Battlefield 4 konfiguracije i problemi

poruka: 630
|
čitano: 64.499
|
moderatori: DrNasty, pirat
+/- sve poruke
ravni prikaz
starije poruke gore
17 godina

Ne bi trebalo. Si stavio zadnje drivere onda ipak ili nećeš?

Twitter: @191x7
Moj PC  
0 0 hvala 0
12 godina

stavio sam drivere, ali problem je ja kad sam u tak zahtjevnoj situaciji, ja imam ogromne cpu spikeove, dal da nabavim cooler i overclockam i to ce nestati ili? jer sada sam igrao onu mapu sa china rising koja je smjestena u pustinji, fps mi je od 70 do 80 na ultri, a kada igram paracel onda imam ogromne cpu spikeove jer je mapa zahtjevnija, a gpu mi je na 90 do 99 % non stop. 

0 0 hvala 0
17 godina

Ako je gpu stalno na blizu 100% onda procesor ne koči grafičku i to je to.

Sigurno si stavio najnovije Intel INF update?

Moj PC  
0 0 hvala 0
12 godina

pa valjda, al kuzis ja na paracelu il tak nekoj mapi kad dodjem gdje je zahtjevno meni na graphu imam velike cpu spikeove i samim tim i gpu spikeove

btw citam ad bi trebao bios upadteat za grafu, a nigdje nemogu naci za r9 280x toxic, ak bi to pomoglu u fpsu, ali jos jednom kazem kada je dosta toga na otvorenoj mapi tipa shangai i paracel, cpu ima velike spikeove, a time i gpu.

Poruka je uređivana zadnji put ned 5.1.2014 0:10 (yoh1eb).

0 0 hvala 0
12 godina

sada asm igrao paracel i na B zastavi cpu mi skoci visoko iznad gpua na graphu i gpu load mi padne na 70 % ...

dal je rjesenje overcockanje proca ili? 

0 0 hvala 0
14 godina
Re: Battlefield 4 konfiguracije i problemi

Vrlo vjerojatno se radi o bottlenecku. i5 2500k je, iako jak, već dosta star procesor kad uzmeš u obzir da Haswell ima već veliku prednost naspram njega. Dobro je što se daleko najbolje clocka od svih novijih intelovih serija, tako da ožeži po overkloku, pomoći će sigurno.

Jel na kraju riješen tvoj problem s niskim fps?

Preporučio bih ti (ako već nisi) svježu instalaciju Windowsa i to 8.1 kako bi dobio najbolje rezultate u BF4.

Blago budalama.
15 godina
neaktivan
buljo781 kaže...

Vrlo vjerojatno se radi o bottlenecku. i5 2500k je, iako jak, već dosta star procesor kad uzmeš u obzir da Haswell ima već veliku prednost naspram njega. Dobro je što se daleko najbolje clocka od svih novijih intelovih serija, tako da ožeži po overkloku, pomoći će sigurno.

Jel na kraju riješen tvoj problem s niskim fps?

Preporučio bih ti (ako već nisi) svježu instalaciju Windowsa i to 8.1 kako bi dobio najbolje rezultate u BF4.

A daj nemoj zajebavat da je i5 2500k star procesor, ja mislim da njega igra zafrkava kao i mnoge a ne njegov hardver, mozemo samo sjedit i cekat da srede igru.

12 godina

problem je sto imam windows 8.1 ali krekan preko onog KMSa

ali recimo kada sam igrao sad mapu sa china risinga , onu sta je smjestena u pustinji, ultra full HD 60 do 80 fps average 65

Ali cim dodjem na paracel ili shangai, ili dawnbreaker te mape takvog tipa samo u nekim situacijama imam 60 do 80 fps na ultra, sve dok nedodjem do djela mape gdje je puno zgrada, puno drveca poput na paracelu, tada mi na graphu cpu skoci recimo za centimetar izmad gpua,

te mi je fps 30 do 45 poput na shangaiu kada gledam prema onoj zgradi koja se rusi imam 40 fps ne tokom rusenja nego opcenito kada gledam prema tom djelu mape, ili na paracelu na B zastavi kod onog jbnog tornja i zgrada fps mi varira izmedju 30 i 40 a na low detaljima 55 i 60

Neznam stvarno sto da radim, probat cu overclockat kad dobijem novi cooler, ali ubiti na mapama otvorenog tipa kada dodjem na mjesto gdje dosta tog ima na screenu, cpu crta na graphu je znatno iznad gpu crte te imam jako low fps naa bilo kojim postavkama

Ja se molim bogu da nije moj procesor ili grafa u pitanju, nego igra. al jbg.

Poruka je uređivana zadnji put ned 5.1.2014 2:14 (yoh1eb).

0 0 hvala 0
17 godina

Pa nemaš ti ni grafu ni procesor za ultra detalje, ne kužim što bi htio. Nema ultre bez i7 na poštenom clocku i grafičke koja je danas visoki high end.

Taj i5 je midrange, R9 280X odnosno HD 7970 je današnji srednji high end. BF4 je jako zahtjevan u multiplayeru.

Moj PC  
4 2 hvala 0
15 godina
neaktivan

Ja imam isti problem, ali pazi sad, na china rising mapama mi nista ne steka. Dok na vanilla mapama pada fps kao lud, pa ti vidi.

12 godina

da al vidio sam na yt da ekipa s istom konfom kao ja pere igru na ultri

cak i sa gigabyte r9 280x koja je najslabija iz te serije, a ja imam toxic najjacu i nemrem taj fps na low dobit.

btw samo pitanje sto znaci to kada mi je cpu na graphu dosta divlji te za centimetar vise od gpua?

nerazumijem se bas u to. 

0 0 hvala 0
14 godina

Hajd da se ispravim, nisam mislio generalno star procesor, procesor je jak svakako, samo imaju dvije nove serije Intelovih procesora koje su jače od njega i razlika između Haswella i Sandy Bridgea je značajna.

Svakako, i5 2500k na stocku nije dovoljan za izgurati tako jaku grafu i trebao bi ga masno overclockati ili nabaviti i7 2600k.

Ta ekipa na youtubeu možda ima jači procesor, što pravi veliku razliku između tvoje konfiguracije i njihove. GPU usage na 70% znači da procesor ne može ispratiti grafičku i upravo to ti znači divljanje CPU-a na grafu.

Battlefield je užasno zahtjevan na obje fronte, zahtjeva i snažnu grafičku i snažan procesor. Ili nađeš načina iskoristiti najviše iz onoga što imaš ili trk u trgovinu po jače dijelove. Tako je i sa Battlefield 3 bilo.

Blago budalama.
12 godina

ma gledao sam bas isti proc isti ram istu grafu imamo i imamo isti fps samo sto oni u lokacijama gdje ja imam 30-40 fps oni imaju 60, te njima cpu i gpu graph normalan a meni u tim lokacijama na paracelu i siege of shangai cpu graph divlja.

znaci da probam overclockat na 4.2 i problem bi bio rjesen?

jer samo na tim mapama poput siege of shangai i paracel na odredjenim lokacijama fps mi je 30-40 na ultra a low 55 - 60 :S

0 0 hvala 0
14 godina

Overclockaj, bezbolno je, samo promjeniš multiplier u biosu i radit će ko bombončić.

I još probaj skinit CPU unpark program i otparkirat jezgre ako ih imaš parkirane. Meni čuda napravilo u nekim igrama, dvije jezgre su mi bile parkirane.

Blago budalama.
12 godina
Moze pitanje ako bi mi itko mogao naći bios update za GA p67 ds3 b3 matičnu nikada ju nisam updateao a nemogu naći za Windows 8.1 64 bitne update
17 godina
yoh1eb kaže...
Moze pitanje ako bi mi itko mogao naći bios update za GA p67 ds3 b3 matičnu nikada ju nisam updateao a nemogu naći za Windows 8.1 64 bitne update

Koja je revizija ploče?

Ako je rev 1.0 http://www.gigabyte.com/products/product-page.aspx?pid=3882#bios

Ako je rev 2.0 http://www.gigabyte.com/products/product-page.aspx?pid=4019#bios

12 godina

opet kaze "This program can't start due incompatibity with 64-bit Windows

btw dal bi updateanje biosa za maticnu i grafu pomoglo?

Poruka je uređivana zadnji put ned 5.1.2014 10:43 (yoh1eb).

0 0 hvala 0
13 godina
yoh1eb kaže...

Mislim da je vec bilo... reinstall Origina? Cini mi se...

Battlelog: [G] CyberDemonVZ
12 godina

http://prntscr.com/2goly7 btw gledajte ovo. tu sam imao ~45 fps min 35

edit:na paracelu mi zna jos vise skocit cpu a za njim i gpu tu i tamo

jos uvjek me muci sto nikada nisam updateao maticnu tj bios

uvijek mi kaze da nije kompatibilna sa 64bit

Poruka je uređivana zadnji put ned 5.1.2014 11:27 (yoh1eb).

0 0 hvala 0
14 godina

Overclockaj procesor kao što sam ti rekao i vidi ima li poboljšanja.

Blago budalama.
17 godina
odjavljen
Barracuda44 kaže...
Friday kaže...

Klokni proc i radit će ti dosta dobro. Grafu isto digni...

Mislim da bi tek onda mogao imati problema jer Bf serijal navodno ne voli clockanje. Nisam probao, ali tako se priča......

Meni je na staroj konfiguraciji radilo tako tako, na MID postavkama, 4gb rama i grafom GTX275. Dosta puta mi se igra znala srušiti na desktop, bilo je trzuckanja, falilo je memorije, procesorske snage na Core 2 Duo a bogami i grafičke, za neko glatko igranje....

Sada radi kako treba, sve na ULTRA, 1920x1200, page file isključen.... nema krešanja, trzanja ni micro stutera. Fluidno, framerate napokon zavidan :).

Kod mene je sve klokano i radi bez greške...

Freak Show Inc.
12 godina

u ponedjeljak stize cooler pa javim, al sve se bojim da nije to do biosa, jer citam po forumima da se treba za novije grafe i opcenito updateati bios, ali kad god sam isao updateati bios, izbaci error da nije kompatibilna sa 64 bitnim wind.

maticna je p67-ds3-b3

0 0 hvala 0
12 godina

Napravi update iz biosa

nicky.sl
Moj PC  
1 0 hvala 0
13 godina
CyberDemonVZ kaže...
yoh1eb kaže...

Mislim da je vec bilo... reinstall Origina? Cini mi se...

ok, isprike, mislio sam da ti igra javlja nekomatibilnost :/

Prouci koje su ti mogucnosti updateanja Bios-a, pa napravi neki drugi od ovog koji ne uspjeva.

Najbolje bi bilo napraviti iz Bios-a (pripazi, neki biosi citaju samo stickove formatirane na Fat32). Skines bios, stavis ga na stick, u biosu pronadjes Update opciju i usmjeris ga na datoteku na sticku.

Battlelog: [G] CyberDemonVZ
12 godina

al nemrem nigdje nac vec 2 dana trazim samo ima onaj autorun .exe fajl

0 0 hvala 0
17 godina
odjavljen

Ja sam sada isključio pagefile. I igra se ponaša posve isto. Ja kontam da serete vi koji kažete da igra radi bolje {#}

Freak Show Inc.

2 1 hvala 0
17 godina
Friday kaže...

Ja sam sada isključio pagefile. I igra se ponaša posve isto. Ja kontam da serete vi koji kažete da igra radi bolje {#}

Imaš 12 GB ram. Da imaš upola manje, PageFile bi ti koristio. Pogotovo da imaš 4GB ili manje.

15 godina
odjavljen

Koji nvidia driver bi preporucili kao najstabilniji/najbolje radi trenutno?

Moj PC  
0 0 hvala 0
12 godina

ja vec 3 sata trazim biose na internetu i nikak, izgleda da cu morat kupit novu maticnu, nigdje nema za windows 8 biosa samo za xp vistu i 7

Poruka je uređivana zadnji put ned 5.1.2014 17:11 (yoh1eb).

0 1 hvala 0
17 godina
yoh1eb kaže...

ja vec 3 sata trazim biose na internetu i nikak, izgleda da cu morat kupit novu maticnu, nigdje nema za windows 8 biosa samo za xp vistu i 7

BIOS nema veze s verzijom Windowsa, kaj ti briješ. Skineš zadnji s stranice matične i flashaš, radi na svim WIndowsima, Linuxima itd.

Nova poruka
E-mail:
Lozinka:

vrh stranice