Ulazak u EU - za ili protiv? zaključana tema

poruka: 1.108
|
čitano: 196.767
|
moderatori: DrNasty, pirat, XXX-Man, vincimus
+/- sve poruke
ravni prikaz
starije poruke gore
13 godina
odjavljen
Re: Ulazak u EU - za ili protiv?
Staljin kaže...

referendum? nista? selim iz ove propadajuce zemlje sto prije...

Ne može spriječiti.

15 godina
Ulazak u EU - za ili protiv?
Referendum može završit sa 90% protiv i 10% za, ali opet će Vlada namijestiti rezultate jer političarima(sa plaćom preko 10k kuna) neće smetati reforme koje će EU provesti u Hrvatskoj. Ali jednu stvar nikad nisam kužio; zašto su pregovori trajali 6 godina, da bi tek nakon toga bio proveden referendum? Zar nije bilo lakše prvo objavit referendum pa tek nakon toga ići pregovarati?
14 godina
dturko kaže...
Referendum može završit sa 90% protiv i 10% za, ali opet će Vlada namijestiti rezultate jer političarima(sa plaćom preko 10k kuna) neće smetati reforme koje će EU provesti u Hrvatskoj. Ali jednu stvar nikad nisam kužio; zašto su pregovori trajali 6 godina, da bi tek nakon toga bio proveden referendum? Zar nije bilo lakše prvo objavit referendum pa tek nakon toga ići pregovarati?

Da bi se HDZ na čelu sa tada Kanaderom i Jacom mogao hvaliti da su oni završili pregovore.
Da bi mogli smjestiti naše generale po Haagu, etc 

Ako se slažeš, ne košta te ništa TU. Ako sam ti uz to pomogao, neka ti ne bude mrsko stisnuti i HVALA! ;)
15 godina
Kaže se Ivo S(mr)anader :)
14 godina
protjeran

Sam, kao i ja ne možeš glasati, ali možer raditi na informiranju ljudi. Moj prijedlog: 1. Informiraj se sam, za to ti preporučam ovaj blog: http://duh-vremena.bloger.hr/ (neka ti ne bude mrsko pročitati) 2. Pridruži se Grđanskoj solidarnosti na facebooku (http://www.facebook.com/pages/Pokret-Gra%C4%91anska-Solidarnost/257235044340550?sk=photos), odi u fotografije, i pod letci za distribucijunaći češ dosta materijala za ljepit po kvartu i dijelit ostalima. Možda je malo zlobno, ali uzmi si neku SIM katicu koju ne trebas i neki stari telefon i malo prcaj one iz EU helpdeska ili kako već, broj je 0800 622 622.  Pitajte ih i je li istina da će se Hrvati moći zapošljavati u EU tek nakon sedam godina od pristupanja i je li točno da će nas članstvo u EU za 2012. koštati 647,5 milijuna eura, a možete ih i zamoliti da vas obavijeste gdje možete dobiti tzv. Lisabonski ugovor (ustavni akt EU) na hrvatskom. Uživaj u njihovim odgovorima, ovo nije baš neka korisna aktivnost, ali zabavi se. {#}

Poruka je uređivana zadnji put čet 5.1.2012 5:21 (Tawals).
16 godina
Jura iz druge galaksije kaže...

20 RAZLOGA ZAŠTO BITI PROTIV EU  

Letimičan pogled ništa previše informirane osobe i... Barem 10 od tih razloga ne drži vodu...

Kada se raspravljalo o tome jel se sletilo na mjesec ili ne, onda su bar ljudi linkali ovakve ili onakve dokaze za svoju tvrdnju. Ovdje ekipa samo piše da bi nešto napisala. Buhuhu, ne u EU jer je kul biti u alternativi / otporu / partizanima / čemu već...

You can patch technical vulnerabilities as they evolve, but there is no patch for stupidity, or rather gullibility. - Kevin Mitnick
14 godina
neaktivan

Ja sam ZA da se mogu auti uvozit bez carine za ostalo mi se *ebe, bilo nam lose il dobro u EU isto nam moze bit i sada, tak da... to sto ljudi filozofiraju zasto su za zasto protiv to je druga stvar

16 godina
protjeran

Udjemo u EU mi svoju kvalitetnu hranu dajemo njima a oni njihovo smece

uvoze nama.Pogledajte samo Lidl i taj Kaufland.Udjes unutra sama smeca

jedina prednost sto je jeftinije.A da ne pricamo o vodama.Zato nas i zele u EU.

Postat cemo ko cokoladni.Otpad oko nas

born to be gamer
14 godina
protjeran

Reko si da ne drže vodu, onda ne objasniš zašto. -.-

Ako misliš da je netko protiv EU samo da bih bio u alternativi, grdno se varaš, ja sam protiv EU zbog vlastite budućnosti i budućnosti moje djece i cjelokupnog naroda. BTW. mislim da biti anti EU više nije "alternativa" barem u mojoj okolini jer većina nije za EU.

17 godina
neaktivan
brhgzugfewu kaže...

L O L

I used to play a little, but a little wouldn't do it, so the little got more and more.
16 godina
neaktivan
MasinGeri kaže...

Ja sam ZA da se mogu auti uvozit bez carine za ostalo mi se *ebe, bilo nam lose il dobro u EU isto nam moze bit i sada, tak da... to sto ljudi filozofiraju zasto su za zasto protiv to je druga stvar

za vozila proizvedena u Europi, uz EUR 1 se carina od 5% ne plača već jako dugo...

13 godina
neaktivan

Ima jedan "Za" za ulazak u EU.

Lakše ćemo moći uteći iz ove lopovske zemlje!

16 godina
Tawals kaže...

Reko si da ne drže vodu, onda ne objasniš zašto. -.-

Imaš mačkove linkove na par prethodnih stranica i moj (za školstvo). Ajd barem pročitaj što je dosad na temi napisano prije nego mi skočiš za vrat.

Budućnost cjelokupnog naroda? Pa mi ne možemo opstati sami niti u jednom paralelnom svemiru, već moramo biti eurozone da bi mogli kako tako konkurirati igdje. Što zbog toga jer smo ne bitni (4,5 mil) što zbog našeg mentaliteta. 

Funny story - kad je EU tražila pooštrenje kontrole mlijeka, onda se digla prava mala bura jer su u labosima sva mlijeka bila izuzetno niske kvalitete. Naravno, svi su se kunuli da je njihovo mlijeko bogom dano i da takvog mlijeka nema nigdje u svijetu. Što je bilo? Ekipa je redovno počistila štalu (gnoj bacila) prije mužnje. E, al jedan omanji detaljčić - nitko nije niti koristio kakvu zaštitu niti je opravo ruke & co. nakon čišćenja. I naravno da je takvo mlijeko imalo koješta u sebi. Odgovor? A, tako su naši stari radili, što sad ovi iz EU nama diktiraju kako ćemo mi mlijeko musti. Tako se ovdje radi tisućama godina. Kad su im ukinuli poticaje za mlijeko, onda su odjednom svi ušli u 21. stoljeće i upoznali higijenu.

Oćeš još takvih pričica o superiornoj naciji koju ovi vani samo hoće izrabiti?

You can patch technical vulnerabilities as they evolve, but there is no patch for stupidity, or rather gullibility. - Kevin Mitnick
14 godina
neaktivan

a ne možete baš stalno uspoređivat Grčku kao primjer da je EU loša..Grčka si je sama kriva jer je godinama krila dugove Europskoj Uniji i govorila da je sve u redu..onda kad se nakupilo i nije više moglo bum...
a Italija, Slovenija i te zemlje..kriza ljudi. Kriza je u cijelom svijetu.

A i ja sam protiv te unije. Nova Jugoslavija hebote.. A ovi naši nam pune glave kako je EU odlična stvar..užas. Kao provode referendum..a svi znamo da ćemo uć u EU htjeli mi to ili ne...pa odite u ku*ac e.  I sad dole u Dalmaciji oće stvorit kampanju da pokažu loše strane EU narodu..I OVI NE DAJU {#} ko je tu lud e

''Kad sam bio mlad, vjerovao sam da je novac najvažnija svar u životu. Sad kad sam ostario - to znam.'' - Oscar Wilde
Poruka je uređivana zadnji put čet 5.1.2012 11:35 (Luli).
14 godina

Da pobjeci cemo tamo gdje gdje tece med i mlijeko. Sjetimo se da meda i mlijeka nema bez pcela i krava.
Idemo tamo gdje se igra onako kako oni sviraju.

Samo promisli od kuda je dosla Hypo banka koja je preko Smrnadera usla u Hrvatsku. Da nije slucajno dosla iz te prekrasne EU u kojoj nema korupcije.
Oni su ti koji su uz Smrnadera jednako odgovorni,jer su znali po kojim okolnostima ulaze na nase trziste.

Kad su toliko posteni zasto nisu ukazali na korupciju i podmicivanje. Zasto nisu rekli mi necemo nikakvu trgovinu ispod stola,kod nas je sve legalno i transparentno.

Aha mos mislit.
Samo eto koja drzavica(kao sto smo mi) ima hrabrosti uprijeti prst u boga postenja i pravde EU.

Poruka je uređivana zadnji put čet 5.1.2012 11:38 (tadic).
17 godina
tadic kaže...

Da pobjeci cemo tamo gdje gdje tece med i mlijeko. Sjetimo se da meda i mlijeka nema bez pcela i krava.

Samo promisli od kuda je dosla Hypo banka koja je preko Smrnadera usla u Hrvatsku. Da nije slucajno dosla iz te prekrasne EU u kojoj nema korupcije.
Oni su ti koji su uz Smrnadera jednako odgovorni,jer su znali po kojim okolnostima ulaze na nase trziste.
Samo eto koja drzavica(kao sto smo mi) ima hrabrosti uprijeti prst u boga postenja i pravde EU.

Ili pak jedan MOL koji je tako posteno skoro dobio INU

Computer games do not affect kids: I mean if Pacman affected us as kids we'd all be running around in darkened rooms, munching magic pills while listening to repetitive electronic music!
14 godina
tnakir kaže...
tadic kaže...

Ili pak jedan MOL koji je tako posteno skoro dobio INU

Pa da o tome pricamo. I onda ce nas EU ucit postenju. A oni su prvi zakuhali mutne kupovine i prodaje koje sad isplivavaju na povrsuinu.

Mamicu im okupatorsku.

Poruka je uređivana zadnji put čet 5.1.2012 11:39 (tadic).
17 godina

sajko analiza glasackog tijela  pred referendum:

"zemlja je ravna ploca koja stoji na 4 kornjace?" 

4 da
2 ne
27 na 4 slona
expert za istrazivanje ruda i gubljenje vremena na bol-u.
Poruka je uređivana zadnji put čet 5.1.2012 11:43 (torrente).
14 godina
torrente kaže...

sajko analiza glasackog tijela  pred referendum:

"zemlja je ravna ploca koja stoji na 4 kornjace?" 

Znat cemo kad udjemo u EU. Oni znaju sve i imaju rijesenje za sve probleme(pa cak i nase).

Jedva cekaju da udjemo u UE da nam ih rijese,i od nas da naprave zemlju blagostanja.{#}

Poruka je uređivana zadnji put čet 5.1.2012 11:54 (tadic).
17 godina

cek samo da sjedne par nasih specijalaca u brisel...razhebat cemo im koncept u 3 dana i podignut kip isusa ko u Riu po sred brisela.

expert za istrazivanje ruda i gubljenje vremena na bol-u.
14 godina

Pa,Kerum vec ima nacrt sa Marjana.

http://www.glasistre.hr/hrvatska/vijest/339753

Poruka je uređivana zadnji put čet 5.1.2012 12:16 (tadic).
15 godina
neaktivan
brhgzugfewu kaže...

Ne mogu vjerovat.

14 godina
neaktivan

Ne za Eu.

Idemo vidjeti koje pogodnosti ćemo imati u EU:

1.) Hrvatska će imati manje od 1% pravo glasa u europskom parlamentu
2.) Hrvatska će morati plaćati članarinu u visini od 4 milijarde kuna
godišnje
3.) Poskupljenje duhanskih i naftnih derivata vjerojatno i alkoholnih
proizvoda
4.) Ograničavanje proizvodnje na normu koju će odrediti EU parlament
(npr. u Slavoniji postoje tri šećerane koje će svoju proizvodnju
morati smanjiti za 35% što znači zatvaranje jedne od tri šečerane)
5.) Hrvatska nema pravo na gospodarski pojas u Jadranskom moru
(talijani imaju pravo loviti u našem moru i vaditi naftu iz istoga,
napomenimo da su svoj dio Jadrana izlovili zato što posjeduju ogromnu
i najmoderniju brodicu na mediteranu)
6.) Hrvatska se obvezuje na izgradnju i dodjelu stanova onima koji su
1991. godine napustili Hrvatsku i sudjelovali u agresiji na nju
7.) Pristanak na pretvaranje velikosrpske agresije u građanski rat i s
tim u vezi odustajanje od ratne odštete
8.) U procesu tzv. pregovora Hrvatska je izložena ucjenama (prodaja
ili predaja nacionalnih bogatstava, teritorijalne ustupke susjedima,
otvaranje tržišta nelojalnoj konkurenciji i monopolima, prodaju
poljoprivrednog zemljišta i dr.)
9.) EU fondovi financiraju što je u interesu EU, a ne što je u interesu RH
10.) Za Hrvatsku su predviđeni višestruko manji iznosi EU fondova za
RH u odnosu na zemlje koje su nedavno postale nove članice

15 godina
neaktivan
culi kaže...

1.) Hrvatska će imati manje od 1% pravo glasa u europskom parlamentu

- za 4.5 milje ljudi naspram 350milja koliko bi ti tražio , tj. mislio realno da nam pripada ?????

2.) Hrvatska će morati plaćati članarinu u visini od 4 milijarde kuna
godišnje

- i imati mogućnost izvuć barem 2-3 puta toliko

3.) Poskupljenje duhanskih i naftnih derivata vjerojatno i alkoholnih
proizvoda

- naftnih neće, duhanskih i alkoholnih vrlo vjerojatno zbog dodatnih trošarina, ali u tome ne vidim ništa loše, osim za naftne derivate

4.) Ograničavanje proizvodnje na normu koju će odrediti EU parlament
(npr. u Slavoniji postoje tri šećerane koje će svoju proizvodnju morati smanjiti za 35% što znači zatvaranje jedne od tri šečerane)

- o tome znam samo površno ba neću komentirat na pamet

5.) Hrvatska nema pravo na gospodarski pojas u Jadranskom moru
(talijani imaju pravo loviti u našem moru i vaditi naftu iz istoga,
napomenimo da su svoj dio Jadrana izlovili zato što posjeduju ogromnu
i najmoderniju brodicu na mediteranu)

- pitam se tko je nama kriv da nismo obnovili našu ribarsku flotu ?????

6.) Hrvatska se obvezuje na izgradnju i dodjelu stanova onima koji su
1991. godine napustili Hrvatsku i sudjelovali u agresiji na nju

- gluposti

7.) Pristanak na pretvaranje velikosrpske agresije u građanski rat i s
tim u vezi odustajanje od ratne odštete

- to je krivnja naše diplomacije.

8.) U procesu tzv. pregovora Hrvatska je izložena ucjenama (prodaja
ili predaja nacionalnih bogatstava, teritorijalne ustupke susjedima,
otvaranje tržišta nelojalnoj konkurenciji i monopolima, prodaju
poljoprivrednog zemljišta i dr.)

- fairy tales

9.) EU fondovi financiraju što je u interesu EU, a ne što je u interesu RH

- hmmm RH je u EU , interes EU je interes HR

10.) Za Hrvatsku su predviđeni višestruko manji iznosi EU fondova za
RH u odnosu na zemlje koje su nedavno postale nove članice

- od mogućih nismo iskoristitli 15% tako da toliko o visini i dostupnosti , mislim da je max. postotak oko 90% ( Poljska ) što se tiće EU fondova, oćito mi znamo što drugi ne znaju kada smo iskoristili samo 15% ili ne znamo ?

14 godina
woodgamesfx kaže...

- hmmm RH je u EU , interes EU je interes HR

Hmmmmmm,ne bih se sa tim slozio. Upravo zbog toga i raspravljamo.

EU interesi=Hr interesi,nisam bas siguran. Sama cinjenica da smo bili najveci izvoznici secera na svijetu,a EU nalaze smanjenje proizvodnje istog ne ide u prilog tvojoj tvrdnji.

Sama cinjenica da nismo mogli aktivirat ZERP(po nalogu EU),govori da su nasi interesi u drugom planu.

Poruka je uređivana zadnji put čet 5.1.2012 13:00 (tadic).
16 godina
neaktivan

Vama ce biti ovako...htjeli to ili ne

We are the European Union, resistance is futile. Open your borders, give us your freedom and prepare to be assimilated...

15 godina
neaktivan
tadic kaže...

Hmmmmmm,ne bih se sa tim slozio. Upravo zbog toga i raspravljamo.

EU interesi=Hr interesi,nisam bas siguran. Sama cinjenica da smo bili najveci izvoznici secera na svijetu,a EU nalaze smanjenje proizvodnje istog ne ide u prilog tvojoj tvrdnji.

Sama cinjenica da nismo mogli aktivirat ZERP(po nalogu EU),govori da su nasi interesi u drugom planu.

Inaće volim gledat Emisiju za selo, bilo je reportaža o šećeranama priznajem nisam baš na čisto s time, ali nemam dovoljno informacija da više o tome diskutiram. Nego što se tiće konkretno poljoprivrede pogledaj malo pa mi reci da li naš dosadašnji model ima bilo kakovog smisla.

13 godina
neaktivan

Naravno da protiv, lol, pa nema razloga za uć, evo jedan status sa fejsa.

Idemo vidjeti koje pogodnosti ćemo imati u EU: 1.) Hrvatska će imati manje od 1% pravo glasa u europskom parlamentu 2.) Hrvatska će morati plaćati članarinu u visini od 4 milijarde kuna godišnje 3.) Poskupljenje duhanskih i naftnih derivata vjerovatno i alkoholnih proizvoda 4.) Ograničavanje proizvodnje na normu koju će odrediti EU parlament (npr. u Slavoniji postoje tri šećerane koje će svoju proizvodnju morati smanjiti za 35% što znači zatvaranje jedne od tri šečerane) 5.) Hrvatska nema pravo na gospodarski pojas u Jadranskom moru (talijani imaju pravo loviti u našem moru i vaditi naftu iz istoga, napomenimo da su svoj dio Jadrana izlovili zato što posjeduju ogromnu i najmoderniju brodicu na mediteranu) 6.) Hrvatska se obvezuje na izgradnju i dodjelu stanova onima koji su 1991. godine napustili Hrvatsku i sudjelovali u agresiji na nju 7.) Pristanak na pretvaranje velikosrpske agresije u građanski rat i s tim u vezi odustajanje od ratne odštete 8.) U procesu tzv. pregovora Hrvatska je izložena ucjenama (prodaja ili predaja nacionalnih bogatstava, teritorijalne ustupke susjedima, otvaranje tržišta nelojalnoj konkurenciji i monopolima, prodaju poljoprivrednog zemljišta i dr.) 9.) EU fondovi financiraju što je u interesu EU, a ne što je u interesu RH 10.) Za Hrvatsku su predviđeni višestruko manji iznosi EU fondova za RH u odnosu na zemlje koje su nedavno postale nove članice Šalji dalje da se svi skupa malo osvijestimo.

EDIT: vidim da je culi vec napisao ovo, naci sve je jasno, protiv i gotovo:)

Poruka je uređivana zadnji put čet 5.1.2012 13:09 (Volvox).
13 godina
odjavljen

Bolje da ne znaš kolko smo mi love do sada dali EU!{#}

16 godina

di vi dolazite do svih tih informacija.Za svaki ovaj argument koji iznosite(Protiv EU) cujem protuargument.Ne znam,nekako mi se to sve cini,bez uvrede ne zelim nikoga povrjedit ali mi se cini kao da zapravo niko nista ne zna.Ni oni koji su za i oni koji su protiv.Slusam starije koji su za ulazak isto tako imaju jako dobre argumente,isto kao i kad slusam odnosno citam na forumu takoder jako dobri argumenti protiv ulaska.No dobri su samo ukoliko su istiniti.

Poruka je uređivana zadnji put čet 5.1.2012 13:12 (cale).
Nova poruka
E-mail:
Lozinka:

vrh stranice