Nije baš tako. Napravili su "osiguranje" da ti jedna jezgra ostaje slobodna usvakom slučaju, zato ti se npr od 4 jezgre po defaultu koriste 2 threada, s mantleom 3 i s mojim tweakom 3. Jedna ostaje az Windowse i ostalo. Stvar je u tome što ljudi vole dok igraju slušat glazbu s youtube ili ko zna čime još opterečivati komp (ili im hardver ne radi kako spada ili je nešt softverski možda polufunkcionalno) pa im onda kada postave "tweak" odjednom radi lošije. Meni je iskustvo pokazalo da je u večini slučajeva (i na ispravnim kompovima s ispravnim windowsima i svime ostalim) bolje s korištenjem što se više niti može -> puno je manje fps dropova, poraste opterečenje grafičke (manji bottleneck), veći je framerate. Ali da, frametime variance je veći, no to je normalno i ne predstavlja problem - jednostavno ti poraste granica fps-a, kako gornja tako i donja.
daj mi molim te objasni sta se desava kod mene s i7 i 8 thredova, na koju foru da meni igra bolje radi ak mi je prosijek za iskoristivost cpu-a u bf4 mp cca 50% svih (thredova)???IPC si nemrem povecati nikako da mi igra ide brze! mislim da si previse zabrijo kolega 191x7 s tim jezgrama i njihovim parkiranjem itd.! i to sto sam uspio pronaci kod par pojedinaca da vidim dali funkcionira sve je bilo jako upitno! sry ali 
lp

mislim da si stvarno otisao predaleko...
lp
..hehe, znam samo da kad bi nekad imao nekakve spikove i na ocigled igra ne radi lag/trzanje/stekanje harda radi pitaj boga cega takoder popraceno u task manageru s spikovima! resetiram komp i sve radi ponovno savrseno kao da se nista nije desilo, evo primjer od neki dan koji se desio vec par puta kod mene na razlicitim konfama, stovise cak sam vrtio par razlicitih mapa dok se to desavalao i na svakoj isto sta  god napravim:

). Kolko god da je jak procesor, uvijek može bolje, zašto ne bi probao izvuć 10fps više ako mogu? Na nekim mapama mi je baš tih 10fps za glavu - Lancang Dam, Hainan Resort itd. gdje mi framerate pada na 50-55fps, a GPU usage varira jako. Tehnički bi mi onda i sada trebalo bit poboljšanja s thread tweakom, a nema ga.
 ovo je za vas da se igrate kao do prije par dana a ne sad nekakvom vodom! heheh
 dok u hw infu zgleda normalno kao i u ostalim programima za pracenje(tamo je stalno 99%)!
.
 a average je taj kaj pise u ss!