tamo sam vec nabavio sve sto mi treba, imam i 4 vozaca (bas me zanima kako rade AI vozaci na Madjarskoj), i sve sto me zanima je voznja, jer je sve ostalo rijeseno. Zato, ajde, nije bed ako budem u Madjarskoj vjeciti najamnik i radio samo quick jobove (dok se autor eventualno predomisli i popusti zahtjevima da normalizira ekonomiju).Ali da je malo bezvezno, jest.

Poruka je uređivana zadnji put ned 22.12.2013 4:16 (BULIGO).
12 godina
Euro Truck Simulator 2

A kod mene, Jack krece na daleke pute ... Hirtshals (DK) > Sassari (I) 1.959 km ... {#}

Moj PC  
3 1 hvala 0
15 godina
Euro Truck Simulator 2

Već sam sebi iskombinirao economy mod za Mađarsku, dobiva se veći XP level a to jedino mogu povećanjem XP levela za parking, i naravno više love. Dok ga još malo usavršim i istestiram uploadati ću ga.

Moj PC  
4 0 hvala 0
13 godina
neaktivan
Euro Truck Simulator 2

Zamolio bi nekog da isproba, nemam vremena sad igrat, recite ako nešto ne paše ili strašno gubite paru.. XPi bi trebali bit sad puno bolji, ali i dalje je ovo neki hard hard economy

Inače ovaj economy fajlu ubacite u magyar.zip u folder def, drugačije neće radit ako idete stavit kao .sii jer se preklapa neki vrag stalno

https://mega.co.nz/#!9AYUxCyL!YEF70m-TKaXNWh34SSOT2GdlrEVerLDIkDKsnCZyFxo

Moj PC  
0 0 hvala 0
17 godina
Euro Truck Simulator 2

......{#}.....

Moj PC  
4 4 hvala 0
13 godina
neaktivan
Euro Truck Simulator 2

https://mega.co.nz/#!NRwllZAT!ea3jTmSYnjbqMR-_1bAPJRIQpkdApvjZnj5lQ-OZ5SE

Update :) probajte i javite

Moj PC  
0 0 hvala 0
12 godina
Hrvek1909 kaže...

https://mega.co.nz/#!NRwllZAT!ea3jTmSYnjbqMR-_1bAPJRIQpkdApvjZnj5lQ-OZ5SE

Update :) probajte i javite

Bravo kolega, bio sam slobodan i napravio mod, ako ti ne pase vici ... {#}

http://en.file-upload.net/download-8431355/zEconomy_data-by-Hrvek1909.scs.html

13 godina
neaktivan
Euro Truck Simulator 2

Ma nece ti radit pol stvari, preklapa se s necim iz moda.. Probavo sam vec nekidan

EDIT: I neznam rješenje za kratkotrajnost ponude, pa jedini prijedlog je da odete do neke firme, uđete unutra i vidite ponudu.. Dalje nemam ideje :$

Poruka je uređivana zadnji put ned 22.12.2013 16:29 (Hrvek1909).
Moj PC  
0 0 hvala 0
15 godina
Euro Truck Simulator 2

Evo lakši economy za Mađarsku mapu, ne znam Hrvek dal si probao tu mapu ali kilometri ne funkcioniraju kao na drugim mapama, u tvojem modu se dobije 45 Eura za 100 km vožnje. Za ovaj moj oko 2500. Složio sam da se dobije i 300 XP za parking da se lakše prelaze leveli.

PS. Ako imate koji drugi mod za ekonomiju isključite ga.

Poruka je uređivana zadnji put ned 22.12.2013 16:36 (vrinho).
Moj PC  
2 0 hvala 1
13 godina
neaktivan
Neznam jel ti znaš ali ovo je za mene najrealnija mapa i najrealniji economy mod :)
U stvarnosti dobivaš 0,9 - 1,1 euro po kilometru, ovaj daje oko 1,5 - 1,9 eura po kilometru :)
Za turu znači od mog grada do Zagreba se dobije oko 250 eura a do ZGa ja imam 140 - 150 kilometara :)
Znači euro po kilometru i još gorivo, cestarine :)

Kako se kome sviđa, meni je ovaj puno bolji jer je realniji, samo moram još za gorivo malo cijenu ustabilit jer je nerealno da je po litri 2,5 eura.. Nema tu isplativsoti, tak da kad to sredim izdat ću svoj mazohistički mod hehe :D
15 godina
Hrvek1909 kaže...
Neznam jel ti znaš ali ovo je za mene najrealnija mapa i najrealniji economy mod :)
U stvarnosti dobivaš 0,9 - 1,1 euro po kilometru, ovaj daje oko 1,5 - 1,9 eura po kilometru :)
Za turu znači od mog grada do Zagreba se dobije oko 250 eura a do ZGa ja imam 140 - 150 kilometara :)

Kako se kome sviđa, meni je ovaj puno bolji jer je realniji, samo moram još za gorivo malo cijenu ustabilit jer je nerealno da je po litri 2,5 eura.. Nema tu isplativsoti, tak da kad to sredim izdat ću svoj mazohistički mod hehe :D

Ma razumijem ja to, s takvom ekonomijom riječ Simulator zbilja dobiva na težini, samo ko ima volje voziti tolike kilometre za te pare, u stvarnosti bih to prihvatio ali što se igre tiče morao bih za kompom visjeti cijeli dan da nešto napravim :) Da bi se barem požurili s updateom za AI pa da pušim kazne zbog tih retarda jer s njima na cesti i takvom ekonomijom skoro s svakim završenim poslom bih bio u minusu.

Poruka je uređivana zadnji put ned 22.12.2013 16:55 (vrinho).
12 godina
Hrvek1909 kaže...

Ma nece ti radit pol stvari, preklapa se s necim iz moda.. Probavo sam vec nekidan

Meni radi sasvim ok ... {#}

EDIT: sry, propustio sam aktivirati mod ... {#}

ovo je tvoj ovo je tvoj
Poruka je uređivana zadnji put ned 22.12.2013 17:14 (suMaper).
13 godina
neaktivan
vrinho kaže...
Hrvek1909 kaže...

Ma razumijem ja to, s takvom ekonomijom riječ Simulator zbilja dobiva na težini, samo ko ima volje voziti tolike kilometre za te pare, u stvarnosti bih to prihvatio ali što se igre tiče morao bih za kompom visjeti cijeli dan da nešto napravim :) Da bi se barem požurili s updateom za AI pa da pušim kazne zbog tih retarda jer s njima na cesti i takvom ekonomijom skoro s svakim završenim poslom bih bio u minusu.

Potpuno se slažem s tobom :)

suMaper kaže...
Hrvek1909 kaže...

Meni radi sasvim ok ... {#}

To nije moj hard economy :)

13 godina
neaktivan
vrinho kaže...

Već sam sebi iskombinirao economy mod za Mađarsku, dobiva se veći XP level a to jedino mogu povećanjem XP levela za parking, i naravno više love. Dok ga još malo usavršim i istestiram uploadati ću ga.

Ae, jedva cekam, dosta je vise ovog sirotinjskog rintanja.{#}

Hoces reci, jos ce ici 1 xp po kilometru samo vise xp cemo dobiti za parkiranje? I to je vec nesto.Kratke rute ce opet uci u modu haha.

EDIT:

Vrinho, dobro zvuci tvoj sistem. ne smije biti prelagano, ali original sistem je pre-bzvz. Zelim otkljucati sve motore/dodatke. Ne danas, ne sutra ali bogami, prije nego umrem (od dosade)!

Evo skinuo. Idem vecerati, osisati se pa cu probati. Javim utiske.

P.S. Je li ikako moguce produziti vrijeme  ponude poslova na raspolaganju? Ono 3-4-5 minuta do isteka je drek.

Eto, odvozena prva tura po Vrinhovom economy rezimu. Izgleda cool.

P.P.S: napisao nam Franku (autoru) ono sto sam i tu napisao. Odgovorio mi je da priprema izmjenu ekonomije danas ili sutra. Kaze da ce sad poslovi biti na razspolaganju unutar jednog sata (gotovo dovoljno da s jednog kraja mape vozis na drugi kraj), bolji XP-dobitak i malo vise love.

Meni ja po vrinhovoj ekonomiji prihod veci malo manje od dvostruko nego prije. nije naravno masna lova, ali ne moram vise cupat kosu kad me kazne na semaforu. 300xp po parkiranju je ok. Mozda se mnogi nece samnom sloziti, ali uvjeren sam da je parkiranje prikolice na kraju ture vitalni, nezamjenjivi dio simulacje. To kazem ja, koji sam i sam bio odustao od toga.Najprije mi bilo strasno cool, onda kad sam se obogatio..cemu? 14 xp za parkiranje? Zvucalo je kao uvreda. Sada? Jedva cekam da stignem i parkiram prikolicu da si kesiram XPbonus!! :) Odlicna ideja!!

Poruka je uređivana zadnji put ned 22.12.2013 19:37 (BULIGO).
13 godina
neaktivan
Euro Truck Simulator 2

Moze pomoc? Do prije dan-dva kada sam sa cheat enginom dodavao xp radilo je sve bez greske,danas kada sam htio xp namjestit igra pocne stekak uzasno ili me izbaci iz igre..Dali ima veze sto sam onda imao jogurt verziju a sad original?

Moj PC  
0 0 hvala 0
13 godina
neaktivan
Xperiax1 kaže...

Moze pomoc? Do prije dan-dva kada sam sa cheat enginom dodavao xp radilo je sve bez greske,danas kada sam htio xp namjestit igra pocne stekak uzasno ili me izbaci iz igre..Dali ima veze sto sam onda imao jogurt verziju a sad original?

Varalico, dabogda ti sve gume ocelavile!{#}

13 godina
neaktivan
Euro Truck Simulator 2

{#} Bio sam 28 lvl i onda sam morao ponovo instalirat pa sam htio samo do 28 lvl-a i nastavit...

Poruka je uređivana zadnji put ned 22.12.2013 19:48 (Xperiax1).
Moj PC  
0 0 hvala 0
12 godina
neaktivan
Euro Truck Simulator 2

Neko je spomenuo da najnoviji "Real Environment_v2_AEgos_Edition" ne pase na ovoj madarskoj mapi. Da li ostali modovi odgovaraju,npr tunning modovi i modovi od Jazzycat-a za prikolice i sl.?

0 0 hvala 0
13 godina
neaktivan
EasyWay kaže...

Neko je spomenuo da najnoviji "Real Environment_v2_AEgos_Edition" ne pase na ovoj madarskoj mapi. Da li ostali modovi odgovaraju,npr tunning modovi i modovi od Jazzycat-a za prikolice i sl.?

Ja sam spomenuo, nije pasalo prve dve - tri ture, onda valja.. Ali znam da prikolice ne valjaju ako se dodaje nešto novo, ako samo mjenaj skinove onda oke :)

12 godina
Xperiax1 kaže...

Hehe ... nema veze jogurt nego cheat engin {#}  vrati to sto si ukrao (xp) ili load save od prije cheat-a ... {#}

17 godina

A zasto ne koristits stari save na kojem si bio 28lvl?

You got to lose to know how to win
13 godina
neaktivan
R4zOR229 kaže...

A zasto ne koristits stari save na kojem si bio 28lvl?

Stari save je obrisan iz razloga sto su neki modovi poceli pravit probleme..Nema veze probat cu jos jednom mozda mi se posreci,ako ne polako cemo...

EDIT : Uspio..

Poruka je uređivana zadnji put ned 22.12.2013 22:21 (Xperiax1).
12 godina
Euro Truck Simulator 2

Jeee ... ovo je jos nevidjeno, sada je pon 11.25 a ocekuje se od pon 9.45 do pon 16.25 ... {#}

Moj PC  
1 0 hvala 0
13 godina
neaktivan
suMaper kaže...

Jeee ... ovo je jos nevidjeno, sada je pon 11.25 a ocekuje se od pon 9.45 do pon 16.25 ... {#}

Frank je popravio ekonomiju...pomalo, onako. Sto sam primjetio da je promijenjeno:

-sada poslovi traju do max oko 1 sat i 44. Mozda kasnije budu dulje, ne znam.

-sredjeni su skillovi.Sada normalno ima smisla stavljati u udaljenost. ja imam 1 bod, i mogu uzimati terete do 30km udaljenosti. Ne vise 100+km. Za sada je planirana max ruta 150km. Mozda kasnije bude vise kad Frank doda jos ruta/gradova na mapu.

-cijena ture po km s vlastitim kamionom je oko 2000+ za 30 km, zapravo oko 92$/km. To je okej, sitno ali okej. kasnije, kad bude svih 6 bodova u udaljenost, bit ce i vise no dovoljno.

-cijena po km za quick job je..shebana, iznosi oko 302$/km. NE planiram voziti quick jobove vise pa me to ne smeta ali mslim da je krivo postavljeno.

-XP je konacno sredjen: 12XP po kilometru i +45XP za parkiranje. Mislim da se to moze stelati u DEF-u ako jenekom malo i to.Odvezao sam par tura, i filing da napredujem je tu. Znaci, sad vozim ture od max 30km to je osnovnih 360XP plus 45 za parking, ukupno 405. Plus bonusi iz skilllova. Cini se ok. U Vrinhovoj ekonomiji je bilo oko 80XP za put plus 300 za parkiranje, tj. 380, ali prije sam za to vozio 80+km a sada 30. No, Vrinhov sistem mi je dobro sluzio, hvala vrinho!

-Nove postavke ekonomije mi nisu htjele raditi sa 'starim' profilom dok nisam odvozio jednu turu (nasao jednu kratku od 900 metara lol, od skladista do susjednog skladista preko puta kapije :) i sejvao poziciju. Ma, peglao bi ja i dalje onako samo da nije bilo onog sr..nja sa rokom trajanja od 3-4 minute, to me ubijalo.

Evo kako to sada (meni) izgleda:

P.S.. 4 boda u teske terete i 1 u udaljenost.

Poruka je uređivana zadnji put pon 23.12.2013 0:25 (BULIGO).
15 godina
Euro Truck Simulator 2

Da, nije dobro naštelao quick jobove, sutra ću se s ovom updateiranom ekonomijom pozabaviti i usavršiti je. Počeo sam novi profil i sljedeće ide kredit i neki stariji kamion mislim kupiti, savršeno će se uklopiti u ovu mapu. Bezveze mi bude da odmah kupim najjaču Scaniu. Mislim ovo ili ovo.

Poruka je uređivana zadnji put pon 23.12.2013 0:40 (vrinho).
Moj PC  
0 0 hvala 0
12 godina
Euro Truck Simulator 2

Uf, uf, kad vozis za drugog (pa i tvoji buduci vozaci) imas 350 eur/start + 120 eur/km (350/120), a kad budes vozio tvojim kamionom imaces 600 eur/start + 20 eur/km  (600/20)... ne nema greske u postu ... {#}

Moj PC  
0 0 hvala 0
13 godina
neaktivan
suMaper kaže...

Uf, uf, kad vozis za drugog (pa i tvoji buduci vozaci) imas 350 eur/start + 120 eur/km (350/120), a kad budes vozio tvojim kamionom imaces 600 eur/start + 20 eur/km  (600/20)... ne nema greske u postu ... {#}

Ok, kad ti kazes. ja se ne kuzim bas u tu ETS2 ekonomiju. Jedino znam da mi je ona originalna bila pravi 'smor', ali ne zelim niti da zaradjujem 200.000$ po turi. Ma, zarada bi NEKAKo trebala pratiti levelanje, da mozes na levelu X kupiti kamion/motor/komad opreme y i tako dalje. A kasnije (ko voli) i garaze, novekamione za vozace itd).

Sutra cu malo vise voziti da vidim stima li sve.

Super je sto autor ima uho za zelje nas igraca. Nije bahat kao neki.

@Vrinho: meni se svidja raj TGX, 'vozim' jednog na Farming Simulatoru :) A taj Rus? izgleda ko neki underdog, trebalo bi bas njega uzeti. Ja sam uzeo najjeftiniju Scaniu 360. kao i uvijek, Greska, ovaj profil cu voziti novi Volvo. Tek sad vidim da je okej.  Zvuk mu je strasan :) Sad kad je ekonomja sredjena, prodat cu Scaniu i kupiti najjeftiniji FH16, pa ga polako nadogradjivati. Jedva vratio nesto kredita, sad cu morati dici novi.Vec sad s ovim levelom 6 mogu ubaciti motor od 600 konja. Zapravo mislim da to nije sad toliko bitno jer ionako su mi najduze ture do 30km, ne vise 100 kao prije patcha.

Uzivajte ljudi.

EDIT:

Ma, nervira me sto na istom levelu kad vozim svoj kamion, ista udaljenost, skillovi i sve, dobijam poslove max 3000$, a ako uzmem quick job, sve isto, nude mi 15000, 5 puta vise! gr.

(usporediti sa slikom par postova iznad)

Poruka je uređivana zadnji put pon 23.12.2013 17:42 (BULIGO).
16 godina
neaktivan
Euro Truck Simulator 2

Jutros je onaj Mario opet stavio svoju mapu na ets2.lt al je nakon sat vremena uklonjena. Ovo prvo sam vidio preko moba, a kad sam si to mislio skut da probam opa, nema toga više, obrisano.... Tako da ako netko nađe njegovu mapu 5.4 neka ju objavi ovdje (ili sam previdio brojke, iskreno ne sjećam se više što je bilo jutros nakon 3-4 rakijice uz pečenku)

I da ne bude OT evo par snimki tokom par novih ruta sa TSM 4.1.2a i R730 scaniom King of the road skin.

My website/blog: http://markoidzan.from.hr
Moj PC  
5 0 hvala 0
12 godina
BULIGO kaže...
suMaper kaže...

EDIT:

Ma, nervira me sto na istom levelu kad vozim svoj kamion, ista udaljenost, skillovi i sve, dobijam poslove max 3000$, a ako uzmem quick job, sve isto, nude mi 15000, 5 puta vise! gr.

(usporediti sa slikom par postova iznad)

He, pa na to ti ukazujem u tvom citatu, da ces vozeci za druge imati 120 eur po km (ali isto toliko ces i placati svoje vozace) a vozeci za sebe (tvojim kamionom) imati samo 20 eur po km {#}
Ali kolega vrinho je to zapazio i ja ocekujem korekciju (no, ne meni nego vama)

Ova tema je sadržajno povezana sa sljedećim temama: ETS2 multy nickovi (da se ekipa lakše skupi)
E-mail:
Lozinka:

vrh stranice