Inače, ja bih se kladio na RAM i CPU. AMD treba barem 6-core, a Intel 4-core, koliko sam vidio. S tim da imaš na umu da i 6-core AMD-a to nije, kao što i7 nije 8-core.
Inače, ja bih se kladio na RAM i CPU. AMD treba barem 6-core, a Intel 4-core, koliko sam vidio. S tim da imaš na umu da i 6-core AMD-a to nije, kao što i7 nije 8-core.
Kako nije, PII X6, čisti 6 core CPU.
AMD je platio 5 milijuna dolara za optimizacije izvedene na BF4 kako bi igra koristila FX-eve u potpunosti i kako treba, da se load ravnomjerno rasporedi.
Realno, sigurno bi imao bolji gameplay sa i5 ili PII X6, ili FX63XX, ali mu gameplay nebi trebao biti toliko loš na tim postavkama, PII X4 može ispratiti medium postavke bez AA u BF4 da ne bude laggy.
Pa ako dodatni ram ne popravi stvar barem malo, onda ko ga j... , jer ne planiram bacat lovu na novi komp, na kojem ce mozda igra radit, jer ova igra je kao lutrija, mozda hoce mozda nece.
A neznam za rame, znam par kolega koje imaju 4gb, radi bez beda. jest da su dobili fluidniji gameplay sa više rama, ne još fps toliko nego malo fluidniji gameplay, ali velim, mislim da je 4gb dosta, još je to 2x2 ajde dual channel...
ne znam, nisam toliki stručnjak, ja bih prvo rekao cpu...mislim da ipak četverojezgreni amd ima jako puno muke sa bf4 što se vidi kod nejga i kod još nekih ovdje.
Možda neki patch...vidjet ćemo.
S obzirom na slične konfe samo da još napomenem da sam ja isključio page file po savjetu Tončija(iako nisam imao problema) i naravno onaj cpu unpark napravio. Važno je napomenuti da je kod mene rezolucija 1680x1050 medium-high s isključenim onim hbao ssao i antialiasing điđa-miđama..
Još moram reći da prijatelj ima identičan pc i monitor iste rezolucije kao ja te također nema problema..Neznam Sandman jesam li ti pomogao, ali sam siguran da tvoj pc bez obzira što drugi govorili mora gurati ovo bez problema(uz još 4 gige rama)..možda ne s nekim bijesnim fps-om, ali dovoljnim za ugodno igranje..pozdrav..
I u mene je sve to iskljuceno, samo je rezolucija 1920x1080, ali i kad stavim nizu rezoluciju samo gore radi, i netreba meni neki bijesan fps, samo da igra mirno radi bez zastajkivanja, recimo kad pokusam naciljat kroz scope ono zasteka na sekund i tu dosta puta izgubim 1 vs 1. A svima koji pokusavaju pomoc zahvaljujem.
Ne gasite pagefile za BF4, to vam nikako ne može pomoći - samo može odmoći.
Kako to misliš da može odmoći? :) Znaš li ti kako to funkcionira?
Kako to misliš da može odmoći? :) Znaš li ti kako to funkcionira?
Otkako sam poslušao Tončijev savjet o isključivanju virtualne memorije Bf 4 mi se preporodio...... nema vise onog micro stekanja svakih par sekundi te mi igra zbog toga djeluje puno fluidnije.
Tnx Tonček :)
Postoje situacije kada može smetati isključen, ali to nije slučaj kod BF4, kod kojeg je isključivanje ključno za glatko igranje. Naravno, treba vam mnogo memorije za ovo inače će vam se igra rušiti.
Dodatak: http://blogs.technet.com/b/markrussinovich/archive/2008/11/17/3155406.aspx - za one koje zanima više i one koji ga ne žele isključiti zbog drugih stvari (možete ga isključiti samo kad igrate BF4).
I u mene je sve to iskljuceno, samo je rezolucija 1920x1080, ali i kad stavim nizu rezoluciju samo gore radi, i netreba meni neki bijesan fps, samo da igra mirno radi bez zastajkivanja, recimo kad pokusam naciljat kroz scope ono zasteka na sekund i tu dosta puta izgubim 1 vs 1. A svima koji pokusavaju pomoc zahvaljujem.
Ako smanjivanje rezolucije samo pogorša, opet se ponavljam ali rekao bih proc.
Shifta se posao na njega sa grafike i tu nastaje problem. Znam o kakvim stutteringima pričaš, imao sam ih u beti na win7, gubiš jako puno dvoboja baš radi toga.
Velim, znam da ne pomažem, ali teško je kad je igra u ovakvom stanju..najgore je što ti sa korsničke strane si probao sve i opet je isto.
Igrati se sa postavkama pa pojačati grafiku...zvuči glupo, ali ako shifta posao na grafiku možda se proc rastereti...barem u teoriji, ali ne vjerujem da nešto takvo upali.
Ugl. velim, ja sam imao phenom x3 2.1ghz na laptopu i točno su bili spikeovi, dodouše vrlo često jer je bio jako slab, ali jednostvano ga je ubijao usage stalno 99.
Probaj si sa msi afterburner u pozadini pustiti graf, i tamo si prati, tj, kad se desi sttuter, alt tab i pogledaj graf, zauzeće i to...možda ti to da odgovor.
Ako već jesi to probao, sry nisam pročitao pa bubam. Ugl. yebga, sretno, valjda će kad mantle izađe igra dobiti još neki perf. patch pogotovo za amd hardver jer im je on hardver partner
Win7 x64
Jucer reinstalirao igru i neradi,probao sam reinstalirati vc redist,net framework i direct-x.Nikakvog pomaka,pomoč!!!
Piše da MSVCP110.dll fali
Bok, kolega ima problem i izbacuje mu sljedeči problem pa ako netko zna šta i kako da mu to riješim neka pomogne..
Unaprijed hvala!
driveri...sve updateano sa ofišl stranica?
Postoje situacije kada može smetati isključen, ali to nije slučaj kod BF4, kod kojeg je isključivanje ključno za glatko igranje. Naravno, treba vam mnogo memorije za ovo inače će vam se igra rušiti.
Dodatak: http://blogs.technet.com/b/markrussinovich/archive/2008/11/17/3155406.aspx - za one koje zanima više i one koji ga ne žele isključiti zbog drugih stvari (možete ga isključiti samo kad igrate BF4).
Preporuka Microsoft-a je da ga se ne isključuje, jer ga neke aplikacije zahtjevaju.
Neke mogu bez njega i rade isto, a neke rade i brže (slučaj BF4), ali moraš imati više memorije (mislim 12GB za slučaj BF4)
Inače za BF4 nema nikakvih pravila i igra se ponaša totalno kaotično po pitanju kombinacije HW/SW.
Npr meni radi savršeno poslije zadenjeg patch-a, a kompiću kojem je prije radila savršeno, sada se svako malo ruši.
Meni radi odlično sa samo 4 MB memorije, dok su neki imali micro zastajkivanja dok nisu povečali na 8 MB ili povečali na 12/16 i isključili page file.
Neki su se preporodili nakon upgrade-a na W8, dok su nekima (rjeđi), počeli problemi.
Treba pokušavati, ali glavni je problem u DICE-u, i dok oni nešto ne poprave, forumi će biti puni postova sa probaj ovo, probaj....
Preporuka Microsoft-a je da ga se ne isključuje, jer ga neke aplikacije zahtjevaju.
Neke mogu bez njega i rade isto, a neke rade i brže (slučaj BF4), ali moraš imati više memorije (mislim 12GB za slučaj BF4)
Inače za BF4 nema nikakvih pravila i igra se ponaša totalno kaotično po pitanju kombinacije HW/SW.
Npr meni radi savršeno poslije zadenjeg patch-a, a kompiću kojem je prije radila savršeno, sada se svako malo ruši.
Meni radi odlično sa samo 4 MB memorije, dok su neki imali micro zastajkivanja dok nisu povečali na 8 MB ili povečali na 12/16 i isključili page file.
Neki su se preporodili nakon upgrade-a na W8, dok su nekima (rjeđi), počeli problemi.
Treba pokušavati, ali glavni je problem u DICE-u, i dok oni nešto ne poprave, forumi će biti puni postova sa probaj ovo, probaj....
Preporuka je u skladu s kvalitetom memory managementa u Windowsima, koji je očajan. Windowsi i danas u verziji 8 znaju posve bez razloga petljati po page fileu, što je slučaj i s BF4. To je prilično iritantno :)
Inače, da, moguće je da je igra mušićava, ali meni na dvije konf radi dobro, a na dvije je popravljeno (kod frendova) upravo uklanjanjem "podešenja" i "optimizacija" koje su ljudi radili nausmce. Inače, meni sa 16GB igra trza s uključenim pageom i točno disk activity pokazuje što radi - nevjerojatno glupo, ali bojim se da su za to zaslužni Windowsi, ne igra. S isključenim više ne dira page kojeg nema i nema trzuckanja. Igra ne odlučuje o tome, nego Windowsi pa je moguće da se iz sličnih razloga i sruši onima kojima se ruši.
U 2 godine života bez swap filea, niti jednom nisam ostao bez memorije; osim u BF3 kada bih zaboravio zatvoriti Waterfox koji se zna zablesaviti pa sa 60 tabova pojede~ 2GB, tada pak bi pucao driver od grafe, jer je valjda pokušao spustiti stvari iz VRAMa u RAM kojeg tada ne bi bilo dovoljno. BF4 radi najnormalnije bez swap filea i kada je količina RAMa 8GB. Win7, konfa pod "Moj PC"
Ja nikada nisam gasio SWAP. Imam 12 GB trenutno i sve mi radi OK, ne primjetim da je nešto sporije nego bi trebalo biti.
Izgleda da je univerzalna istina za PageFile i BF4 ova, od boljeg ka lošijem:
Puno RAM, Pagefile na SSD-u
Puno RAM, isključen PageFile
Puno RAM, pagefile na HDD-u
Malo RAM, PageFile na SSD-u
Puno ram, pagefile dio na SSD-u dio na HDD-u.
Malo Ram, Pagefile na HDD-u
Malo RAM, isključen PageFile
Malo RAM, pagefile podijeljen na SSD i HDD.
Dakle ovako;
Ako imate puno RAM i SSD disk, ostavite pagefile upaljen i samo na SSD-u.
Ako imate malo RAM i SSD, ostavite PageFile na SSD-u.
Ako imate puno RAMa a nemate SSD, isključite pagefile.
Ako imate malo RAM i nemate SSD, ostavite pagefile na disku, no nastojte što prije povećati količinu memorije pa ugasiti Pagefile ili nabavite SSD disk.
Ako nemate ram uopće nećete moći igrati...
Ja imam 4gb rama i nemam problema s tim,igra mi koristi oko 1.5gb,nakon svake runde altabam da pogledam na bug i sve to ide skroz fluidno.
jel moguce da ovaj procesor koji je gurao bf3 na high bez problema, sad nemoze bf4 ni na low
Nebi rekao da je do procesora,ja sam betu(nakon drugog patcha) igrao na phenom x3 720 @3.4 i išlo mi je oko 40-50fpsa(1680x1050,sve medium jedino mesh ultra)
Sad kuky(jack sparow) ima taj moj proc i grafu 7770 i njemu isto igra radi ok.
Tko ce ga znat, stavim windows 7 danas i igra radi malo bolje, sad cu probat vraiti na win. 8 pa cemo vidjet.
Mala napomena: čini se da FRAPS, Mirilis i sl. jako vole rušiti igru. Samo da znate. :)
Win7 x64
Jucer reinstalirao igru i neradi,probao sam reinstalirati vc redist,net framework i direct-x.Nikakvog pomaka,pomoč!!!
Piše da MSVCP110.dll fali
Ajde molim vas!
Vidim da se mnogi žale na igru sa tehničke strane, ja isto mogu reći ali sa sadržajne strane, jer igra je u usporedbi sa kvalitetom predhodnika sramotna, naišao sam na nekoliko toliko glupo napravljenih stvari da nisam mogao vjerovati, al ok - to je možda samo subjektivna stvar, vezano za tehnikalije igra mi još nikad nije chrashala ili slično, radi super treba priznati, što se tebe tiče kolega - vidim da ti nitko nije napisao da instaliraš igru obavezno na particiju gdje ti je i OS i uz to trebas imati još barem 10-15GB slobodno na toj particiji, x64bitni os - page files stavljas na 0 ako imas barem 8gb rama ako nemas onda ostavi kako je po defaultu i obavezno bar 8gb rama nabavit za fluidniji gameplay - uz to iskljuci aero i malo izoptimiziraj windowse - nemoj imati mnogo ukljucenih stvari dok igras, iskljuci system restore opciju, defragmentiraj disk - skini neki od programa za optimizaciju - razer game booster ili slicno
Vidim da se mnogi žale na igru sa tehničke strane, ja isto mogu reći ali sa sadržajne strane, jer igra je u usporedbi sa kvalitetom predhodnika sramotna, naišao sam na nekoliko toliko glupo napravljenih stvari da nisam mogao vjerovati, al ok - to je možda samo subjektivna stvar, vezano za tehnikalije igra mi još nikad nije chrashala ili slično, radi super treba priznati, što se tebe tiče kolega - vidim da ti nitko nije napisao da instaliraš igru obavezno na particiju gdje ti je i OS i uz to trebas imati još barem 10-15GB slobodno na toj particiji, x64bitni os - page files stavljas na 0 ako imas barem 8gb rama ako nemas onda ostavi kako je po defaultu i obavezno bar 8gb rama nabavit za fluidniji gameplay - uz to iskljuci aero i malo izoptimiziraj windowse - nemoj imati mnogo ukljucenih stvari dok igras, iskljuci system restore opciju, defragmentiraj disk - skini neki od programa za optimizaciju - razer game booster ili slicno
je, aero, razer booster i defregmentacija će tako puno pomoći...
ako je računalo slabo ili neadekvatno nema tog gašenja aera koja će mu pomoći...ovo pričam općenito ne za sandmanov komp.
Razer game booster je nepotebno smeće...sve možeš sam pogasiti bez potrebe da stavljaš to jer ne dodaje ništa perf. samo eventualno oduzima.
Pa kako ova igra ima cudnu narav, instaliraj pa vidi kako ide.