Veseli kutak - BUG forum birc :) (06h - 22h) zaključana tema

poruka: 148.670
|
čitano: 10.335.231
|
moderatori: DrNasty, pirat, XXX-Man, vincimus
+/- sve poruke
ravni prikaz
starije poruke gore
Ova tema je sadržajno povezana sa sljedećim temama: Veseli kutak - BUG forum birc :) (06h - 22h)
15 godina
odjavljen
Re: Veseli kutak - BUG forum birc :) (06h - 22h)
mario.L_hr kaže...
Jakovp kaže...

Pa vjerovatno može, kod mene je cijev 1/2 dakle unutarnji promjer 13mm, a kod njega 3/8 dakle neš manje od 10mm.

Može se nekako to napraviti, samo ako je pumpa predviđena za takve tanje cijevi, hoće ona moći gurati kroz deblje?

Pumpa može podržati bilo koju cijev.

Ponavljam opet, samo se strpi tjedan i pol da ti dođu uvodnice i dolara i pol s ebaya, ionako do tada nećeš napraviti ništa pametno, vjeruj mi. {#}

Nije problem u pumpi. Ako želiš brzu improvizaciju onda odi u dućan s opremom za instlacije grijanja i hlađenja (Termocommerce, Petrokov, Feroterm....), i traži plastičnu redukciju (za crijeva) s 1/2" na 3/8", paše i holenderska. Problem je što naši dućani baš i nemaju sve.

Tako je, to isto nije loša opcija, ali kao što kažeš, može biti, a i ne mora.

17 godina
neaktivan

večer i od mene, zanima me ako netko ima dotičnu napravicu, zanima me bi li mi olakšala korištenje htpc-a ili je to još jedno prodavanje magle

lenovo lenovo
17 godina
Veseli kutak - BUG forum birc :) (06h - 22h)

Evo edit-ovo sam post {#}

Sve ima svoju cijenu! Pa tako i stvari pod moj PC. volim često mjenjati stvari pa imajte i to imajte na umu, ne sramite mi se neš ponuditi od hardvera :-D
15 godina
exe kaže...

večer i od mene, zanima me ako netko ima dotičnu napravicu, zanima me bi li mi olakšala korištenje htpc-a ili je to još jedno prodavanje magle

Mislim da ti je Logic imao nešto takvo. Pitaj ga PP-om.

Freedom is just another word for nothing left to loose ...
15 godina
rooswelt1991 kaže...

Pa to ti i kažem, umjesto ovo što si nazvao uvodnica ti se zove redukcija (smanjenje). To sam ti i napisao, traži one za plastične cijevi. Spajanje možeš napraviti preko obujmica ili jednostavno s onim plastičnim steznim elementima (staviš dva komada sa svake strane).

16 godina
moderator
rooswelt1991 kaže...
Edit: blablabla

Jel govorim što smisleno? {#}

ne govoriš :)

ići će kroz cijelu cijev jednako, ne brini

TROLLBUSTER i službeni distributer pr0n fotografija................tko stisne TD ima malu k*tu :) ......////...... R.I.P. EnlightenedPhoenix
17 godina
mario.L_hr kaže...
rooswelt1991 kaže...

Pa to ti i kažem, umjesto ovo što si nazvao uvodnica ti se zove redukcija (smanjenje). To sam ti i napisao, traži one za plastične cijevi. Spajanje možeš napraviti preko obujmica ili jednostavno s onim plastičnim steznim elementima (staviš dva komada sa svake strane).

Pa ja ne mislim mijenjati cijevi, jer su mi one prezakon, a imam sve spojnice (čak i viška) koje su stavljene na 1/2, a i videni blok na sebi ima rupe 1/2, pa neznam dali da sad zbog pumpe da bacim sve ovo, iako je ovo sve novo, ili što da napravim.

a ako stavim samo na pumpu koja je predviđena za manju cijev, dali će ona stvarati onu negativnost koju sam pokušao nacrtati

Sve ima svoju cijenu! Pa tako i stvari pod moj PC. volim često mjenjati stvari pa imajte i to imajte na umu, ne sramite mi se neš ponuditi od hardvera :-D
15 godina
odjavljen
rooswelt1991 kaže...

Pa ja ne mislim mijenjati cijevi, jer su mi one prezakon, a imam sve spojnice (čak i viška) koje su stavljene na 1/2, a i videni blok na sebi ima rupe 1/2, pa neznam dali da sad zbog pumpe da bacim sve ovo, iako je ovo sve novo, ili što da napravim.

a ako stavim samo na pumpu koja je predviđena za manju cijev, dali će ona stvarati onu negativnost koju sam pokušao nacrtati

Ne samo pumpu, nego i rezervoar. Ne brini,  ja sam imao redukciju sa 10mm na 3 pa nazad, i nije bilo problema. (osim smanjenja protoka, ali ništa kako si ti nacrtao)

16 godina
moderator

LOCK

TROLLBUSTER i službeni distributer pr0n fotografija................tko stisne TD ima malu k*tu :) ......////...... R.I.P. EnlightenedPhoenix
15 godina
rooswelt1991 kaže...

Ajmo polako od početka. Ne predlažem ti da mjenjaš cijevi. Ostavi sve kako je, moj prijedlog je da kupiš dva reducir komada pa s jedne strane spajaš cijevi s pumpe a s druge strane spajaš cijevi od hlađenje. Reducir komad će ti riješiti nekompatibilnost cijevi. Vrlo je uobičajena situacija (u praksi kod vodenih sustava, generalno) da pumpe imaju manje priključke od cjevnog razvoda.

15 godina
neaktivan

dobro jutro momci, nešto smo mrtvi danas, ja pogotovo  {#}

24.6.2011 || One Who Rides Lightning Bolts
17 godina
WHASUP
novi avatar
R.I.P. EnlightenedPhoenix 24.6.2011. 3.8.2011. godine, u 11:41, napisao sam svoj 10.000-ti post.
15 godina

Evo, dignem se i ugledam poruku dana :D.

R.I.P. EnlightenedPhoenix 24.6.2011.
16 godina
neaktivan

Dobar dan, kako je pusto u bircama, a u nespavalicama gužve...

17 godina
neaktivan

lol

samo toliko aktivnih usera??

pa to je kriminalno.

Tko leti vrijedi,tko vrijedi leti,tko ne leti ne vrijedi :-)
16 godina
moderator
lzgr kaže...

lol

pa to je kriminalno.

pa ovi ostali su mato :D

17 godina
neaktivan
XXX-Man kaže...
lzgr kaže...

lol

pa to je kriminalno.

pa ovi ostali su mato :D

Od ovih 1542 protjeranih, 1500 je mato {#}

Tko leti vrijedi,tko vrijedi leti,tko ne leti ne vrijedi :-)
15 godina
neaktivan

We drank, we fought - we made our ancestors proud!

sa obzirom da imam puno iskustva u obradi drva i nešto iskustva u obradi metala, mislim kupiti dremel i napraviti perunovu sjekiru, no nemam blage odakle mi metal, imam plan napraviti nešto veličine 50x40x5mm, ali ako ću uzet čelik, onda je to vrlo teško za obrađivati, pa me zanima da li možda netko zna gdje ima kupiti pločica srebra? možda nabavim i aluminij pa od njega napravim, ali neće to preživit 5 godina

Poruka je uređivana zadnji put uto 30.8.2011 13:54 (munjovoz).
15 godina
odjavljen
munjovoz kaže...

We drank, we fought - we made our ancestors proud!

sa obzirom da imam puno iskustva u obradi drva i nešto iskustva u obradi metala, mislim kupiti dremel i napraviti perunovu sjekiru, no nemam blage odakle mi metal, imam plan napraviti nešto veličine 50x40x5mm, ali ako ću uzet čelik, onda je to vrlo teško za obrađivati, pa me zanima da li možda netko zna gdje ima kupiti pločica srebra? možda nabavim i aluminij pa od njega napravim, ali neće to preživit 5 godina

Pitaj zlatare, inače srebro nije lagano nabaviti.

Aluminij se odlično obrađuje dremelom, ja bih ti njega preporučio :)

15 godina
neaktivan
Jakovp kaže..

Pitaj zlatare, inače srebro nije lagano nabaviti.

Aluminij se odlično obrađuje dremelom, ja bih ti njega preporučio :)

pravio sam nakit i privjeske i neke dosta složene sitnice od aluminija sa malim turpijama za metal, pa sam upoznat sa aluminijem, znam da ima aluminija u mojoj bivšoj školi al kak da sad tamo upadnem kad sam završio prije 4 godine? x) čitao sam malo po netu i navodno ima aluminija u bauhausu al bome ne u ovim dimenzijama

15 godina
odjavljen
munjovoz kaže...

pravio sam nakit i privjeske i neke dosta složene sitnice od aluminija sa malim turpijama za metal, pa sam upoznat sa aluminijem, znam da ima aluminija u mojoj bivšoj školi al kak da sad tamo upadnem kad sam završio prije 4 godine? x) čitao sam malo po netu i navodno ima aluminija u bauhausu al bome ne u ovim dimenzijama

Možda biš mogao potražiti na metisu, ne znam gdje biš mogao naći tako debeli komad.. možda izrezati neki hladnjak iz stare linije...

15 godina
neaktivan
Jakovp kaže...

Možda biš mogao potražiti na metisu, ne znam gdje biš mogao naći tako debeli komad.. možda izrezati neki hladnjak iz stare linije...

mogao bih izrezati stock cooler za intelov 775 socket x)

15 godina
odjavljen
munjovoz kaže...
Jakovp kaže...

mogao bih izrezati stock cooler za intelov 775 socket x)

Ako ti je dovoljno velik zašto ne :)

15 godina
neaktivan

hmm jel se isplati pravit tutorial što i kako sam ja to radio, sa obzirom da je ovo informatički forum? xD

16 godina
moderator
munjovoz kaže...

hmm jel se isplati pravit tutorial što i kako sam ja to radio, sa obzirom da je ovo informatički forum? xD

pa napravi, neće smetat

14 godina
neaktivan
Di je F1IVO?
15 godina
neaktivan

trenutno nije online, a ovo ni nije najbolje mjesto da ga potražiš

14 godina
neaktivan
Ovo je najbolje mjesto, drugog nema!
15 godina
neaktivan
Monopol kaže...
Ovo je najbolje mjesto, drugog nema!

ima drugih mjesta, samo trebaš paziti kada dođe online i postavi prvi komentar na neku temu, pa ga tamo uhvatiš i pitaš  što trebaš x)

u bircu je vrlo rijetko prije večeri, tako da na to ne računaj u ovo doba

14 godina
neaktivan

Ajmo ljudi pridružujte se,pokažimo potporu i dajmo blagoslov ovom sretnom paru ({#}http://www.facebook.com/group.php?gid=156483821034557

Ova tema je sadržajno povezana sa sljedećim temama: Veseli kutak - BUG forum birc :) (06h - 22h)
E-mail:
Lozinka:

vrh stranice